10 största Powerball-jackpottvinnare

Det amerikanska Powerball är världens största och kändaste lotteri med jackpottar som är rena drömmen. De högsta jackpottarna räknas i hundratals miljoner dollar och rekordet är än högre. Här nedan kan du läsa om de tio största US Powerballjackpottvinnarna, som tog beslutet att spela Powerball och hade sedan turen att vinna de fantastiska topp-priserna.

Innehåll:

biggest powerball lottery jackpots

1. Lisa & John Robinson, The Nickel 95 Trust, Marvin & Mae Acosta - 13 januari 2016 - 1,58 miljarder $

Efter flera månaders överullningar hade jackpotten nått 1 miljard $ och det rådde total hysteri och folk stod i kö för att lämna in sina lottokuponger. När jackpotten nådde 1,58 miljarder $ höll spelarna andan och alla hoppades att just de skulle vara de lyckliga vinnarna. I 13 januari 2016-dragningen var det äntligen tre kuponger som hade vinnarnumren 4, 8, 19, 27, 34 och Powerballnumret 10 på dem. Jackpotten på 1,58 miljarder $ är inte bara den största jackpotten i USA:s historia utan även den största lotterijackpotten i världen. Men vilka var de tre lyckliga US Powerballjackpottvinnarna?

John och Lisa Robinson från Munford, Tennessee, var så glada att de ställde upp i ett teveprogram innan de gick för att hämta ut sin andel av priset. Lotteriet bekräftade att paret verkligen var en av de historiska lotterivinnarna och paret var berättigade till 528 miljoner $. När paret skulle hämta ut priset tog de med sig dottern Tiffany och hunden Abby, som sedan sov under hela checkceremonin. Lisa och John bestämde sig för att ta ett engångsbelopp på 327,8 miljoner $ före skatt.

Ytterligare 528 miljoner $ betalades ut till The Nickel 95 Trust. Förvaltaren av fonden är Maureen Smith, 70, från Melbourne Beach, Florida. Även den här vinnaren valde att ta emot priset som en klumpsumma.

Den tredje vinnande Powerball-kupongen tillhörde Marvin och Mae Acosta från södra Kalifornien. Till skillnad från de andra två jackpottvinnarna väntade paret Acosta sju månader innan de trädde fram för att hämta sin tredjedel av priset. Anledningen var att paret hade anlitat ett team av advokater och finansiella rådgivare för att hantera den otroliga vinsten.

2. Manuel Franco - 27 mars 2019 - 768 miljoner $

En kupong köpt i Wisconsin var den enda vinnande lottokupongen till Powerball-jackpotten på 768,4 miljoner $ (kontantvärde 477 miljoner $), den tredje största i USA:s lotterihistoria. De vinnande numren var 16, 20, 37, 44, 62 och Powerballnumret 12. Vinnaren av det massiva priset var en 24-årig man från Wisconsin som heter Manuel Franco. Vid en presskonferens sa Franco: ”Att vinna känns som en dröm. Jag kan bara inte tro att en vanlig kille som jag skulle vara i den här positionen. ... Jag kan säga att en kupong på två dollar är värd chansen då den kan förändra ditt liv för alltid. Det har verkligen förändrat mitt liv och jag ser fram emot framtiden.”3. Mavis Wanczyk - 23 augusti 2017 - 758 miljoner $

Ett tag såg det ut som om Powerball var på väg till en andra miljard-dollar-jackpott, men plötsligt dök det upp en rätt lottorad. Vinnaren i dragningen den 23 augusti 2017 gick rakt in i rekordböckerna. Mavis Wanczyk, en sjukhusarbetare från Massachusetts, var den enda vinnaren till det fantastiska 758,7 miljoner $ jackpottpriset. Det här priset satte rekord vid den tiden som den näst största amerikanska lotterijackpotten som någonsin delats ut liksom för det högsta kontantvärde som någonsin vunnits med en enda kupong.

Överraskande nog höll Massachusetts lotteriets tjänstemän och Wanczyk en presskonferens strax efter dragningen. Detta var ganska ovanligt eftersom stora lotterivinnare brukar vara anonyma så länge som möjligt. Tydligen ville Wanczyk dela sin glädje med alla. Läs mer om Mavis Wanczyk som vann US Powerball jackpotten på 758,7 miljoner $!

