Frågor och svar (FAQ)

Välj kategori nedan för omedelbar lottohjälp online! Om vår FAQ sektion inte har svarat på din förfrågan, vänligen kontakta oss via e-post, live chatt, eller telefon så kommer vår kundtjänst gladligen ge dig ytterligare hjälp.
De 5 vanligaste frågorna
Om theLotter Sverige och lottotjänsten
Lotteribetting
Registrering och konto
Hur du Spelar
Bolagsspel
Spelpaket

Vinster

Visa
F

Hur får jag reda på om jag har vunnit?

S

Du behöver inte kontrollera resultatet efter dragningen eftersom du får ett automatiskt e-postmeddelande när du vinner. Vi uppdaterar samtidigt ditt personliga konto på theLotter Sverige  där du kan se dragningsdetaljerna och dina priser i Vinster. För att få reda på ditt pris på snabbaste möjliga sätt, prenumerera på theLotter Sveriges GRATIS SMS tjänst genom att klicka här.

F

Vad är jackpot och lokalt beskattade vinster?

S

Vissa jackpottar och sekundära priser kan vara föremål för lokal skatt (källskatt) innan de överförs till ditt konto. Priser som är beskattningspliktiga är så i landet/staten där lotteriet är registrerat.

För mer information om skattekrav på de lotterier vi erbjuder, vänligen besök beskattning av lottovinster!

F

Vad är sekundära vinster?

S

Priser som inte är jackpottar är sekundära vinster. Om du är berättigad till ett sekundärt pris får du den överförd till ditt konto.

F

Hur får jag mina priser?

S

Sekundära priser förs över till ditt theLotter Sverige konto efter dragningen. Vinstutbetalningsförfarandet för jackpottar och stora priser överförs till ditt konto efter en standardverifieringsprocedur. theLotter Sverige har försäkrat lotterierna genom olika försäkringsbolag och därför kan regler skilja sig åt vid utbetalandet av jackpotten. Det är garanterat att du kommer att få ut din vinst, utan provisioner. I en del länder och stater är priserna skattepliktiga och då dras skatten av innan priset betalas ut.

F

Hur kan jag använda mina priser för framtida spel?

S

Sekundära priser förs över till ditt konto kort efter det att det officiella lottoresultatet har publicerats. Du får ett automatiskt e-postmeddelande när dina priser har satts in på ditt konto och därefter kan du lämna hela eller en del av priset på ditt konto för framtida spel eller ta ut dem.

Dina köp på sajten debiteras först från ditt konto på sajten och enbart när ditt konto inte har tillräckliga medel debiterasr det överskridande beloppet din valda betalningsmetod.

F

Måste jag publicera personlig information om jag vinner?

S

Om du vinner på ett lotteri via theLotter Sverige publiceras icke identifierande information (förnamn, efternamnets första bokstav och hemland) automatiskt i vår Vinnarkrets på hemsidan. Om du önskar att så inte sker, vänligen kontakta kundtjänst. Vad det gäller jackpottpriser, försöker vi tillgodose vinnarens önskemål om anonymitet. Ibland kan vi tyvärr inte garantera full anonymitet på grund av krav från försäkringsbolagen och de olika lotterierna. I undantagsfall t. ex. av säkerhetsskäl kan vinnare få förbli anonyma även när reglerna kräver publicering.

F

Är det provision på min vinst?

S

Alla priser är utan provision, oavsett vinstsumma. Om du väljer att ta ut dina pengar med banköverföring, kan en överföringsavgift tillkomma.

F

Måste jag betala skatt på mina lottovinster?

S

I många länder betalas lottovinster ut skattefritt. De länder som beskattar lottopriser, varierar skatteprocenten stort från land till land.

theLotter Sverige måste betala skatt på dina lotteripriser enligt lagarna i de länder eller stater som anordnar lotterierna.

Du kan hitta mer information angående skattekrav på lotterier på beskattning av lottovinster. Kontakta gärna kundtjänst om du har ytterligare frågor angående lotteripriser och beskattning.

Det lönar sig alltid att konsultera skatteverket om du vinner en stor summa pengar.

F

Vad händer när jag vinner jackpotten?

S

Jackpottvinnare får omedelbart ett meddelande om de vinner jackpotten och kontaktas även av vår kundtjänst. theLotter Sverige har försäkrat alla lotterierna via försäkringsbolag och därför kan regler skilja sig åt. Vid en jackpottvinst kan därför vinnarens personliga närvaro krävas vid utbetalning av jackpotten. theLotter Sveriges kundtjänst kommer att hjälpa dig, kostnadsfritt, igenom hela processen tills du har ditt pris på ditt bankkonto.

F

Kan jag motta mitt jackpottpris anonymt?

S

theLotter Sverige försöker att tillgodose vinnarens eventuella önskemål om anonymitet. Ibland kan vi tyvärr inte garantera full anonymitet på grund av krav från försäkringsbolagen som vi inte kan råda över. Lotterierna är försäkrade genom olika försäkringsbolag och därför kan regler skilja sig åt. Vid en jackpottvinst kan vinnarens personliga närvaro krävas för att lösa in priset. I de fall hjälper theLotter Sverige till med reseförberedelserna och förse vinnaren med all information som krävs för att lösa ut priset.

I undantagsfall, t.ex. av säkerhetsskäl, kan vinnare få förbli anonyma även när reglerna egentligen kräver publicering av vinnare.

theLotter Sverige publicerar aldrig namnen på sina vinnare på theLotter Sverige webbplatsen utan deras medgivande.

Att vinna en stor summa pengar kan medföra stora livsförändringar, och vi på theLotter Sverige rekommenderar helhjärtat att storvinnare vänder sig till finansiella och juridiska experter för att sköta allting kring priset på bästa möjliga sätt.

Kontakta gärna vår kundsupport om du har ytterligare frågor kring anonymitet!

Betalning
Uttag
Prenumerationer
Flerdragningspaket
Resultat och aviseringar
Kampanjer
Ansvarsfullt spelande
Bluffbrev
Felsökning