Mega Millions rekordvinnare och deras massiva jackpottar

Många har säkert hört att Mega Millions rekordvinnare har vunnit helt otroliga jackpottar när de har matchat alla fem numren och tilläggsnumret Mega Ball. Det gemensamma med rekordvinnarna är att de tog beslutet att spela Mega Millions.Innehåll:

1. 1,53 miljarder $ - 23 oktober 2018 - Anonym

En kupong som hade sålts i South Carolina var den enda vinnarkupongen till Mega Millions-jackpotten på 1,53 miljarder $ (kontantvärde 878 miljoner $) i dragningen 23 oktober 2018.

Dragningen hade utannonserats med en jackpott på 1,6 miljarder dollar och det såg ut som om Mega Millions skulle ersätta Powerballs dåvarande rekordjackpott. Efter att dragningsresultatet hade tillkännagetts stod det klart att kupongförsäljningen hade varit lägre än förväntat och därför blev den slutliga jackpotten aningen lägre.

De vinnande numren i dragningen var 5, 28, 62, 65, 70 och Megabollen 5. Den historiska Mega Millions-jackpotten krossade lottots tidigare rekord på 656 miljoner $, som sattes i mars 2012. Förutom jackpottvinnaren, vann 36 spelare andravinsten. Visste du förresten om att Mega Millions icke-jackpottvinster kan multipliceras upp till fem gånger med hjälp av Megaplier?

2. 1,34 miljarder $ - 13 januari 2023 - Anonym

En kupong, köpt på Hometown Gas & Grill i Lebanon i delstaten Maine, med numren 30, 43, 5, 46, 61 och Mega Ball 14 har gjort kupongägaren till multimiljonär. Jackpotten i fredag 13 2023-dragningen är värd 1,348 miljarder $ (i klumpsumma 723,5 miljoner $). Vinsten är Mega Millions näst största vinst någonsin.

Vinnaren har inte gett sig tillkänna än.

3. 1,33 miljarder $ - 29 juli 2021 - Anonyma

Två spelare från Illinois hörde av sig till lottokontoret i mitten av september 2022 och med sig hade de en kupong, som hade sålts på en bensinstation i en förort till Chicago. Kupongen visade sig vara värd hela 1,33 miljarder dollar då de innehöll numren från dragningen 29 juli. De två vinnarna var varse om att en sådan här ofantlig vinst kan föra med sig negativa konsekvenser och därför bestämde de sig för att inte gå ut med sina namn.

När det stod klart att de två anonyma spelarna hade vunnit tog de omgående kontakt med finansiella rådgivare och i samråd med dem beslutade de att ta ut vinsten som en engångssumma på 780,5 miljoner $.

Jackpotten hade växt sedan 15 april, vilket innebar 29 dragningar utan jackpottvinnare.

4. 1,05 miljarder $ - 22 januari 2021 - Wolverine SLL Club

En liten grupp på fyra personer från Michigan hade turen att ha numren 4, 26, 42, 50, 60 och 24, på sin kupong på årets första månad 2021. Vinsten på 1,05 miljarder $ var då den vanns Mega Millions näst största jackpott och var även världens tredje största jackpott som någonsin delats ut.

stora jackpottar

Jackpotten hade växt under 38 dragningar och det hade rått lottoyra och folk hade köat för att köpa sina lottorader i god tid före dragningen. Vinnarna ville förbli anonyma så de skapade fonden Wolverine SLL Club för att genom den ta hem vinsten. Det återstår att se om de lyckas hålla sig undan offentligheten då Michigans lag inte ger lottovinnare rätt att förbli okända.

De fyra vinnarna fick dela på 776,6 miljoner $. De uppgav senare via sin advokat att de tänker skänka en del pengar till välgörenhet i sydöstra Michigan.

5. 656 miljoner $ - 30 mars 2012 - Merle & Patricia Butler, The Three Amigos, en anonym

Till Mega Millions-dragningen 30 mars 2012 hade jackpotten stigit till episka proportioner och spelare och fans började undra om vinstpotten någonsin skulle vinnas! Den slutliga jackpotten hamnade till slut på 656 miljoner $ - ett världsrekord som stod sig i nästan fyra år!

På fredagen efter segern trädde den första av de tre rekordvinnarna fram för att hämta ut sin andel av vinsten på 218,6 miljoner $. Kansas lag tillåter att lottovinnare förbli anonyma, vilket var vad den här kloka lottovinnaren valde att göra.

Maryland-vinnarna av den fantastiska vinsten var tre anställda i det offentliga skolsystemet och kallade sig själva "The Three Amigos." Dessa Mega Millions jackpottvinnare - en kvinna i tjugoårsåldern, en annan i femtioårsåldern och en man i fyrtioårsåldern – hade köpt kuponger för 20 $ per person, vilket kom att visa sig ge en bra utdelning på det satsade kapitalet.

Den sista vinnarkupongen till denna enorma jackpott tillhörde Merle och Patricia Butler. Paret stannade uppe hela natten, tittade på nyheterna och surfade på internet för att ta reda på hur många som hade vunnit jackpotten.

När man talade om att den vinnande kupongen hade köpts i deras hemstad Red Bud, Illinois, frågade vänner skämtsamt Merle om han var vinnaren. Det pensionerade paret trädde fram den 18 april för att hävda sin andel och de valde att ta en kontantutbetalning på 111 miljoner $ efter skatt.

6. 648 miljoner $ - 17 december 2013 - Ira Curry, Steve Tran

Denna enorma jackpott möjliggjordes till stor del på grund av formatförändringarna som Mega Millions hade gjort i oktober 2013. När de nya reglerna hade trätt i kraft bidrog de till att avsevärt öka på jackpottens storlek. I det här fallet, efter en serie med 21 dragningar utan jackpottvinnare, steg kupongförsäljningen markant. Det visade sig att jackpotten hann klättra upp till 648 miljoner $.