4. Lerynne West, Robert Bailey - 27 oktober 2018 - 687 miljoner $

Efter att jackpotten ursprungligen annonserades vara 750 miljoner dollar, minskade topp-priset i Powerball-dragningen till 687,8 miljoner $ eftersom kupongförsäljningen inte uppfyllde förväntningarna. Numren som drogs var 8, 12, 13, 19, 27 och Powerball-numret 4 och Power Play multiplikatorn var 3X.

Lerynne West, 51-årig trebarnsmor från Redfield, Iowa, hade precis köpt ett hus och medan hon flyttade in stannade hon till i stan för för att köpa pizza och kaffe och passade samtidigt på att köpa en Powerballkupong. Det slutade med att kupongen ramlade ur hennes väska och blev liggandes på golvet i systerns pickup. När kupongen väl hittades insåg Lerynne att hon hade vunnit Powerball-jackpotten. Hennes del av priset var 343,9 miljoner $, vilket hon tog ut som en engångsbelopp till ett värde av 198,1 miljoner $.

Robert Bailey, en 67-årig pensionerad postanställd i New York, hade spelat med samma lottonummer i nästan tre decennier. "En familjemedlem gav mig numren för över 25 år sedan och jag har spelat troget med dem", sa han. När de vinnande numren tillkännagavs kontrollerade Bailey sin kupong online och sa till sig själv: "Dessa ser ut som mina nummer." Även efter sin stora Powerball-seger sa Bailey att han skulle fortsätta spela med sina nummer.

biggest powerball jackpots

5. Gloria MacKenzie - 19 maj 2013 - 590 miljoner $

Mindy Crandell väntade i kö på Publix-stormarknaden nära Tampa, Florida. Bakom henne stod Gloria MacKenzie, en 84-årig kvinna från Zephyrhills. Crandell bestämde sig för att låta den äldre damen gå före, utan att inse att det kom att betyda att hon gick miste om en rekordvinst på 590,5 miljoner $ i Powerball-lotteriet!

MacKenzie tog Mindys plats, köpte en Powerballkupong med Quick Pick, en funktion där numren slumpas fram, och blev vinnare av vad som vid den tiden var den största jackpotten som någonsin vunnits av en enda spelare. Den snälla Mindy, som också hade köpt en Powerball-kupong med Quick Pick, säger att att hon inte ångrar sig att hon gav sin plats åt den äldre kvinnan och att det är viktigare att lära dottern att vänlighet är viktigare än pengar.6. Matthew Good, Mark & Cindy Hill - 28 november 2012 - 587 miljoner $

Dessa US Powerballjackpottvinnare gick ut med nyheten om den storslagna Powerball-vinsten vid en ceremoni på gymnasiet där de blev kära på 1970-talet. Mark och Cindy Hill från Dearborn, Missouri spenderade 10 dollar på fem lottokuponger med slumpmässiga nummer, och i gengäld fick de en utbetalning på 192 miljoner dollar före skatt! Det här paret gjorde nationella nyheter och satte Dearborn på kartan!

US Powerballs andra jackpottvinnare till den enorma vinsten var Matthew Good i Phoenix, Arizona, och även han bestämde sig för kontantbeloppet. Prata om att leva upp till sitt namn (Good-bra). Uppenbarligen kommer Goods liv att vara bra under lång tid framöver i och med hans massiva Powerball-vinst.

biggest us powerball jackpots

7. Marie Holmes, TL Management Trust, en anonym - 11 februari 2015 - 564 miljoner $

Marie Holmes, hade inte haft det enkelt i livet. Som ensamstående mamma till fyra barn har hon bland annat varit tvungen att sluta sitt jobb för att ta hand om sonen, som har särskilda behov, på heltid. En dag bad Marie sin mamma att köpa en lottokupong till henne när Powerball-jackpotten hade växt i flera veckor. Hennes mamma köpte lottokupongen och resten är lotterihistoria.

