Japanska lotterier

Upptäck Fjärran Österns lottopärlor med theLotter Sveriges guide om japanska lotterier! Du kommer att bli positivt överraskad av Japans spännande lottodragningar; Loto 6, Loto 7 och Mini Loto! Dessa lottospel är populära bland spelarna i regionen och den senaste tiden har även spelare utanför Japans gränser fått upp ögonen för dem.Innehåll:

Japan har mycket att erbjuda

Medan de flesta förknippar önationen med dess forntida unika kultur och sofistikerade rätter, hör du inte ofta om lottospelen som erbjuder några av de största vinsterna i Asien! Japan har haft lottodragningar sedan 1400-talet då helgedomar och tempel arrangerade dem för att få in pengar för reparationer och underhåll. De lyckliga vinnarna kunde vinna amuletter som skulle föra lycka och tur med sig. Århundraden senare spelar lottofans fortfarande på japanska lotterier, inte för att få en lyckobringande amulett utan för pengavinsternas skull.

Hur spelar man på japanska lotterier från Sverige?

Det är inte så svårt att spela på japanska lotterier online från Sverige då det är bara att gå in på theLotter Sveriges lista över internationella lotterier. När du har valt det lotto som du vill spela på är det betting på lottots dragningsresultat som gäller. Du väljer dina nummer och betalar för dina lottospel, men du deltar inte i det officiella lottot med en fysisk lottokupong utan följer endast resultatet.

Om du vinner via lottobetting betalar theLotter Sverige ut vinsten, inte det officiella lottot. Vinsterna motsvarar de vinster som vinnarna får ut i det officiella japanska lottot.

Vilka japanska lotterier erbjuder theLotter Sverige?

Du kan betta på tre officiella japanska lotterier online hos theLotter Sverige; Loto 6, Loto 7 och Mini Loto. Fortsätt läs för att ta reda på hur du spelar dessa spännande japanska lotterier!

Vilket av de tre lotterierna har bäst vinstodds?

Många spelare vill veta jackpottoddsen innan de börjar spela. Först och främst påverkas lottooddsen av två saker: Antalet nummer du måste matcha och gissningsintervallet. Ju lägre dessa båda är, desto större är dina chanser att vinna. Japans Mini Loto har jackpottodds på 1:169 911 och detta beror på just det lilla nummerintervallet och att endast 5 nummermatchningar behövs för att vinna huvudvinsten.

Japans Loto 6 hamnar på andra plats med jackpottoddsen 1:6 096 454. Vinstoddsen är ett resultat av det större gissningsintervallet (1-43) och kravet på en sex-nummermatchning för att vinna jackpotten.

Även om Loto 7 har jackpottoddsen 1:10 295 472 är spelet värt att spela då det finns en garanterad startjackpott 600 miljoner ¥ (cirka 50 miljoner kr.), betydligt högre än Mini Lotos och Loto 6. Notera att ju svårare en lottojackpott är att vinna desto större är vinsten.

Kort om de tre lotterierna från Japan

De spännande tre japanska lotterierna är värda att tittas närmare på då de skiljer sig åt i antal nummer, vinstkategorier och i jackpottstorlek.

Japanska Loto 7

Loto 7 är det senaste lottospelet som har kommit från Japan och är det överlägset största av landets fem lotterier. Ända sedan 2013 när Loto 7 grundades har det varit en storfavorit bland japanska spelare på grund av jackpotten som har ett tak på 1 miljard ¥, ca 82 miljoner kr.Reglerna för Japans Loto 7

Betta på Japans Loto 7 genom att välja sju nummer från gissningsintervallet 1-37! Du kan välja dina nummer manuellt eller genom att använda Snabbvalet och slumpa fram dem. Vid dragningen kommer två bonusnummer att dras från samma trumma som huvudnumren och med hjälp av dem skapar man andra, sjätte och sjunde vinstkategorierna.

För att vinna Loto 7-jackpotten måste du matcha alla sju huvudnumren. Jackpotten börjar på 600 miljoner ¥ (cirka 49 miljoner kr.) och kan rulla över tills den når 1 miljard ¥ (cirka 82 miljoner kr.). Inget lotto i Japan kan komma upp i samma summa.

Japan Loto 7-dragningen äger rum varje fredag kl 18.45 japansk lokal tid.

Vinst Matchning

Vinst 1

7

Vinst 2

6+1

Vinst 3

6

Vinst 4

5

Vinst 5

4

Vinst 6

3+1

Vinst 7

3+2

Kolla japanska Loto 7-resultatet efter varje dragning för att se om du har matchande nummer!

Japanska Loto 6

Lottoarrangören Takarakuji introducerade Loto 6 i oktober 2000. Detta nya lotto blev en omedelbar hit bland lokala och internationella lottofans på grund av sina vinster och regeln om att jackpotten kan fortsätta och växa fram tills det finns minst en spelare som gissar rätt på alla numren.Reglerna för Japans Loto 6

För att betta på en Loto 6-dragning fyller du helt enkelt i onlinetalongen med sex nummer mellan 1 och 43. Vid dragningen dras även ett bonusnummer som du behöver för att vinna andrakategorivinsten, 5 + 1.

Japans Loto 6 har en startjackpott på 200 miljoner ¥ (ungefär 17 miljoner kr.) som du kan vinna genom att matcha alla 6 vinnarnumren. Om ingen vinner jackpotten rullar den vidare tills den når taket på 600 miljoner ¥ (cirka 50 miljoner kr). Det finns fyra vinstkategorier till och för att vinna en av de vinsterna behöver du matcha minst tre huvudnummer.

