Största outhämtade lottojackpottarna

Om du vann en lottojackpott skulle inte du göra allt i din makt för att göra anspråk på priset i tid? Det kan tyckas vara en självklarhet att hämta ut sitt lotteripris ovsett om det är en jackpott eller ett mindre pris. Men sanningen är att priser för miljoner blir kvar hos lotterierna då spelarna inte hämtar ut sina vinster. Även världskända US Powerball har outhämtade jackpottar och sekundära priser som årligen uppgår till tiotals miljoner dollar.



Innehåll:

Stora topp-priser har blivit kvar hos lotterierna

Förtvivlan

EuroMillions - 64 miljoner £ - Hertfordshire, Storbritannien

Det största outhämtade lotteripriset finns i Storbritannien. Ingen har hört av sig för att göra anspråk EuroMillions förstapris på 64 miljoner £. Den vinnande kupongen köptes i en butik i området Stevenage och Hitchin och trots många efterlysningar, inklusive en skyltkampanj, trädde ingen vinnare fram. Tidsfristen för att hämta ut jackpotten på 64 miljoner £ gick tyvärr ut onsdagen den 5 december 2012 efter att den hade passerat 180-dagarsgränsen.

Detta otroliga jackpottpris hade faktiskt två vinnare då det fanns två kuponger med de rätta numren. Den ena vinnaren, som var från Belgien, trädde fram efter dragningen den 8 juni 2012 och tog hem sin halva av jackpotten på 127 miljoner £. När det gäller kupongen som såldes i England gick pengarna istället till National Lottery Good Causes, som skänkte de oönskade pengarna till olika välgörenhetsorganisationer runt om i Storbritannien.

Powerball - 77 miljoner $ - Georgia, USA

En Georgia-spelare kanske inte känner sig så munter om det någon gång skulle komma fram att han missade hämta ut ett Powerball-jackpottpris på 77 miljoner $. Den stackars vinnaren köpte Powerball-kuponger vid en lastbilsparkering i Tallapoosa, Georgia. Kupongerna gällde för dragningen den 29 juni 2011. Uppenbarligen räckte 180 dagar inte för att hämta hem priset och kupongen förlorade sin giltighet i december 2011. Denna missade jackpott satte rekord, eftersom den blev statens största outhämtade jackpott sedan Georgias lotteri grundades 1993.

Mega Millions - 68 miljoner $ - New York, USA

Den vinnande Mega Millions-kupongen till ett värde av 68 miljoner $ köptes i Queens, New York, till en dragning som hölls den 24 december 2002. Tyvärr blev priset kvar hos Mega Millions tills kupongen blev ogiltig.

Historien slutar dock inte där. Ett helt år senare 2003 hörde Fritzner Bechette av sig till lotteritjänstemännen och hävdade att han var den lycklige vinnaren till föregående års julaftonsdragning. Fritzner tog ärendet till Queens Supreme Court och väckte åtal mot New York State Lottery och berättade att han hade försökt hämta ut sitt jackpottpris på 68 miljoner $ sedan dagen efter att resultatet hade tillkännagetts i december 2002. Han stämde följaktligen New York Lottery för de 63 miljoner $ han hade förlorat plus ränta. Hans förklaring till att han inte kunnat göra anspråk på priset tidigare? Hans vinnande lotterikupong hade försvunnit i en ”icke-hämtningsbar situation”.

Vänta lite med att ha för mycket sympati för den stackars mannen som bara ville hämta ut sin vinst! Efter att ha utfört en lång undersökning hittade tjänstemännen ingen kupong som matchade Fritzners beskrivning i New York State-lotteriets arkiv och inte heller på den plats där han hävdade att han hade köpt kupongen på 68 miljoner $. Mannens anspråk visade sig med största sannolikhet ha varit försök till bedrägeri.

Tyvärr försöker en del tillskansa sig glömda priser genom bedrägerier. Lotteriorganisationerna är medvetna om detta och har vidtagit säkerhetsåtgärder så att prispengar inte betalas ut till fel personer. Läs om jackpottvinnaren som åtalades för bedrägeri!



SuperLotto Plus - 63 miljoner $ - Kalifornien, USA

Ingen hade gjort anspråk på SuperLotto Plus-lotteriets jackpott på 63 miljoner $ inom 180-dagarsfristen. Men i februari 2016 framträdde en bosatt i Los Angeles, Kalifornien, fram och hävdade att han var den lycklige vinnaren. Brandy Milliner hävdade att han hade köpt den vinnande kupongen den 8 augusti 2015 och efter att ha skickat sin vinnarkupong till lotteriet hade han fått ett gratulationsmeddelande.

