7 situationer som man ska undvika efter en storvinst

En del menar att “oförståndiga inte ska hantera pengar”. Detta är sant om man läser vad en del spelare, som har vunnit jackpottar, har spenderat sina pengar på. En kort tid i lyx och överflöd och sedan har de hamnat på bar backe. Hur är det möjligt? Är de medvetna om sina handlingar?Här nedan kan du läsa berättelser om “lyckliga vinnare”, som vann stora lotterijackpottar, men på något konstigt sätt försvann pengarna tills det inte fanns någonting kvar.

Investerade i brottningsshower med kvinnliga brottareBrottningsmatcher med kvinnliga brottare var Jonathan Vargas dröm. Vargas var bara 19 år gammal när han vann US Powerball jackpotten på 35 miljoner $ år 2008. Inledningsvis drömde han om ganska klassiska förvärv: ett nytt hus, en ny bil och blingbling, alltså inga konstigheter alls.

Helt plötsligt kom Vargas på en genial idé. Han ville börja arrangera tevesända brottningsshower med halvnakna kvinnliga deltagare. Trots sina ambitioner överlevde showen ”Wrestilicious” endast den första säsongen. Världen verkade inte redo för hans storslagna drömmar. Ryktet säger att Vargas är utfattig idag.

I US Powerball guiden hittar du mycket fakta om lotteriet som Jonathan Vargas vann sin jackpott ifrån.

En vinst som förde otur med sig

Jackpotten som förde otur med sig

Willie Hurt, en respekterad familjemedlem och aktiv i lokalsamhället, vann 3,1 miljoner $ år 1989.

Det tog inte lång tid innan livet blev som en nedåtgående spiral. Inom två år hade han förlorat sin fru i skilsmässa och han förlorade även vårdnaden om sin barn. Han spenderade stora summor på kokain och efter en 48 timmars fylla kom han i bråk med sin nya flickvän då de inte kunde hitta mer kokain. Senare hittades flickvännen skjuten i huvudet och Hurt åtalades för mordet.

Spenderade allt på nöjen

Festade upp hela jackpotten

Callie Rogers var bara 16 år när hon vann 1, 875 miljoner £ på British National Lottery. I Storbritannien kan 16 åringar spela på lotto och därför finns det många unga vinnare där. Efter sitt pris började Rogers festa hårt och hon lade stora summor på kosmetisk kirurgi och hon arrangerade fester med massor av alkohol, och droger. Rogers har uppgett att hon spenderade cirka 250 000 £ på högkvalitativa droger. Efter allt festande har hon endast 2000 £ kvar i sin plånbok.Förvarade pengar i bilen

Han förvarade sina pengar i bilen

Jack Whittaker vann 315 miljoner $ på US Powerball 2002 och han bestämde sig för att ta ut pengarna i en klumpsumma. Efter skatt fick han ut 113 386 407 $. Whittaker började besöka strippklubbar och ge pengar till strippare på klubbar i West Virginia och under ett av dessa strippklubbsbesöken bröt tjuvar in sig i hans bil och försvann med en väska med 545 000 $. På frågan varför han hade så mycket pengar i bilen sa han “för att jag kan det”.

I januari 2004 bröt tjuvar åter in i hans bil och stal 200 000 $. Ett år senare åtalades Whittaker för obetalda spelskulder. Olyckorna avlöste varandra. Whittaker hävdar att han hade blivit utsatt för bedrägeri och att någon stal alla hans pengar och till råga på allt brann hans hus upp i en eldsvåda. Som tur var klarde sig frun med livet i behåll från det brinnande huset, men huset var inte försäkrat.

Det här storslagna lotteriet är tillgängligt även för spelare som bor utanför USA och om du, som bor i Sverige vill spela på US Powerball online bettar du på dragningens resultat.

Levde loppan tills pengarna tog slut

Levde utan tanke på morgondagen

Kanadensaren Gerald Muswagon vann 10 miljoner $ på Super 7 Jackpot 1998. Han spenderade pengarna på fester, droger, fina bilar och vackra kvinnor. Han köpte även ett hus där det gick vilt till med ständiga fyllefester och förödelse som följd. Tvivelaktiga personer flockades runt Muswagon, som bjöd dem på alkohol och droger. Muswagons fru dog plötsligt och festandet fortsatte i än mer uppskruvat tempo. 2005 var Muswagon utfattig och blev tvungen att ta ett tungt jobb med minimilön. I oktober samma år hängde han sig själv i föräldrarnas garage.

Tog ett lån trots storvinst

Jackpottpengarna bara försvann

Suzanne Mullins vann 4 miljoner $ på Virginia lotteriet 1993. Hon bestämde sig för att ta ut priset i årliga utbetalningar. Mullins son var sjuk och sjukvårdsräkningarna uppgick till 1 miljon $. När pengarna inte räckte till sjukhusräkningen tog hon ut ett lån, men klarade inte av att betala tillbaka på lånet, så hon beslöt sig för att ta ut resten av lotterivinsten. De pengarna använde hon till att spendera på allt möjligt, men struntade i att betala tillbaka på lånet som hon hade tagit. I dag är hon pank med en skuld på 150 000 $ för de obetalda lånen.

Ännu ett exempel på hur man kan spendera alla pengarna på ... ingenting.

Pengarna är borta - ångrar ingenting

Levde loppan med storvinst

När brittiske Michael Carroll vann 9 736 131 £ på National Lottery 2002 hade han redan haft en del skumraskaffärer för sig. Med vinsten skulle han nu kunna ordna upp sitt liv, men istället gick det med svindlande fart åt det motsatta hållet. Carroll lade stora summor på alkohol, droger, nya bilar och ett hus som han renoverade för 400 000 £. Huset totalförstördes efter ett tag på grund av alla vilda fester som hölls där.

Carroll åtalades två gånger för diverse brott och fick även sitta i fängelse i två omgångar. Pengarna tog slut och Carroll arbetar åter i fabriken där han arbetade före sin vinst.“Jag är inte samma människa längre. Jag tar inga droger längre. Jag gjorde det jag gjorde. Jag hade roligt. Jag skrattade mycket. Jag hade vackra tjejer. Vad mer kan man begära?”, sa Carrol i en intervju.

Ibland kan en stor vinst föra otur med sig om man inte vet hur man ska hantera pengarna. Om du vinner en stor jackpott, ta lärdom av de 7 vinnarnas berättelser här ovan! Kontakta finansiella rådgivare som kan hjälpa dig att förvalta pengarna, så att du har glädje av dem många år framåt!