NZ Powerball | Nya Zeelands Powerball | theLotter Sverige

Betta på Nya Zeelands Powerball online

Hur bettar man på NZ Powerballs resultat?

Hur bettar man på Nya Zeelands Powerball?

NZ Powerball har ett 6/40 och 1/10 spelformat. Först väljer du 6 huvudnummer mellan 1 och 40 och från intervallet 1-10 väljer du tilläggsnumret Powerball. För att få variation i ditt spelande kan du välja mellan spel för en dragning så kallat engångsspel och om du vill öka på dina chanser till vinst kan du välja systemspel som du spelar med fler nummer i olika kombinationer. Du har även tre alternativ vad gäller nummerval. Du kan välja numren manuellt, slumpa fram dem eller använda dina turnummer.

När är dragningen i Nya Zeelands Powerball?

När är dragningen i Nya Zeelands Powerball?

De spännande Powerballdragningarna äger rum två gånger i veckan, på onsdagar och lördagar kl. 20.00 och motsvarar samma dagar men istället klockan 10 på morgonen i Sverige. För att du ska kunna se om du har matchat dina nummer med dragningsresultatet publicerar theLotter Sverige vinnarnumren på Nya Zeeland Powerballs resultatsida. Du kan även få resultatet gratis till ditt mail genom att bocka för lottot i resultataviseringar på ditt konto. theLotter Sverige håller också koll på dina Powerballspel och om du vinner får du ett meddelande om det.

Hur vinner man på Nya Zeelands Powerball Lotto?

Hur vinner man på Nya Zeelands Powerball?

Det finns 14 vinstkategorier i Nya Zeelands Powerball. För att vinna jackpotten behöver du matcha alla 6 huvudnumren och Powerballnumret och med partiella matchningar kan du vinna en mindre vinst från 13 olika vinstklasser. En bonusboll dras i dragningen och den behöver du för att vinna i en del av vinstkategorierna. Jackpotten startar på 5 miljoner NZ$ och har ett tak 50 miljoner NZ$. Om ingen vinner maxjackpotten på 50 miljoner NZ$ arrangeras en måste-vinnas-dragning och om det fortfarande inte finns någon jackpottvinnare går jackpotten till spelarna i den näst högsta vinstkategorin.

Vad händer om jag vinner ett Powerballpris?

Vad händer om jag vinner?

När du vinner från någon av de fjorton vinstgrupperna får du ett meddelande med information om vinsten. Så se till att dina kontaktuppgifter på ditt spelkonto är aktuella så att theLotter Sverige kan nå dig med vinstbeskedet! Om det är en mindre vinst sätts det in på ditt spelkonto medan en jackpott sätts in på ditt bankkonto. Läs mer om oss och hur hela processen går till!

theLotter Sverige har en nya zeeländsk Powerballguide där det finns mer information om lottot.

Nya Zeelands Powerball vs Australien, Sydafrika och USA:s Powerball

Nya Zeeländska Powerball och australiska Powerball-lottot har samma spelformat (6+1) medan amerikanska och sydafrikanska Powerball har spelformatet 5+1. I US Powerball finns även möjlighet att lägga till vinstmultipliceraren Power Play, vilket inte existerar i de andra Powerball-lotterierna. Samtliga Powerball har ett tilläggsnummer så kallat Powerball, men endast NZ Powerball har ett bonusnummer, vilket gör att NZ PB har hela 14 vinstklasser jämfört med nio i de andra Powerball-spelen. NZ PB och SA PB har två dragningar i veckan med AU PB har en och US PB har tre dragningar i veckan. Amerikanska Powerball leder stort i fråga om jackpottstorlek.