SuperEnalottoguide med lottoinformation

I den här SuperEnalotto-guiden kan du läsa allt om hur man spelar online det italienska lotteriet som delade ut en rekordjackpott på 209,1 miljoner € i augusti 2019.

Innehåll:

Add some Italian class to your lottery portfolio

Vad är SuperEnalotto?

Historien om det italienska SuperEnalotto sträcker sig ända till 1950-talet när det helt enkelt kallades för "Enalotto". Den 3 december 1997 döptes Enalotto om till SuperEnalotto av den italienska lotterioperatören SISAL.

SuperEnalottos regler vid spel online från Sverige

Att spela italienska SuperEnalotto online från Sverige är enkelt på theLotter Sverige, som erbjuder betting på det officiella lotteriets utfall.

Du behöver endast välja 6 nummer i intervallet 1-90. När dragningen är över kontrollerar du om du har nummermatchningar och om du matchar alla numren blir du jackpottvinnare. Det stora andrapriset vinns om man matchar 5 av de 6 huvudnumren och det så kallade Jolly-numret som är en bonusboll. För att vinna ett sekundärt pris från de övriga fyra priskategorierna behöver du matcha mellan två och fem nummer.

Eftersom du bettar på SuperEnalottos dragningsresultat deltar du inte i det officiella lotteriet. När du vinner ett pris är det theLotter Sverige som betalar ut det. Genom att försäkra alla lottospelen kan lotteritjänsten betala ut stora priser som jackpottar.

SuperEnalottos dragningsdatum

SuperEnalotto dragningar äger rum varje tisdag, torsdag och lördag klockan 20:00 lokal tid. SuperEnalotto har varit en av världens mest populära online-lotto-spel i flera år. Det här är knappast förvånande när du tänker på att Italiens nationella lotteri ofta erbjuder enorma jackpottar - jackpottar som kan rulla över utan någon övre gräns. På SuperEnalottos resultatsida, uppdateras kontinuerligt det aktuella jackpottvärdet.Är SuperStar lotto samma spel som SuperEnalotto?

Tja ... De är inte exakt samma. SuperEnalotto SuperStar är faktiskt ett systerlotteri till SuperEnalotto. De två spelen delar de dragna numren och de delar också på jackpottpriset. SuperStar drar ett extra nummer som kan addera 2 miljoner € till den vanliga SuperEnalotto jackpotten och 1 miljon € till andrapriset.

SuperStar kan också multiplicera sekundära priser 25-100 gånger och erbjuder fler priskategorier.

Vad är ett Jollynummer?

Jolly-bollen är ett bonusnummer som avgör det ovannämnda andrapriset, det vill säga 5 + 1 priset i SuperStar. Jolly är med i alla italienska lotteridragningar och det dras alltid tillsammans med huvudnumren. Även om du inte behöver matcha Jolly för att vinna jackpotten, är den italienska Jollybollen avsedd att ge spelare en extra chans till vinst - som det fantastiska andrapriset.

Fakta om SuperEnalottos vinnarodds

Här kommer lite fakta om SuperEnalottos odds. Oddsen för att vinna jackpotten är på 1:622 614 630, vilket gör det mycket svårt att vinna den. Men det är just på grund av de svårslagna oddsen som SuperEnalotto kan erbjuda några av de högsta jackpottarna i Europa.

Priskategori Matchning Vinstodds

1:a pris

6

1:622 614 630

2:a

5+1

1:103 769 105

3:e pris

5

1:1 250 230

4:e pris

4

1:11 907

5:e pris

3

1:327

6:e pris

2

1:22
SuperEnalottos rekordjackpott

SuperEnalottos högsta jackpott är på 209 miljoner €. Den italienska jackpotten vanns av en spelare från staden Lodi i Lombardien i norra Italien. Den tursamma spelaren hade låtit datorn välja numren slumpmässigt och det kom att visa sig att 7, 32, 41, 59, 75, 76 förde tur med sig i form av en fantastisk jackpott. Priset är inte bara SuperEnalottos rekord, men även den högsta jackpotten som delats ut av ett europeiskt lotteri.


Mer fakta om SuperEnalottos jackpottar

Startjackpotten i SuperEnalotto är på 2 miljoner € och en del av försäljningsinkomsten adderas till jackpotten så att priset ökar för varje dragning tills det finns en jackpottvinnare.

Lotteriet är känt för sina stora jackpottar efter långa perioder av överrullningar. Ett bra exempel på en sådan period är när SuperEnalotto jackpotten kom upp i 177,7 miljoner € och som vanns i oktober 2010 efter att Italiens favoritlotto hade rullat över i nästan nio månader. Det toppriset blev faktiskt vunnet av ett SuperEnalotto bolagsspel som bestod av 70 deltagare. theLotter Sverige erbjuder också SuperEnalotto bolagsspel.

Tabellen nedan visar fakta över de sex högsta SuperEnalottojackpottarna som har vunnits genom åren.

