De största EuroMillions-vinnarna

Europa har ett eget superlotto med massiva jackpottar; EuroMillions. Spelare runt om i Europa ser fram emot de två veckodragningarna, alla i hopp om att vinna jackpotten som startar på 17 miljoner € och som kan växa upp till 250 miljoner €. Undrar du hur mycket de största EuroMillions-jackpottvinnarna har vunnit sedan spelet startade 2004?Innehåll:

1:a plats: 240 miljoner € - Österrike

En österrikare tog hem 240 miljoner € i EuroMillionsdragningen den 8 december 2023. Vinnaren hade prickat in numren 17, 30, 42, 48, 50 och de två tilläggsnumren 4 och 8 på Win2day, en spelplattform. I det här fallet får den lyckliga vinnaren behålla hela summan eftersom Österrike inte beskattar lotterivinster.

Som majoriteten av storvinnare har även den här spelaren beslutat sig för att inte gå ut med sitt namn offentligt och därför vet allmänheten inte ens om det är en man eller kvinna som har vunnit. Även bostadsorten är hemlig.

2:a plats: 230 miljoner € - Storbritannien

En spelare i Storbritannien prickade in de rätta numren i EuroMillions-dragningen tisdagen 19 juli 2022. Numren 6, 23, 27, 40, 41 och Lucky Starnumren 2 och 12 förde med sig en vinst på 230 miljoner €, vilket motsvarar 195 707 000 pund.

Enligt EuroMillions regler behöver vinnaren inte gå ut offentligt med sitt namn utan kan bestämma sig för att förbli anonym, vilket kan vara en bra idé med tanke på vinstens storlek. Den lyckliga spelaren var vid vinsttillfället Storbritaniens största EuroMillions jackpottvinnare genom tiderna. Vid vinsttillfället var jackpotten den största lottovinsten någonsin i Europa.

3:e plats: 220 miljoner € - Frankrike

Den 15 oktober 2021 slog EuroMillions ett nytt rekord. En fantastisk jackpott på 220 miljoner € gick till en spelare bosatt på Tahiti i Franska Polynesien. Vinsten var inte bara EuroMillions högsta utdelade jackpott utan också den största lottovinsten någonsin i Frankrike.

Sex överrullningar räckte för att jackpotten skulle nå sitt tak på 220 miljoner €. De vinnande numren var 21, 26, 31, 34, 49 och tilläggsnumren 2 och 5.

Eftersom jackpotten nådde sitt tak på 220 miljoner € blev det enligt reglerna möjligt att öka jackpottgränsen till 230 miljoner € inför den nästa jackpottserien.

4:e plats: 215,8 miljoner € - Storbritannien

Den 10 maj 2022 vann det brittiska paret Joe och Jess Thwait EuroMillions jackpott på 215,8 miljoner € genom att matcha numren 3, 25, 27, 28, 29 och Lucky Star-numren 4 och 9. De nyblivna EuroMillions storvinnarna beslutade sig för att gå ut offentligt och berätta om sin vinst.

Överraskande nog delades denna enorma jackpott ut i en vanlig EuroMillions-dragning och inte som en del av en Superdragningsserie.

5:e plats: 210 miljoner € - Schweiz

Jackpotten i den första EuroMillions Superdraw år 2021 fortsatte att växa tills den nådde EuroMillions dåvarande gräns på 210 miljoner €.

Jackpotten som vid tidpunkten var ett rekord vanns med en kupong köpt i Schweiz. Spelaren har, som många andra EuroMillions vinnare, valt att inte gå ut offentligt med sitt namn, vilket denne har rätt till enligt lottoreglerna.

6:e plats: 200 miljoner € - Frankrike

Frankrike har haft flyt när det kommer till stora vinster. Den 11 december 2020 vann en fransk spelare en rekordvinst på 200 miljoner €. Detta var inte bara det 110:e EuroMillions-toppvinsten som gått till en fransk spelare, utan också EuroMillions 500:e jackpott sedan lanseringen 2004.

Detta var första gången sedan EuroMillions start som jackpotten kunde överstiga det tidigare fastslagna taket på 190 miljoner €!

7:e plats: 190 miljoner €

Under många år var EuroMillions jackpott satt till maximalt 190 miljoner €. Några spelare lyckades vinna maximibeloppet och de hamnar därför på en gemensam femte plats. Mer om jackpott-taket i EuroMillions hittar du i vår guide.

Storbritannien

Den sista spelaren som vann maxjackpotten på 190 miljoner € kom från Storbritannien. Då det inte fanns fler jackpottvinnare i dragningen den åttonde oktober 2019 fick spelaren se sitt bankkonto växa med motsvarande 170 miljoner £. Den nyblivna EuroMillions vinnaren var snabb med att kontakta det nationella lotteriet för att få ut sin vinst och valde samtidigt att vara anonym lottovinnare.

Spanien

Spelaren som köpte sin EuroMillions-kupong på turistorten Las Palmas blev mångmiljonär efter dragningen den 6 oktober 2017 - ett datum som troligtvis inte kommer att falla i glömska.

Det var också tredje gången sedan EuroMillions skapades som jackpotten nådde sitt tak på 190 miljoner €. Superjackpotten hade startat den 15 september 2017 och nådde taket på 190 miljoner € tisdagen den 3 oktober 2017. I dragningen efter föll jackpotten.

Portugal

Portugal ligger inte i topp när det gäller stora EuroMillions jackpottar, men 24 oktober 2014 skrällde det till ordentligt när en anonym spelare gissade rätt på numren. Jackpotten hade efter sex överrullningar växt till 190 miljoner €. Man vet att spelaren kommer från Castelo Branco i centrala Portugal, nära den spanska gränsen.

England

De första som vann jackpotten på 190 miljoner € var det engelska paret Adrian och Gillian Bayfords. Jackpotten hade innan den 10 augusti 2012 hunnit växa under fjorton dragningar. Då paret var de första stora EuroMillions jackpottvinnarna fick de stor publicitet i hemlandet.

Men den massiva vinsten kunde inte hjälpa Adrian och Gillian att lappa ihop sitt knakande äktenskap och endast 15 månader efter vinsten gick de skilda vägar.

EuroMillions på theLotter Sverige

Blev du intresserad av det här fantastiska lottot? Du hittar EuroMillions hos oss på theLotter Sverige och du kan spela på det genom att betta på dess dragningsresultat. Vinsterna och antalet vinstkategorier motsvarar de som finns på det officiella EuroMillions.

Ta gärna en titt på vår artikel om lotterier i Europa då det finns många spännande lotterier på kontinenten som är värda att betta på.

Funderar du på hur mycket svenska lottospelare har vunnit som mest? De har faktiskt vunnit riktigt bra jackpottar, kanske inte lika stora som EuroMillions enorma jackpottar, men med svenska mått mätt otroliga vinster. Passa på och ta en titt på vad de största svenska lottovinnarna har vunnit!