De två nyblivna Mega Millions jackpottvinnarna vann varsin andel på 324 miljoner $ till ett värde av 173 819 742 $ efter skatt. De vinnande kupongerna hade köpts i San José, Kalifornien och Stone Mountain, Georgia. Den första vinnaren som trädde fram för att hävda sin del av vinsten var 56-åriga Ira Curry, som hade valt numren baserade på familjens födelsedagar och familjens turnummer sju hade valts som Mega Ball.

Kaliforniens vinnande Mega Millions-kupong köptes på Jennifer's Gift Shop i San Jose av Steve Tran, som var nära att missa sin vinst. Tran visste först inte om vinsten, eftersom den vinnande kupongen var i en hög med andra gamla kuponger som han hade försummat att kontrollera.7. 543 miljoner $ - 24 juli 2018 - 11 kollegor från Kalifornien

Elva kollegor vid ett finansinstitut i San José bestämde sig för att spela Mega Millions tillsammans. "Om vi kunde vinna kan vem som helst vinna. Vi är bara vanliga människor!" sade Roland Reyes, som hämtade ut vinsten å gruppens vägnar. Kollegorna är en av de största gruppvinnarna i Mega Millions.

Spelarna, i åldern 21 till 60 år, hade satsat 2 $ vardera för att köpa kuponger tillsammans. Reyes sa att kollegorna planerar att fortsätta arbeta. "Vi älskar företaget. Vi älskar det vi har byggt upp där. Vi har det bra och vill vara tillsammans." Gruppen på elva personer valde att ta engångsbeloppet på 320,5 miljoner $, vilket för varje medlem uppgick till 29 140 281 $ före federala skatter.

Att spela i grupp är ett populärt sätt att spela på lotto. I vår artikel om några av världens största gruppspelare kan du läsa om spelare som hade beslutat att spela ihop och som sedan vann stort. Även du kan dela lottospel med andra genom att spela andelsspel hos theLotter Sverige.

8. 536 miljoner $ - 8 juli 2016 - Warren D

"Vi är ödmjuka och överlyckliga över vår Mega Millions vinst", meddelade vinnarfamiljen i ett uttalande. Familjen var den ende jackpottvinnaren i Mega Millions och de valde att vara anonyma och lät en representant föra deras talan. Representanten sa: "De kommer att fortsätta arbeta. De vill inte att detta ska förändra deras liv." Familjen är född och uppvuxen i Indiana och de köpte den vinnande kupongen medan de var på en resa utanför staten. De hade spelat Powerball tidigare, men det var första gången de spelade Mega Millions. "Vår prioritet är att upprätthålla en känsla av normalitet för våra barn", sa föräldrarna i ett uttalande.

9. 533 miljoner $ - 30 mars 2018 - Richard Wahl

Richard Wahl, 47-årig produktionschef på ett livsmedelsföretag i Vernon, New Jersey, vann jackpotten när han för andra gången i livet spelade på lotto. "Jag kör förbi den (Mega Millions) skylten varje dag och köper inget", sa han till journalister vid en presskonferens när han hämtade sin check.

Wahl hade köpt sin första kupong månaden innan efter att ha pratat med en medarbetare om pension. Men då vann han ingenting. En vecka senare stannade han till vid en bensinstation och köpte fler kuponger, inklusive den vinnande. Han valde klumpsumman som berättigade honom till en vinst efter skatter på cirka 175 miljoner $. Som jackpottvinnare i Mega Millions har Wahl nu råd att gå i pension.

Om du undrar över det här fantastiska lottots regler kan du läsa om dem i vår Mega Millions guide.

10. 522 miljoner $ - 7 juni 2019 - Laarni Bibal

Mega Millions jackpottvinnaren Laarni Bibal från Kalifornien hämtade ut sin massiva vinst först tre månader efter dragningen. För att vinnarkupongen inte skulle komma bort hade Bibal den "på ett hemligt gömställe". På frågan var det hemliga gömstället var sa hon: "Jag kan inte berätta det. Gömstället är fortfarande hemligt."

Bibal valde kontantalternativet som var värt 340 miljoner $. Enligt lottotjänstemännen planerade Bibal att använda pengarna för att betala räkningar och köpa ett hem.

11. 516 miljoner $ - 22 maj 2021 - Anonym från Pennsylvania

Efter att Mega Millions jackpott hade vuxit under flera veckor hamnade den slutligen på 516 miljoner $ då den äntligen vanns av en spelare som hade köpt sin kupong i Bucks County i delstaten Pennsylvania. Vinsten är delstatens tredje och största Mega Millions-jackpott som vunnits där och vinsten är även, vid vinsttillfället, den nionde största jackpotten som delats ut av Mega Millions. De dragna vinnarnummer var 6, 9, 17, 18, 48 och Mega Ball (ett tilläggsnummer) 8.

Passa på och läs om de tio största svenska lottovinsterna! Vinnarna kommer inte upp till Mega Millions massiva storvinster, men kan hamna på hundratals miljoner kronor. Visste du till exempel att den högsta utdelade lottovinsten i Sverige var på över en halv miljard kronor?

Hur man spelar om Mega Millions vinster från SverigeÄven spelare från Sverige kan spela om Mega Millions fantastiska jackpottar och övriga vinster. På theLotter Sverige är det enkelt att lägga lottobets på utfallet. Utöver toppvinsten finns det ytterligare åtta vinstkategorier som du kan vinna från med delvisa nummermatchningar. Kolla även in listan med 55+ lotterier från hela världen för att se om du hittar ett eget favoritlotto!