Mega Millions vinnare och deras massiva rekordjackpottar

Många har säkert hört att Mega Millions vinnare har vunnit astronomiska jackpottar. Vissa av dem har vunnit till och med över en miljard dollar. Det gemensamma med rekordvinnarna är att de tog beslutet att spela Mega Millions.Innehåll:

1. 1,6 miljarder $ - 8 augusti 2023 - Saltines Holdings LLC i Florida

Jackpotten hann växa under 31 dragningar innan det fanns en rätt Mega Millions-lottorad. Spelaren som kan titulera sig som vinnare till Mega Millions rekordjackpott på 1,602 miljarder $, 794,2 miljarder $ i kontantsumma, valde att ta ut vinsten via en stiftelse för att därigenom undgå allmänhetens nyfikenhet. Det man vet är att kupongen med numren 13, 19, 20, 32, 33 0ch Mega Ball 14 köptes på Neptune Beach i Florida.

2. 1,53 miljarder $ - 23 oktober 2018 - Anonym i South Carolina

En kupong såld i South Carolina var den enda som hade den rätta raden i dragningen 23 oktober 2018. Kupongägaren kunde därmed hämta ut jackpotten på 1,53 miljarder $ (kontantvärde 878 miljoner $).

Dragningen hade utannonserats med en jackpott på 1,6 miljarder dollar och det såg ut som om Mega Millions skulle ersätta Powerballs dåvarande rekordjackpott. Efter dragningen stod det klart att kupongförsäljningen hade varit lägre än förväntat och därför blev den slutliga jackpotten aningen lägre.

De vinnande numren i dragningen var 5, 28, 62, 65, 70 och Mega Ball var 5. Den historiska jackpotten krossade det tidigare Mega Millions-rekordet på 656 miljoner $, som sattes i mars 2012. Hela 36 spelare vann andravinsten. Visste du förresten om att Mega Millions icke-jackpottvinster kan multipliceras upp till fem gånger med hjälp av valbara Megaplier-funktionen?

3. 1,34 miljarder $ - 13 januari 2023 - LaKoma Island Investments LLC i Maine

En kupong, köpt på Hometown Gas & Grill i Lebanon i delstaten Maine, med numren 30, 43, 5, 46, 61 och Mega Ball 14 gjorde kupongägaren till multimiljonär. Jackpotten i fredag 13 2023-dragningen var värd 1,348 miljarder $ (i klumpsumma 723,5 miljoner $). Vinsten var vid vinsttillfället Mega Millions näst största vinst någonsin. Vinnaren föredrog anonymitet och hämtade ut vinsten via stiftelsen LaKoma Island Investments LLC.

Passa på och ta del av Mega Millions spännande historia!


4. 1,33 miljarder $ - 29 juli 2021 - Anonyma i Illinois

Två spelare från Illinois hörde av sig till lottokontoret i mitten av september 2022 och med sig hade de en kupong, som hade sålts på en bensinstation i en förort till Chicago. Kupongen visade sig vara värd hela 1,33 miljarder dollar då de innehöll numren från dragningen 29 juli. De två vinnarna var varse om att en sådan här ofantlig vinst kunde föra med sig negativa konsekvenser och därför bestämde de sig för att inte gå ut med sina namn.

När det stod klart att de två anonyma spelarna hade vunnit tog de omgående kontakt med finansiella rådgivare och i samråd med dem beslutade de att ta ut vinsten som en engångssumma på 780,5 miljoner $. Genom att anlita finansiella rådgivare kommer vinstpengarna att placeras så att de kommer att räcka generationer framåt. Tyvärr finns det stora lottovinnare som har förlorat allt på kort tid.

Jackpotten hade växt sedan 15 april, vilket innebar 29 dragningar innan det fanns en lottorad.

5. 1,13 miljarder $ - 26 mars 2024 - Okänd i New Jersey

Det tog 31 dragningar innan det dök upp en spelare som hade alla numren rätt på sin Mega Millionskupong. Spelaren i New Jersey blir därmed 1,13 miljarder $ rikare. Om spelaren väljer kontantalternativet, vilket de flesta storvinnarna brukar göra, så är jakpotten värd 537,5 miljoner $. Numren som förde med sig den här fantastiska jackpotten var 7, 11, 22, 29, 38 och 4. Vinsten var Mega Millions femte största jackpott vid vinsttillfället och den sjätte miljardvinsten som detta lotto haft.

