Mexikanska lotterier för svenska spelare

Lotterispel har funnits i Mexiko sedan 1700-talet och är än idag ett populärt nöje. Mexikanska lotterier ger spelare det bästa av två världar: några av Latinamerikas största vinster och några av de mest prisvärda spelen på lottomarknaden. På theLotter Sveriges lista över internationella lotterier hittar du utöver mexikanska lotterier även andra lotterier från regionen.Innehåll:

Vilka lotterier från Mexiko har de bästa vinstchanserna?

Lottobettingtjänsten theLotter Sverige erbjuder tre spännande lotterier från Mexiko: Chispazo, Melate och Melate Retro. Vinstchanserna är överlägset bäst i Chispazo där oddsen för att vinna jackpotten är 1 av 98 280 tack vare ett litet nummerurval. Chispazo, som är ett dagligt lotto, ligger på första plats hos theLotter Sverige som det lotto som har de fördelaktigaste oddsen följt av Japans Mini Lotto med jackpottoddsen 1 av 169 911.

Mexikanska dansare

Om du är intresserad av att spela om större vinster och inte har något emot lägre vinstchanser är Melate Retro, med jackpottoddsen 1 av 3 262 623, ett alternativ. Oddsen för att vinna huvudvinsten i Melate, som har delat ut några av de högsta jackpottarna i Mexiko, är 1 av 32 468 436.

I vår artikel om lotterier med de bästa oddsen kan du läsa allt som är värt att veta om vinstchanser i lotterier.

I tabellen nedan ser du jackpottoddsen och även hurdan spelmatris de mexikanska lotterierna har. Numret före snedstreck är hur många nummer du behöver välja och numret efter snedstrecket visar antalet nummer som finns i lottot.

Lotto Matchningar Vinstodds

Melate

6/56

1:32 468 436

Melate Retro

6/39

1:3 262 623

Chispazo

5/28

1:98 280

Hur stor är den största utdelade mexikanska lottojackpotten?

Melate är känt för att ha delat ut några av Mexikos största jackpottar. Rekordet sattes i juli 2013 då jackpotten nådde 639,5 miljoner MXN (ca 273 miljoner kr). Den vinsten är också den tredje största lottovinsten som någonsin delats ut i Latinamerika. I september 2015 var Melates huvudvinst på väg att slå det gamla rekordet, men en spelare hann vinna jackpotten när den låg på 535 miljoner MXN (ca 229 miljoner kr).

Skattas vinster från mexikanska lotterier?

De som spelar på lotto i Mexiko måste skatta för sina vinster. Skattesatsen är på låga 7 %. Du som spelar på mexikanskt lotto från Sverige bettar på det officiella lottots utfall och för att du ska vara i samma ekonomiska situation som spelaren i Mexiko hamnar i görs ett avdrag på din vinst. Läs gärna om hur vinster betalas ut! theLotter Sverige tar inte ut någon kommission på dina vinster.

Hur spelar man på mexikanska lotterier från Sverige?

Du kan spela på de mexikanska lotterierna Melate, Melate Retro och Chispazo genom att betta på det officiella lottoresultatet hos theLotter Sverige. Om du vinner betalar theLotter Sverige ut vinsten som motsvarar vinsten som vinnarna i Mexiko får ut efter att de lokala skatterna har dragits av. Lottospelen är vinstförsäkrade och dessa försäkringar träder in och täcker stora vinster. Det du vinner är ditt. theLotter Sverige tar aldrig ut någon kommission på vinster.

Melate

Mexikos populäraste lotto, Melate, är landets största lotto och kan stoltsera med de högsta jackpottarna i regionen. Startjackpotten är på 30 miljoner MXN och den kan växa till fantastiska nivåer. Sedan lanseringen 1984 har detta lotto delat ut några av landets största jackpottar, inklusive en rekordvinst på 639,5 miljoner MXN (ca 273 miljoner kr) som vanns i juli 2013. Dragningarna äger rum varje onsdag, fredag och söndag klockan 21.15 lokaltid i Mexico City.HUR MAN SPELAR MELATE

Du kan spela på Melate genom att betta. För att börja behöver du välja sex nummer mellan 1 och 56. Detta spel har det största nummerintervallet av de tre mexikanska lotterierna som theLotter Sverige erbjuder. Trots att nummerantalet gör det svårare att vinna huvudvinsten anser många att det är värt att ta chansen.

Vid dragningen dras även ett bonusnummer från samma llottosnurra som huvudnumren och detta ger dig fler chanser att vinna på Melate. Du behöver bonusnumret i fyra av nio vinstkategorier.

För att vinna Melates jackpott behöver du matcha dina valda nummer med dragningens sex huvudnummer. Du kan se om du har vunnit någon av de nio vinsterna genom att kontrollera Melate-resultatet, som uppdateras kort efter varje dragning.

Se hur många nummermatchningar du behöver för att vinna i de olika vinstkategorierna och vinstoddsen för dem!

