Gruppspelare vinner enorma jackpottar

En populär metod för att förbättra vinstchanserna i lotto utan att behöva spendera mer pengar är att spela tillsammans i grupp.

Till exempel har Mega Millions gjort många gruppspelare till multimiljonärer efter att de har vunnit några av världens största jackpottar.Innehåll:

Hur spelar man i grupp?

När man spelar i grupp köper man lottorader tillsammans. Alla i gruppen bidrar till kostnaden och därför har de råd att köpa fler spel. Detta är ett av de bästa sätten att spara in på kostnaden och samtidigt få bättre vinstchanser. När gruppen vinner delar man vinsten mellan alla som har varit med och bidragit till kostnaden. Var och ens vinstandel motsvarar antalet andelar som man äger i spelet.

En grupp kan bestå av vänner, familj och kollegor. Enligt Storbritanniens nationella lotteri är två tredjedelar av nuvarande gruppspel arbetskollegor emellan.

Om du vill spela lotto i grupp kan du göra det online hos theLotter Sverige med ett så kallat andelsspel. Det som skiljer sig mellan gruppspelen som tas upp i den här artikeln och theLotter Sveriges andelsspel är att i theLotter Sveriges grupp känner spelarna inte varandra vilket de gör i gruppspelen nedan.

Hos theLotter Sverige är spelen redan skapade, så det är bara att hoppa in i ett befintligt spel. Du väljer bara vilket lotto du vill delta i, köper dina andelar och sedan är du med i den kommande dragningen.

Wolverine SLL Club vann 1,05 miljarder $

Den största jackpotten som en grupp lottospelare har vunnit är en Mega Millions-jackpott på 1,05 miljarder $. Vinsten var vid vinsttillfället världens tredje största utbetalda lottovinst. Jackpotten hade växt under 38 dragningar innan en vinnande kupong dök upp 22 januari 2021. De lyckliga vinnarna var fyra spelare från Michigan som hade numren; 4, 26, 42, 50, 60 och 24 på sin kupong, de samma som kom upp i dragningen.

Gruppen kallade sig för Wolverine SLL Club och de beslöt sig för att ut vinsten i ett kontantvärde på 776,6 miljoner $. En av vinnarna sa att en sådan här summa pengar kommer att påverka dem och deras familjer för generationer.

The Power Pack tog hem 731,1 miljoner $

När en av medlemmarna i The Power Pack-gruppen kontrollerade den enda lottokupongen som de hade köpt till Powerballdragningen tänkte han "Det här kan inte vara sant. Jag går till jobbet." Men det visade sig att numren stämde med utfallet i dragningen 20 januari 2021 och spelarna från Maryland blev vinnare till det som vid den tiden var den näst största vinsten som en grupp dittills vunnit. De slog även det statliga lottorekordet som innan dess hafts av gruppen The Three Amigos.

Vinnarkupongens nummer var framtagna med Quick Pick som motsvarar theLotter Sveriges snabbvalsfunktion som slumpar fram nummer. Spelarna valde att ta ut vinsten i en klumpsumma på 546,8 miljoner $ och efter både statliga och federala skatter fick de ut 366,6 miljoner $. Medlemmarna i Power Pack har bestämt sig för att förbli anonyma vilket är möjligt enligt Marylands lagar.

New Life delade på 437 miljoner $

När en grupp med 23 kollegor från Long Island, USA, vann Mega Millions jackpotten på 437 miljoner $ den 1 januari 2019, var vinsten den åttonde största jackpotten i historien och den största lottovinsten någonsin i New York.

Vinnarna bestämde sig för att upprätta en stiftelse, New Life 2019 LLC, så att de kunde hämta ut vinsten anonymt. Gruppmedlemmarna valde att ta ut pengarna i en klumpsumma på 262 213 914 $ och efter statliga och federala skatter fick de ut 176 515 308 $, som de delade mellan sig.

Gruppens representant uppgav att kollegorna brukade spela på lotto en gång i veckan. Man samlade in en dollar från var och en och sedan gick en i gruppen och köpte lottokuponger med pengarna. För den här gruppen lönade det sig att spela tillsammans för 23 $ resulterade i en enorm jackpott. Läs om fler spelare som har bildat spelgrupper och sedan blivit stora jackpottvinnare i Mega Millions.

Om du bor i Sverige kan du också spela på Mega Millions genom att betta på dragningens resultat via theLotter Sverige.


