Lottobolagsspelare vinner stora jackpottar

En populär metod för att förbättra vinstchanserna i lotto utan att behöva spendera mer pengar är att spela bolagsspel.

Till exempel har Mega Millions gjort många bolagsspelare till multimiljardärer efter att de har vunnit några av världens största jackpottar.Innehåll:

Vad är bolagsspel?

Ett lottobolag består en grupp spelare som köper lottospel tillsammans. Bolagsspelarna delar på kostnaden och därför har de råd att köpa fler spel. Detta är ett av de bästa sätten att spara på kostnaden och samtidigt få bättre vinstchanser. När bolaget vinner delas priset mellan spelarna i bolaget. Var och ens vinstandel motsvarar antalet andelar som man äger i bolaget.

Ett lottobolag kan bestå av vänner, familj och kollegor. Enligt Storbritanniens nationella lotteri är två tredjedelar av nuvarande lottobolag arbetskollegor emellan. När du spelar lotto online är lottobolagen redan skapade. Du väljer bara vilket lotto du vill delta i, köper dina andelar och sedan är du med i den kommande dragningen. Läs mer om hur bolagsspel fungerar!


Lotteribolag

Fyra lottobolagsspelare vann 1,05 miljarder $

Den största jackpotten som vunnits av ett lottobolag är en Mega Millions-jackpott på 1,05 miljarder $, världens tredje största utbetalda lottopris. Det krävdes 38 dragningar innan en vinnande kupong dök upp 22 januari 2021. De lyckliga vinnarna var fyra spelare från Michigan som hade turen att ha de rätta numren; 4, 26, 42, 50, 60 och 24.

Lotteribolaget Wolverine SLL Club består av fyra spelare och de hämtade ut priset som hade ett kontantvärde på 776,6 miljoner $ den 12 mars 2021. En sådan här summa pengar kommer att påverka vinnarna och deras familjer för generationer.

Bolagsspelarna The Power Pack tog hem 731,1 miljoner $

När en av medlemmarna i The Power Pack kontrollerade den enda lottokupongen som de hade köpt till Powerballdragningen om och om igen tänkte han "Det här kan inte vara sant. Jag går till jobbet." Men det visade sig att numren stämde med utfallet i dragningen 20 januari 2021 och bolagsspelarna från Maryland blev vinnare till det som vid den tiden var den näst största bolagsvinsten i historien. De slog även lottorekordet i staten som innan dess hafts av bolagsspelarna The Three Amigos, som du kan läsa om längre ner.

Vinnarkupongen hade köpts med Quick Pick som motsvarar theLotter Sveriges Snabbval, en funktion som slumpar fram numren. Spelarna valde att ta ut priset i en klumpsumma på 546,8 miljoner $ och efter både statliga och federala skatter fick de ut 366,6 miljoner $. Medlemmarna i Power Pack har bestämt sig för att förbli anonyma vilket är möjligt enligt Marylands lagar.

Lotteribolag i New York delade på 437 miljoner $

När ett lotteribolag med 23 kollegor från Long Island, USA, vann Mega Millions jackpotten på 437 miljoner $ den 1 januari 2019, var priset den åttonde största jackpotten i historien och det största lottopriset någonsin i New York.

Lotteribolagsvinnarna bestämde sig för att upprätta en stiftelse, New Life 2019 LLC, så att de kunde hämta ut priset anonymt. Medlemmarna i bolaget valde att ta ut pengarna i en klumpsumma på 262 213 914 $ och efter statliga och federala skatter fick de ut 176 515 308 $, som de delade mellan sig.

Lotteribolagets representant uppgav att kollegorna brukade spela på lotto en gång i veckan. Man samlade in en dollar från var och en och sedan gick en och köpte lottokuponger med dem. För den här gruppen lönade det sig verkligen att spela tillsammans för 23 $ resulterade i en enorm jackpott. Läs om fler spelare som har bildat bolag och sedan blivit stora jackpottvinnare i Mega Millions lotteriet.

Om du bor i Sverige kan du också spela på Mega Millions genom att betta på dragningens resultat via theLotter Sverige.


