Stora outhämtade lottojackpottar

Om du vann en lottojackpott skulle inte du göra allt i din makt för att göra anspråk på vinsten i tid? Det kan tyckas vara en självklarhet att hämta ut sin lottovinst ovsett om det är en jackpott eller en mindre vinst. Men sanningen är att vinster för miljoner blir outhämtade. Även världskända US Powerball har outhämtade jackpottar och mindre vinster som årligen uppgår till tiotals miljoner dollar.Innehåll:

Outhämtade lottovinster kvar hos lottoarrangörerna

Frustrerad man

EuroMillions - 64 miljoner £ - Hertfordshire, Storbritannien

Den största outhämtade lottovinsten finns i Storbritannien. Ingen har hört av sig för att göra anspråk på EuroMillions huvudvinst på nästan 64 miljoner £. Den vinnande kupongen köptes i en butik i området Stevenage och Hitchin i Hertfordshire och trots många efterlysningar, inklusive en skyltkampanj, trädde ingen vinnare fram. Tidsfristen för att hämta ut jackpotten på 64 miljoner £ gick tyvärr ut onsdagen den 5 december 2012 efter att den hade passerat 180-dagarsgränsen.

Denna otroliga jackpottvinst hade faktiskt två vinnare då det fanns två kuponger med de rätta numren. Den ena vinnaren, som var från Belgien, trädde fram efter dragningen den 8 juni 2012 och tog hem sin halva av jackpotten på 127 miljoner £. När det gäller kupongen som såldes i England gick pengarna istället till National Lottery Good Causes, som skänkte de oönskade pengarna till olika välgörenhetsorganisationer runt om i Storbritannien.

Du vet väl om att att även du kan spela på EuroMillions genom att lottobetta på theLotter Sverige?

Powerball - 77 miljoner $ - Georgia, USA

En Georgia-spelare kanske inte känner sig så munter om det någon gång skulle komma fram att denne missade hämta ut en jackpott på 77 miljoner $. Den stackars vinnaren köpte Powerball-kuponger, som gällde til den 29 juni 2011-dragningen, vid en lastbilsparkering i Tallapoosa, Georgia. Uppenbarligen räckte 180 dagar inte för att hämta hem Powerballvinsten och kupongen förlorade sin giltighet i december 2011. Den här missade jackpotten satte rekord då den blev statens största outhämtade jackpott sedan Georgias lotto grundades 1993.

Mega Millions - 68 miljoner $ - New York, USA

Den vinnande Mega Millions-kupongen till ett värde av 68 miljoner $ köptes i Queens, New York, till en dragning som hölls den 24 december 2002. Tyvärr blev vinsten kvar hos Mega Millions tills kupongen blev ogiltig.

Historien slutar dock inte där. Ett helt år senare hörde Fritzner Bechette av sig till lottokontoret och hävdade att han var den lycklige vinnaren till föregående års julaftonsdragning. Fritzner tog ärendet till Queens Supreme Court och väckte åtal mot New York State Lottery och berättade att han hade försökt hämta ut sin jackpott på 68 miljoner $ sedan dagen efter att resultatet för Mega Millions hade tillkännagetts i december 2002. Han stämde New York Lottery för 63 miljoner $ plus ränta. Hans förklaring till att han inte kunnat göra anspråk på vinsten tidigare var att hans vinnande lottokupong hade försvunnit i en ”icke-hämtningsbar situation”.

Vänta lite med att ha för mycket sympati för den stackars mannen som bara ville hämta ut sin vinst! Efter att ha utfört en lång undersökning hittade tjänstemännen ingen kupong som matchade Fritzners beskrivning i New York State-lottos arkiv och inte heller på den plats där han hävdade att han hade köpt vinnarkupongen. Mannen var med största sannolikhet ute efter att begå lottobedrägeri.SuperLotto Plus - 63 miljoner $ - Kalifornien, USA

Ingen hade gjort anspråk på SuperLotto Plusjackpotten på 63 miljoner $ inom 180-dagarsfristen. Men i februari 2016 framträdde en Los Angelesbo fram och hävdade att han var den rättmätige vinnaren. Brandy Milliner hävdade att han hade köpt den vinnande kupongen den 8 augusti 2015 och efter att ha skickat sin vinnarkupong till lottokontoret hade han fått ett gratulationsmeddelande.

Andra gången han kontaktades upplyste lottotjänstemännen att en utbetalning var omöjlig på grund av kupongens skick. Vid tidpunkten för Brandys klagomål berättade tjänstemännen att de till att börja med aldrig hade fått ett krav från Milliner. De sa också att efter att ha undersökt situationen hade de funnit att Brandys kupong inte matchade vinnarkupongen eftersom den köpts på ett annat datum och i en annan 7/11 butik.