Andra gången han kontaktades upplyste lotteritjänstemännen att en utbetalning var omöjlig på grund av kupongens skick. Vid tidpunkten för Brandys klagomål berättade lotteritjänstemännen att de till att börja med aldrig hade fått ett krav från Milliner. De sa också att efter att ha undersökt situationen hade de funnit att Brandys kupong inte matchade vinnarkupongen eftersom den köpts på ett annat datum och i en annan 7/11 butik.

Även med alla bevis mot honom är Brandy fortfarande övertygad om att jackpotten tillhör honom. Under 2017 sa han i en intervju att han kommer att fortsätta att driva ärendet vidare för att få jackpotten. Vi kommer nog aldrig att få veta vem som är den rättmätiga ägaren till den här jackpotten.

Powerball - 51,7 miljoner $ - Indiana, USA

I september 2002 vann en spelare från Indiana Powerballs jackpottpris på 51,7 miljoner $. Kupongen hade köpts nära Indianapolis internationella flygplats. Detta skulle bli första gången sedan US Powerball grundades 1992 som en jackpott blev kvar hos lotteriet. Den vinnande kupongen var hälften av en jackpott på 103 miljoner $.

flygplats

Den andra hälften hämtades som tur är ut av en lycklig spelare från Pennsylvania. I ett försök att hitta vinnaren gjorde Indianas lotteriarrangör reklam och höll evenemang i butiken där kupongen hade köpts för att få vinnaren att träda fram. Trots alla ansträngningar att få fram spelaren kom även det här priset att höra till de glömda jackpottarnas gäng.

Amerikanska Powerball är ett fantastiskt lotteri som du kan läsa mer om i vår Powerball guide.

Mega Millions - 46 miljoner $ - New York, USA

Det är något konstigt med delstaten New York eftersom några av de största glömda priserna skulle ha gått till spelare i the Big Apple. Den 25 april 2006 var Mega Millions jackpott på 46 miljoner $. Man vet att kupongen med vinnarnumren sålts i Brooklyn.

I New York hamnar outhämtade priser i statens prispott. Ibland används icke uttagna lotteripriser till att skapa ännu större jackpottar, kampanjer och speciella engångsspel.

Rekordvinnarna i Mega Millions höll i alla fall reda på sina lottokuponger så att de kunde hämta ut sina massiva jackpottar.

Outhämtade jackpottar för enorma belopp

Varje år publiceras statistik över outhämtade jackpottar och mindre priser. Amerikanerna glömmer till exempel att hämta ut priser för cirka 2 miljarder $ varje år. Enbart i New York var siffran för outhämtade lotteripriser 103 miljoner $ år 2015. Enligt Camelot (Storbritanniens lotteriorganisation) blev lotterivinster för cirka 122,5 miljoner £ outhämtade av britterna mellan 2017 och 2018. Varför gör inte människor anspråk på sina lotteripriser?



En av de vanligaste anledningarna till att spelare inte går och hämtar ut priser är att när de ser att de inte vann jackpotten antar de automatiskt att de inte vann något lotteripris. Alla förstår inte att även om de bara matchar några nummer kan de fortfarande vara berättigade till sekundära priser. Sedan finns det de som endast spelar för jackpottens skull och bryr sig inte om de mindre vinsterna. Vi tycker att detta är ett stort misstag eftersom sekundära priser kan vara värda större summor.

En annan anledning till att miljarder dollar i vinster går förlorade varje år är att folk tappar eller av misstag slänger sina kuponger. Detta händer oftare än du skulle tro. I våra hektiska liv kommer folk knappt ihåg när dragningen äger rum, mycket mindre var de lade sin kupong. Som tur är har de flesta spelarna ändå koll på sina lotterikuponger så att de kan hämta ut sina piser. Det skulle ha varit hemskt om Powerballs största jackpottvinnare hade glömt att hämta ut sina priser.

För att inte hamna i sitsen att glömma bort ett lotteripris är det en stor fördel att spela online hos lotteribettingtjänsten theLotter Sverige. På listan över internationella lotterier hittar du lotterier vars dragningsresultat du kan betta på. När du vinner ett pris får du automatiskt ett vinstmeddelande och prispengarna sätts in på ditt konto. Här existerar inga glömda priser.