Familj spelade lotto tillsammans och vann 175,4 miljoner € i EuroMillions

En familj från Dublin, Irland, brukade spela lottobolagsspel tillsammans, och det visade sig att deras nummer matchade numren i dragningen 19 februari 2019. Familjen vann hela jackpotten på 175,4 miljoner €, det största lotteripriset någonsin på Irland. Var och en av de nio syskonen i familjen fick 19,4 miljoner €. Enligt media är lotteribolagsvinnarna en stor familj som ofta umgås med varandra. De träffas varje vecka och åker även på semestrar tillsammans.

När syskonen fick reda på att de hade vunnit förvarade de vinnarkupongen i en Argoskatalog som en familjemedlem hade lagt under sin madrass. Det visade sig att det var ett perfekt ställe att ha lottokupongen på tills de gick med den till det irländska nationella lotteriet.

theLotter Sverige erbjuder EuroMillions online om du vill betta på lotteriets dragningsresultat. Alla priserna motsvarar det officiella lotteriets priser.

EuroMillions arrangerar ibland en extra dragning med ännu större startjackpottar, som drar till sig än fler spelare. Vår guide är full med EuroMillions Superdragningsfakta och där kan du även läsa om spelreglerna.20 Tennessee-kollegor vann en jackpott på 420,9 miljoner $

Tjugo medarbetare från North American Stamping Group i Portland, Tennessee i USA, spelade lottobolag tillsammans och deras nummer matchade vinnarnumren i 26 novemberdragningen 2016. Medlemmarna i bolaget valde att ta ut jackpottpriset som var värt 254 miljoner $ i en klumpsumma, vilket motsvarade drygt 12,7 miljoner $ per person före skatt.


Three Amigos spelade lotto tillsammans och delade på Mega Millions jackpott

När Mega Millions hade en jackpott på 656 miljoner $ i mars 2012 var den det största lotteripriset någonsin, ett rekord som varade i fyra år. Tre vinnande lottokuponger matchade dragningsnumren och en av dem tillhörde tre kollegor, som arbetade inom utbildningsväsendet i Maryland. Kollegorna brukade spela lotto tillsammans och den här gången hade de satsat 20 $ var och köpt lottospel för ett värde av 60 $.

Även om de tre lotteribolagsvinnarna valde anonymitet, något som är tillåtet i delstaten Maryland, identifierades de delvis som en kvinna i 20 års-åldern, en kvinna runt 50 år och en man i 40 års-åldern. Det var den yngsta bolagsmedlemmen som hade köpt lottokupongerna till dragningen. Hon hade genast ringt till de andra och de kom för att signera, kopiera och låsa in vinnarkupongen i ett kassaskåp. Senare valde de att ta ut priset som en engångssumma på 218,6 miljoner $, vilket innebar att var och en fick 35 miljoner $ efter skatt.


Oceans 16 vann jackpott på 448 miljoner $

Powerball lotteribolagsvinnarna i 7 augusti 2013 dragningen kallades för Oceans 16, eftersom de var 16 kollegor från New Jerseys Ocean County Department of Vehicle Services, ett företag inom bildelar. De delade Powerballjackpotten med två andra vinnare. Bolaget Oceans 16 fick ut en klumpsumma på 149 miljoner $, vilket motsvarade 86 miljoner $ eller 3,8 miljoner $ per person efter skatter. Sex av bolagsmedlemmarna hade drabbats hårt av orkanen Sandy året innan och den stora jackpotten hade inte kunnat komma vid en lägligare tidpunkt. Att vinnarna tog beslutet att spela lotto tillsammans gjorde att de nu hade råd att renovera sina hus och ersätta allt annat som hade skadats i orkanen.Irländare har ofta tur i lotteribolag

Många av lotterivinnarna på Irland har visat sig vara bolagsspelare. Förutom familjen från Dublin, som nämnts här ovan, finns här nedan en lista över några av de största EuroMillionspriserna som har vunnits av irländska bolag under de senaste åren.
• En EuroMillons jackpott på 86,7 miljoner € vanns av ett lottobolag i Dublin i september 2014.
• Ett lotteribolag bestående av vänner vann över 66 miljoner € i EuroMillions i januari 2016.
• 22 kollegor från Dublins bussbolag vann 23,8 miljoner € jackpotten i juli 2016.
• Ett lottobolag i Dublin bestående av kollegor vann EuroMillions jackpotten på 88,5 miljoner € i januari 2017.
• Ett lotteribolag på västra Irland vann EuroMillions jackpotten på 29 miljoner € i juli 2017.
• Ett EuroMillionsbolag bestående av familjemedlemmar från Dublin vann 38,9 miljoner € i december 2017.

