Lotteridrömmar kan slå in eller krascha

De flesta av oss har säkert någon gång dagdrömt om vad man skulle göra om man hade turen att vinna en enorm jackpott i till exempel det amerikanska lotteriet Powerball. Vissa skulle köpa ett nytt hus, andra skulle åka ut i världen och besöka platser de hört talas om och en del skulle gå i förtidspension. Alla har sina lotteridrömmar.Innehåll:

Det finns spelare som har fått sina drömmar uppfyllda tack vare en lotterivinst, men det finns också de som har gått miste om en storvinst på grund av glömska. Undrar hur man själv skulle ha reagerat om man hade råkat ut för det som några av de nedanstående spelarna har gjort?

De glömda kupongerna

Du skulle vara förvånad om du visste hur många som köper lottokuponger och sedan glömmer bort dem. Enbart i Storbritannien uppgår outhämtade priser till cirka 2 miljoner £ i veckan. Till exempel vann en engelsk spelare ett pris på 2 411 524 £ år 2008, men dök aldrig upp för att hämta det.

man

Gick miste om EuroMillionspris

James Wilson är en spelare som nästan missade att hämta ut sitt pris. När han rensade ur sin plånbok hittade han en gammal EuroMillions lottokupong. Han bestämde sig för att kontrollera resultatet och ser till sin stora förvåning att hans kupong var värd 51 232 £. Om Wilson hade hittat sin kupong 24 timmar senare hade han inte kunnat hämta ut sitt pris. (Lotterier har en tidsgräns för prishämtning.) Att Wilson hittade lottokupongen i sista minuten gjorde att han kunde köpa ett hus.

Fick rusa för att hämta ut sin vinst

År 2015 var en spelare på väg att mista sitt pris. På den irländska radion uppmanade man alla som hade spelat Irlands Lotto att kontrollera sina lottokuponger för tiden att hämta ut priset på 1,6 miljoner € höll nämligen på att gå ut. Enligt det irländska lotteriets regler måste vinnare hämta ut sitt pris inom 90 dagar. Efter att den okända spelaren hade kontrollerat sin kupong blev det ilfart till lotterikontoret i Dublin då det återstod drygt en timme innan kupongen skulle bli ogiltig.

Hittade vinnarkupong bland gamla kuponger

Andrew Clark från Lincolnshire är verkligen en lycklig man. Efter att lotterioperatören hade annonserat att tiden för en outtagen EuroMillions-jackpott höll på att förfalla uppmanade Andrews fru och systerdotter honom att gå igenom gamla lotterikuponger i skåpbilens instrumentfack. En av kupongerna var den rätta - värt 76 miljoner £.

Egenföretagaren inom byggbranschen berättade på presskonferensen att "det känns nästan som en magisk julhistoria - mannen som nästan förlorade 76 miljoner £." Denna EuroMillions-jackpott var då den 12:e största jackpottvinsten någonsin i Storbritannien.Kupongen var värd 3 miljoner £

År 2001 satt ett ungt par i Storbritannien och tittade på ett teveprogram om outhämtade lotterivinster och insåg plötsligt att ett av de outhämtade jackpottpriserna kunde vara deras. De började leta efter sin kupong, men tyvärr hittade de den inte. Paret ringde till lotterikontoret Camelot, det brittiska nationella lotteriet, för att informera dem. Det unga paret lyckades bevisa att de hade köpt den vinnande kupongen, men tyvärr fick de inte ut priset eftersom 30 dagarsgränsen hade överskridits. Paret gick miste om 3 011 065 £.

Fördelen med att spela online om lotterijackpottar är att spelbevisen inte kan försvinna. theLotter Sverige håller koll på spelen, skickar automatiska vinstmejl och ser till att priserna hamnar på vinnarens konto. Och allt detta sker kommissionsfritt!

