Powerballvinnare: 10 i topp

Det amerikanska Powerball är världens största och kändaste lotteri med jackpottar som är rena drömmen. De högsta jackpottarna räknas i hundratals miljoner dollar och rekordet är än högre. De nedanstående tio största US Powerballvinnarna tog beslutet att spela Powerball och hade turen att vinna fantastiska topp-priser.Innehåll:

1. 1,58 miljarder $ - 13 januari 2016 - Lisa & John Robinson, The Nickel 95 Trust, Marvin & Mae Acosta

Efter flera månaders överullningar hade Powerballjackpotten nått 1 miljard $ och det rådde lotterihysteri och folk stod i långa köer för att lämna in sina lottokuponger. När jackpotten nådde 1,58 miljarder $ höll spelarna andan och alla hoppades att just de skulle vara de lyckliga Powerballvinnarna. I 13 januari 2016-dragningen fanns det äntligen tre kuponger som innehöll vinnarnumren 4, 8, 19, 27, 34 och Powerballnumret 10. Jackpotten på 1,58 miljarder $ är inte bara den största jackpotten i USA:s historia utan även den största lotterijackpotten i världen. Men vilka var de tre lyckliga vinnarna?

John och Lisa Robinson från Munford, Tennessee, var så glada att de ställde upp i ett teveprogram innan de gick för att hämta ut sin andel av priset. Lotteriet bekräftade att paret verkligen var en av de historiska lotterivinnarna och att paret var berättigade till 528 miljoner $. När paret skulle hämta ut priset tog de med sig dottern Tiffany och hunden Abby, som sov under hela checkceremonin. Lisa och John bestämde sig för att ta ett engångsbelopp på 327,8 miljoner $ före skatt.

Ytterligare 528 miljoner $ betalades ut till The Nickel 95 Trust-fonden. Förvaltaren av fonden är Maureen Smith, 70, från Melbourne Beach, Florida. Även den här vinnaren valde att ta emot priset som en klumpsumma.

Den tredje vinnande Powerballkupongen tillhörde Marvin och Mae Acosta från södra Kalifornien. Till skillnad från de andra två jackpottvinnarna väntade paret Acosta sju månader innan de trädde fram för att hämta sin tredjedel av priset. Anledningen till att dröjde var att paret hade anlitat ett team av advokater och finansiella rådgivare för att hantera den otroliga vinsten.

2. 768 miljoner $ - 27 mars 2019 - Manuel Franco

En kupong köpt i Wisconsin var den enda vinnande lottokupongen till Powerballjackpotten på 768,4 miljoner $ (kontantvärde 477 miljoner $), den tredje största i USA:s lotterihistoria. De vinnande numren var 16, 20, 37, 44, 62 och Powerballnumret 12. Vinnaren av den massiva Powerballvinsten var Manuel Franco, 24, från Wisconsin. Vid presskonferensen, som anordnades i samband med prisutedelningen, sa Franco: ”Att vinna känns som en dröm. Jag kan bara inte tro att en vanlig kille som jag skulle vara i den här positionen. ... Jag kan säga att en kupong på två dollar är värd chansen då den kan förändra livet för alltid. Det har verkligen förändrat mitt liv och jag ser fram emot framtiden.”3. 758 miljoner $ - 23 augusti 2017 - Mavis Wanczyk

Ett tag såg det ut som om Powerball var på väg till en andra miljard-dollar-jackpott, men plötsligt dök det upp en rätt lottorad. Vinnaren i dragningen den 23 augusti 2017 gick rakt in i rekordböckerna. Mavis Wanczyk, som arbetade på ett sjukhus i Massachusetts, var den enda vinnaren till jackpottpriset på 758,7 miljoner $. Det här priset satte rekord vid den tiden som den näst största amerikanska lotterijackpotten som någonsin delats ut liksom för det högsta kontantvärde som vunnits med en enda kupong.

Överraskande nog höll Massachusetts lotteriets tjänstemän och Wanczyk en presskonferens strax efter dragningen. Detta var ganska ovanligt då stora lotterivinnare brukar vara anonyma så länge som möjligt. Tydligen ville Wanczyk dela sin glädje med alla.

