Japanska lotterier

Upptäck Fjärran Österns lotteripärlor med theLotter Sveriges guide om japanska lotterier! Ta del av informationen och bli positivt överraskad över Japans spännande lotteridragningar; Loto 6, Loto 7 och Mini Loto! Dessa lottospel är kända för att erbjuda några av de största vinsterna i regionen.Innehåll:

Japan har mycket att erbjuda

Medan de flesta förknippar önationen med dess forntida unika kultur och sofistikerade rätter, hör du inte ofta om lotterispelen som erbjuder några av de största vinsterna i Asien! Japan har haft lotteridragningar sedan 1400-talet, då helgedomar och tempel arrangerade dem för att få in pengar för reparationer och underhåll. De lyckliga vinnarna fick amuletter som skulle föra lycka och tur med sig. Århundraden senare köper lotterifans fortfarande japanska lotter, inte för att få en lyckobringande amulett utan för pengavinsternas skull.

Japan

Hur spelar man på japanska lotterier från Sverige?

Det är inte så svårt att spela på japanska lotterier online från Sverige då det är bara att gå in på theLotter Sveriges lista över internationella lotterier. När du har valt det lotteri som du vill spela på är det betting på lotteriets dragningsresultat som gäller. Du väljer dina nummer och betalar för dina lottospel, men du deltar inte i det officiella lotteriet med en fysisk lottokupong utan följer endast resultatet.

Om du vinner via lottobetting betalas vinsten ut av theLotter Sverige, inte av det officiella lotteriet. Vinsterna motsvarar de vinster som vinnarna får i det officiella japanska lotteriet får ut.

Vilka japanska lotterier erbjuder theLotter Sverige?

Du kan betta på tre officiella japanska lotterier online på theLotter Sverige; Loto 6, Loto 7 och Mini Loto. Fortsätt läs för att ta reda på hur du spelar dessa spännande japanska lotterier!

Vilket av de tre lotterierna har bäst vinstodds?

Många spelare vill veta jackpottoddsen innan de börjar spela. Först och främst påverkas lotteriets odds av två saker: Antalet nummer du måste matcha och gissningsintervallet. Ju lägre dessa båda är, desto högre är dina chanser att vinna. Japans Mini Loto har jackpottvinnande odds på endast 1:169 911 och detta beror på just lotteriets lilla nummerintervall och att endast 5 nummermatchningar behövs för att vinna huvudvinsten.

Japans Loto 6 hamnar på andra plats med jackpottoddsen 1:6 096 454. Vinnaroddsen är ett resultat av lotteriets större gissningsintervall (1-43) och kravet på en 6 nummermatchning för förstapriset.

Även om Loto 7 har jackpottoddsen 1:10 295 472 är spelet värt att spela på då det finns en garanterad startjackpott 600 miljoner ¥ (cirka 50 miljoner kr.), betydligt högre än Mini Lotos och Loto 6. Notera att ju svårare en lottojackpott är att vinna desto större är vinsten.

Kort om de tre lotterierna från Japan

De spännande tre japanska lotterierna är värda att tittas närmare på. De skiljer sig åt en hel del i antal nummer, vinstkategorier och i jackpottarnas storlek.

Japanska Loto 7

Loto 7 är det senaste lotterispelet som har kommit från Japan och är det överlägset största av landets fem lotterier. Sedan grundandet 2013 har Loto 7 varit en storfavorit bland japanska spelare då jackpotten kan nå 1 miljard ¥, ca 82 miljoner kr, vilket är taket för förstapriset.Reglerna för Japans Loto 7

Betta på Japans Loto 7 genom att välja sju nummer från ett gissningsintervall 1-37. Du kan välja dina nummer manuellt eller genom att använda alternativet Snabbval och slumpa fram lottonumren. Vid dragningen kommer två bonusnummer att väljas från samma pool som huvudnumren och dessa skapar lotteriets andra, sjätte och sjunde priskategorierna.

För att vinna Loto 7-jackpotten måste spelare matcha alla sju huvudnumren. Jackpotten börjar på 600 miljoner ¥ (cirka 49 miljoner kr.) och kan rulla över tills den når svindlande 1 miljard ¥ (cirka 82 miljoner kr.) - den största jackpotten som erbjuds av alla lotterier i Japan.

Japan Loto 7-dragningen arrangeras varje fredag kl 18:45 (GMT + 9).

Pris Matchning

Pris 1

7

Pris 2

6+1

Pris 3

6

Pris 4

5

Pris 5

4

Pris 6

3+1

Pris 7

3+2

Kolla japanska Loto 7-resultatet efter varje dragning för att se om du har matchande nummer!

Japanska Loto 6

Lotteriarrangören Takarakuji introducerade Loto 6 i oktober 2000. Detta nya lotteri blev en omedelbar hit bland lokala och internationella lotterifans på grund av sina vinster och rolloversystemet och än idag har lotteriet en av de mest populära lotteridragningarna.Reglerna för Japans Loto 6

För att betta på en Loto 6-dragning fyller du helt enkelt i onlinetalongen med sex nummer från gissningsintervallet 1-43. Vid dragningen väljs även ett bonusnummer från samma nummerpool som huvudnumren dras från för att skapa andrakategorivinsten, 5 + 1.

Japans Loto 6 har en startjackpott på 200 miljoner ¥ (ungefär 17 miljoner kr.) som kan vinnas genom att matcha alla 6 vinnarnumren. Om ingen vinner jackpotten rullar den vidare till nästa dragning tills den når taket på 600 miljoner ¥ (cirka 50 miljoner kr). Lotteriet har även fyra sekundära vinstkategorier och för att vinna ett av vinsterna i dem behöver du matcha minst tre huvudnummer.