Familj spelade och vann 175,4 miljoner €

En familj från Dublin, Irland, brukade spela lotto tillsammans och plötsligt den 19 februari 2019 matchade deras nummer med dragningens utfall. Familjen vann hela jackpotten på 175,4 miljoner €, den största lottovinsten någonsin på Irland. Var och en av de nio syskonen i familjen fick 19,4 miljoner €. Enligt media är vinnarna en stor familj som ofta umgås med varandra. De träffas varje vecka och åker även på semestrar tillsammans.

När syskonen fick reda på att de hade vunnit förvarade de vinnarkupongen i en Argoskatalog som en familjemedlem hade lagt under sin madrass. Det visade sig vara ett perfekt ställe att ha vinnarkupongen på tills de gick med den till det irländska nationella lotteriet.

theLotter Sverige erbjuder EuroMillions online om du vill betta på dess dragningsresultat. Vid betting motsvarar alla vinsterna EuroMillions officiella vinster.Tennessee-kollegor vann 420,9 miljoner $

Tjugo medarbetare från North American Stamping Group i Portland, Tennessee i USA, spelade ihop och deras nummer matchade vinnarnumren i 26 novemberdragningen 2016. De lyckliga vinnarna valde att ta ut jackpotten, som var värd 254 miljoner $, i en klumpsumma. Varje spelare fick 12,7 miljoner $ före skatt.


Three Amigos vinst på 656 miljoner $

När Mega Millions hade en jackpott på 656 miljoner $ i mars 2012 var den den största lottovinsten någonsin, ett rekord som varade i fyra år. Tre vinnande lottokuponger matchade dragningsnumren och en av dem tillhörde tre kollegor, som arbetade inom utbildningsväsendet i Maryland. De brukade spela lotto tillsammans och den här gången hade de satsat 20 $ var och köpt lottorader för ett värde av 60 $.

Även om Three Amigos valde anonymitet, något som är tillåtet i delstaten Maryland, identifierades de delvis som en kvinna i 20 års-åldern, en kvinna runt 50 år och en man i 40 års-åldern. Det var den yngsta medlemmen som hade köpt lottokupongerna. När det stod klart för henne att de hade vunnit ringde hon genast till de andra och bad dem komma och signera, kopiera och låsa in vinnarkupongen i ett kassaskåp. Senare valde de att ta ut pengarna som en engångssumma på 218,6 miljoner $, vilket sedan krympte ner till 35 miljoner $ per person efter skatt.


Oceans 16 vann jackpott på 448 miljoner $

Powerballgruppvinnarna i 7 augusti 2013-dragningen kallade sig själva för Oceans 16, eftersom de var 16 kollegor från New Jerseys Ocean County Department of Vehicle Services, ett företag inom bildelar. De delade Powerballjackpotten med två andra vinnare. Oceans 16 valde klumpsumman på 149 miljoner $, vilket motsvarade 86 miljoner $ eller 3,8 miljoner $ per person efter skatter. Sex av medlemmarna hade drabbats hårt av orkanen Sandy året innan och den stora jackpotten hade inte kunnat komma lägligare. Att vinnarna tog beslutet att spela lotto tillsammans gjorde att de nu kunde renovera sina hus och ersätta allt annat som orkanen hade skadat när den drog fram i New Jersey.Irländare har ofta tur i gruppspel

Många av lottovinnarna på Irland har visat sig vara gruppspelare. Förutom familjen från Dublin, som nämnts här ovan, är här nedan en lista över några av de största EuroMillionsvinsterna som gått till irländska grupper.
• En EuroMillionsgrupp bestående av familjemedlemmar från Dublin vann 38,9 miljoner € i december 2017.

• En lottogrupp på västra Irland vann EuroMillions jackpott på 29 miljoner € i juli 2017.
• Några kollegor i Dublin vann EuroMillions jackpott på 88,5 miljoner € i januari 2017.
• 22 kollegor på ett bussföretag i Dublin vann 23,8 miljoner €-jackpotten i juli 2016.
• En grupp bestående av vänner vann över 66 miljoner € i EuroMillions i januari 2016.
• En EuroMillons jackpott på 86,7 miljoner € gick till en grupp spelare i Dublin i september 2014.
Lottogrupp

Fler gruppvinnare

Det krävs en by för att vinna på lotto. En grupp med 165 medlemmar från byn Olmen, Belgien, kammade hem en massiv jackpott värd 143 miljoner € i EuroMillions Superdraw i december 2022. Varje deltagare sägs ha bidragit med 15 euro och kommer nu att få ungefär 900 000 €. I en radiointervju sa Wim Van Broekhoven, ägaren till kiosken som organiserade gruppspelet, att hans kunder hade svårt att tro på deras tur. "De flesta som har barn kommer att hjälpa dem i dessa svåra tider, tror jag", tillade Van Broekhoven när han blev tillfrågad om vinnarnas planer för pengarna.