4. 731 miljoner $ - 20 januari 2021 - Power Pack

En Powerballkupong köpt på Coney Market, en närbutik i Lonaconing, Maryland matchade alla Powerball-numren som dök upp i dragningen i januari 2021. Vinnaren visade sig vara ett gäng spelare, Power Pack, som hade spelat bolagsspel tillsammans. Det tog dem fyra månader innan de hämtade ut priset på 731,1 miljoner $. Gruppen bestämde sig för att ta ut jackpotten som ett engångsbelopp på 546,8 miljoner $ (efter både federala och statliga skatter fick de ut 366,6 miljoner $).

Jackpotten är den fjärde största i Powerballs historia och den sjätte största i USAs lotterihistoria. Priset slår med råge det förra lottorekordet i Maryland som var på dryga 218 miljoner $ och vanns av bolagsspelarna The Three Amigos våren 2012.

5. 699 miljoner $ - 4 oktober 2021 - Anonym från Kalifornien

Powerballs jackpott hade växt under fyra månader ända tills det fanns en kupong med de rätta numren i Kalifornien. Jackpotten var värd 699,8 miljoner $ (496 miljoner $ i kontantvärde). Förutom att vara det femte största Powerballpriset som någonsin vunnits är det också den sjunde största jackpotten i amerikansk lotterihistoria. Enligt California Lottery köptes den vinnande Powerballkupongen i en Morro Bay-livsmedelsbutik.

6. 687 miljoner $ - 27 oktober 2018 - Lerynne West, Robert Bailey

Efter att jackpotten ursprungligen annonserades vara 750 miljoner $, minskade topp-priset i Powerball-dragningen till 687,8 miljoner $ eftersom kupongförsäljningen inte uppfyllde förväntningarna. Numren som drogs var 8, 12, 13, 19, 27 och Powerball-numret 4 och Power Play multiplikatorn var 3X.

Lerynne West, 51-årig trebarnsmor från Redfield, Iowa, hade precis köpt ett hus och medan hon flyttade in stannade hon till i stan för för att köpa pizza och kaffe och passade samtidigt på att köpa en Powerballkupong. Oturligt nog föll kupongen ur hennes väska och blev liggandes på golvet i systerns pickup. När kupongen väl hittades insåg Lerynne att hon hade vunnit Powerball-jackpotten. Hennes del av priset var 343,9 miljoner $, vilket hon tog ut som en engångsbelopp till ett värde av 198,1 miljoner $.

Robert Bailey, en 67-årig pensionerad postanställd i New York, hade spelat med samma lottonummer i nästan tre decennier. "En familjemedlem gav mig numren för över 25 år sedan och jag har spelat troget med dem", sa han. När de vinnande numren tillkännagavs kontrollerade Bailey sin kupong online och sa till sig själv: "Dessa ser ut som mina nummer." Även efter sin stora Powerball-seger sa Bailey att han skulle fortsätta spela med sina turnummer.

7. 590 miljoner $ - 19 maj 2013 - Gloria MacKenzie

Mindy Crandell väntade i kö på Publix-stormarknaden i Tampa, Florida. Bakom henne stod Gloria MacKenzie, en 84-årig kvinna från Zephyrhills. Crandell bestämde sig för att låta den äldre damen gå före, utan att inse att det kom att betyda att hon gick miste om en rekordvinst på 590,5 miljoner $ i Powerball-lotteriet!

MacKenzie tog Mindys plats, köpte en Powerballkupong med Quick Pick, en funktion där numren slumpas fram, och blev vinnare av vad som vid den tiden var den största jackpotten som någonsin vunnits av en enda spelare. Den snälla Mindy, som också hade köpt en Powerball-kupong med Quick Pick, säger att att hon inte ångrar sig att hon gav sin plats åt den äldre kvinnan och att det är viktigare att lära dottern att vänlighet är viktigare än pengar.8. 587 miljoner $ - 28 november 2012 - Matthew Good, Mark & Cindy Hill

Dessa vinnare gick ut med nyheten om den storslagna Powerballvinsten vid en ceremoni på gymnasiet där de blev kära på 1970-talet. Mark och Cindy Hill från Dearborn, Missouri spenderade 10 dollar på fem lottokuponger med slumpmässiga nummer, och i gengäld fick de en utbetalning på 192 miljoner dollar före skatt! Det här paret gjorde nationella nyheter och satte Dearborn på kartan!

