Powerballvinnare: 10 i topp

Det amerikanska Powerball är världens största och kändaste lotteri med jackpottar som är rena drömmen. De högsta jackpottarna räknas i hundratals miljoner dollar och rekordet är än högre. De nedanstående tio största US Powerballvinnarna tog beslutet att spela Powerball och hade turen att vinna fantastiska topp-priser.Innehåll:

1. 2,04 miljarder $ - 8 november 2022 - Anonym

Efter fyrtio dragningar hade jackpotten nått 2,04 miljarder $ och spelare väntade ivrigt på dragningen måndagen 7 november 2022. På grund av oförutsedda tekniska problem blev dragningen försenad och först på tisdagsmorgonen 8 november kunder dragningen genomföras. När numren 10, 33, 41, 56 och Powerballnumret 10 hade dragits fram framkom att det fanns endast en vinnande kupong som hade sålts hos Joes's Service Center i Altadena i Kalifornien.

I skrivande stund har vinnaren inte gett sig tillkänna. Innan den lycksamme vinnaren kan hämta ut sin vinst måste denne fundera ut hur vinsten ska tas ut. En Powerball-jackpott kan betalas ut i en klumpsumma och i det här fallet är vinsten då värd 997,6 miljoner $. Vinnaren kan även välja att ta ut jackpotten som livränta och då får denne ut pengarna i avbetalningar under 29 års tid.

2. 1,58 miljarder $ - 13 januari 2016 - Lisa & John Robinson, The Nickel 95 Trust, Marvin & Mae Acosta

Efter flera månaders överullningar hade Powerballjackpotten nått 1 miljard $ och det rådde lotterihysteri och folk stod i långa köer för att lämna in sina lottokuponger. När jackpotten nådde 1,58 miljarder $ höll spelarna andan och alla hoppades att just de skulle vara de lyckliga Powerballvinnarna. I 13 januari 2016-dragningen fanns det äntligen tre kuponger som innehöll vinnarnumren 4, 8, 19, 27, 34 och Powerballnumret 10. Jackpotten på 1,58 miljarder $ var då inte bara den största jackpotten i USA:s historia utan även den största lotterijackpotten i världen. Men vilka var de tre lyckliga vinnarna?

John och Lisa Robinson från Munford, Tennessee, var så glada att de ställde upp i ett teveprogram innan de gick för att hämta ut sin andel av priset. Lotteriet bekräftade att paret verkligen var en av de historiska lotterivinnarna och att paret var berättigade till 528 miljoner $. När paret skulle hämta ut priset tog de med sig dottern Tiffany och hunden Abby, som sov under hela checkceremonin. Lisa och John bestämde sig för att ta ett engångsbelopp på 327,8 miljoner $ före skatt.

Ytterligare 528 miljoner $ betalades ut till The Nickel 95 Trust-fonden. Förvaltaren av fonden är Maureen Smith, 70, från Melbourne Beach, Florida. Även den här vinnaren valde att ta emot priset som en klumpsumma.

Den tredje vinnande Powerballkupongen tillhörde Marvin och Mae Acosta från södra Kalifornien. Till skillnad från de andra två jackpottvinnarna väntade paret Acosta sju månader innan de trädde fram för att hämta sin tredjedel av priset. Anledningen till att dröjde var att paret hade anlitat ett team av advokater och finansiella rådgivare för att hantera den otroliga vinsten.

