De största EuroMillions vinnarna

Europa har ett eget superlotteri med massiva jackpottar: EuroMillions. Spelare runt om i Europa ser fram emot de två veckodragningarna, alla i hopp om att vinna jackpotten som startar på 17 miljoner € och som kan växa upp till 230 miljoner €. Finns det spelare som har vunnit massiva jackpottar och i så fall hur mycket har de största EuroMillions-vinnarna vunnit sedan spelet startade 2004?Innehåll:

1:a plats: Frankrike

Grands gagnants EuroMillions

Den 15 oktober 2021 sattes ett nytt rekord i EuroMillions. En fantastisk jackpott på 220 miljoner € vanns av en spelare bosatt på Haiti i Franska Polynesien. Priset var inte bara EuroMillions högsta utdelade jackpott utan också den största vinsten någonsin i Frankrike.

Sex överrullningar räckte för att jackpotten skulle nå sitt tak på 220 miljoner €. De vinnande numren var: 21, 26, 31, 34, 49 och tilläggsnumren 2 och 5.

Eftersom jackpotten nådde sitt tak på 220 miljoner € blev det enligt reglerna möjligt att öka jackpottgränsen till 230 miljoner € i nästa jackpottserie.

2:a plats: Schweiz

Grands gagnants EuroMillions

Jackpotten i den första Superdragningen som anordnades 2021 fortsatte att växa tills den nådde EuroMillions dåvarande gräns på 210 miljoner €.

Jackpotten som vid tidpunkten var ett rekord vanns med en kupong köpt i Schweiz. Spelaren har, som många andra EuroMillions vinnare, valt att inte gå ut offentligt med sitt namn, vilket denne har rätt till enligt lotteriets regler.

3:e plats: Frankrike

Grands gagnants EuroMillions

Frankrike har haft flyt när det kommer till EuroMillions vinster. Den 11 december 2020 vann en fransk spelare ett rekordpris på 200 miljoner €. Detta var inte bara det 110:e EuroMillions topp-pris som vunnits i Frankrike, utan också den 500:e jackpotten som vunnits i de deltagande länderna sedan lanseringen av EuroMillions-lotteriet 2004.

Observera att detta var första gången sedan EuroMillions start som jackpotten kunde överstiga det sedan länge fastslagna taket på 190 miljoner €!

4:e plats – Jackpottar på 190 miljoner €

Grands gagnants EuroMillions

Som vi redan har nämnt var EuroMillions jackpott under många år satt till maximalt 190 miljoner €. Under de åren lyckades en del spelare vinna maximibeloppet och de hamnar därför på en gemensam fjäre plats. Mer om jackpott-taket hittar du i vår guide.

Storbritannien

Den sista spelaren som vann maxjackpotten på 190 miljoner € kom från Storbritannien. Då det inte fanns fler jackpottvinnare i dragningen den åttonde oktober 2019 fick spelaren se sitt bankkonto fyllas med motsvarande 170 miljoner £. Vinnaren var snabb med att kontakta det nationella lotteriet för att få ut sitt pris och valde samtidigt att vara anonym.

Spanien

En spelare som köpte sin EuroMillions-kupong på turistorten Las Palmas blev mångmiljonär efter dragningen den 6 oktober 2017 - ett datum som troligtvis inte kommer att falla i glömska.

Det var också tredje gången sedan EuroMillions-lotteriet skapades som jackpotten nådde sitt tak på 190 miljoner €. Superjackpotten hade startat den 15 september 2017 och nådde taket på 190 miljoner € tisdagen den 3 oktober 2017. Det krävdes därefter en dragning för att jackpotten skulle falla, vilket gjorde det möjligt för vinnarna av sekundärpriserna att tjäna ännu större vinster.

Portugal

Portugal ligger inte i topp när det gäller stora EuroMillions jackpottar, men 24 oktober 2014 skrällde det till ordentligt när en anonym spelare lyckades matcha sina nummer med utfallet. Jackpotten hade efter sex överrullningar växt till 190 miljoner €. Man vet att spelaren kommer från Castelo Branco, i centrala Portugal, nära den spanska gränsen.

Med långsam tillväxt och färska siffror som visar att arbetslösheten ligger på 13,4 % är Portugal ett av de länder i euroområdet som drabbats hårdast av den ekonomiska krisen. Den här vinnaren behöver dock inte oroa sig för privatekonomin trots en lokal skatt på 20 %.

England

De första som vann jackpotten på 190 miljoner € var det engelska paret Adrian och Gillian Bayfords. Jackpotten hade innan den 10 augusti 2012 hunnit växa under fjorton dragningar. Då de var de första EuroMillions vinnarna som vann den högsta möjliga jackpotten fick paret stor publicitet i hemlandet.

Det massiva priset kunde inte hjälpa Adrian och Gillian att lappa ihop sitt knakande äketenskap och endast 15 månader efter vinsten gick de skilda vägar.

5:e plats: Belgien och Irland

Grands gagnants EuroMillions

De femte största EuroMillions-vinnarna kommer från Dublin i Irland och Limburg i Belgien. Jackpotten på 187 miljoner € fick delas mellan två spelare då det fanns två kuponger med de rätta numren.Blev du intresserad av det här fantastiska lotteriet? Du hittar EuroMillions hos oss på theLotter Sverige och du kan spela genom att betta på dess dragningsresultat. Vinsterna och priskategorierna motsvarar de som finns på det officiella EuroMillions-lotteriet.