US Powerballs andra jackpottvinnare till den enorma vinsten var Matthew Good i Phoenix, Arizona, och även han bestämde sig för kontantbeloppet. Prata om att leva upp till sitt namn (Good-bra). Uppenbarligen kommer Goods liv att vara bra under lång tid framöver i och med hans massiva Powerballvinst.

kalas

9. 564 miljoner $ - 11 februari 2015 - Marie Holmes, TL Management Trust, en anonym

Marie Holmes, hade inte haft det enkelt i livet. Som ensamstående mamma till fyra barn hade hon bland annat varit tvungen att sluta sitt jobb för att på heltid ta hand om sin son som har särskilda behov. En dag bad Marie sin mamma att köpa en lottokupong till henne när Powerball-jackpotten hade växt i flera veckor. Mamman köpte lottokupongen och resten är lotterihistoria.

Holmes var en av de tre US Powerballjackpottvinnarna till 564,1 miljoner $ jackpotten. Hon blev den största lotterivinnaren i North Carolinas historia. Holmes lovade att använda pengarna för goda ändamål. Sedan dess har hon förekommit flitigt i nyheterna, i både positiva och föga smickrande sammanhang. Hon donerade en del miljoner för att hjälpa sin kyrka och en del av pengarna gick till att rädda pojkvännen från att åtalas för narkotikabrott.

Den andra US Powerballvinnaren tog ut sin del av priset via fonden TL Management Trust. Den vinnande kupongen hade köpts på Appletree Food Mart i Princeton, Texas. En del stater tillåter spelare att vinna en lottojackpott anonymt och ta ut priset via fonder för att därigenom slippa offentliggöra sina namn.

Den sista vinnaren, bosatt i Puerto Rico, var helt anonym. Alla tre vinnarna tog ut priserna som en engångsutbetalning på 127 miljoner $ vardera, 87,9 miljoner $ efter skatt. I Powerballguiden hittar du allt Powerballs regler ifall du blev nyfiken på hur man spelar detta fantastiska lotto.

10. 559 miljoner $ - 6 januari 2018 - Anonym

Att vinna en US Powerballjackpott kan medföra en hel del huvudbry, vilket New Hampshire-vinnaren av 559 miljoner-dollar-jackpotten fick erfara. I en del stater går det att vinna en jackpott anonymt, men så är inte fallet i staten New Hampshire där det är lag på att vinnare ska identifiera sig vid prishämtningen. Istället för att gå med på att offentliggöra sitt namn, trots att vinnaren hade undertecknat sin kupong med sitt namn, tog hon ärendet till domstol. Kvinnans advokat hävdade att vinnarens integritetsintressen uppväger allmänhetens rätt att få veta och en lokal domare höll med. "Domstolen tvivlar inte på att om vinnarens identitet avslöjas kommer hon att utsättas för en oroväckande mängd trakasserier, uppmaningar och oönskade närmanden", fastslog domaren.

Den anonyma kvinnans advokater kvitterade ut 264 miljoner $ netto för hennes räkning. Vinnaren lovade att donera mellan 25 och 50 miljoner dollar av sitt pris till välgörenhet.

US Powerballs massiva priser

Att vinna US Powerballjackpotten är en otrolig upplevelse och de flesta är utan tvekan avundsjuka på vinnarna! Visste du om att även spelare i Sverige kan spela om US Powerballs jackpottar och de övriga priserna?. På theLotter Sverige kan du betta på US Powerballs dragningsresultat.

Powerballs jackpott på 1,586 miljarder $ satte ett världsrekord, men Mega Millions var nära att passera det med sin egen rekordjackpott på 1,537 miljarder $! Ta en titt på vår artikel om de största Mega Millions jackpottvinnarna!

theLotter Sverige erbjuder ett stort urval av spännande internationella lotterier vars resultat du kan spela på genom betting.