3. 768 miljoner $ - 27 mars 2019 - Manuel Franco

En kupong köpt i Wisconsin var den enda vinnande lottokupongen till Powerballjackpotten på 768,4 miljoner $ (kontantvärde 477 miljoner $), den tredje största i USA:s lotterihistoria. De vinnande numren var 16, 20, 37, 44, 62 och Powerballnumret 12. Vinnaren av den massiva Powerballvinsten var Manuel Franco, 24, från Wisconsin. Vid presskonferensen, som anordnades i samband med prisutedelningen, sa Franco: ”Att vinna känns som en dröm. Jag kan bara inte tro att en vanlig kille som jag skulle vara i den här positionen. ... Jag kan säga att en kupong på två dollar är värd chansen då den kan förändra livet för alltid. Det har verkligen förändrat mitt liv och jag ser fram emot framtiden.”4. 758 miljoner $ - 23 augusti 2017 - Mavis Wanczyk

Ett tag såg det ut som om Powerball var på väg till en andra miljard-dollar-jackpott, men plötsligt dök det upp en rätt lottorad. Vinnaren i dragningen den 23 augusti 2017 gick rakt in i rekordböckerna. Mavis Wanczyk, som arbetade på ett sjukhus i Massachusetts, var den enda vinnaren till jackpottpriset på 758,7 miljoner $. Det här priset satte rekord vid den tiden som den näst största amerikanska lotterijackpotten som någonsin delats ut liksom för det högsta kontantvärde som vunnits med en enda kupong.

Överraskande nog höll Massachusetts lotteriets tjänstemän och Wanczyk en presskonferens strax efter dragningen. Detta var ganska ovanligt då stora lotterivinnare brukar vara anonyma så länge som möjligt. Tydligen ville Wanczyk dela sin glädje med alla.

5. 731 miljoner $ - 20 januari 2021 - Power Pack

En Powerballkupong köpt på Coney Market, en närbutik i Lonaconing, Maryland matchade alla Powerball-numren som dök upp i dragningen i januari 2021. Vinnaren visade sig vara ett gäng spelare, Power Pack, som hade spelat bolagsspel tillsammans. Det tog dem fyra månader innan de hämtade ut priset på 731,1 miljoner $. Gruppen bestämde sig för att ta ut jackpotten som ett engångsbelopp på 546,8 miljoner $ (efter både federala och statliga skatter fick de ut 366,6 miljoner $).

Jackpotten är den fjärde största i Powerballs historia och den sjätte största i USAs lotterihistoria. Priset slår med råge det förra lottorekordet i Maryland som var på dryga 218 miljoner $ och vanns av bolagsspelarna The Three Amigos våren 2012.

6. 699 miljoner $ - 4 oktober 2021 - Scott Godfrey

Powerballs jackpott hade växt i fyra månader och äntligen fanns en kupong med de rätta numren i Kalifornien. Lottokupongen som hade köpts i en Morro Bay-livsmedelsbutik var värd 699,8 miljoner $ och tillhörde Scott Godfrey.

Den tursamme vinnaren bestämde sig för att ta ut vinsten som en engångssumma på 496 miljoner $. (Även delstaten Kalifornien vinner stort på den här vinsten då 78 miljoner $ kommer att gå till delstatens skolor.) Scott berättade i en intervju att han kommer att skänka pengar till välgörande ändamål och en av de första mottagarna ska bli KSBY:s Season of Hope dit han ska skänka leksaker.

Förutom att vara det femte största Powerballpriset som vunnits är det också den sjunde största jackpotten i amerikansk lotterihistoria.

7. 687 miljoner $ - 27 oktober 2018 - Lerynne West, Robert Bailey

Efter att jackpotten ursprungligen annonserades vara 750 miljoner $, minskade topp-priset i Powerball-dragningen till 687,8 miljoner $ eftersom kupongförsäljningen inte uppfyllde förväntningarna. Numren som drogs var 8, 12, 13, 19, 27 och Powerball-numret 4 och Power Play multiplikatorn var 3X.

Lerynne West, 51-årig trebarnsmor från Redfield, Iowa, hade precis köpt ett hus och medan hon flyttade in stannade hon till i stan för för att köpa pizza och kaffe och passade samtidigt på att köpa en Powerballkupong. Oturligt nog föll kupongen ur hennes väska och blev liggandes på golvet i systerns pickup. När kupongen väl hittades insåg Lerynne att hon hade vunnit Powerball-jackpotten. Hennes del av priset var 343,9 miljoner $, vilket hon tog ut som en engångsbelopp till ett värde av 198,1 miljoner $.

