Lotteridrömmar kan uppfyllas eller gå upp i rök

De flesta av oss har säkert någon gång dagdrömt om vad man skulle göra om man hade turen att vinna en enorm jackpottvinst.Vissa skulle köpa ett nytt hus, medan andra skulle åka ut i världen och besöka platser de hört och läst om och en del skulle ta pengarna och investera på aktiemarknaden. Alla har sina drömmar.

Det finns spelare som har fått sina drömmar uppfyllda tack vare en lotterivinst, men det finns också de som har gått miste om en storvinst på grund av glömska. Undrar hur man själv skulle ha reagerat om man hade råkat ut för det som nedanstående spelarna har gjort?

De glömda kupongerna

NAME OF THE IMAGE

Du skulle vara förvånad om du visste hur många som köper lotterikuponger och sedan glömmer bort dem. Enbart i Storbritannien uppgår outhämtade priser till cirka 2 000 000 £ i veckan. Till exempel, vann en spelare i England ett pris på 2 411 524 £ år 2008, men dök aldrig upp för att hämta sitt pris.

James Wilson är en spelare som nästan missade att hämta ut sin vinst. När han rensade sin plånbok hittade han en gammal lotterikupong. Han bestämde sig för att kontrollera resultaten och ser, till sin stora förvåning, att han hade vunnit ett EuroMillions pris på 51 232 £. Om Wilson hade hittat sin kupong 24 timmar senare hade han inte kunnat hämta ut sitt pris. (Lotterier har en tidsgräns för prishämtning) Nu kunde han investera pengarna i ett nytt hus.En irländsk spelare var också nära att missa priset på 1,6 miljoner € i det irländska lotteriet år 2015. Vinnaren lyssnade på radio där man efterlyste vinnaren till en storvinst och påminde samtidigt om att tiden för att hämta ut priset skulle snart vara ute. Spelaren tog fram sin lott och kontrollerade sina nummer. Enligt det irländska lotteriets regler måste vinnaren hämta ut sitt pris inom 90 dagar. Vinnaren fick verkligen rusa till lotterikontoret i Dublin för hen hade drygt en timme på sig innan kupongen skulle bli ogiltig.

2001 insåg ett ungt par i Storbritannien, efter att ha tittat på ett program om outhämtade lotterivinster, att ett outhämtat jackpottpris kunde vara deras. De började leta efter sin kupong, men tyvärr hittade de den inte. Paret ringde till lotterikontoret Camelot, British National Lottery, för att informera dem. Det unga paret lyckades bevisa att de hade köpt den vinnande kupongen. Tyvärr bestämde sig Camelot för att paret inte kunde få ut sitt pris, eftersom 30 dagars gränsen hade överskridits. Paret gick miste om 3 011 065 miljoner £.

Fördelen med spel online, t ex på lotterier med stora jackpottar är att spelbevisen inte kan försvinna. theLotter Sverige håller koll på spelen, skickar automatiska vinstmejl och ser till att priserna hamnar på vinnarens konto. Allt detta sker kommissionsfritt! Ingen risk att ett pris blir liggande hos lotteribolaget.

Det var tur att de köpte lotterikuponger

NAME OF THE IMAGE

En del människor agerar på instinkt – här är några exempel på spelare som har vunnit tack vare sina instinkter.

Följande händelse inträffade i Canberra, Australien, 2016. Den här unga kvinnan kommer för resten av sitt liv att tacka sin bror, som sa åt henne att spela Australiens Powerball. Hon hade inte ens en tanke på att spela förrän hennes bror ringde och sa åt henne att spela några rader. Samtalet förändrade hela hennes liv och gjorde henne 35 miljoner AU$ rikare.“Jag har aldrig vunnit någonting i hela mitt liv.”, berättade hon på presskonferensen. Efter att ha gett pengar till sin familj och speciellt till sin bror, bestämde hon sig för att resa runt i Europa.

Kanadensaren Jason Rinaldi är en annan vinnare som var nära att inte spela på lotteri. Rinaldis företag, en bilaffär, hade gått lite trögt under 2008. Ordrarna var färre och han hade fått börja dra åt svångremmen. En dag bestämde han sig för att pröva lyckan på lotteri, för en sista gång. Det beslutet visade sig vara en fullträff för Rinaldi. Han vann 35,3 miljoner $ på Kanada 6/49 lotteriet. Nu behövde han inte längre tänka på var han kunde spara in, utan börja tänka istället på vilka av hans favoritbilar han inte skulle köpa.

Följande hände vid ett av Nya Zeelands lotteristånd. En spelare stod i kö för att köpa några lotterikuponger. Plötsligt tränger sig någon före honom i kön. “Jag hade ingen brådska, så jag sa inget.”, säger han tyst. Trängarens dåliga uppförande blev till vinst för spelaren som tålmodigt hade stått kvar och väntat på sin tur. Han vann 1 miljon $ genom att inte börja bråka med trängaren i kön. “Jag antar det är bra att ha karma”, sa han när han fick reda på att han hade vunnit.

Vinnare fick se sig snuvade på priset

NAME OF THE IMAGE

Det finns även misslyckanden som har lämnat en djup smak av bitterhet efter sig.

Den här mannen från Kanada måste känna sig bitter än idag för den smärtsamma erfarenheten som kostade honom 27 miljoner $. Han hade köpt två kuponger klockan 20.59, men endast den första kupongen gick igenom. Hans andra kupong som registrerades klockan 21 var utanför den officiella tidsgränsen. Det visade sig att den kupongens nummer matchade med dragningens vinnarnummer. Ynka 7 sekunder blev förödande sekunder för mannen.

Nästa historia handlar om en New York-bo, som inte ville delta i ett bolagsspel. Medlemmarna i bolaget frågade upprepade gånger om han ville delta, men han “kände sig inte tursam” den dagen, så han avstod. På sätt och viss fick han rätt. Bolaget vann Mega Millions jackpotten på 319 miljoner $.Det engelska paret, Louise Parkinson och Liam Handley, hade spelat med samma nummer under 7 års tid. 2014 åkte de på semester och glömde i brådskan att köpa lottokuponger. På väg tillbaka från Kanarieöarna upptäckte paret att deras favoritnummer hade dykt upp i dragningen. Deras glömska ledde till att de gick miste om vinsten på 2 miljoner £. Paret fortsätter att spela med samma nummer i hopp om att de ska dyka upp i en dragning en gång till.

Genom att spela lotto online med en prenumeration finns ingen risk att hamna i samma situation som paret ovan. Att missa en storvinst på grund av glömska och sedan se sina turnummer dyka upp i lotteridragningen kommer nog att kännas resten av livet.