Frågor och svar

Välj kategori nedan för lotterihjälp online! Om du inte har hittat svaret på din fråga i FAQ-sektionen, vänligen kontakta oss på kundtjänsten.
De 5 vanligaste frågorna
Om theLotter Sverige och lottotjänsten
Lotteribetting
Registrering och konto

Hur du Spelar

Visa
F

Hur bettar jag på lotterier online?

S

theLotter Sverige erbjuder lotteribetting på internationella lotteriers utfall. Du bettar på att dina valda nummer matchar det officiella lotteriets dragningsresultat. Lotteribetting är enkelt, tryggt och säkert. Följ stegen nedan för att komma igång och betta!

  • Välj lottteri från listan med över 55+ internationella lotterier på vår sajt!
  • Fyll i dina nummer online!
  • Välj dina nummer manuellt eller genom att slumpa fram numren med Snabbvalet!
  • Klicka på Betta för att slutföra din beställning!
  • Betala för dina lottospel och bekräfta köpet!
  • Du får ett e-postmedelande när köpet har gått igenom.

Speltyper

Standardspel – Köp dina spel som standardspel, flerdragningsspel eller prenumeration.

Bolagsspel – Köp andelar i ett gruppspel med förvalda nummer.

Flerdragningsspel – Köp spel för ett bestämt antal dragningar i förväg.

Prenumeration – Köp ett lotteriabonnemang så är du med i lotteriets varenda dragning. Du kan avbryta prenumerationen när du vill. Betala för spelen inför varje dragning.

F

Hur får jag reda på reglerna för de olika lotterierna på sajten?

S

Du behöver inte vara expert på lotto för att spela på lotteri online genom att betta på det officiella lotteriets dragningsresultat. Alla lottoformulär är formaterade för att passa spelets regler.

För att betta, fyll i formuläret med det tillgängliga nummerurvalet! Klicka på Betta för att registrera dina bets!

F

Hur kan jag välja mina nummer när jag spelar lotto?

S

När du spelar på något av de lotterierna vi erbjuder online, kan du välja nummer manuellt, få dina dem slumpmässigt valda (’Snabbval’) eller välja att använda sparade nummer (Mina Turnummer).

F

Hur kan jag spara mina turnummer för ett specifikt lotteri?

S

Om du vill spara dina turnummer för ett specifikt lotteri online, gå till Mina Turnummer, välj land och lotterinamn från rullmenyerna och skriv in din önskade nummerkombination. Du kan även välja att spara nummer som dina turnummer för ett lotteri under själva spelprocessen genom att klicka på Mina sparade turnummer-ikonen bredvid knappen uppe i högra hörnet.

F

Kan jag köpa endast en rad?

S

För att kunna erbjuda rimliga priser är minimum antal rader mellan 2-6. Om du inte fyller i den begärda mängder rader kommer datorn automatiskt att välja nummer för de resterande raderna.

F

Måste jag fylla i alla rader i ett spel?

S

Ja. Vi har ett minimumköp av 2-6 rader, beroende på lotteri, för att täcka grundläggande servicekostnader för en mängd gratistjänster som vi erbjuder. Om du inte fyller i det begärda antalet rader, kompletteras de resterande raderna automatiskt med snabbvalsfunktionen.

F

Vad är ett bonusnummer?

S

Ett bonusnummer gör det möjligt för ett lotteri att öka antalet sekundära priskategorier och spelarna får då fler chanser att vinna ett pris i dragningen! Bonusnumret väljs inte av spelaren, utan dras under själva dragningen ur samma trumma som dragningens huvudnummer.

Hur fungerar bonusnummer?

Låt oss säga att lotteriets vinnande nummer är 1, 2, 3, 4, 5 och bonusnumret är 6. Spelare som matchade alla 5 huvudnummer vinner jackpotten. Men en spelare som gissade 1, 2, 3, 4 och 6, alltså fyra av de fem huvudnumren och bonusnumret, vinner ett 4+1 pris som är värt mer än priset för enbart fyra huvudnummer.

På vår sajt markeras bonusnumren i blått bredvid huvudnumren. I vinstöversikter visas bonusnumren som X+1 eller X+2.

F

Vad är ett tilläggsnummer (Powerball)?

