Mavis Wanczyk vann Powerball-jackpott på 758,7 miljoner $

Mavis Wanczyk, 53, brukade spela amerikanska Powerball, men aldrig hade hon kunnat drömma om att just hon skulle ta hem en av de högsta jackpottarna i USA:s lotterihistoria. Till dragningen den 23 augusti 2017 hade jackpotten växt till 758,7 miljoner $ och Mavis var den enda spelaren som hade de rätta vinnarnumren på sin lottokupong.Powerball Mavis gör lotterihistoria

Powerballjackpotten hade ökat sedan den 10 juni efter att en jackpott på 448 miljoner $ hade gått till Kalifornien. Jackpotten hann rulla över 20 gånger fram till dragningen den 23 augusti 2017. Lotteriet bröt inte sitt eget världsrekord på 1,58 miljarder $ när Powerball Mavis, som hon kom att kallas, vann topp-priset, men hon tog rekord i två andra kategorier. Jackpotten var vid den tiden den högsta jackpotten som dittills vunnits med en enda lottokupong och priset var också det högsta engångsbeloppet som betalats ut.

Efter dragningen återställdes jackpotten till 40 miljoner $, som vid den tiden var miniminivån för förstapriset, och spelare började genast spekulera om och när Powerball kommer att växa till nya rekordnivåer. Trots allt är Powerball det lotteri som erbjuder de största jackpottpriserna. Vill du veta mer om US Powerball? I vår US Powerball guide finns mer information om detta fantastiska lotteri.

Mavis Wanczyk Powerballvinnare

Mavis Wanczyks drömjackpott

De flesta jackpottvinnare som vinner stort på amerikanska lotterier föredrar att förbli anonyma, men Mavis gjorde det motsatta. Dagen efter dragningen valde hon att gå ut i media och på presskonferensen, som anordnades av Massachusetts lotteri, sa hon att “den onåbara drömmen har blivit verklighet”.Powerball Mavis uppgav att hon hade köpt fem kuponger till dragningen. Numren till två av kupongerna var valda med snabbval, men i en av kupongerna hade hon använt nummer som var relaterade till familjemedlemmars födelsedagar och nummer 4, som är hennes turnummer.

När Mavis hade kontrollerat sina lottorader och upptäckt att hon hade vunnit jackpotten, hade hon känt sig totalt bedövad. “Jag kunde inte köra någonstans. Jag kunde inte göra någonting”, berättade hon till de närvarande journalisterna.

En Powerballjackpott kan tas ut i årliga utbetalningar under 29 år eller som en engångsutbetalning. Mavis valde den sistnämnda, som är det vanligaste alternativet bland jackpottvinnare. På grund av den höga vinstsumman utgick både federala och statliga skatter och på Mavis bankkonto hamnade till slut 336 350 655 miljoner $.

Efter 32 år på Chicopee Medical Center lämnade Mavis, direkt efter att det stod klart att hon var rättmätig vinnare till superjackpotten, in sin uppsägning.

Mavis har två vuxna barn, en 31 årig dotter och en 26 årig son och de kommer nog att få ta del av mammans nyvunna lycka.

Mavis Wanczyk winner of Powerball

Miljontals spelare vann sekundärpriser

Förutom topp-priset, som Mavis vann, blev 34 Powerballspelare miljonärer i dragningen genom att vinna 1 miljon $ var när de matchade 5 nummer och ytterligare 6 spelare, som hade lagt till Power Playfunktionen, vann 2 miljoner $ var.

Totalt fanns det 9 397 723 spelare som vann sekundärpriser för totalt 134 981 575 $.

Är US Powerball tillgängligt för svenska spelare?

Svenska spelare behöver inte köpa en dyr flygbiljett till USA för att spela på US Powerball för på lotteribettingtjänsten theLotter Sverige kan de betta på lotteriets dragningsresultat.

Visste du om att även Sydafrika har ett Powerball-lotteri? Sydafrikanerna hade det amerikanska Powerball som mall när de skapade sin egen version av det omåttligt populära lotteriet. I guiden om sydafrikanska lotterier kan du läsa mer om SA Powerball och andra lotterier i det landet. Och kom ihåg, det är lätt att spela lotto online!