Ukrainska lotterier hos theLotter Sverige

Visste du om att ukrainska lotterier erbjuder jackpottar som kan ge dig miljoner eller till och med tiotals miljoner hryvnis? Den här guiden innehåller allt som är värt att veta om de mest populära lotterierna i Ukraina: Super Loto, Loto Maxima och Megalot.Innehåll:

I vilket ukrainskt lotto har man störst chans att vinna jackpotten?

Ukraina

Många spelare vill veta vilket lotto som har de bästa vinstoddsen innan de börjar spela. Loto Maxima gör ingen besviken då dess jackpottodds är 1 av 1 221 759. Men när oddsen är generösa tenderar jackpotten vara lägre, så även hos Maxima. Den minsta jackpotten är bara på cirka 50 000 ₴, men kan bli högre då det inte finns någon övre gräns.

Om du är intresserad av större jackpottar rekommenderar vi att du tar en extra titt på Super Loto, som har delat ut en jackpott på över 30 miljoner ₴. Eftersom jackpotten är större är jackpottens vinstodds 1 av 20 358 520.


Lotto Jackpottodds

Loto Maxima

1:1 221 759

Super Loto

1:20 358 520

Megalot

1:52 457 860


De största utdelade ukrainska jackpottarna

Ukrainas lottojackpottar är långt ifrån de vinster som du kanske är van vid om du brukar spela på lotterier som EuroMillions eller den amerikanska jätten Powerball. Men de ukrainska jackpottarna är ändå värda att spela om då de kan nå imponerande höjder. Tabellen nedan visar tre ukrainska lotteriers rekordjackpottar och när de vanns.


Lotto Rekordjackpott Datum

Super Loto

33 miljoner ₴

6 mars 2021

Megalot

17,7 miljoner ₴

2 juni 2018

Loto Maxima

3,96 miljoner ₴

31 augusti 2014


Kan man spela på ukrainska lotterier från Sverige?

Ja. Du kan spela på ukrainska lotterier genom att betta på de officiella lottodragningsresultaten hos theLotter Sverige. Spelreglerna, vinsterna och vinnarnumren motsvarar de som finns i de officiella lotterierna. Men en sak skiljer sig åt, nämligen vem som betalar ut din vinst. När du vinner är det theLotter Sverige som betalar ut vinsten. Vinsten motsvarar det som det officiella lottot betalar ut till sina spelare i motsvarande vinstkategori efter att lokala skatter är avdragna. Läs gärna mer om hur lottobetting fungerar!

Beskattas ukrainska lottovinster?

Alla lottovinster i Ukraina är föremål för en fast skatt på 19,5 %. Eftersom du bettar på dragningsresultatet har varken det officiella lottot eller ukrainska staten något att göra med dina vinster. Men för att din vinst ska stämma överens med vad den ukrainska vinnaren får ut i motsvarande vinstkategori efter skatt görs ett avdrag på din vinst. Du hittar mer om detta på vår sida om avdrag på lottovinster.

Vilka ukrainska lotterier finns hos theLotter Sverige?

Hos theLotter Sverige kan du betta om vinsterna i tre populära ukrainska lotterier: Megalot, Super Loto och Loto Maxima.

Här nedan har vi gjort en kort jämförelse av de viktigaste egenskaperna hos dessa lottospel:


  Megalot Super Loto Maxima

Grundades

2001

2001

2008

Spelmatris

6/42 + 1/10

6/52

5/45

Startjackpott

5 miljoner ₴

3 miljoner ₴

50 000 ₴*

Antal vinster

8

5

4

Dragning

ons & lör

ons & lör

dagligen

Avdrag

19,5 %

19,5 %

19,5 %

* Ungefärligt belopp. Den exakta storleken på jackpotten beror på kupongförsäljningen.

Megalot

Att spela på Megalot är enkelt. Varje virtuell kupong måste innehålla 6 nummer mellan 1-42 och ett tilläggsnummer (Megakulka) från intervallet 0-9. Lottots arrangör är den statliga organisationen Molodsportloto (MSL). Dragningarna sänds live på UT-1-kanalen.

