Irland - Lotto: Resultat

Irland - Lotto - Vinnande nummer

  • 34714184729

Irland - Lotto - Vinstöversikt

Visa

Irländska lottots spelregler

Irländska lottots spelregler

Irlands lotto har 7 priskategorier och för att vinna jackpotten behöver du matcha 6 nummer i intervallet 1-45. I dragningen dras även ett bonusnummer från samma trumma som huvudnumren dras från och det numret behövs för att vinna priser i tre av de sex priskategorierna. Om du vill veta oddsen i de olika priskategorierna kan du se dem på vår infosida.

Irlands Lotto har dragning varje onsdag och lördag kl. 19.00 GMT.

Registrera dig för automatiska e-postuppdateringar med Irlands lottoresultat, helt GRATIS.

Irländsk lottostatistik

Irländsk lottostatistik

Det irländska lottot hade sin första dragning 16 april 1988, strax efter att den irländska regeringen hade skapat National Lottery Act i syfte att stödja bl.a. idrott, hälsa, välfärd och konst. 32 cent av varje euro doneras till olika icke-vinstgivande organisationer.

Irländska lottouppdateringar

Irländska lottouppdateringar

Genom åren har en hel del förändringar gjorts i syfte att göra lotteriet mer spännande. 1992 ändrades spelformatet till 6/39 och ett bonusnummer lades till. Två år senare ökades gissningsintervallet till 42 nummer och jackpottstorleken höjdes. 2006 var det dags för ytterligare förändringar. Antalet nummer ökades till 45 och jackpotten fastställdes till 2 miljoner € och andrapriset dubblades till 25 000€.