Mega Millions Megaplier

Att vinna stort är alla lottospelares högsta dröm och då är ju jackpotten det som alla tänker på. Men i Mega Millions går det att vinna stort även i andra vinstkategorier med hjälp av Mega Millions Megaplier. Den näst största vinsten är i vanliga fall på 1 miljon $, men med hjälp av Megaplier kan den öka till 5 miljoner $. Nedan förklarar vi närmare vad denna fantastiska funktion är för något och hur den fungerar.Innehåll:

Vad är Mega Millions Megaplier?

För att ge Mega Millions spelarna en andra chans att vinna stort finns en spelfunktion som heter Megaplier och med den kan man multiplicera vinsterna i de åtta icke-jackpottvinstkategorierna 2, 3, 4 eller 5 gånger. Jackpotten är den enda vinsten som inte påverkas av Megaplier multiplikatorn.

Hur fungerar Megapliern?

Megaplier är en funktion som kan adderas till Mega Millionsspelen mot en extra avgift. Beroende på vilket Megapliernummer mellan 2-5 som dyker upp vid dragningen multipliceras icke-jackpottvinsternas värde med det numret. I stället för att vinna 1 miljon $ från andravinstkategorin kan du vinna 5 miljoner $ om Megapliern är nummer 5. Om Megapliern visar X4 vinner du fyra miljoner osv.

I tabellen nedan ser du vinsternas värde med Megaplier.

Matchning Vinst 2x 3x 4x 5x

5 + 1

Jackpott

Jackpott

Jackpott

Jackpott

Jackpott

5

1 miljon $

2 milj. $

3 milj. $

4 milj. $

5 milj. $

4 + 1

10 000 $

20 000 $

30 000 $

40 000 $

50 000 $

4

500 $

1000 $

1500 $

2000 $

2500 $

3 + 1

200 $

400 $

600 $

800 $

1000 $

3

10 $

20 $

30 $

40 $

50 $

2 + 1

10 $

20 $

30 $

40 $

50 $

1 + 1

4 $

8 $

12 $

16 $

20 $

0 + 1

2 $

4 $

6 $

8 $

10 $

Hur gör jag för att lägga till Mega Millions multiplikatorn?

Spelare i Sverige bettar på det officiella resultatet i Mega Millions. När du har klickat på Mega Millions i listan med över 55 lotterier är det dags att börja spela. Efter att du har valt fem huvudnummer mellan 1 och 70 och ett tilläggsnummer i intervallet 1-25 är det bara att klicka i rutan som finns under den virtuella lottokupongen. theLotter Sverige tar ut en liten avgift för Megaplierfunktionen men om du vinner finns ingen kommission på vinsten.

Den rödinringade rutan under speltalongen i bilden nedan är där du ska bocka i för att spela med Mega Millions multiplikatorn

Megaplier

Du måste även välja för hur många dragningar du vill att dina lottospel ska vara med i. Hos theLotter Sverige kan du välja att spela med engångsspel, andelsspel och systemspel. Flerdragningspaket och prenumeration är bra tillägg om du inte vill missa några dragningar.

Sedan är det bara att gå vidare och betala för dina lottorader och vänta på dragningen som äger rum på tisdagar och fredagar. När dragningen är över kan du se Mega Millions resultatet här på webbplatsen.

Kom ihåg att Mega Millions Megaplier-multiplikatorn inte påverkar storleken på jackpotten eller vinstoddsen. Megaplier ökar värdet bara på vinsterna i vinstkategorierna två till nio.Oddsen för de olika Megaplier-numren

I Mega Millions dragningen dras Megaplier-multiplikatorn från en separat lottotrumma som innehåller 15 bollar varav fem är markerade med 2X, sex med 3X, tre med 4X och 1 med 5X. Sannolikheten för att nummerbollarna ska dyka upp kan du se i nedanstående tabell.

Multiplikator Antal bollar Odds

2X

5

1:3

3X

6

1:2,5

4X

3

1:5

5X

1

1:15

TOTALT

15

Som det framgår av tabellen är oddsen för att 3X dyker upp flest gånger följt av 2X och sedan av 4X. Det Megaplier-nummer som har minst sannolikhet att dyka upp är 5X.

Det är inte enbart Mega Millions som har en multiplikator. Även världens största lotto US Powerball har en motsvarande multiplikatorfunktion som går under namnet Power Play.

Megaplierns historia

Mega Millions har en rik historia. Under Mega Millions existens har flera förbättringar gjorts för att spelarna ska kunna se fram emot spännande dragningar med chans till stora vinster. En av idéerna är Megaplier, som kom att bli en succé redan från start.

Megaplier erbjöds ursprungligen av Texas Lotteriet 2003. Men det dröjde ända fram till 2011 innan Mega Millions multiplikatorn började erbjudas i de andra staterna. Idag är det möjligt att addera Megaplier till lottospelen i samtliga 47 Mega millions-staterna förutom i Kalifornien.

Är det värt att spela på Mega Millions med Megaplier?

Det är upp till varje spelare att avgöra om det är värt att addera Mega Millions Megaplier till lottospelen. En del spelare resonerar att sannolikheten att vinna en icke-jackpottvinst är mycket större än att vinna jackpotten, så varför inte ta chansen att vinna större med hjälp av Megaplier. Om inte annat så tillför multiplikatorn extra spänning till spelen.Fler artiklar på theLotter Sverige

Tycker du att Mega Millions låter som ett intressant lotto? Läs då mer i Mega Millions guiden där du hittar allt som är värt att veta om ett av världens populäraste lotterier! Passa även på att läsa om US Powerballs multiplikatorfunktion, Power Play, som fungerar på liknande sätt som Mega Millions Megaplier!