Megalots jackpott, som är på minst 5 miljoner ₴, kan du vinna genom att gissa korrekt på 6 huvudnummer och Megakulkanumret. Det finns även sju vinstnivåer som du kan vinna ifrån om du har delvisa nummermatchningar. I vissa fall behöver du också matcha Megakulkanumret för att vinna.


Vinst Matchningar

1

6 + 1

2

6

3

5 + 1

4

5

5

4 + 1

6

4

7

3 + 1

8

3


Den första Megalot-dragningen hölls år 2001 med spelformatet 6 av 45. Senare, med tillägg av ett extra nummer, antog det sitt nuvarande format (6/42 + 1/10). Jackpotten har inget tak utan fortsätter att växa tills någon matchar alla numren. Överrullningarna gjorde att Megalot kunde dela ut en rekordstor jackpott på 17,75 miljoner ₴ den 2 juni 2018. Den vinnande kupongen hade köpts i byn Berezovka i Cherkasy-regionen.

Megalot nådde ytterligare en milstolpe i maj 2020. Även om jackpotten på 15,95 miljoner ₴ inte var den största i lottots historia slog den ändå rekord tack vare att den vinnande kupongen hade köpts online. Kupongägaren, som var bosatt i staden Irpen i Kiev-regionen, blev den största onlinevinnaren i landet.

Kontrollera resultatet efter varje dragning på Megalots resultatsida! Lottodragning sker två gånger i veckan, på onsdagar och lördagar kl. 20.50 lokal tid. På grund av tidsskillnaden motsvarar tiden 19.50 i Sverige.Super Loto

För att betta på Super Lotos utfall behöver du bara välja 6 nummer från intervallet 1-52. Lottoreglerna är mycket enkla - för att vinna jackpotten som börjar på 3 miljoner ₴, måste du gissa rätt på alla 6 numren. Det finns inga tilläggs- eller bonusnummer i detta spel. Utöver jackpotten har SuperLoto fyra vinstnivåer till. För den lägsta vinsten behöver du endast 2 nummermatchningar. I genomsnitt vinner var åttonde spel den.


Vinst Matchningar

1

6

2

5

3

4

4

3

5

2


Den första Super Loto-dragningen hölls den 11 april 2001. Det ursprungliga lottoformatet var 6/45, men efter två år ersattes det med 6/49. Det var med detta spelformat som Super Loto lyckades sätta ett rekord den 14 april 2007 då en spelare vann jackpotten på 15,2 miljoner ₴. Rekordet höll sig i över tio år. Det nuvarande nummerintervallet (1-52) har använts sedan 2008 och den senaste regeländringen gjordes 2010 då Super Loto fick sin 5:e vinstkategori.

Lottorekordet slogs slutligen den 6 mars 2021 när en tursam spelare vann jackpotten på 33 032 000 ₴, vilket motsvarar ca 12,2 miljoner kr. Vinsten betalades ut i mitten av april. Vinnaren Alexey från Donetsk-regionen köpte sin Super Lotokupong i Odessa när han var där på en affärsresa. Han berättade för lottoarrangören att han ville sluta sitt jobb för att istället resa runt och i framtiden öppna en butik i Nordamerika.

Vill du veta det senaste resultatet? Gå till Super Lotos resultatsida där du hittar de senaste dragningsnumren! Super Lotodragning hålls varje onsdag och lördag kl. 22.50 lokal tid. Detta motsvarar 21.50 svensk tid. Super Loto arrangeras av det ukrainska nationella lotteriet (UNL).Loto Maxima

Det dagliga Loto Maxima har spelformatet 5/45. Det betyder att du måste markera 5 nummer i intervallet 1-45 på din virtuella lottokupong. Liksom i Super Loto, som ägs av UNL, finns det inga tilläggs- eller bonusnummer i Maxima. Allt som du behöver för att vinna Maximas jackpott är en fem-nummermatchning. Utöver jackpotten finns tre vinstgrupper till, vilket gör att du kan vinna med endast 2 matchade nummer. Den lägsta jackpotten är cirka 50 000 ₴ (det exakta beloppet vet man strax innan dragningen eftrsom jackpottbeloppet baseras på intäkterna från kupongförsäljningen).


