8 välkända lotterimyter avslöjas!

Är det sant att chansen är större att bli träffad av blixten än att vinna på lotto? Om någon spelar med samma nummer om och om igen, garanterar detta att spelaren en dag vinner jackpotten? Är dagens lotterijackpottar ännu svårare att vinna?

Många har förutbestämda tankar om lotterispel, men några av dessa är helt enkelt inte sanna. Lotterimyter, precis som alla andra myter är falska övertygelser om vad lotterier är. Det är dags att avslöja de mest välkända lotterimyterna en gång för alla, speciellt om du gillar att lotta online, vilket innebär att du lägger lottobets och spelar på lotteriets utfall.

Myt nr. 1: Chansen är större att du träffas av blixten än att du vinner på lotto.

Du har säkert hört detta innan - det är den mest citerade lotterimyten, men den stämmer inte riktigt. Om vi tittar på statistiken säger US National Weather Service att oddsen för att en person ska träffas av blixten under sin livstid är 1 på 600 000. Till en början verkar det faktiskt som att det är större chans att träffas av blixten än att slå oddsen på 1:292 miljoner för att vinna US Powerball jackpotten.

lottery myth lightning striking you

Denna myt avslöjades redan 1996 i Iowa av lotterikommissionären Ed Stanek. Han hade noterat att under 1995 hade 1136 personer vunnit 1 miljon dollar eller mer genom att spela amerikanska lotterier, jämfört med bara 91 personer som hade träffats av blixten. Stanek noterade att Powerball inte är ett "allt eller inget-spel" för spelare kan vinna mindre summor med partiella nummermatchningar.

Istället för att vara utomhus under ett åskväder är det alltså bättre att stanna inomhus och spela på lotto.

Myt nr. 2: Lotteri är ett slags skatt för de fattiga.

Detta är en ofta framförd kritik av lotterier. Kritiker kallar lotterier för en regressiv skatt och säger att de som spelar på lotto har lägre inkomster och är ofta mindre utbildade än de som inte spelar.

Tänk på att det är helt valfritt att spela på lotto, medan skatt är ett obligatoriskt sätt att stödja regeringen. Dessutom indikerar vissa studier att medborgare från medelklassen är de som mest spelar på lotto. Det finns även många kändisar som spelar på lotto, så som George Clooney, Hugh Jackman, Sylvester Stallone, Woody Allen, Madonna m.fl. De är spelare med mycket höga inkomster, men gillar spänningen som spelandet för med sig.Myt nr. 3: Bara vinnarna drar fördel av lotterier.

Detta är inte sant! Medan det bara är en liten procent av spelarna som vinner pengapriser i dragningarna är det massvis med andra som drar fördel av lotterier. Lotteriorganisationer avsätter en stor del av försäljningsintäkterna till välgörande ändamål som utbildning, miljö, sjukvård, sociala frågor, sport, äldrevård och mycket mer. Vi drar alla nytta av lotterier, även om vi inte spelar!

lottery myth lottery winners

Myt nr. 4: Om du spelar med samma nummer kommer du att vinna jackpotten.

Falskt! Numren i lotteridragningen väljs slumpmässigt utan någon som helst koppling till om du har spelat med dem tidigare. Teoretiskt sätt skulle du kunna spela med dina nummer i en oändlighet och till sist skulle de kunna vinna jackpotten, men i verkligenheten är chansen att du vinner med dina valda nummer lika stor som för vem som helst som spelar.

Myt nr. 5: Ju mindre jackpott, ju bättre odds.

Oddsen att du vinner Powerball är exakt samma när jackpotten är 40 miljoner $ och när den är 400 miljoner $. Om du köper mer än ett deltagande ökar dina vinstchanser - men bara lite. Du kommer att ha bättre odds att vinna jackpottpriset om du spelar ett mindre lotteri. Oddsen att vinna Österrike lotto är t.ex.1:8 145 060, men jackpotten i detta lotteri är mindre i jämförelse med Powerball.

Många föredrar att spela på lotterier med svårslagna odds trots att lotterier som har de bästa vinnaroddsen är lättare att vinna i. Många spelare lockas av kombinationen av stora jackpottar i lotterier från hela världen, spänningen och vetskapen om att till sist är det alltid någon som vinner jackpotten.

lottery myth smaller jackpots better oddsn

Myt nr. 6: Att vinna mer än ett stort pris är omöjligt.

Det säjs att lotterituren bara slår till en gång, men så är fallet inte i verkligheten. Det finns flera utmärkande historier om spelare som har vunnit mer än ett fantastiskt lotteripris. Ett exempel är det engelska paret David och Kathleen Long som vann 1 miljon £ i EuroMillions lotteriet två år i rad.

Ett annat exempel är från familjen Carmichael från Arizona. Paret vann 2,5 miljoner $ genom att spela i Arizonas statliga lotteri år 1995 och vann sedan 1 miljon $ år 2013.

Richard Lustig från USA har vunnit på olika lotterier ett antal gånger. Om man räknar ihop alla vinster har han vunnit över 1 miljon $ och två semestrar. Sitt första lotteripris fick Lustig 1993 och lotteripriset var på 10 000 $ och sedan har han fortsatt att vinna på lotterier med några års mellanrum. I januari 2002 vann Lustig sitt största lotteripris på 842 152 $. Han har även gett ut en bok, som handlar om hur man kan öka sina vinstchanser i ett lotteri.Myt nr. 7: Nuförtiden är lotterijackpottar svårare att vinna.

Detta är faktiskt sant. En del lotterier har ökat antalet lottonummer för att jackpottarna ska kunna växa till sig. De flesta drömmer ju om att vinna riktigt stort på lotto och detta har många lotterier tagit fasta på. Ett exempel på ett populärt lotteri som har ändrat antalet nummer är US Powerball. Gissningsurvalet för huvudnumren ökade från 59 till 69 medan gissningsurvalet för tilläggsnumret Powerball minskades från 35 till 26. Efter dessa ändringar ändrades vinstoddsen för Powerballjackpotten från 1:175 miljoner till 1:292 miljoner.

Trots att jackpottstorlekarna har ökat vinns den alltid av någon lycklig spelare som kan uppfylla alla sina drömmar. Även om man inte vinner jackpotten kan man ju alltid dagdrömma om vad man skulle göra med en massa pengar. Utan drömmar vore vardagen gråare än den är.

lottery myth lottery jackpots harder to win

Myt nr. 8: Att vinna på lotto gör dig glad.

I det stora hela ändrar det dig inte att vinna på lotto. Om du var lycklig innan, kommer du att vara lycklig efter att du vinner på lotto. Om du var odräglig innan, kommer du med största sannolikhet att vara det även efter en jackpottvinst. Och tänk på att lotteripengar kan ge dig finansiell frihet, men det kan det inte köpa sann kärlek eller garantera lycka. Men om du vinner en jackpott kommer den ekonomiska biten i alla fall att vara ordnad.

lottery myth make you happy

Lotterimyter - ska du tro på allt du hör?

Att spela på lotteri kombinerar underhållning med vinstchanser till en låg kostnad. Om du väljer att spela på lotto, gör det på ett ansvarsfullt sätt och avsätt endast medel du kan avvara.