Största Mega Millions jackpottvinnarna

Många har säkert hört att Mega Millions jackpottvinnare kan vinna helt otroliga förstapriser om de matchar alla fem numren och tilläggsnumret Mega Ball. Och det stämmer. Startjackpotten är 40 miljoner $ och ökar för varje dragning tills det finns minst en vinnare. Nedan kan du läsa om de jackpottvinnare i Mega Millions som vann rekordstort efter beslutet att spela Mega Millions.

Innehåll:

top mega millions jackpots in history

1. Anonym - 23 oktober 2018 - 1,53 miljarder $

En kupong som såldes i South Carolina var den enda vinnarkupongen till Mega Millions-jackpotten på $ 1,537 miljarder $ (kontantvärde 878 miljoner $) i lotteriets dragning 23 oktober 2018.

Dragningen hade utannonserats med en jackpott på 1,6 miljarder dollar och det såg ut som om Mega Millions skulle ersätta Powerballs rekordjackpott med ett nytt världsrekord för största jackpotten någonsin. Men efter att dragningsresultaten hade tillkännagetts och det blev känt att det fanns en Mega Millions jackpottvinnare i South Carolina, minskade det slutliga prisbeloppet till följd av att kupongförsäljningen blev lägre än förväntat.

De vinnande numren i dragningen var 5, 28, 62, 65, 70 och Megabollen 5. Den historiska Mega Millions-jackpotten krossade lotteriets tidigare rekord på $ 656 miljoner, som sattes i mars 2012. Förutom jackpottvinnaren, vann 36 spelare andrapriset. Visste du förresten om att Mega Millions sekundära priser kan multipliceras upp till fem gånger med hjälp av Megaplierfunktionen? Läs mer om det i guiden Megaplier!

2. Merle & Patricia Butler, The Three Amigos, en anonym - 30 mars 2012 - 656 miljoner $

Till Mega Millions-dragningen 30 mars 2012 hade jackpotten stigit till episka proportioner och spelare och fans började undra om prispotten någonsin skulle vinnas! Den slutliga jackpotten hamnade till slut på 656 miljoner $ - ett världsrekord för den största lotterijackpott någonsin som stod i nästan fyra år!

På fredagen efter segern trädde den första av de tre jackpottvinnarna i Mega Millions fram för att hämta ut sin andel av priset på 218,6 miljoner $. Kansas lag tillåter att lotterivinnare förbli anonyma, vilket var vad den här kloka lotterivinnaren valde att göra.

Maryland-vinnarna av det fantastiska priset var tre anställda i det offentliga skolsystemet och kallade sig själva "The Three Amigos." Dessa Mega Millions jackpottvinnarna - en kvinna i tjugoårsåldern, en annan i femtioårsåldern och en man i fyrtioårsåldern – hade köpt kuponger för 20 $ per person, vilket kom att visa sig ge en bra utdelning på det satsade kapitalet.

Den sista vinnarkupongen till denna enorma jackpott tillhörde Merle och Patricia Butler. Paret stannade uppe hela natten, tittade på nyheterna och surfade på internet för att ta reda på hur många som hade vunnit jackpotten.

När man talade om att den vinnande kupongen hade köpts i deras hemstad Red Bud, Illinois, frågade vänner skämtsamt Merle om han var vinnaren. Det pensionerade paret trädde fram den 18 april för att hävda sin andel och de valde att ta en kontantutbetalning på 111 miljoner $ efter skatt.

3. Ira Curry, Steve Tran - 17 december 2013 - 648 miljoner $

Denna enorma jackpott möjliggjordes till stor del på grund av formatförändringar som Mega Millions hade gjort i oktober 2013. När de nya reglerna trädde i kraft bidrog de till att öka lotteriets jackpott avsevärt. I det här fallet, efter en serie med 21 överrullningar, rusade Mega Millions kupongförsäljning. Det var inte ens klart hur hög jackpotten skulle vara i den slutliga dragningen men priset slutade på 648 000 000 $.

