Välja lottonummer

Det finns nästan lika många sätt att välja lottonummer som det finns kombinationer av nummer. Många lottospelare har en strategi eller metod för att välja nummer som de sedan håller fast vid medan andra vill variera sätten att få fram numren. Nästa gång du väljer att spela på till exempel europeiska SuperEnalotto kan du använda ett av de föreslagna metoderna nedan.Innehåll:

Välja lottonummer med hjälp av statistik

Att använda statistik för att välja lottonummer är ett ofta diskuterat ämne. Ja, det är absolut möjligt att ta hjälp av statistisken, men matematiskt sett är det lika stor chans att vinna som om du hade slumpat fram dina nummer. Detta beror på att alla nummer har samma chans att dyka upp i en dragning. Men det är sant att vissa nummer är vanligare än andra inom en viss tidsram, vilket leder till att vissa spelare väljer sina lottonummer beroende på om de dyker upp ofta eller sällan.

Spela med lottonummer som kommer upp mest och minst

Lottonummer som kommer upp mest och minst antal gånger syftar på hur ofta lottonumren dyker upp i dragningarna. Numren som kommer upp minst antal gånger kallas ofta för kalla nummer medan lottonummer som kommer upp mest kallas för varma nummer.

Många spelare använder sig endast av de mest dragna numren eftersom de menar att ju oftare ett nummer dras, desto mer sannolikt kommer det att komma upp igen. Och de som spelar med minst dragna lottonummer menar att en dag borde de komma upp i dragningen.

Ska man spela med mest dragna nummer på lotto?

Mest dragna lottonummer är de nummer som dras oftast i ett givet lotto under en viss tidsperiod. För att göra spelet mer spännande kan det vara kul att se tillbaka på äldre dragningar och plocka ut de mest dragna numren och se om de för med sig en vinst.

Men kom ihåg att lottobollarna snurrar runt i lottotrumman och alla bollarna är lika stora och väger lika mycket så chansen är lika stor för varje nummerboll att dyka upp. Det är helt och hållet slumpen som avgör vilken nummerboll som blir det vinnande numret. Visst kan man ha turen att vinna med de vanligaste numren, men det kan även hända att inte en enda av dem dyker upp i en dragning.

I artikeln om vanliga lottomyter tar vi upp om spel med samma nummer ger en jackpott. Se om det är sant eller falskt!Ska man undvika minst dragna lottonummer?

Precis som namnet antyder är minst dragna nummer motsatsen till mest dragna nummer då de är de som dyker upp minst antal gånger i ett givet lotto under en viss tid. Många använder i till exempel US Powerball-lottot metoden med de ovanligare lottonumren. Men än så länge har ingen sagt att denne har vunnit en stor vinst med den metoden.

Spelare som väljer att spela med sällsynta nummer menar att eftersom numren inte har dykt upp så ofta i dragningarna är chansen större att de dras i framtiden och därför gäller det att vara förberedd. Andra hävdar att det är bäst att undvika de numren och istället se om det går att till exempel påverka vinststorleken med Power Play som är en vinstförstärkare.

En sak är viktig att veta och det är att varje nummer i ett lottospel har lika stor chans att bli vald. Det är helt och hållet slumpen som avgör vilka nummer som kommer att bli vinnarnumren i en dragning. Att några nummer dyker upp oftare eller mer sällan är bara slumpen, men metoden kan vara rolig att pröva för skojs skull.

Välja lottonummer med hjälp av numerologi

Spelare som använder sig av numerologi för att välja nummer tror på att nummer har en inre mening. Numerologisk strategi handlar om att hitta en persons turnummer och personliga nummer. Dessa nummer kan bestå av födelsedagar, årsdagar eller andra viktiga datum och nummer. De kan också vara nummer som till synes tillfälligt återkommer i en människas liv vid oväntade tillfällen.

Numerologer använder ofta formler för att konvertera svåra nummer, till exempel datum med dag, månad och år, till mer användarvänliga enkelsiffriga nummer som passar med ett lotto. Det finns spelare som har vunnit med nummer som de ansåg föra tur med sig. Även om dessa nummer kan ha fungerat till deras fördel, och många säger att det är effektivt att använda numerologi, finns det inga konkreta bevis för att numerologi garanterar dig en vinst.

Det florerar även många myter och vidskepligheter om vissa nummer är extra tursamma. Mer om det finns att läsa i artikeln vidskepelse och lotto.

Ett annat sätt att välja lottonummer är att ta hjälp av astrologin. Att välja lyckonummer baserat på ditt horoskop är en praxis som har använts runt om i världen i århundraden. Oavsett om du väljer ett viktigt datum för någon speciell händelse som ditt nästa lottonummer kan det inte skada att konsultera stjärnorna så länge det görs med glimten i ögat.

Lottobolag

Förbättrar slumpmässigt valda nummer vinstchanserna?

Fördelen med framslumpade nummer är att man slipper lägga ner tid på att fundera ut vilka nummer man ska spela med. Att slumpa fram sina lottonummer är en populär metod och många spelare och gruppvinnare har vunnit massiva vinster med den metoden.

För att få variation i ditt spelande är det kanske värt att testa och välja numren manuellt i hälften av raderna och sedan slumpa fram numren med Snabbvalsknappen i resten av raderna när du bettar om en enorm jackpott i Mega Millions. Genom att använda både manuellt valda och slumpade nummer ser du vilken nummervalsmetod du gillar bäst.

Läs gärna vår artikel om lotterier med de bästa oddsen som tar upp kända lotteriers jackpott- och lotto-odds.

Skapa mönster med lottonummer

Ett annat sätt att fylla i en lottorad är att försöka skapa ett invecklat mönster med nummervalet. Eller så kan du göra horisontella eller vertikala rader eller till och med ett leende ansikte. Var kreativ med dina val och se vad du kan skapa för möntster! Det finns ingen anledning att du inte kan använda din fantasi och ha kul. Din kreativitet kan till och med löna sig om ditt lottospel visar sig vara en vinnare.

Gå på magkänsla

Ibland hävdar lottovinnare att de har spelat med nummer som de har drömt om, nummer som helt plötsligt dykt upp i huvudet eller som de helt enkelt hade en bra känsla för. När det gäller att lita på magkänslan är det svårt att förklara hur det fungerar. Å ena sidan kan många spelare ha en intuitiv känsla när de väljer nummer bara för att bli besvikna senare när de inte vinner. Men om din magkänsla säger att vissa nummer kan föra tur med sig, så kan det vara värt att testa och spela med dem genom att betta om stora jackpottar. Trots allt har alla nummer, oavsett hur de har valts, lika stor chans att dyka upp i en lottodragning.

Läs även vår artikel om vilket lotto som är det bästa lottot att spela på där du hittar svar på hur man kan välja ut ett lotto från det stora utbudet.