Datum Jackpott Vinnare

13 augusti 2019

209 miljoner €

En vinnare från Lodi, Lombardy

30 oktober 2010

177,7 miljoner €

Bolag med 70 spelare från Milano

27 oktober 2016

€163,5 miljoner €

Kupong köpt i Vibo Valentia, Calabria

22 augusti 2009

147,8 miljoner €

Ugo Verni från Bagnone, Toscana

9 februari 2010

139 miljoner €

Två kuponger, köpta i Parma, Emilia-Romagna och i Pistoia, Toscana

17 april 2018

130,2 million €

Kupong köpt i Caltanisetta, Sicilien

SuperEnalottos utlottningar

För att fira storhelger håller SuperEnalotto speciella årliga utlottningar eller Superdragningar som de också kallas. Dessa utlottningar arrangeras i samband med en SuperEnalottodragning med hjälp av unika 12 siffriga koder, som är på SuperEnalottokupongerna. SuperEnalotto arrangerar vanligtvis en utlottning vid jul, påsk och den italienska nationaldagen. Utlottningarna har inga fasta priser utan de tillkännages på den officiella webbplatsen några veckor innan dragningen. För att vara med i en SuperEnalotto utlottning måste spelare köpa en SuperEnalottokupong med SuperStar-alternativet.

Eftersom onlinespelare i Sverige bettar på lotteriets resultat kan de inte vara med i utlottningarna.

Avdrag på SuperEnalottopriser

Italienska lotteripriser beskattas i Italien och för att du som bettar på ett italienskt lotteri ska hamna i samma ekonomiska ställning som vinnaren i Italien görs ett avdrag på ditt pris.

Det finns sju skattenivåer för lottovinster i Italien och theLotter Sverige har motsvarande avdragsnivåer på betting på italienska lotterier:

  • Nivå 1: Priser upp till 100 € betalas ut i sin helhet.

  • Nnivå 2: Priser mellan 100,01 € - 300 € är föremål för en avgift på 1,03 €.

  • Nivå 3: Priser mellan 300,01 € - 500 € är föremål för en avgift på 3,10 €.

  • Nivå 4: Priser mellan 500,01 € - 1 000 € är föremål för en avgift på 3,10 € och ett avdrag på 12%.*

  • Nivå 5: Priser mellan 1 000,01 € - 5 200 € är föremål för en avgift på 6,20 € och ett avdrag på 20%.

  • Nivå 6: Priser mellan 5 200,01 € - 52 000 € är föremål för en avgift på 5,16 € och ett avdrag på 20%.

  • Nivå 7: Priser som överstiger 52 000,01 € är föremål för ett avdrag på 20%.

*Endast den del av priset som överstiger 500 € omfattas av ett avdrag på 12 %.

Vi uppmanar storvinnare att kontrollera skattelagen i landet där de är bosatta för eventuella lokala beskattningar som de kan bli föremål för.

Finns det sätt att öka på vinstchanserna i SuperEnalotto?

På theLotter Sverige kan du spela på SuperEnalotto och SuperEnalotto SuperStar i olika former. Du kan välja standardspel som gäller för en dragning, flerdragningspaket, bolagsspel och prenumeration.

Att spela SuperEnalotto i ett bolagsspel ger dig bättre vinstchanser och du betalar endast en bråkdel av kostnaden. Hur fungerar det? När du går med i ett SuperEnalottobolag kan du spela hundratals nummerkombinationer utan att behöva köpa alla lottospelen själv eftersom varje bolagsspelare äger en del eller delar av det kollektiva spelet. Detta innebär att när en eller flera av raderna matchas, får du en lika stor del av priserna baserat på antalet andelar du äger i bolaget.

SuperEnalotto - en italiensk lottofavorit

Historien om den italienska SuperEnalotto sträcker sig ända till 1950-talet då den helt enkelt kallades för ”Enalotto”. Enalotto skapades ursprungligen som ett 1X2-spel, där spelare skulle markera antingen "1" eller "2" i vart och ett av de 12 alternativen beroende på de siffror de förväntade sig skulle dyka upp i dragningen. Nästan fyra decennier senare den 3 december 1997 lanserades den moderna versionen av Enalotto av den italienska lotterioperatören SISAL till att bli SuperEnalotto. Detta gjordes genom den innovativa visionen av Rodolfo Molo, son till grundaren av SISAL. Spelare skulle nu välja 6 nummer i gissningsintervallet 1-90. För första gången kunde en italiensk jackpott rulla över tills någon vann den. Lotteriet hade snart jackpottar som konkurrerade med stora namn i lotteribranschen som US Powerball och EuroMillions och blev en källa till stolthet för italienska lotterifans. Nuförtiden har SuperEnalotto tre dragningar i veckan istället för de ursprungliga två. En bonusboll och ett SuperStar-bonusnummer har också lagts till för att göra lotteriet mer spännande!


Nu när du har läst hela SuperEnalottos guide känner du till alla regler på hur man spelar det italienska populära lotteriet och om du vill betta på dess stora jackpottar kan du göra det på theLotter Sverige. Om du vill veta mer om lotteribetting finns de vanligast ställda frågorna på FAQ. Om världens största lotto, som nämndes ovan, får du massor av US Powerball fakta i den heltäckande guiden.