De två nyblivna Mega Millions jackpottvinnarna vann en andel på 324 miljoner $ vardera till ett värde av 173 819 742,50 $ efter skatt. De vinnande kupongerna hade köpts i San Jose, Kalifornien och Stone Mountain, Georgia. Den första vinnaren som trädde fram för att hävda priset var 56-åriga Ira Curry, som hade valt numren baserade på familjens födelsedagar och familjens turnummer sju hade valts som Mega Ball.

Kaliforniens vinnande Mega Millions-kupong köptes på Jennifer's Gift Shop i San Jose av Steve Tran, som var nära att missa sitt pris. Tran visste först inte om vinsten, eftersom den vinnande kupongen var i en hög med andra gamla kuponger som han hade försummat att kontrollera.4. 11 kollegor från Kalifornien – 24 juli 2018 - 543 miljoner $

Elva kollegor vid ett finansinstitut i San José bestämde sig för att spela Mega Millions tillsammans efter att de hade fått veta hur högt jackpotten hade vuxit. "Om vi kunde vinna kan vem som helst vinna. Vi är bara vanliga människor!" sade Roland Reyes, som hävdade priset å gruppens vägnar.

Spelarna, i åldern 21 till 60 år, hade satsat 2 $ vardera för att köpa kuponger tillsammans. Reyes sa att kollegorna planerar att fortsätta arbeta. "Vi älskar företaget. Vi älskar det vi har byggt upp där. Vi har det bra och vill vara tillsammans." Alla 11 Mega Millions jackpottvinnarna valde att ta ett engångsbelopp på 320,5 miljoner $, vilket för varje medlem uppgick till 29 140 281 $ före federala skatter.

Bolagsspel är ett populärt sätt att spela lotto tillsammans med kollegor och vänner. I vår artikel om några av världens största lotteribolagsspelare kan du läsa om spelare som hade beslutat att spela ihop och sedan vunnit stort.

4. Warren D - 8 juli 2016 - 536 miljoner $

"Vi är ödmjuka och överlyckliga över vår Mega Millions vinst", meddelar pappan i vinnarfamiljen i ett uttalande. Familjen var den ende jackpottvinnaren i Mega Millions och de valde att vara anonyma och lät en representant föra deras talan. Representanten sa: "De kommer att fortsätta arbeta. De vill inte att detta ska förändra deras liv." Familjen är född och uppvuxen i Indiana och de köpte den vinnande kupongen medan de var på en resa utanför staten. De hade spelat Powerball tidigare, men det var första gången de spelade Mega Millions. "Vår prioritet är att upprätthålla en känsla av normalitet för våra barn", säger familjen i uttalandet.

biggest mega millions jackpots

5. Richard Wahl - 30 mars 2018 - 533 miljoner $

Richard Wahl, en 47-årig produktionschef på ett livsmedelsföretag från Vernon, New Jersey, vann jackpotten när han för andra gången i livet spelade lotteri. "Jag kör förbi den (Mega Millions) skylten varje dag och köper inget", sa han till journalister vid en presskonferens när han hämtade sin check.

Wahl hade köpt sin första kupong föregående månad efter att ha pratat med en medarbetare om pension. Men då vann han ingenting. En vecka senare stannade han till vid en bensinstation och köpte fler kuponger, inklusive den vinnande. Han valde klumpsumman som berättigade honom till ett pris efter skatter på cirka 175 miljoner $. Som jackpottvinnare i Mega Millions har Wahl nu råd att gå i pension om han så önskar.

Om du undrar över det här fantastiska lotteriets regler kan du läsa om dem i vår Mega Millions guide.

6. Laarni Bibal - 7 juni 2019 - 522 miljoner $

"Mega Millions jackpottvinnaren Laarni Bibal från Kalifornien hämtade ut sitt massiva pris först tre månader efter dragningen. För att vinnarkupongen inte skulle komma bort hade Bibal den "på ett hemligt gömställe". På frågan var det hemliga gömstället var sa hon: "Jag kan inte berätta det. Gömstället är fortfarande hemligt."

