Australien - Saturday Lotto: Lottoinformation

Gissningsurval 6/45
Hålls i Australia, Australien
Schema
(Lokal dragningstid)
Jackpottyp KONTANT

Chanser att vinna Australia - Saturday Lotto

Visa
Vinstgrupp Matcha Vinstodds
1 Pris 6 1:8 145 060
2 Pris 5+1 1:678 755
3 Pris 5 1:36 689
4 Pris 4 1:733
5 Pris 3+1 1:297
6 Pris 3 1:53

Australia - Saturday Lotto Information

Australiens Saturday Lotto var det första lotteriet i Australien som erbjöd spelare chans att vinna priser genom att välja nummer från ett gissningsurval, istället för utlottningar och kapplöpningar.

Australia Saturday Lotto - historia

Saturday Lotto skapades av regeringen i staten Victoria år 1972 och administreras idag av företaget Tattersalls. Saturday Lotto grundades för att samla in pengar till det nationella hälsosystemet.

Senare kunde alla i de olika territorierna spela Saturday Lotto och lotteriet är känt under olika namn beroende på var man befinner sig: Tattslotto i Victoria, Tasmania, det norra territoriet samt det Australienska huvudstadsterritoriet; Gold Lotto i Queensland; X Lotto i södra Australia och slutligen Lotto eller Saturday Lotto i Nya South Wales och västra Australien.

Saturday Lotto var det första lotteriet i Australien att erbjuda spelare chansen att vinna priser genom att välja sina egna nummer. Medan originalformatet tillät spelare att välja sex nummer från ett gissningsurval på 1-40 och ett draget bonusnummer, utvidgades gissningsurvalet senare till 1-45 och man lade också till ett andra bonusnummer för att skapa nya priskategorier och fler sätt att vinna på.

Australia Saturday Lotto - regler

För att spela Australian Saturday Lotto ska spelare välja 6 av 45 nummer. Under dragningen dras huvudnumren och bonusnumren från samma trumma. Bonusnumren används endast för sekundära priser.

Du vet väl om att på den här webbplatsen hittar du många lotterier från denna stora kontinent. Läs om samtliga australiska lotteriers regler i vår välfyllda guide.

Australiens Saturday Lotto priser

För att vinna Australiens Saturday Lotto ska spelare pricka in 6 nummer från gissningsurvalet 1-45, oavsett bonusnumret. Jackpotten startar vid 5 miljoner AU$ och det finns inget jackpottak.

Oddsen för att vinna ett pris i Saturday Lotto är en av många anledningar till varför spelare älskar detta australiska lotteri som gör 1 av 42 spelare till vinnare. De som är intresserade kan, högre upp på sidan, se tabellen med priskategoriernas vinstodds.

Saturday Lottos resultatsida hittar du de senaste dragningsresultaten som uppdateras strax efter varje dragning.

Australiens Saturday Lotto

Visa
Dölj

Lördag är den bästa dagen på hela veckan för många australier för då kan de spela Saturday Lotto, som är populärt bland annat tack vare vinstoddsen. Australiens Saturday Lotto är känt för sina superdragningar och jackpotten har kommit upp i svindllande 47,9 miljoner AU$. Statistiskt sett vinner 1 av 42 spelare ett pris. Kolla Saturday Lottos dragningsresultat!