Går det att öka på vinstchanserna på lotto?

Otaliga spelare har frågat sig om det finns knep som man kan ta till för att öka på vinstchanserna på lotto. Och ja, det finns en del man kan göra för att marginellt förbättra vinstchanserna om du bestämmer dig för att till exempel spela EuroMillions online från Sverige.

Här nedan tar vi upp en del av råden som många lottospelare använder sig av. Men det är viktigt att komma ihåg att det är slumpen som avgör dragningsnumren och det finns absolut inga sätt att påverka ett lottos slutresultat.Innehåll:

Välj ett lotto med bra vinstodds

Även om du tycker om berömda lotterier med hisnande jackpottar är en av hemligheterna att spela på lotto som har de bästa vinstchanserna. Chansen att vinna jackpotten i till exempel US PB är 1 av 292 201 338. Men tänk på att det finns amerikanska lotterier som Texas Cash Five som har dagliga dragningar med bättre vinstchans. Jackpottarna är inte lika stora som i de största lotterierna, men chansen för att vinna en Texas Cash Five-jackpott är 1 av 324 632. Huvudvinsten är 25 000 $ och det motsvarar ca 250 000 kr. Det är en nätt liten summa som skulle räcka till rätt så mycket.

Chansen att vinna jackpotten i det österrikiska Lottot ligger på 1 av 8 145 060, och Frankrike Lottos på 1 av 19 068 840. Dessa odds anser många vara bra odds med tanke på jackpottens storlek. Den genomsnittliga chansen att vinna är 1 av 16 i Österrikes Lotto medan den är 1 av 6 i Frankrike Lotto. Med dessa fakta förstår man att en del föredrar att spela franskt lotto istället för det österrikiska Lottot om de är ute efter att vinna vilken vinst som helst medan de som är ute efter jackpotten väljer Österrikes Lotto som har bättre jackpottodds.

Om du vill veta mer om jackpottodds och lotto-odds, läs vår artikel om vilket lotto som har de bästa oddsen.

För att vinna på lotto måste man spela

Uttrycket “Det är viktigt att spela om man ska vinna på lotto.” används flitigt inom lottovärlden. Om du vill vinna, låt oss säga en europeisk lottojackpott, måste du köpa lottospel i till exempel Polens Lotto eller i det populära MillionDAY, som är ett italienskt mindre lotto! Det går med andra ord inte att vinna på lotto om man inte är med och spelar. Och om du sedan skulle råka glömma och kolla resultatet i Polens Lotto gör det inget för theLotter Sverige håller ett vakande öga på dina bets.

Gör det till en vana

Hur vinner man på lotto? Många anser att man måste göra lottospelandet till en vana. Det låter enkelt, men det finns de som inte tycker om vanor. De spelar enstaka gånger om året och hoppas att det faller väl ut, men sanningen är att det är mycket ovanligt att någon vinner på ett par spelomgångar.

theLotter Sverige erbjuder dig alternativ som kan hjälpa dig att aldrig missa en dragning. Du kan till exempel köpa en prenumeration eller ett flerdragningspaket och på detta sätt vara med i varje dragning.

Fler spelrader ökar vinstchanserna

Att delta i US Powerballdragningarna med en rad ger dig en chans på 292 201 338 att vinna jackpotten. Och för varje lottorad som du lägger till ökar din vinstchans marginellt. Ett extremt fall inträffade 25 februari 1991 när en grupp australiska spelare bestämde sig för att spela på varenda möjlig nummerkombination i Virginias lotto. Raderna kostade dem 5 miljoner $, men så vann de också jackpotten på 27 miljoner $.

Kontrollera inte dina rader själv

Statistik visar att 2,1 % av lottovinsterna aldrig hämtas ut. Ett par skäl till detta kan vara att folk glömmer var de har lagt sina lottokuponger eller att de rättar för hastigt och slarvigt och slänger sedan kupongen. På detta sätt blir outhämtade lottovinster värda miljoner kvar hos lotterierna. Fördelen med att spela på nätet är att du aldrig behöver missa vinster då speltjänsten har koll på dina spel och sätter in dina eventuella vinster på ditt spelkonto.

Vi på theLotter Sverige håller koll på alla våra spelares lottospel och vi skickar automatiskt ett vinstmeddelande när du vinner och vi ser även till att vinsten sätts in på ditt konto. Inga vinster blir glömda när du lägger ett lottobet hos theLotter Sverige.

Andelsspel ökar vinstchanserna på lotto

Genom att spela andelsspel tillsammans med andra ökar dina vinstchanser på lotto. Din del av en eventuell vinst beror på hur många andelar du äger i lottospelet. En andel kan vara värt mycket om det är en enorm jackpott som är vinsten.

theLotter Sverige erbjuder andelsspel på de största och populäraste lotterierna i världen som du kan delta i online och vi ordnar med allt runt omkring. Det är bara att välja hur många andelar du vill ha i spelet. Du hittar de vanligast ställda frågorna om andelsspel i vår FAQ-avdelning.

Undvik vissa nummer

En ofta använd strategi är att välja antingen heta eller kalla nummer. Heta nummer är de nummer som ofta dyker upp i dragningarna, medan kalla nummer är mindre frekventa i dragningarna. För att få fram heta och kalla nummer behöver du titta på gamla dragningsresultat och se vilka nummer som har dykt upp flest respektive minst antal gånger.

Är du nyfiken på att veta om nummer 13 är ett olyckstal? Läs då vår artikel om lotto och fredagen den 13!

Det finns en massa skrock om nummers betydelse och dessa har även spridit sig i lottovärlden. Ta en titt på vår intressanta artikel om lotto och vidskepligheter!

Förbättra chanserna till lottovinst med systemspel

Känner du till systemspel? Detta är ett sätt att förbättra chanserna till lottovinst. Det är enkelt att spela system: Om du väljer till exempel att spela på Powerball, som är det mest spelade av alla lotterier i Amerika, kan du välja istället för fem huvudnummer fler nummer. De kommer att spridas över flera rader i olika kombinationer. Genom att täcka många nummermöjligheter ökar vinstchanserna.

Ha inte för litet nummerurval

Nu har vi kommit till det nionde och sista tipset för hur du kan förbättra vinstchanserna på lotto. Om du vill veta hur du ska välja dina lottonummer, så får du ett bra tips här: använd inte enbart födelsedagar, bröllopsdagar och liknande! Tyvärr använder för många spelare enbart sådana nummer. Nummer som har betydelse för en kan också utgöra ett hinder för att vinna jackpotten. Varför? Jo, för det finns max 31 dagar på en månad medan de flesta lotterierna har ett mycket större nummerurval. Till exempel innehåller det brasilianska Mega Sena-lottot sextio nummer.


almanacka

Betta på lotteriers utfall på theLotter Sverige

Det finns inga hundra procent säkra svar på hur man vinner på lotto eftersom numren slumpas fram vid dragningen. Ovanstående råd används av en del lottospelare och det finns absolut ingen garanti på att man vinner om man använder sig av dem.

På theLotter Sverige kan du välja bland många internationella lotterier. När du spelar online bettar du på ett lottos dragningsresultat, vilket betyder att du inte får någon officiell lottokupong. För mer information, läs hur lottobetting fungerar. Även vid lottobetting kan du använda dig av ovanstående exempel, men kom ihåg att det inte går att påverka vilka nummer som dyker upp i den officiella lottodragningen. Slumpen avgör helt och hållet slutresultatet.

På tal om internationella lotterier, låter sydafrikanska lotterier lockande? I vår artikel tar vi upp tre sydafrikanska lotterier som finns på theLotter Sverige.