Vinstgrupp Matchningar Vinstodds

1

6

1:32 468 436

2

5 + 1

1:5 411 406

3

5

1:110 437

4

4 + 1

1:44 175

5

4

1:1 840

6

3 + 1

1:1 380

7

3

1:88

8

2 + 1

1:117

9

2

1:10

Melate Retro

Melate Retro introducerades 2010 och blev snabbt en spelarfavorit. Retro-lottot är en version av det gamla Melate som hade spelformatet 6/39. Genom att betta på Melate Retro har du chans att vinna från sju vinstgrupper. Jackpotten börjar på 5 miljoner MXN och fortsätter att växa för varje rollover.HUR MAN SPELAR MELATE RETRO

Var med i nästa Melate Retro-dragning genom att fylla i sex nummer av 39! Liksom Melate har detta mexikanska lotto också ett bonusnummer som dras vid dragningen. Det numret skapar tre av de sju vinstkategorierna - andra, sjätte och sjunde.

Du kan vinna Melate Retros jackpott genom att matcha alla sex numren som dyker upp i dragningen. Om du inte vinner jackpotten har du fortfarande chans att vinna någon av de sex övriga vinsterna med några nummermatchningar, med eller utan bonusnummer. Tabellen nedan visar de olika vinstkategorierna och hur många matchningar du behöver för att vinna respektive vinst och vinstoddsen för dem.

Vinstgrupp Matchningar Vinstodds

1

6

1:3 262 623

2

5 + 1

1:543 770

3

5

1:16 993

4

4

1:438

5

3

1:33

6

2 + 1

1:44

7

1 + 1

1:15

Dragningen äger rum varje tisdag och lördag klockan 21.15 mexikansk lokaltid. Här på webbplatsen finns alltid det senaste resultatet och även Melate Retros odds om du vill se hur stora vinstchanserna är. Jämför gärna peruanska Kábalas jackpottodds med Melate Retros. Det skiljer inte mycket mellan jackpottoddsen, men det är stor skillnad i vinstoddsen i andravinstkategorin.

Chispazo

Chispazo är det minsta lottot av lotterierna från Mexiko, men det överraskar genom att ha jackpottodds på 1 av 98 280, vilket ger dig den överlägset bästa vinstchansen bland de lotterier som finns här på webbplatsen.

Dagliga Chispazo är unik då det har två dagliga dragningar sju dagar i veckan.HUR MAN SPELAR CHISPAZO

Mexikanska Chispazo är lätt att spela. Allt du behöver göra är att välja fem nummer av 28 och om du matchar dem vinner du Chispazo jackpott. Eftersom jackpottsumman är beroende av försäljningen varierar den oftast mellan 60 000 MXN och 200 000 MXN. Det har även hänt att jackpotten har gått över tvåhundratusen-gränsen.

Om ingen vinner jackpotten delas hela beloppet automatiskt till vinnarna i den näst högsta vinstkategorin. Det betyder att du inte ens behöver matcha alla numren för att vinna en del av jackpotten. Ifall det finns fler vinnare i jackpottkategorin delas vinsten mellan vinnarna. Du har även chans att vinna en av de tre övriga vinsterna genom att matcha 4, 3 eller 2 av de vinnande numren. Efter dragningen kan du se om du har vunnit någon av Chispazos vinster eftersom resultatet uppdateras på resultatsidan.

Vann du inte? Inga problem. Nästa dragning sker snart. Chispazo har två dagliga dragningar, alla dagar i veckan klockan 15.00 och 21.15 lokaltid i Mexico City.

Vinstgrupp Matchningar Vinstodds

1

5

1:98 280

2

4

1:855

3

3

1:39

4

2

1:6


 

Viktiga milstolpar i Mexikos lottohistoria

1770 - Det nationella spanska lotteriet grundades på uppdrag av den spanske kungen Carlos III den 7 augusti 1770. Lotteriet kallades för Real Lotería General de la Nueva España. Vid den tiden spelades lotterispel nästan uteslutande av överklassen i vicekungadömet Nya Spanien. Lotterier blev populära bland allmänheten först i mitten av 1800-talet.

1771 - Den första lottodragningen ägde rum i nuvarande Mexico City den 13 maj 1771 och huvudvinsten var värd cirka 84 000 MXN i dagens pesos (ca 36 500 kr). På grund av framgången skapades många andra lotterier och utlottningar i regionen och inkomsterna användes till att stödja kloster, församlingar, skolor och sjukhus.

1810-1821 - Under självständighetskriget spelade lotterierna en viktig roll då inkomsterna användes för att finansiera försvaret av kolonin. Spelen var även en form av underhållning som uppskattades av soldaterna.

1920 - Den 16 augusti 1920 fick Mexikos nationella lotteri det nuvarande namnet Lotería Nacional para la Asistencia Pública (Nationellt lotteri för allmän hjälp).

1984 - Mexikos första moderna ”dragningsspel” Melate introducerades. Idag erbjuder Mexiko totalt sju spännande lottospel varav tre som du kan betta på hos theLotter Sverige.Vilka lotterier från Mexiko finns på theLotter Sverige?

Du behöver inte resa till Mexiko för att delta i landets spännande lotterier eftersom du kan betta på de officiella resultaten på theLotter Sverige, en lottobettingtjänst online. Om du tycker om lotterier från Latinamerika hittar du flera här på theLotter Sverige. Du kan bland annat läsa om Tinka från Peru och colombianska Baloto, som har delat ut en rekordjackpott på motsvarande cirka 268 miljoner kr.