Lotteribolag

Fler lotteribolagsvinnare

En grupp bestående av 295 irländska spelare i County Cavan vann drygt 250 000 € i EuroMillionsdragningen 21 januari 2020 när de spelade lotto tillsammans. Gruppen, som kallades för Little Ray's bolaget, hade satts ihop som del av ett insamlingsprojekt för GallonRay House gemenskapscentrum. Lottobolaget, som satte rekord i antal vinnande deltagare i ett lottobolag, hade en lottokupong som matchade de fem vinnarnumren plus Lucky Starnumret och med den raden fick de jackpotten på 256 142 €. Var och en i lottobolaget fick 868 € för en andel värt 100 € vid köpet.

12 Corby busscaufförer från Northamptonshire, Storbritannien, delade på en EuroMillions jackpott på 38 miljoner £ år 2012. Gruppen, som hade spelat lotto tillsammans i tre år, hade använt sig av samma nummer varje vecka och de uppgav att vinsten kom i rätt tid då företaget de arbetade på genomgick nedskärningar. Alla 12 sa upp sig med omedelbar verkan, men ett år senare uppgav media att några av dem hade återvänt till arbetet.

Arbetare på en australisk Toyota fabrik vann 15 miljoner AUD på TattsLotto i maj 2014. Jackpottpriset var egentligen på 30 miljoner AUD, men det fanns en vinnare till som hade matchat numren. Lotterivinsten kom i rättan tid för arbetarna eftersom fabriken de arbetar på skulle stänga ner verksamheten. Vinnarna i åldrarna mellan 30 och 50 uppgav att de skulle dela priset med en kollega som inte deltog i bolagsspelet i den vinnande omgången.

14 mannagrupp från ett Sydneyföretag vann Powerballjackpotten på 40 miljoner AUD 2016 och det hela utvecklades till att bli till ett rättsfall när en produktionschef hävdade att han hade utestängts från gruppen och var berättigad till en del av vinsten. Chefen var del av kollegornas vanliga lottobolag, men uppenbarligen hade de andra medlemmarna skapat ett bolag till och det var med det bolagets lottokupong som jackpotten hade vunnits. En lokal domare dömde till bolagets fördel, vilket betydde att chefen inte fick ta del av priset. Idag arbetar chefen på en annan anläggning inom företaget.

Tjugo arbetare på en Quaker Oats anläggning i Iowa vann Powerballs jackpott på 241 miljoner $ i juni 2012. Vinnarna, som var i åldern 35-64, arbetade på bolagets fraktavdelning. För att de inte skulle dra på sig oönskad uppmärksamhet beslutade de sig för att skapa fonden Shipping 20 Trust, så att de kunde förbli anonyma vid prishämtningen. Bolagsmedlemmarna hade spelat lotto tillsammans i flera år, men endast när jackpotten var på minst 100 miljoner $. Varje medlem brukade bidra med 5 $ till kupongköpen.


Bli en lotteribolagsvinnare

Att skapa och driva ett lotteribolag är ingen lätt uppgift. Du måste samla vänner, familj eller kollegor och sedan som grupp bestämma hur mycket ni ska spela för, vilka nummer som ska väljas och vem som ska gå och köpa kupongerna. Efter dragningen måste någon kontrollera de vinnande numren. Och om bolaget har tur måste medlemmarna hämta ut priset och dela det sinsemellan. Hela processen är tidskrävande och om det inte är gjort på ett korrekt sätt leder det lätt till bråk mellan bolagsmedlemmarna.Att spela bolag på nätet via theLotter Sverige är mycket enklare. Om du till exempel väljer att spela SuperEnalotto, organiserar vi allt runtomkring. Vi meddelar även när bolaget vinner och betalar ut priserna till varje spelares spelkonto. Allt man behöver göra är att välja lotteribolag och sedan välja antal andelar.

Innan du väljer att spela på ovannämnda lotteris dragningsresultat kan du få mer information om ovannämnda italienska lotteri i vår SuperEnalotto guide. Var uppmärksam på att spelare online bettar på lotteriers utfall. För mer information om det nya sättet att spela på lotto, klicka och läs hur lottobetting fungerar.

Det finns endast fördelar med att spela lotteribolag på nätet och det bästa av allt är att det är tryggt och säkert att spela lottobolag via theLotter Sverige.