Situationer att undvika för att inte slösa bort en storvinst

En del säger att “oförståndiga inte ska hantera pengar”. Detta är sant om man läser vad en del spelare som har vunnit stora jackpottar har spenderat sina pengar på. De upplevde en kort tid i lyx och överflöd och för att sedan hamna i en brant nerförsbacke. Hur var det möjligt?Innehåll:

Investerade i kvinnliga brottningsshower

Jonathan var bara 19 år gammal när han vann US Powerballs jackpott på 35 miljoner $ år 2008. Först köpte investerade han i ganska klassiska förvärv som ett nytt hus, en ny bil och blingbling, alltså inga konstigheter alls.

Men så plötsligt kom Jonathan på en genial idé. Han skulle börja arrangera tevesända brottningsshower med halvnakna kvinnliga deltagare. Tyvärr överlevde showen ”Wrestilicious” endast den första säsongen. Världen verkade inte redo för Jonathans storslagna drömmar. Enligt ryktet är Vargas utfattig idag.

I US Powerball guiden hittar du mer om lottot som Jonathan Vargas vann på.

Bortslösad storvinst förde otur med sig

Willie Hurt, en respekterad familjemedlem och aktiv i lokalsamhället, vann 3,1 miljoner $ år 1989. Men det tog inte lång tid innan livet började gå neråt i rasande fart. Inom två år hade han förlorat sin fru i skilsmässa och samtidigt förlorade han även vårdnaden om sina barn. Han spenderade stora summor på kokain och efter en 48 timmars fylla kom han i bråk med sin nya flickvän då de inte kunde hitta mer kokain. Senare hittades flickvännen skjuten i huvudet och Willie åtalades för mordet. Den bortslösade storvinsten förde med sig endast elände.

vinnare

Spenderade allt på nöjen

Callie Rogers var bara 16 år när hon vann 1,87 miljoner £ på British National Lottery. I Storbritannien kan 16 åringar spela på lotto och därför är det inte sällsynt med unga vinnare där. Efter vinsten började Callie festa hårt och det var en aldrig sinande ström av alkohol och droger. Så här efteråt har Callie uppgett att hon spenderade cirka 250 000 £ på högkvalitativa droger. Stora summor lades även på kosmetisk kirurgi. Det tog inte lång tid förrän den unga vinnaren hade endast 2 000 £ kvar i plånboken.Förvarade pengar i bilen

Jack Whittaker vann 315 miljoner $ på US Powerball online år 2002 och han bestämde sig för att ta ut pengarna i en klumpsumma till ett värde av 113 386 407 $. Whittaker började besöka strippklubbar i West Virginia och ge frikostigt med pengar till stripparna. Under ett av dessa strippklubbsbesöken bröt tjuvar sig in i hans bil och försvann med en väska innehållande 545 000 $. På frågan varför han hade så mycket pengar i bilen sa han “för att jag kan det”. I januari 2004 bröt tjuvar åter in i hans bil och den här gången kom de över 200 000 $.

Ett år senare åtalades Whittaker för obetalda spelskulder. Olyckorna avlöste varandra. Whittaker hävdar att han hade blivit utsatt för bedrägeri och att någon hade stulit alla hans pengar. Olyckorna var inte över. Han råkade även ut för en brand hemma. Som tur var klarde sig frun med livet i behåll, men huset som inte var försäkrat brann ner till grunden.

Levde loppan och slösade bort hela storvinsten

Kanadensaren Gerald Muswagon vann 10 miljoner $ på Super 7 Jackpot år 1998. Han slösade bort storvinsten på fester, droger, fina bilar och vackra kvinnor. Han köpte även ett hus där det gick vilt till med ständiga fyllefester med förödelse som följd. Tvivelaktiga personer flockades runt Gerald, som bjöd frikostigt på alkohol och droger.

Geralds fru dog plötsligt och festandet fortsatte i än mer uppskruvat tempo. År 2005 var Gerald utfattig och blev tvungen att ta ett tungt jobb med minimilön. Det visade sig att Gerald inte kunde hantera omställningen och i oktober samma år hängde han sig i föräldrarnas garage.

Tog lån och fortsatte slösa bort storvinsten

Suzanne Mullins vann 4 miljoner $ på Virginia lotto 1993 och bestämde sig för att ta ut vinsten i årliga utbetalningar. Suzannes son var sjuk och sjukvårdsräkningarna uppgick till 1 miljon $. När pengarna inte räckte till sjukhusräkningen tog hon ut ett lån, men klarade inte av att betala tillbaka på lånet, så hon beslöt sig för att ta ut resten av lottovinsten. Pengarna använde hon till att spendera på allt möjligt, men struntade i att betala tillbaka på lånet som hon hade tagit. Det tog inte lång tid att slösa bort storvinsten som var tänkt att ge trygghet flera år framåt. I dag är hon pank med en skuld på 150 000 $ för de obetalda lånen.

Ännu ett exempel på hur man kan spendera alla pengarna på ... ingenting.Lottovinsten är borta - ångrar ingenting

När brittiske Michael Carroll vann 9 736 131 £ på National Lottery år 2002 hade han redan haft en del skumraskaffärer för sig. Med vinsten skulle han ha kunnat ordna upp sitt liv, men icke. Michael lade stora summor på alkohol, droger, nya bilar och ett hus som han renoverade för 400 000 £. Huset totalförstördes efter ett tag på grund av alla vilda fester som hölls där.

Michael åtalades två gånger för diverse brott och fick även sitta i fängelse i två omgångar. Pengarna tog slut och Michael arbetar åter i fabriken där han arbetade före sin vinst.

“Jag är inte samma människa längre. Jag tar inga droger längre. Jag gjorde det jag gjorde. Jag hade roligt. Jag skrattade mycket. Jag hade vackra tjejer. Vad mer kan man begära?”, sa Carrol i en intervju.

Hantera klokt en storvinst

Ibland kan en storvinst föra otur med sig om man inte vet hur man ska hantera pengarna. Om du vinner stort ta lärdom av vinnarnas berättelser här ovan och slösa inte bort en storvinst på ingenting! Kontakta finansiella rådgivare som kan hjälpa dig att förvalta pengarna, så att du har glädje av dem många år framåt!