Robert Bailey, en 67-årig pensionerad postanställd i New York, hade spelat med samma lottonummer i nästan tre decennier. "En familjemedlem gav mig numren för över 25 år sedan och jag har spelat troget med dem", sa han. När de vinnande numren tillkännagavs kontrollerade Bailey sin kupong online och sa till sig själv: "Dessa ser ut som mina nummer." Även efter sin stora Powerball-seger sa Bailey att han skulle fortsätta spela med sina turnummer.

kalas

8. 632,6 miljoner $ - 5 januari 2022 - Orlando Lozano, Tammy & Cliff Webster

Ett nytt år kan knappast börja bättre än vad det gjorde för Orlando Lozano från Kalifornien och paret Tammy och Cliff Webster från Wisconsin. De hade nämligen turen att träffa rätt med sina lottonummer och fick dela på Powerballs jackpott på 632,6 miljoner $.

Paret från Wisconsin hämtade ut sin halva av jackpotten redan i februari medan det dröjde mer än fyra månader innan Orlando begav sig till lotterikontoret. Båda valde att ta ut vinsten i en klumpsumma värd 225,1 miljoner $ istället för i delbetalningar under 29 år.

9. 590 miljoner $ - 19 maj 2013 - Gloria MacKenzie

Mindy Crandell väntade i kö på Publix-stormarknaden i Tampa, Florida. Bakom henne stod Gloria MacKenzie, en 84-årig kvinna från Zephyrhills. Crandell bestämde sig för att låta den äldre damen gå före, utan att inse att det kom att betyda att hon gick miste om en rekordvinst på 590,5 miljoner $ i Powerball-lotteriet!

MacKenzie tog Mindys plats, köpte en Powerballkupong med Quick Pick, en funktion där numren slumpas fram, och blev vinnare av vad som vid den tiden var den största jackpotten som någonsin vunnits av en enda spelare. Den snälla Mindy, som också hade köpt en Powerball-kupong med Quick Pick, säger att att hon inte ångrar sig att hon gav sin plats åt den äldre kvinnan och att det är viktigare att lära dottern att vänlighet är viktigare än pengar.10. 587 miljoner $ - 28 november 2012 - Matthew Good, Mark & Cindy Hill

Dessa vinnare gick ut med nyheten om den storslagna Powerballvinsten vid en ceremoni på gymnasiet där de blev kära på 1970-talet. Mark och Cindy Hill från Dearborn, Missouri spenderade 10 dollar på fem lottokuponger med slumpmässiga nummer, och i gengäld fick de en utbetalning på 192 miljoner dollar före skatt! Det här paret gjorde nationella nyheter och satte Dearborn på kartan!

US Powerballs andra jackpottvinnare till den enorma vinsten var Matthew Good i Phoenix, Arizona, och även han bestämde sig för kontantbeloppet. Prata om att leva upp till sitt namn (Good-bra). Uppenbarligen kommer Goods liv att vara bra under lång tid framöver i och med hans massiva Powerballvinst.

I Powerballguiden hittar du allt om Powerballs regler ifall du blev nyfiken på hur man spelar detta fantastiska lotto.

Vet du hurdana svenska rekordjackpottarna är i jämförelse med dessa massiva amerikanska vinster?

US Powerballs massiva priser

Att vinna US Powerballjackpotten är en otrolig upplevelse och de flesta är utan tvekan avundsjuka på vinnarna! Visste du om att även spelare i Sverige kan spela om US Powerballs jackpottar och de övriga priserna?. På theLotter Sverige kan du betta på US Powerballs dragningsresultat.Powerballs jackpott på 1,586 miljarder $ satte ett världsrekord, men Mega Millions var nära att passera det med sin egen rekordjackpott på 1,537 miljarder $! Ta en titt på vår artikel om de största Mega Millions jackpottvinnarna!

theLotter Sverige erbjuder ett stort urval av spännande internationella lotterier vars resultat du kan spela på genom betting.