6. 1,05 miljarder $ - 22 januari 2021 - Wolverine SLL Club

En liten grupp på fyra personer från Michigan hade turen att ha numren 4, 26, 42, 50, 60 och 24 på sin kupong på årets första månad 2021. Vinsten på 1,05 miljarder $ var då den vanns Mega Millions näst största jackpott och var även världens tredje största jackpott som någonsin delats ut.

stora jackpottar

Jackpotten hade växt under 38 dragningar och det hade rått lottoyra och folk hade köat för att köpa sina lottorader i god tid före dragningen. Vinnarna ville förbli anonyma så de skapade fonden Wolverine SLL Club för att genom den ta hem vinsten.

De fyra vinnarna fick dela på 776,6 miljoner $. De uppgav senare via sin advokat att de tänker skänka en del pengar till välgörenhet i sydöstra Michigan.

Det är vanligt att lottovinnare sprider glädje genom att dela med sig av sina lottovinster. Ett äldre par skänkte till och med hela sin lottovinst på drygt 11 miljoner kanadensiska dollar till välgörenhet.

7. 656 miljoner $ - 30 mars 2012 - Merle & Patricia Butler, the Three Amigos, en anonym

Till Mega Millions-dragningen 30 mars 2012 hade jackpotten stigit till episka proportioner och alla började undra om den någonsin skulle vinnas. Den slutliga jackpotten hamnade till slut på 656 miljoner $ - ett världsrekord som stod sig i nästan fyra år.

På fredagen efter dragningen trädde den första av de tre rekordvinnarna fram för att hämta ut sin andel av vinsten på 218,6 miljoner $. Kansas lag tillåter att lottovinnare förbli anonyma och det var vad den här kloka Mega Millionsvinnaren valde att göra.

Vinnarna från Maryland var tre anställda i det offentliga skolsystemet och kallade sig själva "The Three Amigos." Dessa Mega Millions jackpottvinnare - en kvinna i tjugoårsåldern, en annan i femtioårsåldern och en man i fyrtioårsåldern – hade köpt kuponger för 20 $ per person, vilket kom att visa sig ge en bra utdelning på det satsade kapitalet.

Den sista vinnarkupongen till denna enorma jackpott tillhörde Merle och Patricia Butler. Paret stannade uppe hela natten, tittade på nyheterna och surfade på internet för att ta reda på hur många som hade vunnit jackpotten.

När man talade om att den vinnande kupongen hade köpts i deras hemstad Red Bud, Illinois, frågade vänner skämtsamt Merle om han var Mega Millions-vinnaren. Det pensionerade paret trädde fram den 18 april för att hävda sin andel och de valde att ta klumpsumman på 111 miljoner $ efter skatt.

8. 648 miljoner $ - 17 december 2013 - Ira Curry, Steve Tran

Jackpott på 648 miljoner $ möjliggjordes till stor del på grund av formatförändringarna som Mega Millions hade gjort i oktober 2013. När de nya reglerna hade trätt i kraft bidrog de till att avsevärt öka på jackpottens storlek. I det här fallet, efter en serie med 21 dragningar utan jackpottvinnare, steg kupongförsäljningen markant.

De två nyblivna Mega Millions jackpottvinnarna vann varsin andel på 324 miljoner $ till ett värde av 173 819 742 $ efter skatt. De vinnande kupongerna hade köpts i San José, Kalifornien och Stone Mountain, Georgia. Den första vinnaren som trädde fram för att hävda sin del av vinsten var 56-åriga Ira Curry, som hade valt numren baserade på familjens födelsedagar och familjens turnummer sju valdes som Mega Ball.

Kaliforniens vinnande Mega Millions-kupong köptes på Jennifer's Gift Shop i San Jose av Steve Tran, som var nära att missa sin vinst. Tran visste först inte om vinsten, eftersom den vinnande kupongen var i en hög med andra gamla kuponger som han hade försummat att kontrollera.

9. 543 miljoner $ - 24 juli 2018 - 11 kollegor från Kalifornien

Elva arbetskamrater vid ett finansinstitut i San José bestämde sig för att spela Mega Millions tillsammans. "Om vi kunde vinna kan vem som helst vinna. Vi är bara vanliga människor!" sade Roland Reyes, som hämtade ut vinsten å gruppens vägnar. Kollegorna är en av de största gruppvinnarna i Mega Millions.