Pris Matchning

Pris 1

6

Pris 2

5+1

Pris 3

5

Pris 4

4

Pris 5

3

Du kan se det senaste japanska Loto 6 resultatet här på theLotter Sveriges webbplats och jämföra numren med dina nummer och se om du är en vinnare.

Loto 6-dragningarna äger rum två gånger i veckan, på måndagar och torsdagar kl. 18:45 (GMT +9) och motsvarar måndagar och torsdagar kl. 05:45 svensk tid.

Japanska Mini Loto

Mini Loto är det minsta lotteriet på listan, men är trots sin storlek omtyckt. Japanska Mini Loto lanserades i april 1999 som ett spel med fantastiska lotterivinster och goda vinstmöjligheter.

Tack vare det lilla gissningsintervallet och antalet nummer som behövs för att vinna är jackpottoddsen så bra att dragningarna har ofta mer än en jackpottvinnare.

Om du gillar japanska Mini Loto kanske du vill också testa ett annat minilotteri, polska Mini Loto, som också har goda vinstchanser.Reglerna för Japans Mini Loto

Betta på Japans Mini Loto genom att välja 5 nummer från gissningintervallet 1-31. Precis som för Loto 6 väljs 1 bonusnummer på dragningsdagen. Numret dras från från samma nummerintervall som huvudnumren för att bilda andrapriskategorins 4 + 1-pris.

Japanska Mini Loto har en fast jackpott på cirka 10 miljoner ¥ (ca 800 000 kr.), som inte kan rulla över till nästa dragning, och ytterligare tre vinstkategorier med garanterade vinnare varje vecka. Eftersom Mini Loto inte har ett överföringssystem som Loto 6 och Loto 7 fördelas alla vinstpengarna bland vinnarna. Detta i kombination med det faktum att de slutliga vinstsummorna är beroende av kupongförsäljningen och därför kan lotterivinsterna vara både större och mindre än det annonserade beloppet.

Om du har deltagit med några lotterispel vill du säkert kolla japanska Mini Loto-resultatet som laddas upp strax efter varje dragning, som äger rum varje tisdag kl 18:45 (GMT + 9).

Pris Matchning

Pris 1

5

Pris 2

4+1

Pris 3

4

Pris 4

3

Intressant dragning: Dragningen 18 juni 2019 var minst sagt intressant då de dragna vinnarnumren för japanska Mini Loto var 21, 24, 26, 27 och 28 och bonusnumret var 22.

 

Missa inte lotteridragningar

För att du inte ska behöva missa några spännande japanska lotteridragningar kan du köpa antingen ett flerdragningspaket för några dragningar eller en prenumeration.

Japanska lotteriers unika historia

Lotterispel går tillbaka århundraden i Japan. En av de tidigaste uppgifterna är från 1624 där det framkommer att besökare i ett tempel i provinsen Ryuanji, dagens Osaka, skulle lägga en träplatta med påskrivet namn i en låda mellan nyårsdagen och den 7 januari. Den 7 januari skulle en munk välja tre träplattor ur lådan och ge var och en av vinnarna en lyckoamulett.

Liknande lotterispel anordnades under hela Edo-perioden som ett sätt för tempel och helgedomar att få in pengar för reparationer och underhåll av byggnaderna.

Japansk lotteri historia

När fler spelare fick upp ögonen för lotterier började privata företag anordna lotterispel. Detta gillades inte av Shogunate-regeringen som upprepade gånger förbjöd lotterier då de ansågs göra allmänheten materialistisk. Den ekonomiskt instabila regeringen kunde emellertid inte ge ekonomisk hjälp till tempel och helgedomar och därför tilläts lotteriförsäljning för en tid. År 1842 förbjöd den regerande Tenpo-regeringen lotterier helt under de kommande 103 åren.

Japans moderna lotterisystem lanserades i oktober 1945, tre månader efter slutet av andra världskriget som ett sätt att förhindra inflation efter kriget. 1948 fick varje prefektur (administrativt område) etablera sitt eget lokala lotteri för att samla in pengar till återuppbyggnaden av förödelsen som kriget hade orsakat. När den ekonomiska situationen fortsatte att återhämta sig, lanserade Japan det nationella lotteriet Takerakuji år 1954. Det var först i slutet av 1980-talet när de nummervalda lotterier som vi är vana vid kom till Japan. Mini Loto lanserades 1999, Loto 6 år 2000 och så sent som 2013 lanserades Loto 7.

Genom århundradena har lotterier förblivit ett oumbärligt sätt att hjälpa och underhålla prefekturer över hela Japan utan att höja skatten för folket. När japanerna spelar ett japanskt lotteri betalas 45% av intäkterna till vinnarna, medan 40% av intäkterna går till de lokala myndigheterna och de återstående 15% täcker detaljhandelns provisioner och administrationskostnader. Enligt en 2016-undersökning publicerad på Takarakuji-webbplatsen har cirka 76,4% av Japans befolkning spelat lotteri minst en gång.

lotterikiosk Japan

Japanska lotterier hos theLotter Sverige

Japanska lotterier har vunnit världsomspännande popularitet tack vare att de erbjuder några av de största vinsterna i Asien till vinstvänliga odds. Spelare bosatta i Sverige kan vara med och spela om vinsterna genom att betta på lotteriernas dragningsresultat. På theLotter Sverige är det enkelt och tryggt att lotteribetta på Loto 6, Loto 7:s och Mini Lotos utfall.Om du är intresserad av lotterier från andra länder har theLotter Sverige ett stort utbud av lotterier som du kan välja mellan. På sajten hittar du dagliga lotterier och även världens största lotteri; US Powerball som ståtar med världsrekord i jackpott. Passa även på att läsa guiden om amerikanska lotterier!