Går det att påverka vinstchanserna på lotto?

Finns det knep att få bättre vinstchans på lotto? Detta har otaliga spelare frågat sig när de har valt sina lottonummer i hopp om att få vinna en jackpott. Nedan finns några sätt som kan öka vinstchanserna marginellt, men det är viktigt att komma ihåg att i slutändan är det slumpen som avgör dragningsnumren och det finns absolut inga sätt att påverka ett lotteris slutresultat.1. Välj ett lotteri med bra vinstchans

Även om du tycker om berömda lotterier med hisnande jackpottar är en av hemligheterna, att spela på lotterier med de bästa vinnaroddsen. Oddsen att vinna till exempel US Powerball jackpotten är 1:292 201 338. Men tänk på att det finns amerikanska lotterier som Texas Cash Five som har dagliga dragningar med bättre vinstodds. Jackpottarna är inte lika stora som i de största lotterierna, men sannolikheten att vinna en Texas Cash Five-jackpott är 1:324 632. Forstapriset är 25 000 $ som motsvarar ca 250 000 kr! Det är en nätt liten summa som skulle räcka till rätt så mycket.

Österrike Lotto har odds på 1:8 145 060, och Frankrike Lottos är på 1:19 068 840 och de anses vara bra odds. Den genomsnitliga chansen att vinna ett pris är 1:16 i Österrike Lotto, medan det är 1:6 i Frankrike Lotto. Med dessa fakta förstår man varför en del föredrar att spela franskt lotto framför ett större lotteri.

Om du vill veta mer om jackpottodds och lotteriodds, läs vår artikel om vilket lotteri som har de bästa oddsen.


2. För att vinna på lotto måste man delta

“Det är viktigt att delta om man ska vinna på lotto.” är ett uttryck som används flitigt inom lotterivärlden. Om du vill vinna, låt oss säga en europeisk lotterijackpott, måste du köpa lottospel i t. ex. polskt lotto eller i MillionDAY! Om du söker på nätet hittar du många historier om personer som har missat en dragning för att sedan se sina nummer dyka upp i en dragning. I en del fall har det varit nummer som de har använt varje vecka i åratal.3. Gör det till en vana

Hur vinner man på lotto? Många anser att man måste göra lottospelandet till en vana. Det låter enkelt, men det finns de som inte tycker om vanor. De spelar ett par gånger om året och hoppas att det faller väl ut då, men sanningen är att det är mycket ovanligt att någon vinner de första gångerna. Om du verkligen vill vinna på lotto är det viktigt att inte missa dragningar.

TheLotter Sverige erbjuder dig alternativ som kan hjälpa dig att aldrig missa en dragning. Du kan till exempel köpa en prenumeration eller ett flerdragningspaket. På detta sätt är du med i varje dragning och vinstchanserna ökar.4. Fler spel ökar vinstchanserna

Att delta i US Powerballdragningarna med en rad ger dig en chans på 92 201 338 för att vinna jackpotten. Varje extra rad ökar din vinstchans på lotto. Ett extremt fall inträffade 25 februari 1991 när en grupp australiska spelare bestämde sig för att spela på alla möjliga nummerkombinationer. De spelade på Virginia lotteriet för 5 miljoner $ och vann jackpotten på 27 miljoner $.5. Kontrollera inte dina rader själv

Statistik visar att 2,1 % av priserna aldrig hämtas ut. Ett par skäl till detta kan vara att folk glömmer var de har lagt sina lottokuponger eller att de rättar för hastigt och slarvigt. Miljoner blir kvar hos lotterierna då vinnarna inte hämtar ut sina priser. Antalet har tack och lov minskat på grund av online lotteritjänster.

Vi på theLotter Sverige håller koll på alla våra spelares lottospel och vi skickar automatiskt ett vinstmejl eller ett SMS när du vinner och vi ser även till att priset sätts in på ditt konto. Inga priser blir liggande kvar hos lotterierna när du lägger ett lotto bet på theLotter Sverige.

Läs om ett brittiskt par som missade att hämta ut sin vinst på över 3 miljoner £!