Holmes var en av de tre US Powerballjackpottvinnarna till 564,1 miljoner $ jackpotten. Hon blev den största lotterivinnaren i North Carolinas historia. Holmes lovade att använda pengarna för goda ändamål. Sedan dess har Holmes varit flitigt förekommande i nyheterna, för både positiva och mindre positiva orsaker. Hon donerade en del miljoner för att hjälpa sin kyrka och en del av pengarna gick till att rädda pojkvännen från att åtalas för narkotikabrott.

Den andra US Powerballs jackpottvinnaren tog ut sin del av priset via TL Management Trust. Den vinnande kupongen köptes på Appletree Food Mart i Princeton, Texas. En del stater tillåter spelare att vinna en lottojackpott anonymt och ta ut priset via en fond för att på så sätt skydda identiteten.

Den sista vinnaren, bosatt i Puerto Rico, var helt anonym. Alla tre vinnarna tog ut priserna som en engångsutbetalning på 127 miljoner $ vardera, vilket till slut blev 87,9 miljoner $ efter skatt. I vår Powerballguide hittar du allt som är värt att veta om hur man spelar om Powerballs fantastiska jackpottar.

record powerball jackpots

8. Anonym - 6 januari 2018 - 559 miljoner $

Att vinna en US Powerballjackpott kan medföra en hel del huvudbry, vilket New Hampshire-vinnaren av 559 miljoner dollar jackpotten fick erfara. I en del stater går det att vinna en jackpott anonymt, men så är inte fallet i staten New Hampshire där det är lag på att vinnare ska identifiera sig vid prishämtningen. Istället för att gå med på att offentliggöra sitt namn, trots att vinnaren hade undertecknat sin kupong med sitt namn, tog hon ärendet till domstol. Kvinnans advokat hävdade att vinnarens integritetsintressen uppväger allmänhetens rätt att få veta och en lokal domare höll med. "Domstolen tvivlar inte på att om vinnarens identitet avslöjas kommer hon att utsättas för en oroväckande mängd trakasserier, uppmaningar och oönskade närmanden", fastslog domaren.

Den anonyma kvinnans advokater kvitterade ut 264 miljoner $ netto för hennes räkning. Vinnaren lovade att donera mellan 25 och 50 miljoner dollar av sitt pris till välgörenhet.

9. Familj från New Hampshire - 30 juli 2016 - 487 miljoner $

En oidentifierad familj i New Hampshire lovade att göra "stora saker" med sin nyvunna rikedom efter att deras advokat hämtat ut jackpottpriset för deras räkning. Familjens Powerball-kupong matchade de fem huvudnumren 11, 17, 21, 23, 32 och Powerball-numret 5. Advokaten sa att familjemedlemmarna ville hålla sina identiteter hemliga. De fick ut 256 miljoner $ efter skatter. Advokaten meddelade att familjen gav omgående 100 000 dollar till välgörenhet och planerade att göra ytterligare donationer.

10. Emerald Legacy Fond - 17 mars 2018 - 456 miljoner $

En jackpottvinnande Powerball-kupong presenterades för tjänstemännen på Pennsylvania Lottery av en advokat som inte lämnade några detaljer angående personen eller personerna som hade vunnit jackpotten. lottokupongen hade de korrekta fem numren; 22-57-59-60-66, och Powerbollen 7. Jackpotten har rullat över i drygt två månader, närmare bestämt sedan den 10 januari.

Vinnaren/vinnarna i Emerald Legacy Trust, valde att ta priset som en klumpsumma på 273 959 698 $. På beloppet drogs sedan av 24 % federal och 3,07 % statlig skatt och 199 798 807 $ betalades ut till fonden.US Powerballs massiva priser

Att vinna US Powerballjackpotten är en otrolig upplevelse och de flesta är utan tvekan avundsjuka på vinnarna! Visste du om att även spelare i Sverige kan spela om US Powerballs jackpottar och de övriga priserna?. På theLotter Sverige kan du betta på US Powerballs utfall. För mer information om hur lottobetting fungerar hittar du på vår webbplats!

Powerballs jackpott på 1,586 miljarder $ satte ett världsrekord, men Mega Millions var nära att passera det med sin egen rekordjackpott på 1,537 miljarder $! Ta en titt på vår artikel om de största Mega Millions jackpottvinnarna!

Ta gärna en titt på theLotter Sveriges stora utbud av internationella lotterier vars resultat du kan betta på.