Lottodrömmar kan bli verklighet eller krascha

De flesta av oss har säkert någon gång dagdrömt om vad man skulle göra om man hade turen att vinna en enorm jackpott i till exempel det europeiska EuroMillions. Vissa skulle köpa ett nytt hus, andra skulle åka ut i världen och besöka platser de hört talas om och en del skulle gå i förtidspension. Alla har sina lottodrömmar.Innehåll:

Det finns spelare som har fått sina drömmar uppfyllda tack vare en lottovinst, men det finns också de som har gått miste om en storvinst på grund av glömska. Undrar hur man själv skulle reagera om man skulle råka ut för det som några av de nedanstående spelarna har varit med om?

De glömda kupongerna

Du skulle vara förvånad om du visste hur många som köper lottokuponger och sedan glömmer bort dem. Enbart i Storbritannien uppgår outhämtade vinster till cirka 2 miljoner £ i veckan. Till exempel vann en engelsk spelare 2 411 524 £ år 2008, men dök aldrig upp för att hämta det.

nervös man

Gick nästan miste om EuroMillionsvinst

James Wilson är en spelare som nästan missade att hämta ut sin vinst våren 2014. Han brukade spela EuroMillions, men den här gången glömde han bort kupongen och hittade den först när han rensade i plånboken. Han bestämde sig för att kontrollera resultatet och ser till sin stora förvåning att kupongen var värd 51 232 £. Om Wilson hade hittat sin kupong 24 timmar senare hade han inte kunnat hämta ut vinsten. (Varje lotto har en egen tidsgräns för vinsthämtning.) Att Wilson hittade lottokupongen i sista minuten gjorde att han kunde köpa ett hus.

Fick rusa för att hämta ut sin vinst

År 2015 var en spelare på väg att mista sin vinst. På den irländska radion uppmanade man alla som hade spelat Irlands Lotto att kontrollera sina lottokuponger för tiden att hämta ut vinsten på 1,6 miljoner € höll på att gå ut. Enligt irländska lottoregler måste vinnare hämta ut sin vinst inom 90 dagar. Efter att den okända spelaren hade kontrollerat sin kupong blev det ilfart till lottokontoret i Dublin då det återstod drygt en timme innan kupongen skulle bli ogiltig.

Kul att veta: Fotbollsspelare vinner också på lotto. Kevin O'Connor vann en miljon euro på det irländska Lottot nyårsaftonen 2017.

Om du vill spela ovanstående lotto kanske du är nyfiken på att veta hur stora vinstchanserna är. Du hittar oddsen på vår Irlands Lottoresultat-sida.

Hittade vinnarkupong bland gamla kuponger

Andrew Clark från Lincolnshire hade verkligen tur år 2018. Efter att lottoarrangören hade annonserat att tiden för en outtagen EuroMillions-jackpott höll på att förfalla uppmanade Andrews fru och systerdotter honom att gå igenom gamla lottokuponger i skåpbilens instrumentfack. En av kupongerna var den rätta - värd 76 miljoner £.

Egenföretagaren inom byggbranschen berättade på presskonferensen att "det känns nästan som en magisk julhistoria - mannen som nästan förlorade 76 miljoner £." Denna EuroMillions-jackpott var då den tolfte största jackpottvinsten någonsin i Storbritannien.

Kupongen var värd 3 miljoner £

År 2001 satt ett ungt par i Storbritannien och tittade på ett teveprogram om glömda lottovinster och insåg plötsligt att en av de outhämtade vinsterna kunde vara deras. De började leta efter sin kupong, men tyvärr hittade de den inte. Paret ringde till Camelot, det brittiska nationella lotteriet, för att informera dem. Det unga paret lyckades bevisa att de hade köpt den vinnande kupongen, men tyvärr fick de inte ut vinsten eftersom 30 dagarsgränsen hade överskridits. Paret gick miste om 3 011 065 £.

Fördelen med att spela online om lottojackpottar är att spelbevisen inte kan försvinna. Läs i FAQ om theLotter Sverige som håller koll på spelen, skickar automatiska vinstmejl och ser till att vinsterna hamnar på vinnarens konto. Och allt detta sker kommissionsfritt!