S

Ett tilläggsnummer är extra nummer som en spelare väljer utöver de vanliga huvudnumren. Det finns lotterier med både ett (t.ex. Powerball och Mega Millions) och två (t.ex. EuroMillions och EuroJackpot) tilläggsnummer. Spelaren väljer tilläggsnumren från ett separat gissningsurval och under dragningen dras de från en annan trumma än huvudnumren. I lotterier med tilläggsnummer måste man matcha alla huvudnummer och tilläggsnumret/n för att vinna jackpotten.

Lotterioperatörer använder sig av tilläggsnummer i vissa lotterier för att variera spelformatet, få in fler priskategorier och för att skapa högre jackpottar.

US Powerball var det första lotteriet som införde tilläggsnummer och därför kallas de ofta i dagligt tal för "Powerballs" efter namnet på det berömda amerikanska lotteriets tilläggsnummer.

I vinstöversikterna markeras tilläggsnummer med "PB". T.ex. vinns förstapriset i EuroMillions med 5 + 2 PB, alltså fem rätta huvudnummer och två rätta tilläggsnummer. När du kontrollerar lottoresultaten på sajten visas tilläggsnummer i rött.

F

Vad är Reintegro?

S

Reintegro är en unik funktion i de spanska lotterierna La Primitiva, BonoLoto och El Gordo. Reintegro är ett tilläggsnummer som inkluderas på ditt spel, men det fungerar annorlunda i dessa tre lotterier.

I La Primitiva och El Gordo lotterierna väljer du Reintegro numret själv när du köper ditt spel. I BonoLoto lotteriet tilldelas Reintegro slumpmässigt.

För att vinna La Primitiva jackpotten måste du matcha de sex huvudnumren och det dragna Reintegro.

För att vinna El Gordo jackpotten måste du matcha fem huvudnummer och det dragna Reintegro. Dessutom bestämmer Reintegro vinnarna i några av El Gordos sekundära priser.

I alla tre ovanstående lotterier får du tillbaka bettingkostnaden om enbart Reintegro matchas.

F

När stänger lottodragningar på sajten?

S

Möjligheten att spela stängs ungefär tre timmar innan den lokala dragningen för att theLotter Sverige ska ha tillräckligt med tid för att registrera alla bettar på ett exakt och tidsenligt sätt. För att se lokal dragningstid, vänligen konsultera informationssektionen för varje lotteri.

F

Vad är ett systemspel (6-14 nummer)?

S

Med systemspel kan du öka dina vinstchanser genom att delta i dragningen med fler rader som består av alla möjliga kombinationer av ett visst antal nummer som du har valt.

För att spela systemspel väljer du ett visst antal nummer som är högre än det antal nummer som krävs per lottorad i det specifika lotteriet och sedan genereras automatiskt alla möjliga kombinationer av numren du valt.

Hos theLotter kan du välja mellan 6 och 14 turnummer för ditt systemspel, beroende på vilket lotteri du har valt. De lotterier som det går att spela systemspel i har en extra flik för systemspel på spelsidan. Det slutliga antalet lottorader som genereras med ett visst antal nummer visas på systemfliken.

I EuroMillions till exempel, kan du välja mellan 6 och 10 nummer för systemspel. Först väljer du hur många nummer du vill spela med (6, 7, 8, 9 eller 10 nummer). Med 6 nummer genereras totalt 6 lottorader av turnumren du valt, men med 10 nummer genereras totalt 252 lottorader, där varje rad består av en unik kombination med dina tio valda nummer.

De fem största lotterierna som du kan spela som system är:

Spaniens EuroMillions

Italiens SuperEnalotto

Australiens Powerball

Kanadas Lotto 6/49

Spaniens La Primitiva

F

Varför lönar det sig att spela systemspel?

S

Genom att spela systemspel förbättrar du dina vinstchanser. Till exempel; om du matchar tre av sex vinnande nummer, kommer den vinnande kombinationen med stor sannolikhet att återfinnas på fler rader och dina priser multipliceras.

Bolagsspel
Vinster
Betalning
Uttag
Prenumerationer
Flerdragningspaket
Resultat och aviseringar
Kampanjer
Ansvarsfullt spelande
Lotteribedrägerier
Felsökning