Frågor och svar

Välj kategori nedan för lotterihjälp online! Om du inte har hittat svaret på din fråga i FAQ-sektionen, vänligen kontakta oss på kundtjänsten.
De 5 vanligaste frågorna
Om theLotter Sverige och lottotjänsten
Lotteribetting
Registrering och konto
Hur du Spelar

Bolagsspel

Visa
F

Varför ska jag spela lotteribolag?

S

Med lotteribolagsspel har spelare större chans att vinna och deltagandet kostar mindre. Spelarna i ett bolagsspel delar på lotteriradernas kostnad och på så sätt äger de delar av många lotterispel.

F

Vad är ett lotteribolag?

S

I ett bolagsspel spelar en grupp av spelare tillsammans. På detta sätt får de fördelaktigare vinnarodds. Varje bolagsspelare äger en del av det gemensamma spelet och får en andel av potentiella vinster.

theLotter skapar bolagspel för varje topplotteri. Det finns olika slags bolagsspel baserat på hur numren väljs och hur många rader bolaget består av. Med andra ord har vi gjort det lätt för dig – allt är redan färdigt. Allt du behöver göra är att välja ett bolag baserat på dina önskemål och välja hur många andelar du vill köpa.

Här är en förklaring av ofta använd bolagsterminologi -

  • Rader – Raderna är de olika nummerkombinationerna som köps för ett bolag. Ett 100-rads bolag kan t.ex. ha 100 unika nummerkombinationer (även kallat block), vilket ger bolagsspelare 100 chanser att vinna jackpotten. Dessa rader läggs in i bolaget och du kan sedan köpa andelar till alla dessa kollektiva rader.
  • Totala andelar – Varje bolag delas i lika många delar. Dessa delar kallas även för andelar och de bestämmer procenten av bolagets pris som du kan vinna. I ett bolag med 50 totala andelar är varje andel värd 2 % av bolagets vinster (uträknat genom att dela 100 % med 50 lika delar). Ju fler andelar du köper, desto större kommer din del av priset att vara.

F

Vad händer om alla bolagets andelar inte köps?

S

theLotter Sverige garanterar att din del av bolaget och dina vinnarodds inte kommer att påverkas, oavsett hur många andelar som säljs. Du är garanterad att du får vad du betalar för. Om du vinner beräknas ditt pris efter hur många andelar du äger i bolaget.

F

Vilka sorters bolag finns det?

S

Det finns fyra olika sorters bolag hos theLotter Sverige:

  • Slumpmässigt val — Numren väljs slumpmässigt för ett bestämt antal rader.
  • Systematisk — Bolaget täcker alla möjliga unika kombinationer av en uppsättning med 7-14 nummer som väljs slumpmässigt.
  • Garanterad nummermatchning — Varje bolagsrad har ett nummer som ändras och som täcker hela lotteriets gissningsurval. Detta garanterar att bolaget kommer att matcha minst ett av numren som dras. De andra numren väljs slumpmässigt.
  • Tilläggsnummermatchning garanterad — Bolagets rader innehåller alla möjliga kombinationer av lotteriets tilläggsnummer. Detta betyder att bolaget matchar ett tilläggsnummer minst en gång! Andra nummer väljs slumpmässigt.

F

Hur väljs numren för ett bolag? Kan jag välja mina egna nummer?

S

Hos theLotter Sverige är numren slumpmässigt valda i förväg när ett bolag skapas. När man går med i ett bolag är det inte möjligt att ändra eller välja bolagets nummer. Du kan se numren i förväg när du väljer vilket bolag du vill delta i. När du köper ett flerdragningspaket till ett bolag kommer varje andel att ha olika nummer som genereras per bolag och dragning.

F

Hur delas bolagsvinster och hur betalas de ut?

S

När bolaget vinner, delas priserna lika mellan det totala antalet andelar. Din del av bolagspriset kommer att bero på antal andelar som du äger i bolaget.

Om ditt bolag vinner jackpotten blir du kontaktad av en representant från kundtjänsten.

Småpriser sätts in på ditt theLotter Sverige konto, medan jackpottar sätts in på ditt bankkonto. Beroende på lotteri tar det olika tid att processa jackpottar och ibland kan vinnarnas personliga närvaro krävas för utbetalningen. Du kan läsa mer om hur du får dina vinster i FAQ:s vinstsektion.

F

Kan jag delta i ett lotteribolag med en prenumeration?

S

För tillfället är bolag bara tillgängliga för engångsspel och flerdragningspaket, men prenumeration på bolag kan bli tillgängliga inom en snar framtid.

F

Kan jag starta mitt eget bolag?

S

För tillfället kan spelare inte skapa sina egna bolag, men de kan välja att delta i några av de existerande bolagen tillgängliga hos theLotter Sverige. Vi har en variation av bolag och vi är alltid öppna för nya förslag, så om det finns ett speciellt bolag som du tycker att vi borde lägga till, kontakta oss och berätta mer!

F

Vad är ett flerdragningspaket för bolagsspel?

S

Du kan i förväg köpa flerdragningspaket för bolagsspel så att du inte missar framtida dragningar. När du köper ett flerdragningspaket i bolagsspel väljer du ditt favoritbolagsspel, bestämmer hur många andelar du vill köpa och hur många dragningar du vill delta i. Du deltar då automatiskt i ett bolagsspels alla dragningar i lotteriet ända tills paketet tar slut.

F

Spelar jag alltid i samma bolag med flerdragningspakets för bolag?

S

Vi försöker öppna likadana bolag för varje dragning men det händer att vi öppnar speciella bolag för dragningar som har högre jackpottar än vanligt. Om det inte finns något identiskt bolag för en framtida dragning försöker vi matcha det mest lika alternativet. Notera att detta även gäller för bolag i spelpaket. Två scenarier kan äga rum.

Scenario 1: I en efterföljande dragning finns det inget identiskt bolag. Då tilldelar vi dig det ett likvärdigt bolag sett till andelspris, radantal och bolagstyp. Andelspriset kan variera med upp till 25% från orginalpriset (se exempel nedan). 

Scenario 2: Det finns inga matchande bolag i en efterföljande dragning (enligt de parametrar beskrivna i scenario 1). I detta fall ställer vi in ditt paket och återbetalar dig för de resterande dragningarna.

Exempel:

Du köper ett flerdragningspaket för ett bolag med slumpmässigt nummerval och 200 rader i US Powerball:

Bolag Spel Rader Köpta andelar Pris/andel
Powerball Slumpmässigt val 200 1 14 $

I efterföljande dragningar har följande bolag öppnats:

Bolag Spel Rader Pris/andel
1. System 10 System 252 18 $
2. Matcha alla PB 55 Matcha alla PB 55 16 $
3. Slumpmässigt 50 Slumpmässig 50 12 $
  1. Först ser vi vilket bolag som faller inom prisklassen med 25% variation (11,50 $-17,50 $). Detta utesluter bolag nummer 1.
  2. Sedan tittar vi på antalet rader. Nummer 2 är närmare än nummer 3.
  3. Därför hade du blivit tilldelad en andel för det andra bolaget (Matcha alla PB 55).

F

Kan jag köpa andelar för mer än ett bolag i ett flerdragningspaket för bolagsspel?

S

Ja, så länge bolagen är i samma lotteri kan du köpa flera andelar från alla tillgängliga bolag.

Vinster
Betalning
Uttag
Prenumerationer
Flerdragningspaket
Resultat och aviseringar
Kampanjer
Ansvarsfullt spelande
Lotteribedrägerier
Felsökning