Tur att de köpte lottokuponger

En del människor agerar på magkänslan när det gäller spel. Här är några exempel på spelare som har vunnit stort tack vare att de lyssnade på intuitionen.

Drömmen om lottovinst blev sann tack vare brodern

Följande händelse inträffade år 2016 i Canberra, Australien. Den här unga kvinnan kommer troligtvis att tacka sin bror för resten av livet. Brodern hade ringt och sagt åt henne att spela Australiens Powerball som hon inte ens haft en tanke på. Men hon gjorde som brodern hade sagt åt henne och gick och fyllde i några rader. Samtalet förändrade hela hennes liv då en av raderna gjorde henne 35 miljoner AU$ rikare.

“Jag har aldrig vunnit någonting i hela mitt liv.”, berättade kvinnan på presskonferensen. Efter att ha gett pengar till sin familj och speciellt till sin bror bestämde hon sig för att resa runt i Europa.

Lottovinst räddade man från konkurs

Kanadensaren Jason Rinaldi är en annan spelare som var nära att inte spela på lotto. Rinaldis bilaffär hade gått lite trögt under 2008. Ordrarna var färre och han hade fått börja dra åt svångremmen. En dag bestämde han sig för att pröva lyckan på lotto. Det beslutet visade sig vara en fullträff för Rinaldi då han vann 35,3 miljoner $ på att spela Kanadas 6/49. Nu behövde han inte längre tänka på var han skulle kunna spara in utan istället börja tänka på vilka av hans favoritbilar han inte skulle köpa.

Ödmjukhet kan löna sig

Följande hände vid ett av Nya Zeelands lottostånd. En spelare stod i kö för att köpa några lottokuponger. Plötsligt tränger sig någon före honom i kön. “Jag hade ingen brådska, så jag sa inget.”, berättade vinnaren efteråt. Trängarens dåliga uppförande blev till vinst för spelaren som tålmodigt stått kvar och väntat på sin tur. Han vann 1 miljon NZ$ genom att inte börja bråka med trängaren i kön. “Jag antar det är bra att ha karma”, sa han senare.

Detta oceaniska land har ett eget Powerball-lotto som man skapade efter den amerikanska versionen. Kolla upp Nya Zeelands Powerballs vinster och odds! Du kommer att bli positivt överraskad.

Missade storvinster

Ibland kan slumpen ställa till det för enskilda personer. Små incidenter och missöden som man inte tänker på kan få förödande konsekvenser.

För sent ute

Joel Ifergan i Kanada måste känna sig bitter än idag för den smärtsamma erfarenheten som kostade honom 27 miljoner $. Han hade köpt två kuponger klockan 20.59, men endast den första kupongen gick igenom. Hans andra kupong som registrerades klockan 21 var utanför den officiella tidsgränsen. Det visade sig att den kupongens nummer matchade dragningens vinnarnummer. Ynka sju sekunder blev förödande sekunder för mannen.

Skippade gruppspelet som vann stort

En New York-bo brukade spela lotto med sina kollegor, men den här gången ville han inte vara med då han inte kände sig tursam. Kollegorna försökte upprepade gånger få honom att ändra sig, men han stod på sig. Gruppen vann Mega Millions jackpott på 319 miljoner $ i mars 2011. På sätt och viss fick mannen rätt - det var inte hans turdag.

Har du någon gång funderat på varifrån ordet lotto kommer? I artikeln om fantastiska lottohistorier kan du läsa om det och om intressanta saker som har hänt inom lottovärlden.

Glömde lämna in lottokupongen

Louise Parkinson och Liam Handley från England hade spelat med samma lottonummer under sju års tid. År 2014 åkte de på semester och glömde i brådskan att köpa lottokuponger. På väg tillbaka från Kanarieöarna upptäckte paret att deras favoritnummer hade dykt upp i dragningen. Deras glömska hade lett till att de gick miste om vinsten på två miljoner pund. Paret har fortsatt att spela med samma nummer i hopp om att de ska dyka upp en gång till.

theLotter Sverige glömmer inte

Om du spelar via theLotter Sverige finns ingen risk att att du skulle kunna hamna i samma sits som paret ovan eftersom du kan köpa en lottoprenumeration eller ett flerdragningspaket för ett bestämt antal dragningar och vara med i varje konsekutiv dragning.