Vinst Matchning

Vinst 1

6

Vinst 2

5+1

Vinst 3

5

Vinst 4

4

Vinst 5

3

Det senaste japanska Loto 6 resultatet finns här på theLotter Sveriges webbplats så att du kan se om du är en vinnare.

Loto 6-dragningarna äger rum två gånger i veckan, på måndagar och torsdagar kl. 18.45 japansk lokal tid och motsvarar samma dagar fast kl. 05.45 svensk tid.

Japanska Mini Loto

Mini Loto är det minsta lottot på listan, men är trots sin storlek omtyckt. Japanska Mini Loto lanserades i april 1999 som ett spel med fantastiska lottovinster och goda vinstmöjligheter.

Tack vare det lilla gissningsintervallet och antalet nummer som behövs för att vinna huvudvinsten är oddsen så bra att det ofta finns mer än en jackpottvinnare.

Om du gillar japanska Mini Loto kanske du vill också testa och spela Polens Mini Lotto, som också har goda vinstchanser.Reglerna för Japans Mini Loto

Betta på Japans Mini Loto genom att välja 5 nummer mellan 1 och 31. Precis som för Loto 6 finns 1 bonusnummer med i spelet. Numret dras från samma trumma som huvudnumren och med hjälp av det har man skapat andravinstkategorins 4 + 1-vinst.

Mini Loto har en fast jackpott på cirka 10 miljoner ¥ (ca 800 000 kr.), som inte kan rulla över till nästa dragning, och ytterligare tre vinstkategorier med garanterade vinnare varje vecka. Eftersom Mini Loto inte har ett överföringssystem som Loto 6 och Loto 7 måste alla vinstpengarna fördelas bland vinnarna. De slutliga vinstsummorna är beroende av kupongförsäljningen och däför kan lottovinsterna vara både större och mindre än de annonserade beloppen.

Om du har deltagit med några lottospel vill du säkert kolla japanska Mini Loto-resultatet som laddas upp strax efter varje dragning, som äger rum varje tisdag kl 18.45 japansk lokal tid.

Vinst Matchning

Vinst 1

5

Vinst 2

4+1

Vinst 3

4

Vinst 4

3

Intressant dragning: Dragningen 18 juni 2019 var minst sagt intressant då de dragna vinnarnumren i japanska Mini Loto var 21, 24, 26, 27 och 28 och bonusnumret var 22.

 

Missa inte lottodragningar

För att du inte ska missa några spännande japanska lottodragningar kan du köpa dina bets som ett flerdragningspaket för några dragningar eller en prenumeration som gäller tills vidare.

Japanska moln

Japans unika lottohistoria

Lotterispel går tillbaka århundraden i Japan. En av de tidigaste uppgifterna är från 1624 där det framkommer att besökare i ett tempel i provinsen Ryuanji, dagens Osaka, skulle lägga en träplatta med påskrivet namn i en låda mellan nyårsdagen och den 7 januari. Den 7 januari valde en munk tre träplattor ur lådan och var och en av vinnarna fick en lyckoamulett.

Liknande lotterispel anordnades under hela Edo-perioden som ett sätt för tempel och helgedomar att få in pengar för underhållet av byggnaderna.

När lotterierna fick allt fler spelare började privata företag anordna lotterispel. Detta gillades inte av Shogunate-regeringen som upprepade gånger förbjöd lotterier då de ansågs göra allmänheten materialistisk. Den ekonomiskt instabila regeringen kunde emellertid inte ge ekonomisk hjälp till tempel och helgedomar och därför tilläts lotteriförsäljning för en tid. År 1842 förbjöd den regerande Tenpo-regeringen lotterier helt under de kommande 103 åren.

Japans moderna lottosystem lanserades i oktober 1945, tre månader efter slutet av andra världskriget som ett sätt att förhindra inflation efter kriget. 1948 fick varje prefektur (administrativt område) etablera ett eget lokalt lotto för att få in pengar till återuppbyggnaden av förödelsen som kriget hade orsakat. När den ekonomiska situationen blev bättre lanserade Japan det nationella lotteriet Takerakuji år 1954. Det var först i slutet av 1980-talet när de nummervalda lotterier som vi är vana vid kom till Japan. Mini Loto lanserades 1999, Loto 6 år 2000 och så sent som 2013 lanserades Loto 7.

Genom århundradena har lotterier förblivit ett oumbärligt sätt att hjälpa och underhålla prefekturer över hela Japan utan att höja skatten för folket. När japanerna spelar ett japanskt lotto går 45 % av intäkterna till vinnarna, medan 40 % av intäkterna går till de lokala myndigheterna och de återstående 15 % täcker detaljhandelns provisioner och administrationskostnader. Enligt en undersökning publicerad år 2016 på Takarakuji-webbplatsen har cirka 76,4 % av Japans befolkning spelat på lotto minst en gång.

Japanska lotterier hos theLotter Sverige

Japanska lotterier har vunnit många lottospelares gunst tack vare vinstvänliga odds och spännande vinster. Spelare bosatta i Sverige kan också vara med och spela om vinsterna genom att betta på de officiella lotteriernas dragningsresultat. På theLotter Sverige är det enkelt och tryggt att lottobetta på Loto 6, Loto 7 och Mini Lotos dragningsresultat.Om du är intresserad av lotterier från andra länder har theLotter Sverige ett stort utbud av lotterier som du kan välja mellan. På webbplatsen hittar du många sorters lotterier och även världens största lotto; US Powerball som ståtar med världsrekord i jackpott. Passa även på att läsa guiden om amerikanska lotterier!