Vilket är det bästa lotteriet att spela på?

Alla har olika preferenser och kriterier för nästan allt, inklusive vilket lotteri man väljer att spela. Vissa föredrar att spela om de största jackpottarna, som US Powerball, medan andra hellre vill spela på lotterier med mindre jackpottar eller på lotterier med bättre vinstodds. Här kommer några idéer och tips som du kan använda dig av när du ska välja det bästa lotteriet att betta på.Innehåll:

Vilka lotterier har de största jackpottarna?

Rekordet för den största lotterijackpotten någonsin sattes i januari 2016 när US Powerball delade ut en jackpott på 1,58 miljarder $, ett fantastiskt pris som delades mellan tre vinnare. Var och en av dem fick en engångsutbetalning på 327,8 miljoner $. Mega Millions var nära att slå det rekordet när lotteriet delade ut en jackpott på 1,537 miljarder $ i oktober 2018. Mega Millions satte ett rekord i den dragningen; det största jackpottpriset som någonsin vunnits med en enda vinnarkupong.

De tio största lotterijackpottarna genom tiderna har delats ut av två amerikanska lotterier - US Powerball och Mega Millions och då kanske man kan tycka att dessa två lotterier borde vara de bästa lotterierna att spela på. faktum är att dessa två lotteriers enorma jackpottar, liksom deras övriga priskategorier, drar till sig massor av spelare. Över 600 miljoner lottokuponger såldes till dragningen när Powerball-jackpotten var som störst.

Vilket lotteri passar din budget?

Oavsett om du gillar att spela med mindre belopp eller gillar att spela om den största jackpotten finns det lotterier för alla. Ett lotterispels pris avgörs av många faktorer, såsom vinstbeloppet, hur många rader du köper, adderade specialfunktioner och så vidare. Här är en sammanfattning av några av de mest kostnadseffektiva lotterierna.

best lotto to play

Om du är nybörjare inom lotterier eller helt enkelt vill spara pengar har vi goda nyheter för dig. Liksom många saker i livet passar inte ett lotteri alla. Att spela på lotteri behöver inte kosta multum, det kan faktiskt kosta mindre än 2 € per rad. Även om billigare lotterier tenderar att ha mindre priser är de oftast även lättare att vinna. Sydafrikas Powerball och sydafrikanska Lottot är bra exempel på lotterier som anses vara kostnadseffektiva. De båda lotterierna har en hel del gemensamt; de har mindre startjackpottar, jackpottvärdet växer fort och kostar mindre än 1 € per rad att spela. En annan tydlig vinnare i denna kategori är Australiens Monday Lotto, Wednesday Lotto och Saturday LottoDen australiska lotto-serien belönar ofta spelarna med fina sekundära priser och jackpottar.

Så vilka lotterier har den bästa balansen mellan spelkostnad och vinster? Här vill vi lyfta fram Italiens SuperEnalotto. För ett lotteri som delar ut några av de största jackpottarna i världen är spelkostnaden definitivt värd sitt pris! Jämfört med andra lotterier som har liknande, eller till och med mindre topp-priser, ligger SuperEnalottos spelkostnad definitivt i den gynnsamare ändan. Ett annat kostnadseffektivt lotteri när det gäller förhållandet mellan spelkostnad och vinster är Lotto Texas och Spaniens La Primitiva. Båda lotterierna har mycket prisvärda lottospel; speciellt när man tittar på deras fantastiska startjackpottar på 5 miljoner $ respektive 5 miljoner €.

Om du inte vill lägga så mycket pengar på lotterier har du några givande alternativ att välja mellan. Det kan vara uppenbart, men vi tror att US Powerball är den bästa utmanaren. Lotterispelen kan vara tyckas vara lite dyra, men man bör komma ihåg att lotteriet delar ut de största jackpottarna i världen. Ett annat lotteri som är värt att nämnas är Frankrikes Loto. Även om det lotteriet har några av de dyraste lotterispelen på vår lista är det ett tänkbart alternativ på grund av vinstoddsen och jackpottens överrullning på 1 miljon € per gång.

Vad är det bästa lotteriet att spela? Ta en titt på jackpottoddsen!

which lotteries have the biggest jackpots

Jackpottoddsen i US Powerball är drygt 1 av 292 miljoner. Innan Powerball ändrade sina regler i oktober 2015 var jackpottoddsen dryga 1:175 miljoner. Lotteritjänstemän inser utan tvekan att med svårslagna jackpottodds är det mindre chans att vinna och detta skapar större jackpottar. Detta ökar i sin tur försäljningen.

Mega Millions erbjuder i jämförelse 1:302,6 miljoner i jackpottodds, alltså ingen stor skillnad jämfört med US Powerball. Oddsen för att vinna jackpotten i Europas största lotteri, EuroMillions, är 1 på 139,8 miljoner.

Mindre lotterier kan också vara kandidater till de bästa lotterispelen. Även om jackpottarna kan vara mindre är oddsen för att vinna dem bättre. Oddsen för att vinna jackpotten i Australiens Powerball är 1 på 76,7 miljoner; oddsen i Spaniens La Primitiva-lotteriet är 1 på 13,9 miljoner; och oddsen i Irlands Lotto är ännu bättre - 1 på 10,7 miljoner. Med bra jackpottodds är det mindre chans att jackpotten fortsätter växa under flera dragningar.

