Betta på Australiens Powerball online

Hur spelar man Australiens Powerball Lotto online?

Hur bettar man på AU Powerballs utfall?

Du ska välja 7 nummer mellan 1 och 35 och 1 tilläggsnummer, Powerball, mellan 1 och 20. När detta australiska lotteri blir större än 10 milj. AU$, ökar jackpotten vid varje rollover med 10 miljoner AU$ eller mer, vilket får Australiens Powerball jackpott att snabbt öka till åttasiffriga belopp!

Australiens Powerball har dragning varje torsdag kl 22.45 GMT.

Hur man vinner i Australiens Powerball Lotto

Hur vinner man i Australiens Powerball Lotto?

Matcha samtliga 7 nummer och Powerball numret och du är vinnare till en australisk Powerball jackpott som startar på 3 miljoner AU$ och fortsätter att rulla över tills den vinns. Rekordjackpotten är på 150 miljoner AU$ och den vanns 19 september 2019. Vinnarna bestod av tre spelare från Sydney och Queensland. Var och en fick 50 miljoner AU$. Jackpotten är för närvarande det högsta lotteripris som delats ut i Australien. Den högsta Powerballjackpotten som en ensam spelare har vunnit var på 107 575 649 AU$ och vanns av en mamma från Sydney i januari 2019.

Om Powerballs prisfördelning kan du läsa om på resultatsidan och om du är intresserad av fakta om andra australiska lotterier och vinnare läs mer om dem i vår stora guide.

Hur spelar man australiska Powerball med rabatt?

Vad händer om jag vinner på Powerball Lotto?

Direkt efter dragningen får du ett vinstmejl eller ett sms, förutsatt att du har gjort inställningarna på ditt spelkonto. Strax efter dragningen sätts de mindre priserna in på ditt theLotter Sverige konto. En storvinst sätter vi in på ditt bankkonto. En storvinst kan ta lite längre tid att processa innan du har pengarna på ditt konto. Alla priser, stora som små, är kommissionsfria.

Australiens Powerball vs USA:s Powerball

När du spelar australiska Powerball väljer du sju huvudnummer i intervallet 1-35 jämfört med fem nummer mellan 1 och 68 i det amerikanska Powerball lotteriet. Det extra Powerballnumret i australiska lotteriet väljs i intervallet 1 till 20 medan i den amerikanska versionen väljs Powerball numret från gissningsintervallet 1-26. Detta innebär att Australiens Powerball har bättre odds på både jackpotten och de sekundära priserna. Men p.g.a. de större nummerurvalen, samt en startjackpott på hela 40 miljoner $ skapar US Powerball de allra största jackpottarna och håller jackpottrekordet på 1,58 miljarder $ från januari 2016.

Nyheter från australiska Powerball

Australiens Powerball har dragning på torsdag 15 april och jackpotten är på 50 miljoner AU$.

Den rekordstora australiska Powerball-jackpotten på 150 miljoner AU$ vanns av tre spelare från Sydney, South Brisbane och Queensland torsdagen 19 september 2019. Spelarna lyckades matcha numren 31, 26, 18, 17, 8, 5, 4 och Powerballnumret 9. Vinnaren från Sydney uppgav att han hade på uppmaning av sina kollegor köpt sina rader i sista minuten. "Man måste delta för att vinna, så jag köpte några lottorader och jag är glad att jag gjorde det."

Den näst största australiska Powerball jackpotten var på 100 miljoner AU$ och vanns 18 juli 2019 av tre spelare från South Australia, Victoria och New South Wales. Vinnarna fick ut 36,6 miljoner AU$ vardera.

Efter en spännande serie av överrullningar landade Powerball jackpotten på 100 miljoner AU$ 17 januari 2019. En mamma i 40 års åldern vann hela summan. Hon uppgav att hon tänker ge en del av priset till familjen och hon tänker också skänka en del till ändamål som ligger henne varmt omhärtat. Hon funderar även på att köpa en husvagn och resa runt i den.