Frågor och svar (FAQ)

Välj kategori nedan för omedelbar lottohjälp online! Om vår FAQ sektion inte har svarat på din förfrågan, vänligen kontakta oss via e-post, live chatt, eller telefon så kommer vår kundtjänst gladligen ge dig ytterligare hjälp.
De 5 vanligaste frågorna
Om theLotter Sverige och lottotjänsten
Lotteribetting
Registrering och konto

Hur du Spelar

Visa
F

Hur kan jag spara mina turnummer för ett specifikt lotteri?

S

Om du vill spara dina turnummer för ett specifikt lotteri online, gå till Mina Turnummer, välj land och lotterinamn från rullmenyerna och skriv in din önskade nummerkombination. Du kan även välja att spara nummer som dina turnummer för ett lotteri under själva spelprocessen genom att klicka på Mina sparade turnummer-ikonen bredvid knappen uppe i högra hörnet.

F

Hur får jag reda på reglerna för de olika lotterierna på sajten?

S

Du behöver inte vara expert på lotto för att spela lotteri online! Alla lottoformulär är formaterade för att passa lotteriets regler.

För att spela, fyll i formuläret med det tillgängliga nummerurvalet! Klicka på Spela och du är med i spelet!

För att veta mer om ditt favoritlotteri, besök våra informationssidor där du kan få statistik och läsa om dragningsdatum och berättelser.

F

Hur kan jag välja mina nummer när jag spelar lotto?

S

När du spelar på något av de lotterierna vi erbjuder online, kan du välja nummer manuellt, få dina dem slumpmässigt valda (’Snabbval’) eller välja att använda sparade nummer (Mina Turnummer).

F

Kan jag köpa endast en rad?

S

För att kunna erbjuda rimliga priser är minimum antal rader mellan 2-6. Om du inte fyller i den begärda mängder rader kommer datorn automatiskt att välja nummer för de resterande raderna. Notera att spelpaket innehåller en personlig rad, som en del av hela paketet.

F

Måste jag fylla i alla rader i ett spel?

S

Ja. Vi har ett minimumköp av 2-6 rader, beroende på lotteri, för att täcka grundläggande servicekostnader för en mängd gratistjänster som vi erbjuder. Om du inte fyller i det begärda antalet rader, kompletteras de resterande raderna automatiskt med snabbvalsfunktionen.

F

När stänger lottodragningar på sajten?

S

Möjligheten att spela stängs ungefär tre timmar innan den lokala dragningen för att theLotter Sverige ska ha tillräckligt med tid för att registrera alla bettar på ett exakt och tidsenligt sätt. För att se lokal dragningstid, vänligen konsultera informationssektionen för varje lotteri.

F

Vad är ett bonusnummer?

S

Ett bonusnummer gör det möjligt för ett lotteri att öka antalet sekundära priskategorier och spelarna får då fler chanser att vinna ett pris i dragningen! Bonusnumret väljs inte av spelaren, utan dras under själva dragningen ur samma trumma som dragningens huvudnummer.

Hur fungerar bonusnummer?

Låt oss säga att lotteriets vinnande nummer är 1, 2, 3, 4, 5 och bonusnumret är 6. Spelare som matchade alla 5 huvudnummer vinner jackpotten. Men en spelare som gissade 1, 2, 3, 4 och 6, alltså fyra av de fem huvudnumren och bonusnumret, vinner ett 4+1 pris som är värt mer än priset för enbart fyra huvudnummer.

På vår sajt markeras bonusnumren i blått bredvid huvudnumren. I vinstöversikter visas bonusnumren som X+1 eller X+2.

F

Vad är ett tilläggsnummer (Powerball)?

S

Ett tilläggsnummer är extra nummer som en spelare väljer utöver de vanliga huvudnumren. Det finns lotterier med både ett (t.ex. Powerball och Mega Millions) och två (t.ex. EuroMillions och EuroJackpot) tilläggsnummer. Spelaren väljer tilläggsnumren från ett separat gissningsurval och under dragningen dras de från en annan trumma än huvudnumren. I lotterier med tilläggsnummer måste man matcha alla huvudnummer och tilläggsnumret/n för att vinna jackpotten.

