Fotbollsspelare som har vunnit på lotto

Det är lätt att tro att lotto spelas endast av en mindre grupp människor som är ute efter att vinna en liknande jackpott som Mega Millions har. Men inget kunde vara mer fel. Lotterier är ett populärt spel världen över och både fattiga och rika, gamla och unga i alla samhällsklasser spelar för både prisernas och spänningens skull.Det är därför inte förvånande att även stora fotbollsspelare tar och fyller i en lottokupong då och då. Tyvärr vet vi inte det exakta antalet professionella fotbollsspelare som gillar att spela på lotterier, men det vi vet är att fem fotbollsproffs hade också tur utanför planen.


Innehåll:

Ex-Chelsea-spelaren Terry Bradbury

Mer än 40 år efter yrkeskarriären blev den tidigare Chelsea-spelaren Terry Bradbury miljonär. Tidigt i sin karriär tjänade Bradbury, som spelade för Chelsea under åren 1957-1962, bara 25 £ i veckan. I UK Lottery-dragningen den 4 juli 2015 vann han hela 5,5 miljoner £. En rejäl skillnad från hans tidigare lön. Bradbury och hans fru Ann, som han har varit gift med i nästan 50 år, har nio barnbarn. Pengarna användess för att köpa en villa i Spanien, som används av hela familjen.

Bradbury började sin karriär år 1957 i Chelseas första divisionen. Senare i karriären spelade han i Leyton Orient, Wrexham, Chester och därefter var han spelarcoach i Weymouth och Northwich Victoria.

Fotboll

Numancia-spelaren Mario Martinez Rubio

År 2008 hade spanjoren Rubio, bättre känd som Mario, extra flyt. Mittfältaren vann en summa på 150 000 € i det traditionella spanska jullotteriet, vilket nästan fördubblade hans årslön på cirka 200 000 €. Mario själv uppgav att han nästan aldrig spelar på lotterier, förutom då vid juletid.

Att vinna på lotteriet var inte det enda lyckliga ögonblicket det året. Först befordrades han till första divisionen i fotbollslaget Numancia. Sedan spelade han med sin klubb mot det stora FC Barcelona. Resultat? Numancia vann 1-0. Och gissa vem som gjorde målet den 31 augusti 2008? Ja visst var det Mario.

Ex-Bundesliga-spelaren Tommy Bechmann

Den tidigare danska Bundesliga-proffset avslutade sin aktiva karriär som fotbollsspelare hos den danska första divisionsklubben SønderjyskE i början av 2017. Nio månader senare fick Tommy Bechmann in en fullträff: I oktober 2017 vann Bechmann fem miljoner danska kronor i det danska lotteriet. Bechmann uppgav att han sedan länge varit en lojal lotterispelare och alltid valt samma nummer: familjens födelsedagsdatum. Han visste vad han skulle göra med pengarna utöver en generös vintersemester.

Bechmann spelade i Tyskland (undrar om han spelade Tysklands Lotto 6 aus 49 där?) mellan åren 2004 och 2011 och var aktiv i Vfl Bochum och SC Freiburg. Med en kostnad på 1,5 miljoner € för övergången var Bechmann då det dyraste nya tillskottet någonsin för Vfl Bochum. Bechmann slutade som fotbollsspelare i början av år 2017. Under en tid arbetade Bechmann som fotbollsexpert för Eurosport.Världsmästaren Xavi

Ja, Xavi, Xavier Hernández Creus har också vunnit på lotto. Xavi, som är en av de bästa spanska fotbollsspelarna genom tiderna, har en diger meritlista med flera segrar i spanska ligan, Champions League, EM och VM. Han har också varit mycket framgångsrik i Qatar både som spelare och senare som tränare i al Sadd Sports Club.

Varje månad håller klubben ett lotteri med flertal priser och Xavi brukade vara med och spela. Förutom de många mindre priserna fanns naturligtvis en jackpott på 1 miljon riyal, motsvarande cirka 2,4 miljoner svenska kronor. Xavier Hernández Creus som vid tiden hade en årlig inkomst på uppskattningsvis 10 miljoner € fick ytterligare 1 miljon riyal när han vann förstapriset.

Fotboll

Irländske Kevin O'Connor

Kevin O'Connor var fortfarande i början av sin karriär, men fick in en fullträff. Mer exakt var det faktiskt hans farbror som gav den unga andradivisionsproffset i den engelska klubben Preston North End en oväntad överraskning. Farbrorn gav den unga stjärnan från Irland en lottokupong till det irländska jullotteriet. Om inte Kevins mamma, som visste att den vinnande kupongen hade köpts i hennes hemstad, hade påmint honom att kontrollera lottokupongen hade lottovinsten blivit outhämtad då Kevin hade glömt bort kupongen som visade sig ha en vinst på 1 miljon €.

Trots en stor lotterivinst var det otänkbart för Kevin att ge upp sin fotbollskarriär. Och varför skulle han det? Han var ju fortfarande i början av sin karriär och han hade siktet inställt på att spela i Englands högsta division, Premier League.

Om du är intresserad av att testa turen på Irlands Lotto kan du spela på det hos theLotter Sverige. Med spela menas att du kommer att betta på det officiella lotteriets dragningsresultat.

Lotto är populärt över hela världen

Folk gillar att spela på lotterier oavsett hur bra de har det ekonomiskt. Och uppenbarligen spelar det ingen roll vilket land lotteriet är i heller. Lotterier är finns över hela världen. Vissa spelar av tradition, andra på grund av chansen att vinna stort och en del för spänningens skull.

Du som bor i Sverige kan betta på dragningsresultatet i officiella internationella lotterier hos lotteribettingtjänsten theLotter Sverige.