Mavis Wanczyk vann en Powerball-jackpott på 758,7 miljoner $

Mavis Wanczyk, Powerballvinnare från Massachusetts, vann en jackpott på 758,7 miljoner $, en av de högsta jackpottarna någonsin.

Det populära amerikanska Powerball-lotteriet bröt inte sitt eget världsrekord på 1,58 miljarder $, som vanns i januari 2016, men tog rekord i en annan kategori.

Mavis Wanczyk, 53, var den enda vinnaren av Powerballs 758,7 miljoner $ jackpott 23 augusti 2017, som är den högsta jackpotten som någonsin vunnits med en enda lottokupong och priset är också det högsta klumpsummepriset som tagits ut.

Numren 6, 7, 16, 23, 26 + Powerball 4 gjorde Mavis till en mycket rik kvinna.

Mavis Wanczyk Powerball Winner

Mavis Wanczyks dröm blir verklighet

De flesta jackpottvinnarna föredrar att förbli anonyma, men Wanczyk gjorde det motsatta. Dagen efter dragningen valde hon att gå ut i media och på presskonferensen, som anordnades av Massachusetts lotteri, sa Wanczyk att “den onåbara drömmen har blivit verklighet”.Jackpottvinnaren uppgav att hon hade köpt fem kuponger till dragningen. Numren till två av kupongerna var valda med snabbval, men i en av kupongerna hade hon använt nummer som var relaterade till familjemedlemmars födelsedagar och nummer 4, som är hennes turnummer.

När Wanczyk hade kollat sina rader och upptäckt att hon hade vunnit jackpotten, hade hon känt sig totalt bedövad. “Jag kunde inte köra någonstans. Jag kunde inte göra någonting”, sa hon.

En jackpott kan tas ut i årliga utbetalningar under 29 år eller i en engångsutbetalning och Wanczyk valde den sistnämnda, som de flesta jackpottvinnarna gör. Efter federala och statliga skatter fick hon ut en klumpsumma på fantastiska 336 350 655 miljoner $.

När Wanczyk fick reda på att hon hade vunnit jackpotten sa hon genast upp sig från sitt jobb på Chicopee Medical Center där hon hade arbetat i 32 år.

Wanczyk har två vuxna barn, en 31 årig dotter och en 26 årig son och de kommer säkert att få ta del av sin mammas lycka.

Mavis Wanczyk winner of Powerball

När är det dags för nästa jackpottrekord?

Förutom topp-priset, som Wanczyk vann, blev 34 Powerballspelare miljonärer i dragningen genom att vinna 1 miljon var när de matchade 5 nummer och ytterligare 6 spelare, som hade aktiverat Power Playfunktionen, vann 2 miljoner $ var.

Totalt fanns det 9 397 723 andra spelare som vann sekundärpriser för totalt 134 981 575 $.

Powerballjackpotten hade ökat sedan den 10 juni när en enda kupong från Kalifornien vann 448 miljoner $ jackpotten. Jackpotten hann rulla över 20 gånger fram till dragningen den 23 augusti 2017.

Wanczyks jackpott på 758,7 miljoner $ var vid den tidpunkten lotteriets andra största jackpottpris. Powerballs 1,58 miljarder $ jackpotten, som vanns av tre lyckliga vinnare i januari 2016 är fortfarande det största jackpottpriset någonsin som har vunnits. Läs om de som vann Powerballs 1,58 miljarder $ jackpotten och om hur ett av paren var spårlöst borta!

Wanczyk fick dock plats i rekordböckerna, eftersom hennes jackpottpris på 758,7 miljoner $ är den största som någonsin har vunnits med en enda lottokupong.

Efter dragningen återställdes jackpotten till 40 miljoner $, som vid den tiden var miniminivån för förstapriset, och spelare började genast spekulera om och när Powerball kommer att växa till nya rekordnivåer. Trots allt är Powerball det lotteri som erbjuder de största jackpottpriserna. Vill du veta mer om US Powerball? Läs i så fall vår US Powerball guide som är fullspäckad med information och fakta om detta fantastiska lotteri! I vår guide om amerikanska lotterier kan du läsa om några av de populäraste lotterierna i USA.

Betta på US Powerballs resultat!

Oavsett storleken på Powerballs jackpottpris är det fråga om stora belopp. Spelare i Sverige behöver inte köpa en dyr flygbiljett till USA för att spela US Powerball för på theLotter Sverige kan man betta på Powerballs utfall.

US Powerball har svårslagna odds, men visste du om att även Sydafrika har också ett Powerball-lotteri med bättre vinnarodds? Läs vår guide om sydafrikanska lotterier och upptäck spännande fakta om den sydafrikanska PowerBallvarianten. Läs även informationen om Hur lottobetting fungerar eftersom lottospel online går ut på betting. Och kom ihåg, det är lätt att spela lotto online!