Tur att de köpte lotterikuponger

En del människor agerar på magkänslan även när det gäller spel. Här är några exempel på spelare som har vunnit stort på lotto tack vare att de lyssnade på intuitionen.

kö

Lotteridrömmen blev sann tack vare brodern

Följande händelse inträffade år 2016 i Canberra, Australien. Den här unga kvinnan kommer troligtvis att tacka sin bror för resten av livet. Brodern hade ringt och sagt åt henne att spela Australiens Powerball som hon inte ens haft en tanke på. Men hon gjorde som brodern hade sagt åt henne och gick och fyllde i några rader. Samtalet förändrade hela hennes liv då en av raderna gjorde henne 35 miljoner AU$ rikare.

“Jag har aldrig vunnit någonting i hela mitt liv.”, berättade kvinnan på presskonferensen. Efter att ha gett pengar till sin familj och speciellt till sin bror bestämde hon sig för att resa runt i Europa.

Lottovinst räddade man från konkurs

Kanadensaren Jason Rinaldi är en annan vinnare som var nära att inte spela på lotteri. Rinaldis bilaffär hade gått lite trögt under 2008. Ordrarna var färre och han hade fått börja dra åt svångremmen. En dag bestämde han sig för att pröva lyckan på lotteri. Det beslutet visade sig vara en fullträff för Rinaldi då han vann 35,3 miljoner $ på Kanada 6/49-lotteriet. Nu behövde han inte längre tänka på var han kunde spara in utan istället börja tänka på vilka av hans favoritbilar han inte skulle köpa.

Ödmjukhet kan löna sig

Följande hände vid ett av Nya Zeelands lotteristånd. En spelare stod i kö för att köpa några lotterikuponger. Plötsligt tränger sig någon före honom i kön. “Jag hade ingen brådska, så jag sa inget.”, berättade vinnaren efteråt. Trängarens dåliga uppförande blev till vinst för spelaren som tålmodigt hade stått kvar och väntat på sin tur. Han vann 1 miljon $ genom att inte börja bråka med trängaren i kön. “Jag antar det är bra att ha karma”, sa han senare.

Missade storvinster

Då lotteripriser kan vara mycket höga hos lotterierna kan slumpen ställa till det för enskilda personer. Små incidenter och missöden som man inte tänker på visar sig senare få förödande konsekvenser.

man

För sent ute

En man i Kanada måste känna sig bitter än idag för den smärtsamma erfarenheten som kostade honom 27 miljoner $. Han hade köpt två kuponger klockan 20.59, men endast den första kupongen gick igenom. Hans andra kupong som registrerades klockan 21 var utanför den officiella tidsgränsen. Det visade sig att den kupongens nummer matchade med dragningens vinnarnummer. Ynka sju sekunder blev förödande sekunder för mannen.

Skippade bolaget som vann stort

En New York-bo brukade spela bolag med sina kollegor, men den här gången ville han inte vara med då han inte kände sig tursam. De andra i bolaget försökte upprepade gånger få honom att ändra sig, men han stod på sig. Bolagsspelarna vann Mega Millions jackpott på 319 miljoner $, så på sätt och viss fick han rätt. Det var inte hans turdag.Glömde lämna in lottokupongen

Louise Parkinson och Liam Handley från England hade spelat med samma lottonummer under sju års tid. År 2014 åkte de på semester och glömde i brådskan att köpa lottokuponger. På väg tillbaka från Kanarieöarna upptäckte paret att deras favoritnummer hade dykt upp i dragningen. Deras glömska ledde till att de gick miste om vinsten på 2 miljoner £. Paret har fortsatt att spela med samma nummer i hopp om att de ska dras fram en gång till.

Om du spelar via theLotter Sverige finns ingen risk att att du skulle kunna hamna i samma sits som paret ovan eftersom du kan köpa en lotteriprenumeration eller ett flerdragningspaket för ett bestämt antal dragningar. Med dessa två alternativ är du med i varje konsekutiv dragning.