Kontrollera lottoresultat online

Lottoresultaten uppdateras dygnet runt på theLotter Sverige. Jämför dragningsnumren som visas nedan med dina valda nummer för att se om du har vunnit!

Rätta dina lottorader

Kontrollera lottoresultaten online på theLotter Sverige för att se om du har de vinnande lottonumren!

För att läsa lottoresultaten rätt, läs nedanstående förklaringar om vad de blåa och röda nummerbollarna i resultattabellen står för.

Vad är bonusnummer?

Ett bonusnummer är ett extra nummer som dras från samma lottotrumma som huvudnumren. När huvudnumren har dragits dras bonusnumret/n och med hjälp av det numret/n kan du vinna större sekundära vinster. Lotterier med bonusnummer skapar fler möjligheter att matcha olika kombinationer med huvudnummer och bonusnummer.

Bonusnummer väljs inte av spelaren och behövs inte för att vinna jackpotten. På theLotters lottoresultatsidan visas bonusnumren i blått.

Klicka för mer information om bonusnummer!

Vad är tilläggsnummer?

Lotterier som har tilläggsnummer använder två separata trummor för att dra fram den vinnande nummerkombinationen. Från den första trumman dras huvudnumren och från den andra trumman där det finns mindre antal nummer dras tilläggsnumret/n. Syftet med tilläggsnummer är att i kombination med huvudnumren kunna erbjuda fler vinstmöjligheter och högre vinster. Se t ex Jokers resultatsida där det framgår tydligt att tilläggsnumret förbättrar avsevärt vinsternas värde. Det portugisiska Totolotos vinster ökar däremot med sex extra vinstnivåer på grund av tilläggsnumret, men har en smärre påverkan på vinsternas värde.

För att vinna jackpotten måste, utöver alla huvudnumren, även tilläggsnumret/n matcha. När du ska rätta din lottorad, tänk på att huvudnummer och tilläggsnummer inte kan byta plats med varandra. I resultattabellen ovan är tilläggsnumren röda.

Du hittar mer information om tilläggsnumret här!