Hur man spelar andelsspel online

Vad är andelsspel?

Ett andelsspel består av flera lottorader som delats i lika stora andelar som spelare kan köpa. Genom att ha andelar i många spel ökar vinstchanserna.

Med theLotter Sveriges andelsspel bettar du på ett officiellt lottos resultat med upp till hundratals rader åt gången. Ju fler rader du har desto större är chansen att vinna. När vinst utfaller får alla som har andelar i andelsspelet ta del av vinsten.

theLotter Sverige Syndicates, Improve your Odds!

Varför spela andelsspel?

Du deltar med fler lottorader till en bråkdel av den totala kostnaden.

Chansen att vinna ökar.

Syndicates

Hur det fungerar

Du kan spela andelsspel på många av världens topplotterier hos theLotter Sverige. I utbudet finns olika sorters andelsspel med framslumpade nummer. Allt du behöver göra är att välja ett lotto och hur många andelar du vill köpa.

Syndicates

Vad händer när du vinner?

När det finns vinst på ditt andelsspel får du ett vinstmeddelande från theLotter Sverige. Din del av vinsten motsvarar antalet andelar som du äger i andelsspelet. Vinsten får du insatt på ditt spelkonto.

Termer inom andelsspel

Rader – Raderna är de olika nummerkombinationerna som du köper i ett andelsspel. Ett andelsspel med 100 rader har 100 unika nummerkombinationer, vilket ger dig 100 chanser att vinna jackpotten. Dessa rader läggs in i andelsspelet och du kan sedan köpa andelar till alla dessa kollektiva rader.

lines
shares

Antalet andelar – Varje andelsspel består av flera lika stora delar som du kan köpa. Dessa delar kallas även för andelar och antalet andelar bestämmer hur stor del av vinsten du får. I ett bolag med 50 andelar är varje andel värd 2 % av andelsspelets vinster (100 % delat i 50 lika stora delar). Ju fler andelar du äger, desto större procent av vinsterna får du.

Vilka sorters andelsspel finns det?

Syndicates Ballons

Slumpmässigt val

Numren väljs slumpmässigt på ett på förhand bestämt antal rader.

Systemspel

Ett systemspel täcker alla möjliga unika kombinationer av en uppsättning 7-14 slumpmässigt valda nummer.

Garanterat matchande tilläggsnummer

Andelsspelets rader täcker alla tilläggsnummer som finns i lottot. Detta garanterar att alla tilläggsnummer matchar minst en gång. De andra numren väljs slumpmässigt.

Garanterat matchande huvudnummer

Varje rad har ett nummer som varierar för att täcka lottots hela nummerurval. Detta garanterar att minst ett av de dragna huvudnumren matchar. Alla andra nummer är framslumpade.

Stora andelsspelsvinnare

Februari 2022 – I en liten stad i västra Australien gick 250 invånare samman för att spela och vann sedan den näst största australiska Powerball-jackpotten i historien. Vinsten var på 63 miljoner AU$.

Januari 2022 – En familj i Mayo på Irland spelade tillsammans och blev det irländska lottots största jackpottvinnare när de gissade rätt på dragningens nummer. Vinsten var värd 19 miljoner €.

Januari 2021 – Mega Millions-kupong köpt i Michigan hade de rätta numren och jackpotten på 1,05 miljarder $ hamnade hos fyra spelare i Wolverine FFL Club. En advokat hämtade ut vinsten å deras vägnar.

Ofta ställda frågor om andelsspel

Fråga

Hur väljs numren i ett andelsspel? Kan jag välja mina egna nummer?

S

Hos theLotter Sverige är numren slumpmässigt valda i förväg. När man går med i ett andelsspel är det inte möjligt att ändra eller välja spelets lottonummer. Men du kan se numren när du väljer vilket andelsspel du vill delta i.

Fråga

Hur delas vinsterna från andelsspel och hur betalas de ut?

S

När det finns en vinst på andelsspelet delas vinsten lika mellan det totala antalet andelar. Din del av vinsten beror på hur många andelar du har köpt i andelsspelet.

Fråga

Vad händer om alla andelarna i ett andelsspel inte blir sålda?

S

Din del i andelsspelet, dina vinstchanser och din andel av vinsten påverkas inte av antalet sålda andelar. theLotter Sverige garanterar att din del av andelsspelet och vinstchanser påverkas inte av antalet osålda andelar. Vid vinst betalas din del ut enligt hur många andelar av andelsspelet du äger.