Bibal valde kontantalternativet och fick 340 miljoner $ (före federala skatter). Enligt lotteritjänstemännen planerade Bibal att använda pengarna för att betala räkningar och köpa ett hem. Det är alltid intressant att veta vad spelare gör när de plötsligt vinner pengar på lotteri. Vi har tittat på några spelare som har vunnit och du kan läsa om dem i artikeln om vad svenska lotterivinnare gör efter en lotterivinst!7. Shane Missler - 5 januari 2018 - 451 miljoner $

Tjugoårige Shane Missler från Port Richey, Florida hamnade på Mega Millions vinnarlista med en enorm jackpottvinst, men han blev inte riktigt förvånad över att han hade vunnit eftersom han hade haft "en känsla" av att han kanske skulle vinna. "Jag är bara 20, men jag hoppas kunna använda vinsten för att göra en del saker jag brinner för, hjälpa min familj och göra något bra för mänskligheten", sa Missler.

Mega Millions jackpottvinnaren Missler hämtade ut priset via en fonden Secret 007 LLC och valde att ta det som en engångssumma till ett belopp av 281 874 999 $. "Kraften i positivt tänkande bör inte underskattas!" twittrade Missler efter sin vinst.

8. New Life 2019 - 1 januari 2019 - 437 miljoner $

"De försöker förbli anonyma", sa Eric Jaffe, advokaten som representerade ett gäng bolagsspelare med 23 kollegor från Long Island, New York. "Jag kan inte berätta mycket om verksamheten", tillade han, men uppenbarligen arbetar vinnarna i en "detaljhandel - inte en kedja."

Varje vecka hade kollegorna lagt 1 $ i ett kuvert och sedan köpt lotter med dem. De flesta i gruppen ville fortsätta arbeta efter vinsten eftersom de ser sig själva som en familj och inte bara som medarbetare. De nyblivna jackpottvinnarna i Mega Millions valde att ta priset som ett engångsbelopp. Efter skatter delade de på 176 miljoner $, vilket uppgick till 7,65 miljoner $ per person.

10. Raymond Moyer & Robyn Collier, en anonym - 18 mars 2014 - 414 miljoner $

Raymond Moyer och Robyn Collier från Merritt Island, Florida, gjorde anspråk på hälften av en fantastisk Mega Millions jackpott; deras halva av vinsten betalades ut i en engångssumma på 115 448 968 $ och efter skatter fick de ut 76,4 miljoner $. Checken utställdes till Cobie and Seamus Trust den 21 april 2014. Mega Millions jackpottvinnarna sa att de planerar att investera, resa och åka till så många fotbollsmatcher i Notre Dame som de kan.

Den andra hälften av Mega Millions jackpotten vanns med en kupong som hade köpts i Maryland. Den vinnaren valde att vara anonym.

mega millions billion dollar jackpot

10. Anonym - 9 juni 2020 - 414 miljoner $

En kupong tillhörande ett par i Glendale, Arizona, visade sig ge en jackpott på 414 miljoner $ (319,9 miljoner $ i kontantvärde). Annonserad som en jackpott på 410 miljoner dollar höjdes slutpriset baserat på faktiska sålda kuponger.

Mega Millions jackpottvinnarna berättade att de plockade de vinnande numren utifrån familjens födelsedagar. "Min födelsedag är nästa månad, och min vänstra hand hade kliat i två veckor, vilket innebar att pengar var på gång", sade frun i uttalandet. "Jag hittade också en blank ny slant strax innan jag köpte våra kuponger, så jag visste bara att jag skulle ha tur." "Jag känner mig lättare nu och det är en otrolig känsla att veta att det aldrig mer kommer att finnas en räkning som jag inte kan betala", sa hennes man.Att spela om Mega Millions priser från Sverige

Även spelare från Sverige kan spela om Mega Millions fantastiska jackpottar. På theLotter Sverige är det enkelt att lägga lottobets på lotteriets utfall. Utöver topp-priset finns det åtta sekundära priskategorier som du kan vinna från med delvisa nummermatchningar. Kolla även in listan med 45+ lotterier från hela världen för att se om du hittar ett eget favoritlotteri!