Ofta ställda frågor

Välj kategori nedan för hjälp online! Om du inte får din fråga besvarad kontakta oss på kundtjänsten.
De 5 vanligaste frågorna
Om lottobettingtjänsten theLotter Sverige
Lottobetting
Registrering och konto
Hur man spelar
Andelsspel
Betalning

Vinster

Visa
F

Hur vet jag om jag har vunnit?

S

Du behöver inte kontrollera resultatet efter dragningen eftersom du får ett automatiskt gratulationsmeddelande när du vinner. Vi uppdaterar samtidigt ditt personliga spelkonto på theLotter Sverige där du kan se dragningsdetaljerna och dina vinster i vinstsektionen. För att få reda på din vinst på snabbaste möjliga sätt, prenumerera på theLotter Sveriges gratis SMS tjänst genom att klicka här.

F

Varför gör man avdrag på vinster?

S

En del länder beskattar lottovinster och spelare i Sverige som bettar på ett sådant lottos utfall får ett avdrag på vinsten så att spelaren hamnar i samma ekonomiska ställning som vinnaren i motsvarande vinstkategori i det underliggande officiella lottot hamnar i.

För mer information om avdrag på de lotterier vi erbjuder, vänligen besök avdrag på lottovinster!

F

Vad är övriga vinster?

S

Vinster som inte är jackpottar kallas för övriga vinster eller för icke-jackpottvinster. Om du är berättigad till en sådan vinst får du den insatt på ditt konto.

F

Hur får jag mina vinster?

S

Övriga vinster, alltså icke-jackpottvinster, förs över till ditt theLotter Sverige konto efter dragningen. Vinstutbetalningsförfarandet för jackpottar och stora vinster tar lite tid att processa innan vinsten är på ditt konto på grund av en standardverifieringsprocedur. theLotter Sverige har försäkrat lottospelen via försäkringsbolag och därför kan regler skilja sig åt vid utbetalandet av en stor vinst. Det är garanterat att du kommer att få ut din vinst, utan provisioner. I en del länder och stater är lottovinsterna skattepliktiga och om du har vunnit på ett sådant lottos utfall gör vi ett avdrag på vinsten innan vi betalar ut det. Detta är för att du som bettar ska hamna i motsvarande ekonomisk ställning som vinnaren i det officiella underliggande lottot hamnar i.

F

Kan jag använda mina vinster för framtida spel?

S

Icke-jackpottvinster förs över till ditt konto efter att det officiella lottoresultatet har publicerats. Du får ett automatiskt e-postmeddelande när en vinst har satts in på ditt spelkonto och därefter kan du lämna hela eller en del av pengarna på ditt konto för framtida spel eller så kan du ta ut hela summan.

Dina köp på webbplatsen debiteras först från ditt konto på sajten och enbart när ditt konto inte har tillräckligt med medel debiteras det överskridande beloppet din valda betalningsmetod.

F

Måste jag publicera personlig information om jag vinner?

S

Om du vinner större vinster via theLotter Sverige publiceras icke identifierande information (initialer och stad) automatiskt på vår hemsida. Om du önskar att så inte sker vänligen kontakta kundtjänsten. När det gäller jackpottar, försöker vi tillgodose vinnarens önskemål om anonymitet. Ibland kan vi tyvärr inte garantera full anonymitet på grund av krav från försäkringsbolagen och de olika lotterierna. I undantagsfall t. ex. av säkerhetsskäl kan vinnare få förbli anonyma även när reglerna kräver publicering.

F

Tar theLotter Sverige provision på min vinst?

S

theLotter Sverige tar inte ut någon provision på dina vinster. Om du väljer att ta ut pengarna via banköverföring kan en överföringsavgift tillkomma.

F

Måste jag betala skatt på mina lottovinster?

S

theLotter Sverige har svensk spellicens och det betyder att du generellt sett inte behöver betala skatt på vnster, men eftersom var och ens personliga situation varierar stort, även beträffande skatter rekommenderar theLotter Sverige starkt att du konsulterar skatteverket ifall vinsten är stor.

Du behöver inte betala skatt på vinster till landet där dragningen till det underliggande officiella lottodragningen äger rum eftersom du endast bettar på utfallet. Men för att du ska hamna i en likadan ekonomisk situation som vinnaren i det officiella lottot hamnar i görs i dessa fall ett avdrag på vinsten. I avdrag på lottovinster och användarvillkoren finns mer information om avdragen.

Du kan även kontakta kundtjänsten om du har ytterligare frågor om lottovinster och avdrag.

F

Vad händer om jag vinner en jackpott?

S

Om du vinner jackpotten får du ett vinstmeddelande och vår kundtjänst kommer även att kontakta dig. theLotter Sverige har försäkrat alla lotterierna via försäkringsbolag och därför kan regler skilja sig åt vad gäller utbetalningen av jackpotten och därför kan din personliga närvaro krävas när vinsten ska hämtas ut. theLotter Sveriges kundtjänst kommer i ett sådant fall att kostnadsfritt hjälpa dig igenom hela processen tills du har din vinst på ditt bankkonto.

F

Kan jag ta ut min jackpottvinst anonymt?

S

theLotter Sverige försöker att tillgodose vinnarnas eventuella önskemål om anonymitet. Ibland kan vi tyvärr inte garantera full anonymitet på grund av krav från försäkringsbolagen som vi inte kan råda över. Lotterierna är försäkrade genom försäkringsbolag och därför kan regler skilja sig åt. Vid en jackpottvinst kan din personliga närvaro krävas för att hämta hem vinsten. I de fall hjälper theLotter Sverige till med reseförberedelserna och förser dig med all information som krävs för att få ut vinsten.

I undantagsfall, t.ex. av säkerhetsskäl, kan du förbli anonyma även när reglerna egentligen kräver publicering av vinnare.

theLotter Sverige publicerar aldrig namnen på sina vinnare på theLotter Sveriges webbplats utan deras medgivande.

Att vinna en stor summa pengar kan medföra stora livsförändringar, och vi på theLotter Sverige rekommenderar alla storvinnare att vända sig till finansiella och juridiska experter för att få hjälp med att investera vinsten på bästa möjliga sätt.

Kontakta gärna vår kundsupport om du har ytterligare frågor kring anonymitet!

F

Mina valda nummer matchar dragningens nummer. Varför vann jag inget?

S

För att vinna en lottojackpott måste alla dina valda nummer matcha med dragningens nummer. Om du har partiella nummermatchningar kan du ha rätt till en icke-jackpottvinst, men det beror på det specifika lottots regler och vinstkategorier.

Om du tror att du har vunnit, vänligen kontrollera att de matchande numren är i samma spel. Tänk på att varje spelrad som du köper är ett fristående spel. När du rättar dina spelrader var uppmärksam på att det är det rätta dragningsresultatet du kollar på.

Om du fortfarande är osäker på om du är berättigad till en vinst kontakta oss.

Uttag
Prenumerationer
Flerdragningspaket
Resultat och aviseringar
Kampanjer
Ansvarsfullt spelande
Lottobedrägerier
Felsökning