Även med alla bevis mot honom är Brandy fortfarande övertygad om att jackpotten tillhör honom. Under 2017 sa han i en intervju att han tänker fortsätta att driva ärendet vidare för att få jackpotten. Vi kommer nog aldrig att få veta vem som är den rättmätiga ägaren till den här jackpotten.

Powerball - 51,7 miljoner $ - Indiana, USA

I september 2002 vann en spelare från Indiana Powerballs jackpott på 51,7 miljoner $. Kupongen hade köpts nära Indianapolis internationella flygplats. Detta skulle bli första gången sedan US Powerball grundades 1992 som en jackpott blev outhämtad. Den vinnande kupongens ägare skulle vara berättigad till hälften av en jackpott på 103 miljoner $.

Den andra hälften hämtades som tur är ut av en lycklig spelare från Pennsylvania. I ett försök att hitta vinnaren gjorde Indianas lottoarrangör reklam och höll evenemang i butiken där kupongen hade köpts för att få vinnaren att träda fram. Trots alla ansträngningar att få fram spelaren kom även den här vinsten att höra till de glömda jackpottarnas gäng.

Världens största lotto är sannerligen fantastiskt. Du kan läsa mer om det i vår Powerballguide på theLotter Sverige?

Mega Millions - 46 miljoner $ - New York, USA

Det är något konstigt med delstaten New York eftersom några av de största glömda vinsterna skulle ha gått till spelare i the Big Apple. År 2003 var Mega Millions jackpott på 46 miljoner $. Man vet att kupongen med vinnarnumren såldes i Brooklyn, men ingen spelare dök upp för att kvittera ut vinsten.

I New York hamnar outhämtade vinster i statens vinstpott. Ibland används icke uttagna lottovinster till att skapa ännu större jackpottar, kampanjer och speciella engångsspel.

Rekordvinnarna i Mega Millions höll i alla fall reda på sina lottokuponger så att de kunde hämta ut sina massiva jackpottar.

Glömda lottovinster för enorma belopp

Varje år publiceras statistik över outhämtade jackpottar och mindre vinster. Amerikanerna glömmer till exempel att hämta ut vinster för över 2 miljarder $ varje år. Enbart i Massachussetts var siffran för outhämtade lottovinster 12,04 miljoner $ under år 2022 (jämfört med 8,15 miljoner $ år 2021). Det betyder att runt en miljon dollar blir kvar på Massachussetts lottokontor varje månad. Camelot (Storbritanniens lotteriorganisation) har uppgett att lottovinster för cirka 122,5 miljoner £ glömdes bort eller nonchalerades av britterna mellan 2017 och 2018. Varför gör inte människor anspråk på sina lottovinster?

En av de vanligaste anledningarna till att spelare inte går och hämtar ut vinster är att när de ser att de inte vann jackpotten antar de automatiskt att de inte vann något. Alla förstår inte att även om de bara matchar några nummer kan de fortfarande vara berättigade till en vinst. Sedan finns det de som endast spelar för jackpottens skull och bryr sig inte om de mindre vinsterna. Vi tycker att detta är ett stort misstag eftersom de vinsterna kan vara värda större summor.

En annan anledning till att miljarder dollar i vinster går förlorade varje år är att folk tappar eller av misstag slänger sina kuponger. Detta händer oftare än du tror. I våra hektiska liv kommer folk knappt ihåg när dragningen äger rum, mycket mindre var de lade sin kupong. Som tur är har de flesta spelarna ändå koll på sina lottokuponger så att de kan hämta ut sina vinster. Det skulle ha varit hemskt om de största vinnarna i Powerball hade glömt att hämta ut sina vinster.

Vad händer med outhämtade lottovinster?

Om ingen gör anspråk på en lottojackpott inom en viss tid får staterna som deltog i lotteriet tillbaka pengarna och sedan är det upp till varje stat att bestämma vad de använder dem till. De flesta staterna använder medlen för att förbättra den offentliga utbildningen, bekämpa hemlöshet, stötta infrastruktur och finansiera stödcentra för spelberoende.

theLotter Sverige glömmer inte vinster

För att inte hamna i sitsen att glömma bort en lottovinst är det en stor fördel att spela online hos lottobettingtjänsten theLotter Sverige. På listan över internationella lotterier hittar du lotterier vars dragningsresultat du kan betta på. När du vinner får du automatiskt ett vinstmeddelande och pengarna sätts in på ditt konto. Här existerar inga glömda vinster.