De största EuroMillions-vinnarna

Europa har ett eget superlotto med massiva jackpottar; EuroMillions. Spelare runt om i Europa ser fram emot de två veckodragningarna, alla i hopp om att vinna jackpotten som startar på 17 miljoner € och som kan växa upp till 240 miljoner €. Undrar du hur mycket de största EuroMillions-vinnarna har vunnit sedan spelet startade 2004?Innehåll:

1:a plats: Storbritannien

EuroMillions största vinnare

En spelare i Storbritannien lyckades pricka in de rätta numren i EuroMillions-dragningen tisdagen 19 juli 2022. Numren 6, 23, 27, 40, 41 och Lucky Starnumren 2 och 12 förde med sig en vinst på 230 miljoner €, vilket motsvarar 195 707 000 pund.

Enligt EuroMillions regler behöver vinnaren inte gå ut offentligt med sitt namn utan kan bestämma sig för att förbli anonym, vilket kan vara en bra idé med tanke på vinstens storlek. Den lyckliga spelaren är nu Storbritaniens största lottovinnare genom tiderna. Vid vinsttillfället var jackpotten ett europeiskt lottorekord.

2:a plats: Frankrike

EuroMillions största vinnare

Den 15 oktober 2021 sattes ett nytt rekord i EuroMillions. En fantastisk jackpott på 220 miljoner € vanns av en spelare bosatt på Haiti i Franska Polynesien. Vinsten var inte bara EuroMillions högsta utdelade jackpott utan också den största vinsten någonsin i Frankrike.

Sex överrullningar räckte för att jackpotten skulle nå sitt tak på 220 miljoner €. De vinnande numren var: 21, 26, 31, 34, 49 och tilläggsnumren 2 och 5.

Eftersom jackpotten nådde sitt tak på 220 miljoner € blev det enligt reglerna möjligt att öka jackpottgränsen till 230 miljoner € i nästa jackpottserie.

3:e plats: Storbritannien

EuroMillions största vinnare

Den 10 maj 2022 vann det brittiska paret Joe och Jess Thwait EuroMillions jackpott på 215,8 miljoner €. De hade matchat de vinnande numren 3, 25, 27, 28, 29 och Lucky Star-numren 4 och 9. Nummermatchningen gjorde dem till de största brittiska lottovinnarna någonsin.

Överraskande nog delades denna enorma jackpott ut i en vanlig EuroMillions-dragning och inte som en del av en Superdragningsserie.

4:e plats: Schweiz

EuroMillions största vinnare

Jackpotten i den första Superdragningen som anordnades 2021 fortsatte att växa tills den nådde EuroMillions dåvarande gräns på 210 miljoner €.

Jackpotten som vid tidpunkten var ett rekord vanns med en kupong köpt i Schweiz. Spelaren har, som många andra EuroMillions vinnare, valt att inte gå ut offentligt med sitt namn, vilket denne har rätt till enligt lottoreglerna.

5:e plats: Frankrike

EuroMillions största vinnare

Frankrike har haft flyt när det kommer till EuroMillions vinster. Den 11 december 2020 vann en fransk spelare en rekordvinst på 200 miljoner €. Detta var inte bara det 110:e EuroMillions toppvinst som vunnits i Frankrike, utan också den 500:e jackpotten som vunnits i de deltagande länderna sedan lanseringen av EuroMillions 2004.

Observera att detta var första gången sedan EuroMillions start som jackpotten kunde överstiga det sedan länge fastslagna taket på 190 miljoner €!

6:e plats – Jackpottar på 190 miljoner €

EuroMillions största vinnare

Som vi redan har nämnt var EuroMillions jackpott under många år satt till maximalt 190 miljoner €. Under de åren lyckades en del spelare vinna maximibeloppet och de hamnar därför på en gemensam femte plats. Mer om jackpott-taket hittar du i vår guide.

Storbritannien

Den sista spelaren som vann maxjackpotten på 190 miljoner € kom från Storbritannien. Då det inte fanns fler jackpottvinnare i dragningen den åttonde oktober 2019 fick spelaren se sitt bankkonto fyllas med motsvarande 170 miljoner £. Vinnaren var snabb med att kontakta det nationella lotteriet för att få ut sin vinst och valde samtidigt att vara anonym.

Spanien

En spelare som hade köpt sin EuroMillions-kupong på turistorten Las Palmas blev mångmiljonär efter dragningen den 6 oktober 2017 - ett datum som troligtvis inte kommer att falla i glömska.

Det var också tredje gången sedan EuroMillions skapades som jackpotten nådde sitt tak på 190 miljoner €. Superjackpotten hade startat den 15 september 2017 och nådde taket på 190 miljoner € tisdagen den 3 oktober 2017. Det krävdes därefter en dragning för att jackpotten skulle falla, vilket gjorde det möjligt för vinnarna av de övriga vinsterna att få ännu större vinster.

Portugal

Portugal ligger inte i topp när det gäller stora EuroMillions jackpottar, men 24 oktober 2014 skrällde det till ordentligt när en anonym spelare lyckades matcha sina nummer med utfallet. Jackpotten hade efter sex överrullningar växt till 190 miljoner €. Man vet att spelaren kommer från Castelo Branco, i centrala Portugal, nära den spanska gränsen.

Med långsam tillväxt och färska siffror som visar att arbetslösheten ligger på 13,4 % är Portugal ett av de länder i euroområdet som drabbats hårdast av den ekonomiska krisen. Den här vinnaren behöver dock inte oroa sig för privatekonomin trots en lokal skatt på 20 %.

England

De första som vann jackpotten på 190 miljoner € var det engelska paret Adrian och Gillian Bayfords. Jackpotten hade innan den 10 augusti 2012 hunnit växa under fjorton dragningar. Då paret var de första EuroMillions vinnarna som vann den högsta möjliga jackpotten fick de stor publicitet i hemlandet.

Den massiva vinsten kunde inte hjälpa Adrian och Gillian att lappa ihop sitt knakande äketenskap och endast 15 månader efter vinsten gick de skilda vägar.

7:e plats: Belgien och Irland

Grands gagnants EuroMillions

De sjätte största EuroMillions-vinnarna kommer från Dublin i Irland och Limburg i Belgien. Jackpotten på 187 miljoner € fick delas mellan två spelare då det fanns två kuponger med de rätta numren.Blev du intresserad av det här fantastiska lottot? Du hittar EuroMillions hos oss på theLotter Sverige och du kan spela genom att betta på dess dragningsresultat. Vinsterna och antalet vinstkategorierna motsvarar de som finns på det officiella EuroMillions.

Ta gärna en titt i vår guide om europeiska lotterier. Det finns många spännande lotterier på kontinenten värda att betta på.

Började du fundera på hur mycket svenska lottospelare har vunnit som mest? De har faktiskt vunnit riktigt bra jackpottar, kanske inte lika stora som EuroMillions enorma jackpottar, men med svenska mått mätt otroliga vinster. Du kan läsa om de största svenska lottovinnarna i vår intresanta artikel.