Ofta ställda frågor

Välj kategori nedan för lotterihjälp online! Om du inte får din fråga besvarad kontakta oss på kundtjänsten.
De 5 vanligaste frågorna
Om theLotter Sverige och lottotjänsten
Lotteribetting
Registrering och konto
Hur du spelar
Bolagsspel

Vinster

Visa
F

Hur får jag reda på om jag har vunnit?

S

Du behöver inte kontrollera resultatet efter dragningen eftersom du får ett automatiskt gratulationsmeddelande när du vinner. Vi uppdaterar samtidigt ditt personliga konto på theLotter Sverige där du kan se dragningsdetaljerna och dina priser i vinstsektionen. För att få reda på ditt pris på snabbaste möjliga sätt, prenumerera på theLotter Sveriges gratis SMS tjänst genom att klicka här.

F

Varför gör man avdrag på priser?

S

En del länder beskattar lotteripriser och spelare i Sverige som bettar på ett sådant lotteris utfall får ett avdrag på priset så att spelaren hamnar i samma ekonomiska ställning som vinnaren i motsvarande priskategori i det underliggande officiella lotteriet hamnar i.

För mer information om avdrag på de lotterier vi erbjuder, vänligen besök avdrag på lotteripriser!

F

Vad är sekundära priser?

S

Priser som inte är jackpottar kallas för sekundära vinster. Om du är berättigad till ett sekundärt pris får du den insatt på ditt konto.

F

Hur får jag mina priser?

S

Sekundära priser förs över till ditt theLotter Sverige konto efter dragningen. Vinstutbetalningsförfarandet för jackpottar och stora priser överförs till ditt konto efter en standardverifieringsprocedur. theLotter Sverige har försäkrat lotterierna genom olika försäkringsbolag och därför kan regler skilja sig åt vid utbetalandet av jackpotten. Det är garanterat att du kommer att få ut din vinst, utan provisioner. I en del länder och stater är lotteripriserna skattepliktiga och om du har vunnit på ett sådant lotteris utfall gör vi ett avdrag på priset innan vi betalar ut det. Detta är för att du som bettar ska hamna i motsvarande ekonomisk ställning som vinnaren i det officiella underliggande lotteriet hamnar i.

F

Hur kan jag använda mina priser för framtida spel?

S

Sekundära priser förs över till ditt konto efter att det officiella lotteriresultatet har publicerats. Du får ett automatiskt e-postmeddelande när dina priser har satts in på ditt spelkonto och därefter kan du lämna hela eller en del av priset på ditt konto för framtida spel eller så kan du ta ut pengarna.

Dina köp på sajten debiteras först från ditt konto på sajten och enbart när ditt konto inte har tillräckligt med medel debiteras det överskridande beloppet din valda betalningsmetod.

F

Måste jag publicera personlig information om jag vinner?

S

Om du vinner större priser via theLotter Sverige publiceras icke identifierande information (förnamn, efternamnets första bokstav och hemland) automatiskt på vår hemsida. Om du önskar att så inte sker vänligen kontakta kundtjänsten. När det gäller jackpottpriser, försöker vi tillgodose vinnarens önskemål om anonymitet. Ibland kan vi tyvärr inte garantera full anonymitet på grund av krav från försäkringsbolagen och de olika lotterierna. I undantagsfall t. ex. av säkerhetsskäl kan vinnare få förbli anonyma även när reglerna kräver publicering.

F

Är det provision på min vinst?

S

theLotter Sverige tar inte ut någon provision på dina priser. Om du väljer att ta ut pengarna via banköverföring kan en överföringsavgift tillkomma.

F

Måste jag betala skatt på mina lotterivinster?

S

theLotter Sverige har svensk spellicens och det betyder att du generellt sett inte behöver betala skatt på priser, men eftersom var och ens personliga situation varierar stort, även beträffande skatter rekommenderar theLotter Sverige starkt att du konsulterar skatteverket ifall priset är stort.

Du behöver inte betala skatt på priser till landet där dragningen till det underliggande officiella lotteriet äger rum eftersom du endast bettar på utfallet. Men för att du ska hamna i en likadan ekonomisk situation som vinnaren i det officiella lotteriet hamnar i görs i dessa fall ett avdrag på priset. I avdrag på lotteripriser och användarvillkoren finns mer information om avdragen.

Du kan även kontakta kundtjänsten om du har ytterligare frågor om lotteripriser och avdrag.

F

Vad händer om jag vinner jackpotten?

S

Om du vinner jackpotten får du ett vinstmeddelande och vår kundtjänst kommer även att kontakta dig. theLotter Sverige har försäkrat alla lotterierna via försäkringsbolag och därför kan regler skilja sig åt vad gäller utbetalningen av jackpottpriset och därför kan vinnarens personliga närvaro krävas när priset ska hämtas ut. theLotter Sveriges kundtjänst kommer i ett sådant fall att kostnadsfritt hjälpa dig igenom hela processen tills du har ditt pris på ditt bankkonto.

F

Kan jag få ta ut mitt jackpottpris anonymt?

S

theLotter Sverige försöker att tillgodose vinnarnas eventuella önskemål om anonymitet. Ibland kan vi tyvärr inte garantera full anonymitet på grund av krav från försäkringsbolagen som vi inte kan råda över. Lotterierna är försäkrade genom olika försäkringsbolag och därför kan regler skilja sig åt. Vid en jackpottvinst kan din personliga närvaro krävas för att lösa in priset. I de fall hjälper theLotter Sverige till med reseförberedelserna och förser dig med all information som krävs för att lösa ut priset.

I undantagsfall, t.ex. av säkerhetsskäl, kan du få förbli anonyma även när reglerna egentligen kräver publicering av vinnare.

theLotter Sverige publicerar aldrig namnen på sina vinnare på theLotter Sveriges webbplats utan deras medgivande.

Att vinna en stor summa pengar kan medföra stora livsförändringar, och vi på theLotter Sverige rekommenderar alla storvinnare att vända sig till finansiella och juridiska experter för att få hjälp med att investera vinsten på bästa möjliga sätt.

Kontakta gärna vår kundsupport om du har ytterligare frågor kring anonymitet!

F

Mina valda nummer matchar dragningens nummer. Varför fick jag inget pris?

S

För att vinna en lotterijackpott måste alla dina valda nummer matcha med dragningens nummer. Om du har partiella nummermatchningar kan du ha rätt till ett sekundärt pris, men det beror på det specifika lotteriets regler och priskategorier.

Om du tror att du har vunnit, vänligen kontrollera att de matchande numren är i samma spel. Tänk på att varje spelrad som du köper är ett fristående spel. När du rättar dina spelrader var uppmärksam på att det är det rätta dragningsresultatet du kollar på.

Om du fortfarande är osäker på om du är berättigad till ett pris kontakta oss.

Betalning
Uttag
Prenumerationer
Flerdragningspaket
Resultat och aviseringar
Kampanjer
Ansvarsfullt spelande
Lotteribedrägerier
Felsökning