Vinst Matchningar

1

5

2

4

3

3

4

2


Loto Maximas första dragning ägde rum i augusti 2008. Sedan 2011 har Maxima haft spelformatet 5/45, vilket ersatte den tidigare matrisen 5 av 42. Trots den ganska blygsamma startjackpotten brukar den växa snabbt på grund av den dagliga dragningen. Huvudvinsten kan till och med bli flera miljoner hryvni stor. Detta är precis vad som hände år 2014 när Maxima tack vare en lång rad överrullningar kunde dela ut en rekordvinst på 3 961 501 ₴.

Ta reda på senaste dragningens vinnarnummer på Maximas resultatsida! Dragning sker varje kväll klockan 22.50 lokal tid då klockan är 21.50 i Sverige. Loto Maxima arrangeras av UNL, ukrainska nationella lotteriet.Ukrainas lottohistoria

Trots att de ledande lotterierna i Ukraina lanserades på 2000-talet fanns efterfrågan på spel mycket tidigare. Ukrainska lottofans deltog aktivt i olika lottodragningar som Sportloto och Sprint som arrangerades i Sovjetunionen. Enligt MSL:s officiella webbplats kom en tredjedel av Sportlotos inkomster från Ukraina. Inkomsterna från lotterier används till att bygga och restaurera idrottsanläggningar. Bland dem finns Centralstadion i Kiev och Schackpalatset i Lvov.

I februari 1992, kort efter att Ukraina blev självständigt, slogs Sportlotos zonförvaltningar samman till ett statligt bolag, MolodSportLoto (MSL). Organisatörens syfte var att förbli lottoanordnare och därigenom trygga finansieringen av ungdoms- och idrottsprogram.

År 1994 gick MSL med i European State Lottery and TOTO Association (EL). Intäkterna från nya spel som till exempel "Rekord" och "Guldhjulet" användes bland annat för att förbereda idrottare inför de olympiska sommarspelen i Atlanta (1996), Sydney (2000) och Aten (2004).

År 1996 tillverkades den första lottotrumman i Ukraina.

År 1999 började MSL driva Lotto-Zabava, som har betalat ut vinster på mer än 2 miljarder hryvni under sina dryga 20 år. Lottot har även lottat ut vinster såsom datorer och tv-apparater.

En annan stor lottoanordnare i Ukraina, Ukrainian National Lottery (UNL), dök upp 1997. Det första lottot som lanserades var National Lottery 6/39, som existerade fram till 2001. UNL blev också det första spelföretaget i Ukraina som gav lottofans möjlighet att spela online. Till en början gjordes detta med hjälp av speciella terminaler som UNL hade installerat runt om i landet. Senare blev det även möjligt att köpa lottospel via persondatorer och mobila enheter.

Lotto har fortsatt att vara populärt i Ukraina. 2001 grundade MSL Megalot och UNL lanserade Super Loto och Keno. Alla tre spelen blev snabbt populära och spelas än idag. Under 2004 ökade UNL sitt utbud med det dagliga lottot "Lotto Triyka" (Troika), som körs i "Pick3"-formatet som går ut på att spelare uppmanas att gissa 3 nummer mellan 0 och 9.

År 2008 lanserade man Loto Maxima, som du kan spela på theLotter Sverige.

Super Loto satte ett rekord med en jackpott på 15,2 miljoner ₴ år 2007. Detta rekord varade i mer än 10 år, fram till Megalot-dragningen i juni 2018 då förstavinsten var 17,75 miljoner ₴. År 2021 var det åter dags för Super Loto att dela ut en rekordjackpott. Den här gången var potten på 33 miljoner ₴.Upptäck lotterier från Ukraina!

Svenska lottofans har ännu inte fått upp ögonen för lotterier från Ukraina trots att de är mycket populära bland spelare i både hemlandet och i grannländerna. Kanske har du, efter att ha läst den här guiden, blivit nyfiken och vill betta på ett lottos utfall nästa gång du söker ett nytt spännande lottospel. Du hittar de ovannämnda tre ukrainska lotterierna här på theLotter Sveriges lista över internationella lotterier.