Ofta ställda frågor

Välj kategori nedan för hjälp online! Om du inte får din fråga besvarad kontakta oss på kundtjänsten.
De 5 vanligaste frågorna
Om lottobettingtjänsten theLotter Sverige
Lottobetting
Registrering och konto

Hur man spelar

Visa
F

Hur bettar jag på lotterier online?

S

theLotter Sverige erbjuder betting på internationella lotteriers utfall. Du bettar på att dina valda nummer matchar ett officiellt lottos dragningsresultat. Lottobetting är enkelt, tryggt och säkert. Följ stegen nedan för att komma igång och betta!

  • Välj ett lotto från listan med över 55+ internationella lotterier på vår webbplats!
  • Välj dina nummer manuellt eller genom att slumpa fram numren med Snabbvalet!
  • Klicka på Betta för att slutföra din beställning!
  • Betala för dina lottobets och bekräfta köpet!
  • Du får ett e-postmedelande när köpet har gått igenom.

Spelformer

Engångsspel – Köp dina spel som engångsspel, flerdragningsspel eller prenumeration.

Andelsspel – Köp andelar i ett spel med förvalda nummer.

Flerdragningsspel – Köp spel för ett bestämt antal dragningar i förväg.

Prenumeration – Köp ett lottoabonnemang så är du med i lottots varenda dragning. Du kan avbryta prenumerationen när du vill. Du betalar för spelen innan dragningen börjar.

F

Hur får jag reda på lottoreglerna?

S

Du behöver inte vara expert på lotto för att betta på ett officiellt lotteris dragningsresultat. Alla lottoformulär är anpassade för lottospelens regler.

För att betta, fyll i formuläret med nummer från det tillgängliga nummerurvalet! Klicka på Betta för att registrera dina bets!

F

Hur kan jag välja mina nummer?

S

Du kan välja numren manuellt, få dem slumpmässigt valda (’Snabbval’) eller välja att använda dina sparade turnummer.

F

Hur sparar jag mina turnummer för ett specifikt lotto?

S

Klicka på Mina turnummer om du vill spara nummer för ett specifikt lotto! I rullgardinsmenyerna klickar du på ett lotto och skriver in din önskade nummerkombination och sparar den. Du kan även välja att spara numren under själva spelprocessen genom att klicka på "mina sparade turnummer"-ikonen. För att ändra på dina turnummer följ samma steg som första gången och de nya numren kommer att sparas. Du kan spara olika nummer för varje lotto.

F

Kan jag köpa endast en rad?

S

För att kunna erbjuda rimliga priser är antalet minimirader mellan 2 och 6. Om du inte fyller i den begärda mängden rader kommer datorn automatiskt att välja nummer för de resterande raderna.

F

Måste jag fylla i alla rader i ett spel?

S

Ja. Vi har ett minimumköp av 2-6 rader beroende på lotto för att täcka grundläggande servicekostnader för en mängd gratistjänster som vi erbjuder. Om du inte fyller i det begärda antalet rader, kompletteras de resterande raderna automatiskt med snabbvalsfunktionen.

F

Vad är ett bonusnummer?

S

Ett bonusnummer gör det möjligt för ett lotteri att öka antalet sekundära priskategorier och spelarna får då fler chanser att vinna ett pris. Bonusnumret väljs inte av spelaren, utan dras under själva dragningen ur samma trumma som huvudnumren.

Hur fungerar bonusnummer?

Låt oss säga att lotteriets vinnande nummer är 1, 2, 3, 4, 5 och bonusnumret är 6. Spelare som matchar alla 5 huvudnumren vinner jackpotten. Men en spelare som gissade 1, 2, 3, 4 och 6, alltså fyra av de fem huvudnumren och bonusnumret, vinner ett 4+1 pris som är värt mer än priset som man får med fyra huvudnummer.

På vår webbplats är bonusnumren markerade i blått bredvid huvudnumren. I vinstöversikterna visas bonusnumren som X+1 eller X+2.

F

Vad är ett tilläggsnummer?

S

Ett tilläggsnummer är ett extra nummer som du behöver välja utöver de vanliga huvudnumren. Det finns lotterier med både ett (t.ex. Powerball och Mega Millions) och två (t.ex. EuroMillions) tilläggsnummer. Du väljer tilläggsnumret/n från ett separat gissningsurval och under dragningen dras de från en annan lottotrumma än huvudnumren. I lotterier med tilläggsnummer måste du matcha alla huvudnummer och tilläggsnumret/n för att vinna jackpotten.

Lotto-operatörer använder sig av tilläggsnummer för att variera spelformatet, få fram fler vinstkategorier och för att skapa högre jackpottar.

US Powerball var det första lottot som införde tilläggsnummer och därför kallas de ofta i dagligt tal för "Powerball" efter namnet på det berömda amerikanska lottots tilläggsnummer.

När du kontrollerar lottoresultaten på webbplatsen visas tilläggsnumren i rött.

F

Vad är Reintegro?

S

Reintegro är en unik funktion i de spanska lotterierna La Primitiva, BonoLoto och El Gordo. Reintegro är ett tilläggsnummer som fungerar annorlunda i dessa tre lotterier.

I La Primitiva och El Gordo lotterierna väljer du Reintegro själv. I BonoLoto-lotteriet tilldelas Reintegro slumpmässigt.

För att vinna La Primitiva jackpotten måste du matcha de sex huvudnumren och det dragna Reintegro.

För att vinna El Gordo jackpotten måste du matcha fem huvudnummer och det dragna Reintegro. Dessutom krävs Reintegro för att du ska kunna vinna några av El Gordos sekundära vinster.

I alla tre ovanstående lotterier får du tillbaka bettingkostnaden om enbart Reintegro matchas.

F

När inträder spelstopp?

S

Möjligheten att betta stängs ungefär tre timmar innan den lokala dragningen börjar. theLotter Sverige behöver tid för att registrera alla bets. För att se lokal dragningstid, vänligen konsultera informationssektionen för varje lotto.

F

Vad är ett systemspel?

S

Med systemspel kan du öka dina vinstchanser genom att delta i dragningen med rader som består av alla möjliga kombinationer med fler antal nummer.

För att spela systemspel väljer du ett visst antal nummer som är högre än det antal nummer som krävs per lottorad i det specifika lottot och sedan genereras automatiskt alla möjliga kombinationer av numren du valt.

Hos theLotter Sverige kan du välja mellan 6 och 14 nummer i dina systemspel. De lotterier som erbjuder systemspel har en extra flik för systemspel på spelsidan. Det slutliga antalet lottorader som genereras med ett visst antal nummer visas på systemfliken.

I EuroMillions till exempel kan du välja mellan 6 och 10 nummer i systemspelen. Först väljer du hur många nummer du vill spela med (6, 7, 8, 9 eller 10 nummer). Med 6 nummer genereras totalt 6 lottorader, men med 10 nummer genereras totalt 252 lottorader där varje rad består av en unik kombination med dina tio valda nummer.

De fem största lotterierna som du kan spela som system är:

Spaniens EuroMillions

Italiens SuperEnalotto

Australiens Powerball

Kanadas Lotto 6/49

Spaniens La Primitiva

F

Vad är fördelen med systemspel?

S

Genom att spela systemspel förbättrar du dina vinstchanser. Till exempel; om du matchar tre av sex vinnarnummer kommer den vinnande kombinationen med stor sannolikhet att finnas på fler rader och dina vinster ökar.

Andelsspel
Betalning
Vinster
Uttag
Prenumerationer
Flerdragningspaket
Resultat och aviseringar
Kampanjer
Ansvarsfullt spelande
Lottobedrägerier
Felsökning