Betta på US Powerball online

Den fjärde största jackpotten i US Powerballs lotterihistoria

Hur spelar man US Powerball?

Hur bettar man på US Powerballs utfall?

För att börja spela US Powerball lotto ska du välja 5 huvudnummer mellan 1 och 69 och 1 Powerballnummer mellan 1 och 26. När dragningsresultatet publiceras ska du jämföra dina valda nummer med utfallet och se om du har nummermatchningar. Med matchade nummer kan du vinna lottopriser från nio vinstkategorier och för att vinna en del av de priserna behövs Powerballnumret.

US Powerball har lottodragning varje onsdag och lördag. På vår informationssida kan du läsa mer om dragningarna.

Choose Power Play to Boost Your Powerball Lottery Prize

Vad är Power Play?

US Powerball erbjuder en valfri funktion, Power Play, som multiplicerar dina sekundärpriser 2, 3, 4, 5 eller 10 gånger beroende på dragning och jackpottens storlek. Om du matchar fem nummer och spelar med Power Play kan du vinna 2 miljoner $ om du vinner andrapriset. För att lägga till Power Play till dina lottospel är det bara att kryssa i Power Play rutan.

Hur vinner man på US Powerball?

Hur vinner man på US Powerball lotto?

Om du har matchat 5 nummer och 1 Powerballnummer har du vunnit Powerballs jackpott. Med partiella nummermatchningar har du chans till vinster från de 8 sekundära priskategorierna. US Powerball Lotto erbjuder världens största startjackpott på 40 miljoner $ och jackpotten ökar med minst 5 miljoner $ vid varje rollover, d.v.s. pengarna förs över till nästa dragning om det inte finns någon jackpottvinnare. Med ett personbästa på 1,58 miljarder $ i januari 2016, är detta amerikanska superlotteri något att räkna med. Mer US Powerball fakta och information om vinnare hittar du i vår Powerball guide.

Vad händer om jag vinner Powerball Lotto?

Vad händer om jag vinner Powerball Lotto?

När du vinner ett pris får du ett vinstmeddelande per mejl eller SMS. Vinster från de lägre priskategorierna sätts in på ditt spelkonto. Om du vinner jackpotten tar det lite längre tid att processa det innan du har pengarna på ditt bankkonto. På grund av olika regler hos försäkringsbolag och lotteriet kan din personliga närvaro krävas för att lösa ut priset. I dessa fall hjälper theLotter Sverige till med resan och förser dig med all information som du behöver.

Powerballs resultatsida finns det senaste dragningsresultatet.

Nyheter från US Powerball

På grund av den nuvarande situationen (med covid19) bestäms US Powerball startjackpott och jackpottens höjningar av kupongförsäljningen och räntesatserna. Förändringen har gjorts för att säkerställa spelets kontinuitet, samt finansieringen av de många välgörenhetsorganisationerna och sociala program som gynnas av lotteriet.

US Powerball har dragning på onsdag 20 januari och jackpotten är 730 miljoner $ (efter avdrag 372,2 miljoner $). Priset är för närvarande världens näst största lotterijackpott.

Powerball-jackpottpriset på 22 miljoner $ vanns efter bara en enda rollover i 10 juni 2020 dragningen av en spelare från delstaten Wisconsin. Vinnaren kommer att ha 180 dagar på sig att hämta ut priset, antingen i 29 årliga utbetalningar eller som en engångssumma på 16,7 miljoner $. Dragningens vinnarnummer var 10, 33, 41, 52, 54 och Powerball 18.

Efter 16 överrullningar vanns Powerballs jackpott på 135 miljoner $ till slut i dragningen den 3 juni 2020! Den lyckliga spelaren som matchade alla sex vinnande numren, 1, 3, 26, 41, 64 och Powerball-numret 17, köpte sin lottokupong i delstaten West Virginia. Vinnaren kommer att ha 60 dagar på sig att hämta ut sitt fantastiska pris, som är värt 107 miljoner $ som engångsbelopp eller cirka 135 miljoner $ om det tas ut i 30 årliga utbetalningar.