Spelarna, i åldern 21 till 60 år, hade satsat två dollar vardera. "Vi älskar företaget. Vi älskar det vi har byggt upp där. Vi har det bra och vill vara tillsammans." DE valde att ta engångsbeloppet på 320,5 miljoner $, vilket för varje medlem uppgick till 29 140 281 $ före federala skatter.

Att spela i grupp är ett populärt sätt att spela på lotto. I vår artikel om största gruppvinnarna på lotto kan du läsa om spelare som spelat ihop och sedan vunnit stort. Även du kan dela lottospel med andra genom att spela andelsspel på theLotter Sverige.

10. 536 miljoner $ - 8 juli 2016 - Warren D

"Vi är ödmjuka och överlyckliga över vår Mega Millions-vinst", meddelade vinnarfamiljen i ett uttalande. Familjen valde att vara anonym och lät en representant föra deras talan. Representanten sa: "De kommer att fortsätta arbeta. De vill inte att detta ska förändra deras liv." Familjen är född och uppvuxen i Indiana och de köpte den vinnande kupongen medan de var på en resa utanför staten. De hade spelat Powerball tidigare, men det var första gången de spelade Mega Millions. "Vår prioritet är att upprätthålla en känsla av normalitet för våra barn", sa föräldrarna i ett uttalande.

Världens två största lotterier är US PB och MM och det som förenar dem är att de båda har haft astronomiska jackpottar. Men det finns även skillnader mellan dem som du kan läsa om i vår artikel om Mega Millions och Powerball.

11. 533 miljoner $ - 30 mars 2018 - Richard Wahl

Richard Wahl, 47-årig produktionschef på ett livsmedelsföretag i Vernon, New Jersey, vann jackpotten när han för andra gången i livet spelade på lotto. "Jag kör förbi den (Mega Millions) skylten varje dag och köper inget", sa han till journalister vid en presskonferens när han hämtade sin check.

Wahl hade köpt sin första kupong månaden innan efter att ha pratat med en medarbetare om pension. Men då vann han ingenting. En vecka senare stannade han till vid en bensinstation och köpte fler kuponger, inklusive den vinnande. Han valde klumpsumman som berättigade honom till en vinst efter skatter på cirka 175 miljoner $. Richard har nu råd att gå i pension.

Ta en titt på vår guide där du kan läsa om hur du kan delta i Mega Millions från Sverige!

12. 522 miljoner $ - 7 juni 2019 - Laarni Bibal

Mega Millions-vinnaren Laarni Bibal från Kalifornien hämtade ut sin massiva vinst först tre månader efter dragningen. För att vinnarkupongen inte skulle komma bort hade hon den "på ett hemligt gömställe". På frågan var det hemliga gömstället var sa hon: "Jag kan inte berätta det. Gömstället är fortfarande hemligt."

Bibal valde kontantalternativet som var värt 340 miljoner $. Enligt lottotjänstemännen planerade Bibal att använda pengarna för att betala räkningar och köpa ett hem.

13. 516 miljoner $ - 22 maj 2021 - Peace of Mind Trust

Efter att Mega Millions jackpott hade vuxit under flera veckor hamnade den slutligen på 516 miljoner $ då den vanns av en femmannagrupp som hade köpt kupongen i Bucks County i delstaten Pennsylvania. Vinsten var delstatens tredje och största Mega Millions-jackpott vid vinsttillfället och samtidigt den tidens nionde största utdelade Mega Millionsjackpotten. De dragna vinnarnumren var 6, 9, 17, 18, 48 och Mega Ball (tilläggsnummer) 8.

Passa på och läs om de tio största svenska lottovinsterna! Vinnarna har inte vunnit lika stora jackpottar som Mega Millions massiva storvinster, men med svenska mått mätt är de fantastiska vinster. Visste du till exempel att den högsta utdelade lottovinsten i Sverige var på över en halv miljard kronor?

Kan man vinna på Mega Millions i Sverige?

Ja, svenska spelare kan vinna på Mega Millions då de kan betta på dragningens nummer. Vid betting motsvarar vinsterna de som finns i det officiella Mega Millions. På theLotter Sverige är det enkelt att lägga lottobets på utfallet. Utöver toppvinsten finns det ytterligare åtta vinstkategorier som du kan vinna från med några nummermatchningar. Kolla även in listan med 55+ lotterier från hela världen för att se om du hittar ett eget favoritlotto!