En grupp bestående av 295 irländska spelare i County Cavan vann drygt 250 000 € i EuroMillionsdragningen 21 januari 2020 när de spelade lotto tillsammans. Gruppen, som kallades för Little Ray's, hade satts ihop som del av ett insamlingsprojekt för GallonRay House, ett gemenskapscentrum. Gruppen, som satte rekord i antal vinnande deltagare i ett gruppspel, hade en lottokupong som matchade de fem vinnarnumren plus Lucky Starnumret och med den raden fick de jackpotten på 256 142 €. Var och en i gruppen fick 868 € för en andel värd 100 €.

Tolv Corby busscaufförer från Northamptonshire i Storbritannien delade på en EuroMillions jackpott på 38 miljoner £ år 2012. Gruppen, som hade spelat tillsammans i tre år, använde alltid samma nummer och de uppgav att vinsten kom i rätt tid då företaget de arbetade på höll på att göra nedskärningar. Alla tolv sa upp sig med omedelbar verkan, men ett år senare uppgav media att några av dem hade återvänt till arbetet.

Arbetare på en australisk Toyotafabrik vann 15 miljoner AU$ på TattsLotto i maj 2014. Jackpotten var egentligen på 30 miljoner AU$, men det fanns en vinnare till som hade matchat numren. Lottovinsten kom lägligt då fabriken där de arbetade på var på väg att stänga ner verksamheten. Vinnarna i åldrarna mellan 30 och 50 uppgav att de skulle dela vinsten med en kollega som inte hade deltagit i den vinnande omgången.

En 14 mannagrupp från ett Sydneyföretag vann Powerballjackpotten på 40 miljoner AU$ år 2016 och det hela utvecklades till ett rättsfall när en produktionschef hävdade att han hade utestängts från gruppen och var berättigad till en del av vinsten. Chefen var del av kollegornas vanliga lottogrupp, men uppenbarligen hade de andra medlemmarna skapat en grupp till och det var med den gruppens kupong som de vann. En lokal domare dömde till gruppens fördel, vilket betydde att chefen inte fick ta del av vinsten. Idag arbetar chefen på en annan anläggning inom företaget.

Tjugo arbetare på en Quaker Oats anläggning i Iowa vann Powerballs jackpott på 241 miljoner $ i juni 2012. Vinnarna, som var i åldrarna 35-64, arbetade på företagets fraktavdelning. För att de inte skulle dra på sig oönskad uppmärksamhet beslutade de sig för att skapa fonden Shipping 20 Trust, så att de kunde förbli anonyma vid vinsthämtningen. Medlemmarna hade spelat lotto tillsammans i flera år, men endast när jackpotten var på minst 100 miljoner $. Varje medlem brukade bidra med 5 $ till kupongköpen.


Bli en vinnare tillsammans med andra

Att skapa och driva en lottogrupp är ingen lätt uppgift. Du måste samla vänner, familj eller kollegor och sedan som grupp bestämma hur mycket ni ska spela för, vilka nummer som ska väljas och vem som ska gå och köpa kupongerna. Efter dragningen måste någon kontrollera de vinnande numren. Och om gruppen har tur måste någon hämta ut vinsten och dela det rättvist mellan alla i gruppen. Hela processen är tidskrävande och om det inte är gjort på ett korrekt sätt leder det lätt till bråk mellan gruppmedlemmarna.Att spela i grupp online hos oss på theLotter Sverige är mycket enklare. Om du till exempel väljer att spela SuperEnalotto, organiserar vi allt runtomkring. Vi meddelar även när gruppen vinner och betalar ut vinsterna till varje spelares spelkonto. Allt du behöver göra är att välja vilket andelsspel du vill delta i och sedan välja antal andelar du vill äga i spelet.

Innan du väljer att spela på ovannämnda lottos dragningsresultat kan du hitta allt om SuperEnalotto i vår artikel. Var uppmärksam på att spelare hos theLotter Sverige bettar på dragningens utfall. För mer information om det nya sättet att spela på lotto, klicka och läs hur lottobetting fungerar.

Det är en stor fördel att spela i grupp och få fler lottorader till en lägre kostnad jämfört med om du själv köper dem alla. Och det bästa av allt är att det är tryggt och säkert att spela i grupp via theLotter Sverige.