Betta på Sydafrikas PowerBall Lotto online

Hur spelar man Sydafrikas PowerBall Lotto?

Hur bettar man på SA PowerBalls utfall?

Spela Sydafrika PowerBall Lotto genom att välja 5 nummer i intervallet 1-50 och 1 PowerBallnummer mellan 1-20! Det finns tre olika sätt att välja nummer: Du kan använda dina turnummer, välja numren manuellt eller låta slumpen avgöra numren med hjälp av snabbvalsknappen.

Dragningarna sker tisdagar och fredagar kl. 21:00 sydafrikansk tid.

Hur vinner man på Sydafrika PowerBall Lotto?

Hur vinner man på Sydafrika PowerBall Lotto?

Om dina 5 valda nummer och PowerBall matchar de nummer som dyker upp i dragningen vinner du jackpotten, som startar på 5 miljoner rand och om du har delvisa matchningar kan du vara berättigad till priser från de övriga priskategorierna. Om det inte finns någon jackpottvinnare rullar pengarna över till nästa dragning.

Kontrollera Sydafrika PowerBall resultaten!

Vad händer om jag vinner Sydafrika PowerBall Lotto?

Vad händer om jag vinner Sydafrika PowerBall Lotto?

När du vinner kommer du att få ett vinstmejl eller ett sms så snart lotteriresultaten är offentliggjorda. Dina prispengar sätts in på ditt spelkonto. Om du vinner en högre summa sätts den in på ditt bankkonto. Läs här för mer information om vår provisionsfria tjänst!

Sydafrika powerBall jämfört med US Powerball

Sydafrika powerBall jämfört med US Powerball

Sydafrika PowerBall liknar US Powerball, men erbjuder ett mindre gissningsurval. Gissningsurvalet i Sydafrikas PowerBall är 5/50 + PB 1/20 medan US Powerballs gissningsurval är 5/69 + PB 1/26. På grund av det större gissningsurvalet är det svårare att få alla rätt och därför har US Powerball högre jackpottpriser. Oddsen för att vinna på Sydafrika PowerBall är däremot bättre än på US Powerball, men det amerikanska Powerball har i sin tur en valbar specialfunktion som heter Power Play och med den kan man vinna högre sekundära priser.

Läs gärna vår Sydafrikanska lotteriguide. Där hittar du information om SA PowerBall och två andra sydafrikanska lotterier.

Nyheter från Sydafrika PowerBall

Sydafrikas PowerBall har dragning på tisdag 18 maj. Jackpotten är på 21 miljoner R.

Det sydafrikanska PowerBall-lottot delade ut en jackpott på 114 miljoner R den 5 februari 2020. Vinnaren hade köpt sin lottokupong i Roodepoort, Johannesburg. Jackpotten är den femte största jackpottpriset i Sydafrikas lottohistoria.

Vinnaren till PowerBalljackpotten på 114 242 816 R den 26 november 2019 vanns av en man från Makhado. Enligt lotteriets talesmän är vinnaren en arbetslös tvåbarnsfar.

En rekordstor jackpott på 232 miljoner R (ca 125 miljoner SEK) vanns av en spelare i dragningen den 19 februari 2019. Vinnarnumren var 14, 18, 21, 26, 35 och Powerbollen 5. Det här priset är den största lottovinsten som någonsin vunnits i Sydafrika.

I vår guide om sydafrikanska lotterier hittar du mer fakta om landets PowerBall.