Mega Millions Megaplier

Att vinna stort är alla lottospelares högsta dröm och då är ju jackpotten det självklara priset alla tänker på. Men i Mega Millions-lotteriet går det att vinna stort även i sekundära priskategorier med hjälp av Mega Millions Megaplier-funktionen. Andrapriset är i vanliga fall på 1 miljon $, men med hjälp av Megaplier kan det priset öka till 5 miljoner $. Med andra ord en rejäl ökning. Här nedan kommer vi att förklara närmare vad denna fantastiska funktion är för något och hur den fungerar.

Innehåll:


Vad är Megaplier?

För att ge Mega Millions spelarna en andra chans att vinna stort har lotteriet en spelfunktion som heter Megaplier som kan multiplicera priserna i de åtta sekundära priskategorierna 2, 3, 4 eller 5 gånger. Jackpotten är det enda priset som inte påverkas av Megaplier multiplikatorn eftersom jackpotten är topp-priset och inkluderas inte i de sekundära priskategorierna.

Vad är Mega Millions Megaplier?

Hur fungerar Megaplier?

Megaplier är en valbar funktion som kostar drygt 2 euro per lottospel. Beroende på vilket Megapliernummer mellan 2-5 som dyker upp vid dragningen multipliceras sekundärprisernas värde med numret. Med till exempel fem matchade huvudnummer utan Mega Ball (tilläggsnumret för att vinna jackpotten) vinner du andrapriset som är garanterat 1 miljon $, men tack vare Megaplier multipliceras priset det antal gånger som Megapliers nummerboll visar. Om Megapliern visar 5X vinner du 5 miljoner $, om den visar 4 vinner du fyra miljoner osv.

I tabellen nedan ser du vad priset blir med Megaplier.

Matchning Pris 2x 3x 4x 5x

5 + 1

Jackpott

Jackpott

Jackpott

Jackpott

Jackpott

5

1 miljon $

2 milj. $

3 milj. $

4 milj. $

5 milj. $

4 + 1

10 000 $

20 000 $

30 000 $

40 000 $

50 000 $

4

500 $

1000 $

1500 $

2000 $

2500 $

3 + 1

200 $

400 $

600 $

800 $

1000 $

3

10 $

20 $

30 $

40 $

50 $

2 + 1

10 $

20 $

30 $

40 $

50 $

1 + 1

4 $

8 $

12 $

16 $

20 $

0 + 1

2 $

4 $

6 $

8 $

10 $

Hur gör jag för att börja spela?

För spelare i Sverige, som spelar online, betyder det att de bettar på Mega Millions utfall. Läs gärna mer om hur lottobetting fungerar på vår sajt. När du har klickat på Mega Millions i den långa listan med över 50 lotterier ska du börja med att välja dina nummer. Du kan välja fem huvudnummer mellan 1 till 70 och ett ytterligare nummer från 1-25, även kallat Mega Ball, manuellt, använda dina sparade turnummer eller använda Snabbvalet och få framslumpade nummer.

Under den ifyllda talongen finns en ruta och bredvid står Megaplier. För att addera Megaplier till dina spel klickar du i rutan. Se den rödinringade rutan nedan!

how to play mega millions megaplier

Därfter kan du välja för hur många dragningar du vill att dina lottospel ska vara med i. Du kan välja mellan engångsspel, flerdragningspaket och prenumeration.

Sedan är du klar att gå vidare och betala för dina lottorader och vänta på Mega Millionsdragningen som äger rum på tisdagar och fredagar. När dragningen är över kan du se Mega Millions resultatet här på sajten.

Kom ihåg att Megaplier-multiplikatorn inte påverkar storleken på jackpotten eller vinstoddsen. Funktionen ökar enbart värdet på sekundära priser.Oddsen för de olika Megaplier-numren

En Mega Millions dragning börjar med att Megaplier-multiplikatorn dras från en lotteritrumma som innehåller 15 bollar varav fem är markerade med 2X, sex med 3X, tre med 4X och 1 med 5X. Sannolikheten för att nummerbollarna ska dyka upp kan du se i nedanstående oddstabell.

Multiplikator Antal bollar Odds

2X

5

1:3

3X

6

1:2,5

4X

3

1:5

5X

1

1:15

TOTALT

15

Som det framgår av tabellen är oddsen för att 3X dyker upp flest gånger följt av 2X och sedan av 4X. Det Megaplier-nummer som har minst sannolikhet att dyka upp är 5X.

Det är inte enbart Mega Millions som har en multiplikator. Även världens största lotteri US Powerball har en motsvarande funktion som heter Power Play.

Megaplierns historia

Megaplier erbjöds ursprungligen av Texas Lotteriet 2003. Det dröjde ända fram till 2011 innan Megaplier-funktionen började erbjudas i de andra staterna. Idag är det möjligt att addera multiplikatorn Megaplier till sina lottospel i samtliga 47 Mega millions-staterna förutom i Kalifornien.

Är det värt att spela Mega Millions med Megaplier?

Det är upp till varje spelare att avgöra om det är värt att addera Megaplier jämfört med vad funktionen kostar. En del spelare resonerar att sannolikheten att vinna ett sekundärt pris är mycket större än att vinna jackpotten, så varför inte ta chansen att vinna större med hjälp av Megaplier. Om inte annat så tillför multiplikatorn extra spänning till spelen.

theLotter Sverige

För att få mer information om Mega Millions som erbjuder Megaplier kan du läsa i vår guide där det finns allt som du kan tänkas behöva veta om ett av världens största och kändaste lotterier. Passa även på att läsa om US Powerball, som också har en multiplikatorfunktion, Power Play.