NZ Powerball | Nya Zeelands Powerball | theLotter Sverige

Betta på Nya Zeelands Powerball online

Hur bettar man på NZ Powerballs resultat?

Hur bettar man på NZ Powerballs resultat?

NZ Powerball har ett 6/40 och 1/10 spelformat. Först väljer du 6 huvudnummer mellan 1 och 40 och från intervallet 1-10 väljer du tilläggsnumret Powerball. För att få variation i ditt spelande kan du välja mellan spel för en dragning så kallat standardspel och om du vill öka på dina chanser till vinst kan du välja systemspel som du spelar med fler nummer i olika kombinationer. Du har även tre alternativ vad gäller nummerval. Du kan välja numren manuellt, slumpa fram dem eller använda dina turnummer.

När är dragningen i Nya Zeelands Powerball?

När är dragningen i Nya Zeelands Powerball?

De spännande Powerballdragningarna äger rum två gånger i veckan, på onsdagar och lördagar kl. 20.00 och motsvarar samma dagar men istället klockan 10 på morgonen i Sverige. För att du ska kunna se om du har matchat dina nummer med lotteriets resultat publicerar theLotter Sverige vinnarnumren på Nya Zeeland Powerballs resultatsida. Du kan även få resultatet gratis till ditt mail genom att bocka för lotteriet i resultataviseringar på ditt konto. theLotter Sverige håller också koll på dina Powerballspel och om du vinner ett pris får du ett meddelande om det.

Hur vinner man på Nya Zeelands Powerball Lotto?

Hur vinner man på Nya Zeelands Powerball?

Det finns 14 vinstkategorier i Nya Zeelands Powerball. För att vinna jackpotten behöver du matcha alla 6 huvudnumren och Powerballnumret och med partiella matchningar kan du vinna ett sekundärpris från 13 olika vinstklasser. En bonusboll dras i dragningen och den behövs för att vinna i en del av priskategorierna. Jackpotten startar på 5 miljoner NZ$ och har ett tak 50 miljoner NZ$. Om ingen vinner maxjackpotten på 50 miljoner NZ$ arrangeras en måste-vinnas-dragning och om det fortfarande inte finns någon jackpottvinnare går jackpottpriset till spelarna i andrapriskategorin.

Vad händer om jag vinner ett Powerballpris?

Vad händer om jag vinner ett Powerballpris?

När du vinner ett pris från något av de fjorton vinstdivisionerna kommer du att få ett meddelande med information om ditt pris. Så se till att dina kontaktuppgifter på ditt spelkonto är aktuella så att theLotter Sverige kan nå dig med vinstbeskedet! Om priset är mindre sätts det in på ditt spelkonto och ett större pris sätts in på ditt bankkonto. Läs mer om oss och hur hela processen går till!

theLotter Sverige har en nya zeeländsk Powerballguide där det finns mer information om lotteriet.

Nya Zeelands Powerball vs Australiens, Sydafrikas och USA:s Powerball

Nya Zeelands Powerball och Australiens Powerball har samma spelformat (6+1) medan amerikanska och sydafrikanska Powerball har spelformatet 5+1. I US Powerball finns även möjlighet att lägga till prismultipliceraren Power Play. Samtliga Powerball har ett tilläggsnummer så kallat Powerball, men endast NZ Powerball har också ett bonusnummer, vilket gör att NZ PB har hela 14 prisklasser jämfört med nio i de andra Powerball-lotterierna. AU Powerball har en dragning i veckan medan de andra har två. Amerikanska Powerball leder stort i fråga om jackpottstorlek.