Går det att påverka vinstchanserna på lotto?

Finns det knep att få bättre vinstchanser på lotto? Detta har otaliga spelare frågat sig när de har valt sina lottonummer i hopp om att få vinna en jackpott i Europas största lotto EuroMillions. Nedan finns några sätt som kan öka vinstchanserna marginellt när du spelar EuroMillions online från Sverige. Men det är viktigt att komma ihåg att i slutändan är det slumpen som avgör dragningsnumren och det finns absolut inga sätt att påverka ett lottos slutresultat.Innehåll:

Välj ett lotteri med bra vinstodds

Även om du tycker om berömda lotterier med hisnande jackpottar är en av hemligheterna att spela på lotto med de bästa vinstoddsen. Oddsen att vinna jackpotten i till exempel US Powerball är 1:292 201 338. Men tänk på att det finns amerikanska lotterier som Texas Cash Five som har dagliga dragningar med bättre vinstodds. Jackpottarna är inte lika stora som i de största lotterierna, men oddsen för att vinna en Texas Cash Five-jackpott är 1:324 632. Huvudvinsten är 25 000 $ och det motsvarar ca 250 000 kr. Det är en nätt liten summa som skulle räcka till rätt så mycket.

Österrikiska Lottot har jackpottodds på 1:8 145 060, och Frankrike Lottos är på 1:19 068 840. Dessa odds anser många vara bra odds med tanke på jackpottens storlek. Den genomsnittliga chansen att vinna är 1:16 i Österrikes Lotto, medan den är 1:6 i Frankrike Lotto. Med dessa fakta förstår man att en del föredrar att spela franskt lotto framför Österrikiskt Lotto om de är ute efter att vinna vad som helst medan de som är ute efter jackpotten väljer Österrikes Lotto.

Om du vill veta mer om jackpottodds och lotto-odds, läs vår artikel om vilket lotto som har de bästa oddsen.

För att vinna på lotto måste man spela

Uttrycket “Det är viktigt att spela om man ska vinna på lotto.” används flitigt inom lottovärlden. Om du vill vinna, låt oss säga en europeisk lottojackpott, måste du köpa lottospel i till exempel Polens Lotto eller i det populära MillionDAY, som är ett italienskt mindre lotto! Det går med andra ord inte att vinna på lotto om man inte köper lottorader. Men om du skulle glömma att kolla resultatet i Polens Lotto gör det inget då theLotter Sverige håller också ett vakande öga på dina bets.

Gör det till en vana

Hur vinner man på lotto? Många anser att man måste göra lottospelandet till en vana. Det låter enkelt, men det finns de som inte tycker om vanor. De spelar ett par gånger om året och hoppas att det faller väl ut, men sanningen är att det är mycket ovanligt att någon vinner de första gångerna.

theLotter Sverige erbjuder dig alternativ som kan hjälpa dig att aldrig missa en dragning. Du kan till exempel köpa en prenumeration eller ett flerdragningspaket och på detta sätt vara du med i varje dragning.

Fler spel ökar vinstchanserna

Att delta i US Powerballdragningarna med en rad ger dig en chans på 292 201 338 att vinna jackpotten. Varje extra lottorad ökar din vinstchans marginellt. Ett extremt fall inträffade 25 februari 1991 när en grupp australiska spelare bestämde sig för att spela på varenda möjlig nummerkombination i Virginias lotto. Raderna kostade dem 5 miljoner $, men så vann de också jackpotten på 27 miljoner $.Kontrollera inte dina rader själv

Statistik visar att 2,1 % av vinsterna aldrig hämtas ut. Ett par skäl till detta kan vara att folk glömmer var de har lagt sina lottokuponger eller att de rättar för hastigt och slarvigt. Miljoner blir kvar hos lotterierna då vinnarna inte hämtar ut sina vinster. Antalet har tack och lov minskat på grund av online lottotjänster.

Vi på theLotter Sverige håller koll på alla våra spelares lottospel och vi skickar automatiskt ett vinstmejl eller ett SMS när du vinner och vi ser även till att vinsten sätts in på ditt konto. Inga vinster blir glömda när du lägger ett lottobet hos theLotter Sverige.

Läs om ett brittiskt par som missade att hämta ut sin vinst på över 3 miljoner £!

Andelsspel ökar vinstchanserna på lotto

Genom att spela andelsspel tillsammans med andra ökar dina vinstchanser på lotto. Din del av en eventuell vinst beror på hur många andelar du äger i spelet. En andel kan vara värt mycket om det är en enorm jackpott som är vinsten.

theLotter Sverige erbjuder andelsspel på de största och populäraste lotterierna i världen som du kan delta i online och vi ordnar med allt runt omkring. Det är bara att välja hur många andelar du vill ha i spelet. Du hittar de vanligast ställda frågorna om andelsspel i vår FAQ-avdelning.

Undvik kalla nummer

En av de strategier en del spelare använder sig av är att välja så kallade heta och kalla nummer. Heta nummer är de nummer som ofta dyker upp i dragningarna, medan kalla nummer är mindre frekventa i dragningarna. För att få fram heta och kalla nummer behöver du titta på gamla dragningsresultat och se vilka nummer som har dykt upp mest respektive minst antal gånger.

Är du nyfiken på att veta om nummer 13 är ett olyckstal? Och hur är det med fredagen den 13?

Vinstchanserna på lotto ökar med systemspel

Känner du till systemspel? Detta är ett sätt att att öka vinstchanserna med. Det är enkelt att spela system: Om du väljer till exempel att spela på Powerball, som är det mest spelade av alla lotterier i USA, kan du välja istället för 5 huvudnummer 6, 7, 8, 9, eller till och med 10 nummer. De kommer att spridas över flera rader i olika kombinationer. Genom att täcka många nummermöjligheter ökar vinstchanserna.

Ha inte för litet nummerurval

Nu har vi kommit till det nionde och sista tipset för hur man kan öka vinstchanserna på lotto. Om du vill veta hur du ska välja dina lottonummer, så får du ett bra tips här: använd inte enbart födelsedagar, bröllopsdagar och liknande! Tyvärr använder för många spelare enbart sådana nummer. Nummer som har betydelse för en kan också utgöra ett hinder för att vinna jackpotten. Varför? Jo, födelsedagar är begränsat till 31 dagar, medan de flesta lotterierna har ett mycket större nummerurval. Till exempel innehåller det brasilianska Mega Sena 60 nummer.


almanacka

Betta på lotteriers utfall hos theLotter Sverige

Det finns inga hundra procent säkra svar på hur man vinner på lotto eftersom numren slumpas fram vid dragningen. Ovanstående råd används av en del lottospelare och det finns absolut ingen garanti på att man vinner om man använder sig av dem.På theLotter Sverige kan du välja bland många internationella lotterier. När du spelar online bettar du på ett lottos dragningsresultat, vilket betyder att du inte deltar i det officiella lottot med en riktig lottokupong. För mer information, läs hur lottobetting fungerar. Även vid lottobetting kan du använda dig av ovanstående exempel, men kom ihåg att det inte går att påverka vilka nummer som dyker upp i den officiella lottodragningen. Slumpen avgör helt och hållet slutresultatet.

På tal om internationella lotterier kanske sydafrikanska lotterier låter lockande. I vår guide får du fakta om tre sydafrikanska lotterier och deras spelregler.