6. Totalt 177

Lottotips: Kontrollera att dina valda nummer har ett högre värde än 177 när du räknar ihop dem. Varför? Enligt en studie gjord av Schweiz Lotto ökar detta inte din chans att vinna, men nummer där summan överstiger 177 väljs minst antal gånger. Så, när du väl vinner är sannolikheten stor att du inte behöver dela priset med andra spelare.


7. Slumpmässigt valda nummer

Den mänskliga hjärnan är konstig och komplex, men den tenderar att påverka dig omedvetet när du väljer dina nummer. Du kanske väljer numren med en viss ordning eller logik eller symmetriskt och estetiskt. Eftersom de flesta gör på detta sättet måste du se till att öka dina vinstchanser på lotto genom att välja dina nummer slumpmässigt genom att använda snabbvalsfunktionen och låta datorn slumpa fram dina lottonummer. Många lottospelare har vunnit stora jackpottar med framslumpade nummer.


8. Gruppspel ökar vinstchanserna på lotto

Genom att spela i grupp med andra ökar din vinstchans på lotto. Självklart delas priset mellan alla spelare i bolaget, men när det gäller en stor jackpott kan en andel av en jackpott vara värt miljoner.

Det är inte alltid lätt att hitta spelare att skapa ett bolagsspel med. TheLotter Sverige har lösningen! Vi erbjuder bolagsspel på de största och populäraste lotterierna i världen som du kan delta i online och vi ordnar med allt runt omkring. Det är bara att hoppa in i ett lottobolag. Läs mer om hur bolagsspel fungerar! Du hittar även de vanligast ställda frågorna om bolagsspel i vår FAQ-avdelning.9. Undvik kalla nummer

En av de strategier du kan använda dig av när du väljer dina nummer är de så kallade heta och kalla numren. Heta nummer är de nummer som ofta dyker upp i dragningarna, medan kalla nummer är mindre frekventa i dragningarna. Nummer 13 är inte bara synonymt med otur, men är också ett nummer som sällan kommer upp. Välj istället nummer som ofta dyker upp i dragningarna – undvik sällsynta nummer!

Är du nyfiken på att veta om nummer 13 är ett olyckstal? Och hur är det med fredagen den 13? Läs mer om skrockfyllda fredag 13!


10. Vinstchanserna på lotto ökar med systemspel

Känner du till systemspel? Detta är ett av de bästa sätten att att öka vinstchanserna med. Det är enkelt att spela system: Om du väljer till exempel att spela Powerball, det berömda amerikanska lotteriet, kan du välja inte 5 huvudnummer, men 6, 7, 8, 9, eller till och med 10 nummer. De kommer att spridas över flera rader med alla möjliga kombinationer. Genom att täcka alla nummermöjligheter får du större chans att vinna priser.


11. Ha inte för litet nummerurval

Nu har vi kommit till det elfte och sista tipset för hur du kan öka dina chanser att vinna på lotto. Om du vill veta hur du ska välja dina lotterinummer, så får du ett bra tips här: använd inte enbart födelsedagar, bröllopsdagar och liknande! Tyvärr använder för många spelare enbart födelsedagar. Nummer som har betydelse för en kan också utgöra ett hinder för att vinna jackpotten. Varför? Jo, födelsedagar är begränsat till 31 dagar, medan de flesta lotterierna har ett mycket större nummerurval.


Betta på lotteriresultat på theLotter Sverige

Det finns inga hundra procent säkra svar på hur man vinner på lotto eftersom numren slumpas fram vid dragningen. Ovanstående elva punkter är tips som används av en del lotterispelare och det finns absolut ingen garanti på att man vinner om man använder sig av dem.

På theLotter Sverige kan du välja bland många internationella lotterier. När du spelar online bettar du på lotteriets dragningsresultat, vilket betyder att du inte deltar i det officiella lotteriet med en riktig lottokupong. För mer information, läs hur lottobetting fungerar. Även vid lottobetting kan du förbättra dina spelodds, men kom ihåg att det inte går att påverka vilka nummer som dyker upp i dragningen. Slumpen avgör helt och hållet slutresultatet.

På tal om internationella lotterier kanske sydafrikanska lotterier låter lockande. I vår guide får du fakta om tre sydafrikanska lotterier och deras regler.