Lotterier med de allra bästa jackpottoddsen går till de dagliga lotterierna. Även om lotterier som arrangeras varje dag tenderar att ha jackpottar som är mindre, är vinstoddsen så bra att topp-priserna brukar delas ut vid varje dragning! Till exempel är mexikanska Chispazos jackpottodds 1:98 280, ett av de bästa vinstoddsen i lotterivärlden, ett resultat av det lilla gissningsintervallet på bara 1-28 och med två dagliga dragningar. Om du letar efter ett kostnadseffektivt lotteri kanske ett dagligt lotteri kan vara något för dig.Det bästa lotteriet att spela kan hänga på tidsfaktorn

what is the best lottery to play

Känner du ofta att du är för upptagen för att tänka på vilket lotteri du ska spela på? Vi har alla varit i den situationen. Så vad kan du göra? Ett superenkelt alternativ är att välja ett lotteri enligt dess dragningstid. Om du besöker sidan med listan över internationella lotterier finns där en kolumn där det står “Nästa dragning” och där anges hur mycket tid som är kvar tills det är spelstopp för kommande dragning. Så, varför inte vara spontan och välja ett av de lotterier som stänger inom kort?

Bästa lottot att spela? Kanske lotterier med specialfunktioner?

Om du fortfarande inte är säker på vilket som är det bästa lotteriet att spela, varför inte kolla in vilka som har specialfunktioner? Många lotterier har spännande spelalternativ, som prismultiplikatorer, som tyvärr många inte är varse om. Dessa multiplikatorer, som t ex Power Play, ger spelaren en mer spännande spelupplevelse genom att skapa fler möjligheter att vinna samtidigt som de sekundära priserna förstärks.

which lotteries have the biggest jackpots

Kolla in lotterierna som erbjuder givande spelalternativ.

Multiplikatorer

Lotterimultiplikatorer, som Mega Millions Megaplier, kan öka eller till och med fördubbla dina sekundära vinster. Jackpottpriset påverkas inte av en multiplikator. När du till exempel lägger till multiplikatorn på ett Mega Millionsspel kan du dubbla priset i andrapriskategorin upp till fem gånger! Å andra sidan har Italiens SuperEnalotto sin egen multiplikator som heter SuperStar. I spel med SuperStar väljer du ett ett extra nummer mellan 0-90 utöver de nummer som behövs i SuperEnalotto. Om du vinner topp-priset läggs ytterligare 2 miljoner € på jackpottpriset.

Lotteri Multiplikator Multiplicerar sekundärpriser

Mega Millions

Megaplier

2X, 3X, 4X, 5X

Powerball

Power Play

2X, 3X, 4X, 5X, 10X*

SuperEnalotto

SuperStar

25-100X
1 miljon € extra till 2:a priset
8 extra priskategorier
(2 miljoner € extra till jackpotten)

Texas Lotto

Extra!

10 000 $ extra till 2:a priset
större sekundärpriser
1 extra priskategori

*Om jackpotten är under 150 miljoner $ adderas 10X till urvalet.


Bonusnummer har lagts till i några lotterier för att göra spelen mer spännande och dynamiska. Bonusnumren dras från lotteritrumman där huvudnumren finns och används för att skapa ytterligare priskategorier. Låt oss ta SuperEnalottos Jolly-nummer som exempel. När spelare matchar Jolly-numret tillsammans med 5 av de dragna huvudnumren får de ett förstärkt andrapris, som kallas för SuperBonus! Ett annat lotteri som använder bonusnummer är Japan Loto 7 som har 2 bonusnummer och som skapar tre nya priskategorier: 2:a, 6:e och 7:e. Några ytterligare exempel på lotterier med bonusnummer är Irlands Lotto, Japan Loto 6, La Primitiva och BonoLoto för att nämna några.

Spelkostnad som återbetalas

Återbetalning av lotterispel är en unik spansk idé. Två av Spaniens mest populära lotterier, BonoLoto, La Primitiva och El Gordo har ett speciellt bonusnummer som heter Reintegro. Till skillnad från de flesta andra lotterier, som använder bonusnummer för att skapa nya priskategorier, får vinnaren, som matchar Reintegro tillsammans med huvudnummer eller endast Reintegro självt utan huvudnummer, tillbaka kostnaden för spelet.

Hur väljer man lotteri? Ta hänsyn till avdrag!

En del länder beskattar lotteripriser medan andra inte gör det. Om landet där den officiella lotteridragningen hålls har lag på lotteriskatt kommer spelare som bettar på samma lotteri få ett avdrag på sitt pris så att betvinnaren hamnar i samma ekonomiska ställning som vinnaren i motsvarande priskategori gör i det officiella lotteriet.

Länder som har skattefria lotterispel är bland annat Australien, Kanada, Frankrike, Nya Zeeland, Sydafrika och Storbritannien. Om du vinner ett lotteripris i de nyss nämnda ländernas lotterier görs inga avdrag på lotteripriser. Beloppet som du vinner betalas ut i sin helhet.

best lottery game to play

Så, vilket är det bästa lotteriet att spela på?

Det finns ett antal faktorer så som odds, jackpottpriser, spelkostnad och eventuella avdrag att tänka på när du väljer vilket som är det bästa lotteriet. Du väljer utifrån det som är viktigt för dig. Kom ihåg att vinna på ett lotteri handlar om tur. Många spelare väljer både lotteri och nummer baserat på känsla och kanske det är bäst även för dig om du har svårt att välja.