Ofta ställda frågor

Välj kategori nedan för hjälp online! Om du inte får din fråga besvarad kontakta oss på kundtjänsten.
De 5 vanligaste frågorna
Om lottobettingtjänsten theLotter Sverige
Lottobetting
Registrering och konto
Hur man spelar

Andelsspel

Visa
F

Vad är andelsspel?

S

I ett andelsspel spelar en grupp, som inte känner varandra, tillsammans. Varje spelare äger en del av dessa gemensamma lottoraderna och får sedan en proportionerlig del av potentiella vinster.

theLotter Sverige skapar andelsspelen. Det finns olika slags andelsspel baserat på hur numren väljs och hur många rader spelet består av. Med andra ord har vi gjort det lätt för dig – allt är redan framställt i färdigt skick. Allt du behöver göra är att välja ett andelsspel baserat på dina preferenser och välja hur många andelar du vill köpa.

Här är en förklaring av ofta använd andelsspelsterminologi.

  • Rader – Raderna är de olika nummerkombinationerna som köps för andelsspelet. En 100-rads andelsspel kan t.ex. ha 100 unika nummerkombinationer (även kallade lotter eller block), vilket ger spelare 100 chanser att vinna jackpotten. Dessa rader läggs in i andelsspelet och du kan sedan köpa andelar till alla dessa kollektiva rader.
  • Totala andelar – Varje andelsspel är delat i lika stora delar och du väljer hur många delar du vill köpa. Dessa delar kallas för andelar och storleken på din del av en eventuell vinst beror på hur många andelar du äger i det vinnande andelsspelet. I ett andelsspel med 50 andelar är varje andel värd 2 % av andelsspelets vinster (uträknat genom att dela 100 % med 50 lika delar). Ju fler andelar du köper, desto större är din vinst.

F

Varför spela andelsspel?

S

Andelsspel ger spelare bättre vinstchans och samtidigt kostar deltagandet mindre jämfört med om du själv hade köpt samma antal rader som finns i ett andelsspel.

F

Vad händer om alla andelarna i ett andelsspel inte blir uppköpta?

S

theLotter Sverige garanterar att din andel i andelsspelet, eventuella vinster och dina vinstchanser inte påverkas oavsett hur många andelar som säljs. Det är garanterat att du får vad du betalar för. Om det finns en vinst i ditt andelsspel får du del av vinsten som motsvarar din ägarandel, alltså hur många andelar du äger i andelsspelet.

F

Vilka sorters andelsspel finns det?

S

Det finns fyra olika sorters andelsspel hos theLotter Sverige:

  • Slumpmässigt val — Numren väljs slumpmässigt för ett bestämt antal rader.
  • Systematisk — Andelsspelet täcker alla möjliga unika kombinationer av en uppsättning med 7-14 nummer som väljs slumpmässigt.
  • Garanterad nummermatchning — Varje rad i andelspelet har ett huvudnummer som ändras för att täcka hela lotteriets gissningsurval. Detta garanterar att i andelsspelet finns minst ett huvudnummer som kommer att matcha. De andra huvudnumren väljs slumpmässigt.
  • Tilläggsnummermatchning garanterad — Andelsspelets rader innehåller alla möjliga kombinationer av lotteriets tilläggsnummer. Detta betyder att finns ett matchande tilläggsnummer minst en gång. Andra tilläggsnummer väljs slumpmässigt.

F

Hur väljer man numren i ett andelsspel? Kan jag välja mina egna nummer?

S

När ett andelsspel skapas slumpar theLotter Sverige fram numren. Det betyder att du inte kan välja eller ändra andelsspelets nummer. Men du kan se numren i förväg när du väljer vilket andelsspel du vill delta i. När du köper andelsspel som ett flerdragningspaket kommer varje efterföljande andel att ha olika nummer som genereras per andelsspel och dragning.

F

Hur delas andelsspelsvinsterna och hur betalas de ut?

S

När det finns en vinst i andelsspelet delas vinsterna lika mellan det totala antalet andelar. Din del av vinsten beror på hur många andelar du äger i andelsspelet.

Om ditt andelsspel vinner jackpotten kommer du att bli kontaktad av en representant från kundtjänsten som guidar dig igenom hela processen med att ta hem vinsten. Vinstinhämtning behandlas i enlighet med lokala regler och det lokala lottots jackpottpolicy.

Alla icke jackpottvinster betalas ut enligt theLotter Sveriges vinstinhämtningsservice. Du kan läsa mer om hur du får dina vinster i vinstsektionen här på FAQ .

F

Kan jag prenumerera på andelsspel?

S

För tillfället är andelsspel bara tillgängliga som engångsspel och flerdragningspaket, men prenumeration på andelsspel kan bli tillgängliga inom en snar framtid.

F

Kan jag starta mitt eget andelsspel?

S

För tillfället kan du inte skapa ett eget andelsspel hos theLotter Sverige. Du kan endast välja att delta i något av de existerande andelsspelen som är tillgängliga hos theLotter Sverige. Vi har en variation av andelsspel och vi är alltid öppna för nya förslag, så om det finns ett speciellt andelsspel som du tycker att vi borde lägga till, kontakta oss och berätta mer.

F

Vad är ett andelsspel i flerdragningsform?

S

Andelsspel i form av ett flerdragningspaket tillåter dig att boka andelar för framtida dragningar i förväg. När du köper ett andelsspelsflerdragningspaket väljer du ett andelsspel, bestämmer hur många andelar du vill köpa, samt hur många dragningar du vill delta i. Du deltar då automatiskt i ett andelsspel för alla konsekutiva dragningar, i ditt valda lotto tills paketet tar slut.

F

Spelar jag alltid i identiska andelsspel om jag väljer flerdragningspaket?

S

Vi försöker öppna likadana andelsspel för varje dragning men det händer att vi öppnar speciella spel för dragningar som har högre jackpottar än vanligt. Om det inte finns något identiskt andelsspel för en framtida dragning försöker vi matcha det mest lika alternativet. Två scenarier kan äga rum.

Scenario 1: I en efterföljande dragning finns inget identiskt andelsspel. Då tilldelar vi dig det ett likvärdigt andelsspel sett till andelspris, radantal och andelsform.

Scenario 2: Det finns inga matchande andelsspel i en efterföljande dragning (enligt de parametrar beskrivna i scenario 1). I detta fall annullerar vi ditt paket och återbetalar dig för de resterande dragningarna.

F

Kan jag köpa andelar i mer än ett andelsspel som är ett flerdragningspaket?

S

Ja, så länge andelsspelen är i samma lotto kan du köpa andelar i alla tillgängliga andelsspel.

Betalning
Vinster
Uttag
Prenumerationer
Flerdragningspaket
Resultat och aviseringar
Kampanjer
Ansvarsfullt spelande
Lottobedrägerier
Felsökning