Lotterioperatörer använder sig av tilläggsnummer i vissa lotterier för att variera spelformatet, få in fler priskategorier och för att skapa högre jackpottar.

US Powerball var det första lotteriet som införde tilläggsnummer och därför kallas de ofta i dagligt tal för "Powerballs" efter namnet på det berömda amerikanska lotteriets tilläggsnummer.

I vinstöversikterna markeras tilläggsnummer med "PB". T.ex. vinns förstapriset i EuroMillions med 5 + 2 PB, alltså fem rätta huvudnummer och två rätta tilläggsnummer. När du kontrollerar lottoresultaten på sajten visas tilläggsnummer i rött.

F

Vad är Reintegro?

S

Reintegro är en unik funktion i de spanska lotterierna La Primitiva, BonoLoto och El Gordo. Reintegro är ett tilläggsnummer som inkluderas på ditt spel, men det fungerar annorlunda i dessa tre lotterier.

I La Primitiva och El Gordo lotterierna väljer du Reintegro numret själv när du köper ditt spel. I BonoLoto lotteriet tilldelas Reintegro slumpmässigt.

För att vinna La Primitiva jackpotten måste du matcha de sex huvudnumren och det dragna Reintegro.

För att vinna El Gordo jackpotten måste du matcha fem huvudnummer och det dragna Reintegro. Dessutom bestämmer Reintegro vinnarna i några av El Gordos sekundära priser.

I alla tre ovanstående lotterier får du tillbaka bettingkostnaden om enbart Reintegro matchas.

F

Vad är ett systemspel (6-14 nummer)?

S

Med systemspel kan du öka dina vinstchanser genom att delta i dragningen med fler rader som består av alla möjliga kombinationer av ett visst antal nummer som du har valt.

För att spela systemspel väljer du ett visst antal nummer som är högre än det antal nummer som krävs per lottorad i det specifika lotteriet och sedan genereras automatiskt alla möjliga kombinationer av numren du valt.

Hos theLotter kan du välja mellan 6 och 14 turnummer för ditt systemspel, beroende på vilket lotteri du har valt. De lotterier som det går att spela systemspel i har en extra flik för systemspel på spelsidan. Det slutliga antalet lottorader som genereras med ett visst antal nummer visas på systemfliken.

I EuroMillions till exempel, kan du välja mellan 6 och 10 nummer för systemspel. Först väljer du hur många nummer du vill spela med (6, 7, 8, 9 eller 10 nummer). Med 6 nummer genereras totalt 6 lottorader av turnumren du valt, men med 10 nummer genereras totalt 252 lottorader, där varje rad består av en unik kombination med dina tio valda nummer.

De fem största lotterierna som du kan spela som system är:

Spaniens EuroMillions

Italiens SuperEnalotto

Australiens Powerball

Kanadas Lotto 6/49

Spaniens La Primitiva

F

Jag matchade det krävda numret gissningar. Varför fick jag inget pris?

S

För att vinna ett pris måste dina lottonummer matcha med dragningens nummer. Om du har tillräckligt många partiella matchningar är du berättigad till ett sekundärt pris. De matchande numren måste vara på samma rad. Varje rad som du köper är ett fristående spel. När du rättar dina rader var uppmärksam på att det är rätt dragningsdatum du tittar på.

För fler frågor angående ditt spel vänligen kontakta oss.

F

Varför lönar det sig att spela systemspel?

S

Genom att spela systemspel förbättrar du dina vinstodds. Till exempel; om du matchar tre av sex vinnande nummer, kommer den vinnande kombinationen att återfinnas på fler rader och dina priser multipliceras.

Bolagsspel
Spelpaket
Vinster
Betalning
Uttag
Prenumerationer
Flerdragningspaket
Resultat och aviseringar
Kampanjer
Ansvarsfullt spelande
Bluffbrev
Felsökning