Spanien - El Gordo: Resultat

Spanien - El Gordo - Vinnande nummer

  • 162226396

Spanien - El Gordo - Vinstöversikt

Visa

El Gordohistoria

El Gordohistoria

Spanjorerna älskar lotterier. Redan under 1763 anordnade kung Charles III lotterier. Landets första nationella lotteri såg dagens ljus 1812. El Gordo de La Primitiva skapades nästan 200 år senare, år 1993, och idag går lotteriet under namnet El Gordo.

Loterías y Apuestas del Estado, Spaniens tillsynsmyndighet för nationella lotterier, har ansvar över El Gordos administration och reklam.

El Gordoresultat

El Gordoresultat

Matcha 5 nummer mellan 1-54 och tilläggsnumret Reintegro i intervallet 0-9 för att vinna jackpotten, som börjar på 5 miljoner €. Det inte finns inget jackpottak så jackpottarna kan bli mycket höga. Reintegronumret behövs, tillsammans med några huvudnummer, för att vinna sekundära priser från 3:e, 5:e och 7:e vinstkategorierna. I den nionde priskategorin behövs endast Reintegronumret matchas för att man ska vara berättigad till ett pris, som består av att kostnaden för lottoraden där Reintegro finns. Den spännande El Gordodragningen sker på söndagar. Se El Gordos lottoodds på informationssidan!

För att få gratis lottoinformation, logga in på ditt spelkonto och registrera dig för kostnadsfria resultatmeddelanden!

El Gordo statistik

El Gordo statistik

Den spanska staten tar 45% av El Gordos intäkter. En andra 45% används till att betala ut priser och 10% är reserverade för Reintegropriser.

För mer information om spanska El Gordo, besök den officiella El Gordo webbplatsen och om du söker fakta om spanska lotterier kan vi rekommendera vår guide som är fylld med information och spelregler.

El Gordo Lotto

Visa
Dölj

El Gordo som bokstavligen betyder "Den store", har fått sitt namn efter lotteriets stora jackpottar. El Gordo har producerat många riktigt stora spanska jackpottar på tiotals miljoner euro. Med en jackpott som börjar på 5 miljoner € och med 8 ytterligare priskategorier har El Gordo fått ett rykte, som drar många lotterispelare till sig.