Frågor och svar

Välj kategori nedan för lotterihjälp online! Om du inte har hittat svaret på din fråga i FAQ-sektionen, vänligen kontakta oss på kundtjänsten.
De 5 vanligaste frågorna
Om theLotter Sverige och lottotjänsten
Lotteribetting
Registrering och konto
Hur du Spelar
Bolagsspel

Vinster

Visa
F

Hur får jag reda på om jag har vunnit?

S

Du behöver inte kontrollera resultatet efter dragningen eftersom du får ett automatiskt e-postmeddelande när du vinner. Vi uppdaterar samtidigt ditt personliga konto på theLotter Sverige  där du kan se dragningsdetaljerna och dina priser i Vinster. För att få reda på ditt pris på snabbaste möjliga sätt, prenumerera på theLotter Sveriges GRATIS SMS tjänst genom att klicka här.

F

Varför gör man avdrag på priser?

S

En del länder beskattar lotteripriser och spelare i Sverige som bettar på ett sådant lotteris utfall får ett avdrag på priset så att spelaren hamnar i samma ekonomiska ställning som vinnaren i motsvarande priskategori i det underliggande officiella lotteriet hamnar i.

För mer information om avdrag på de lotterier vi erbjuder, vänligen besök avdrag på lotteripriser!

F

Vad är sekundära vinster?

S

Priser som inte är jackpottar är sekundära vinster. Om du är berättigad till ett sekundärt pris får du den överförd till ditt konto.

F

Hur får jag mina priser?

S

Sekundära priser förs över till ditt theLotter Sverige konto efter dragningen. Vinstutbetalningsförfarandet för jackpottar och stora priser överförs till ditt konto efter en standardverifieringsprocedur. theLotter Sverige har försäkrat lotterierna genom olika försäkringsbolag och därför kan regler skilja sig åt vid utbetalandet av jackpotten. Det är garanterat att du kommer att få ut din vinst, utan provisioner. I en del länder och stater är lotteripriserna skattepliktiga och om bettaren har vunnit ett sådant lotteris utfall görs ett avdrag på priset innan det betalas ut. Detta är för att spelaren som bettar ska hamna i motsvarande ekonomisk ställning som vinnaren i det officiella underliggande lotteriet hamnar i.

F

Hur kan jag använda mina priser för framtida spel?

S

Sekundära priser förs över till ditt konto efter att det officiella lottoresultatet har publicerats. Du får ett automatiskt e-postmeddelande när dina priser har satts in på ditt spelkonto och därefter kan du lämna hela eller en del av priset på ditt konto för framtida spel eller ta ut dem.

Dina köp på sajten debiteras först från ditt konto på sajten och enbart när ditt konto inte har tillräckligt med medel debiteras det överskridande beloppet din valda betalningsmetod.

F

Måste jag publicera personlig information om jag vinner?

S

Om du vinner på ett lotteri via theLotter Sverige publiceras icke identifierande information (förnamn, efternamnets första bokstav och hemland) automatiskt i vår Vinnarkrets på hemsidan. Om du önskar att så inte sker, vänligen kontakta kundtjänst. Vad det gäller jackpottpriser, försöker vi tillgodose vinnarens önskemål om anonymitet. Ibland kan vi tyvärr inte garantera full anonymitet på grund av krav från försäkringsbolagen och de olika lotterierna. I undantagsfall t. ex. av säkerhetsskäl kan vinnare få förbli anonyma även när reglerna kräver publicering.

F

Är det provision på min vinst?

S

Alla priser är utan provision, oavsett vinstsumma. Om du väljer att ta ut dina pengar med banköverföring, kan en överföringsavgift tillkomma.

F

Måste jag betala skatt på mina lotterivinster?

S

theLotter Sverige har svensk spellicens och det betyder att spelaren generellt sett inte behöver betala skatt på priser, men eftersom var och ens personliga situation varierar stort, även beträffande skatter rekommenderar theLotter Sverige starkt att vinnaren konsulterar skatteverket ifall priset är stort.

Bettaren behöver inte betala skatt på priser till landet där dragningen till det underliggande officiella lotteriet äger rum eftersom hen endast bettar på utfallet. För att bettaren ska hamna i en likadan ekonomisk situation som vinnaren i det officiella lotteriet hamnar i görs i dessa fall ett avdrag på priset. I avdrag på lotteripriser och användarvillkoren finns mer information om avdragen.

Du kan även kontakta kundtjänsten om du har ytterligare frågor om lotteripriser och avdrag.

F

Vad händer när jag vinner jackpotten?

S

Jackpottvinnare får omedelbart ett meddelande om de vinner jackpotten och kontaktas även av vår kundtjänst. theLotter Sverige har försäkrat alla lotterierna via försäkringsbolag och därför kan regler skilja sig åt. Vid en jackpottvinst kan därför vinnarens personliga närvaro krävas vid utbetalning av jackpotten. theLotter Sveriges kundtjänst kommer att hjälpa dig, kostnadsfritt, igenom hela processen tills du har ditt pris på ditt bankkonto.

F

Kan jag motta mitt jackpottpris anonymt?

S

theLotter Sverige försöker att tillgodose vinnarens eventuella önskemål om anonymitet. Ibland kan vi tyvärr inte garantera full anonymitet på grund av krav från försäkringsbolagen som vi inte kan råda över. Lotterierna är försäkrade genom olika försäkringsbolag och därför kan regler skilja sig åt. Vid en jackpottvinst kan vinnarens personliga närvaro krävas för att lösa in priset. I de fall hjälper theLotter Sverige till med reseförberedelserna och förse vinnaren med all information som krävs för att lösa ut priset.

I undantagsfall, t.ex. av säkerhetsskäl, kan vinnare få förbli anonyma även när reglerna egentligen kräver publicering av vinnare.

theLotter Sverige publicerar aldrig namnen på sina vinnare på theLotter Sverige webbplatsen utan deras medgivande.

Att vinna en stor summa pengar kan medföra stora livsförändringar, och vi på theLotter Sverige rekommenderar helhjärtat att storvinnare vänder sig till finansiella och juridiska experter för att sköta allting kring priset på bästa möjliga sätt.

Kontakta gärna vår kundsupport om du har ytterligare frågor kring anonymitet!

F

Mina valda nummer matchar dragningens nummer. Varför fick jag inte ett pris?

S

För att vinna en lotterijackpott måste alla dina valda nummer matcha med dragningens nummer. Om du har partiella nummermatchningar kan du ha rätt till ett sekundärt pris, men det beror på det specifika lotteriets regler och priskategorier.

Om du tror att du har vunnit, vänligen kontrollera att de matchande numren är i samma spel. Tänk på att varje spelrad som du köper är ett fristående spel. När du rättar dina rader var uppmärksam på att det är den rätta dragningens resultat du kollar.

Om du fortfarande är osäker på om du är berättigad till ett pris kontakta oss

Betalning
Uttag
Prenumerationer
Flerdragningspaket
Resultat och aviseringar
Kampanjer
Ansvarsfullt spelande
Lotteribedrägerier
Felsökning