Ofta ställda frågor

Välj kategori nedan för lotterihjälp online! Om du inte får din fråga besvarad kontakta oss på kundtjänsten.
De 5 vanligaste frågorna
Om theLotter Sverige och lottotjänsten
Lotteribetting
Registrering och konto
Hur du spelar

Bolagsspel

Visa
F

Vad är fördelen med lotteribolag?

S

Med lotteribolagsspel har du större chans att vinna eftersom du äger andelar i många spel till en bråkdel av kostnaden jämfört med om du själv hade köpt samma antal spel. Medlemmarna i ett bolagsspel delar på lotteriradernas kostnad och om det utfaller ett pris delar man på vinsten så att alla får en del som motsvarar ägarandelen i bolaget.

F

Vad är ett lotteribolag?

S

I ett bolagsspel spelar du tillsammans med andra spelare och genom att delta med fler spel ökar vinstchanserna. Varje bolagsspelare äger en del av de gemensamma spelen och var och en får ta del av potentiella vinster.

Det finns olika slags bolagsspel baserat på hur numren väljs och hur många rader bolaget det finns. theLotter Sverige har gjort det lätt för dig – allt är redan färdigt. Allt du behöver göra är att välja ett bolag baserat på dina önskemål och välja hur många andelar du vill köpa.

Här är en förklaring av två ofta använda bolagstermer:

  • Rader – Raderna är de olika nummerkombinationerna som köps för ett bolag. Ett 100-rads bolag kan t.ex. ha 100 unika nummerkombinationer (även kallat block), vilket ger bolagsspelare 100 chanser att vinna jackpotten. Dessa rader läggs in i bolaget och sedan kan du köpa så många andelar du vill.
  • Totala andelar – Varje bolag delas i lika många delar. Dessa delar kallas även för andelar och de bestämmer procenten av bolagets pris som du kan vinna. I ett bolag med 50 totala andelar är varje andel värd 2 % av bolagets vinster (uträknat genom att dela 100 % med 50 lika delar). Ju fler andelar du köper, desto större kommer din del av priset att vara.

F

Vad händer om alla bolagets andelar inte köps?

S

theLotter Sverige garanterar att din andel i bolaget, eventuella priser och dina chanser till vinst inte kommer att påverkas oavsett hur många andelar som säljs. Det är garanterat att du får vad du betalar för. Om bolaget vinner beräknas ditt pris efter hur många andelar du äger i bolaget.

F

Vilka sorters lotteribolag finns det?

S

Det finns fyra olika sorters lotteribolag hos theLotter Sverige:

  • Slumpmässigt val — Numren väljs slumpmässigt för ett bestämt antal rader.
  • Systematisk — Bolaget täcker alla möjliga unika kombinationer av en uppsättning med 7-14 nummer som väljs slumpmässigt.
  • Garanterad nummermatchning — Varje bolagsrad har ett nummer som ändras och som täcker hela lotteriets gissningsurval. Detta garanterar att bolaget kommer att matcha minst ett av numren som dras. De andra numren väljs slumpmässigt.
  • Tilläggsnummermatchning garanterad — Bolagets rader innehåller alla möjliga kombinationer av lotteriets tilläggsnummer. Detta betyder att bolaget matchar ett tilläggsnummer minst en gång. Andra nummer väljs slumpmässigt.

F

Hur väljs numren för ett bolag? Kan jag välja mina egna nummer?

S

När ett bolag skapas slumpar theLotter Sverige fram numren. Det betyder att du inte kan välja eller ändra bolagets nummer. Men du kan se numren i förväg när du väljer vilket bolag du vill delta i. När du köper bolagsspel som ett flerdragningspaket kommer varje efterföljande andel att ha olika nummer som genereras per bolag och dragning.

F

Hur delas bolagsvinsten och hur betalas den ut?

S

När bolaget vinner delas priset mellan deltagarna i bolaget. Var och en får en del som motsvarar dennes ägarandel. Din del av bolagspriset beror därför på antalet andelar som du äger i bolaget.

Om ditt bolag vinner jackpotten blir du kontaktad av en representant från theLotter Sveriges kundtjänst.

Småpriser sätter theLotter Sverige in på ditt spelkonto, medan ett större pris sätts in på ditt bankkonto. Beroende på lotteri tar det olika tid att processa jackpottar och ibland kan vinnarnas personliga närvaro krävas för utbetalningen. Du kan läsa mer om hur du får ut din vinst i FAQ:s vinstsektion.

F

Kan jag prenumerera på bolagspel?

S

För tillfället är bolag bara tillgängliga som engångsspel och flerdragningspaket, men prenumeration på bolagsspel kan bli tillgängliga inom en snar framtid.

F

Kan jag starta mitt eget bolagspel?

S

För tillfället kan du inte skapa ett eget bolag hos theLotter Sverige. Du kan endast välja att delta i något av de existerande bolagen som är tillgängliga hos theLotter Sverige. Vi har en variation av bolagsspel och vi är alltid öppna för nya förslag, så om det finns ett speciellt bolag som du tycker att vi borde lägga till, kontakta oss och berätta mer.

F

Hur fungerar ett bolagsspel som flerdragningspaket?

S

Du kan i förväg köpa bolagsspel i form av ett flerdragningspaket för att därigenom vara säker på att inte missa framtida dragningar. När du köper bolagsspel som flerdragningspaket väljer du ditt favoritbolagsspel, bestämmer hur många andelar du vill köpa och hur många dragningar du vill delta i. Du deltar då automatiskt i varje konsekutiv dragning.

F

Spelar jag alltid i identiska bolag med bolag som flerdragningspaket?

S

Vi försöker öppna likadana bolag för varje dragning men det händer att vi öppnar speciella bolag för dragningar som har högre jackpottar än vanligt. Om det inte finns något identiskt bolag för en framtida dragning försöker vi matcha det mest lika alternativet. Notera att detta även gäller för bolag i spelpaket. Två scenarier kan äga rum.

Scenario 1: I en efterföljande dragning finns inget identiskt bolag. Då tilldelar vi dig det ett likvärdigt bolag sett till andelspris, radantal och bolagstyp. Andelspriset kan variera med upp till 25% från orginalpriset (se exempel nedan). 

Scenario 2: Det finns inga matchande bolag i en efterföljande dragning (enligt de parametrar beskrivna i scenario 1). I detta fall annullerar vi ditt paket och återbetalar dig för de resterande dragningarna.

Exempel:

Du köper bolagsspel som ett flerdragningspaket, med slumpmässigt nummerval och 200 rader i US Powerball:

Bolag Spel Rader Köpta andelar Pris/andel
Powerball Slumpmässigt val 200 1 14 $

I efterföljande dragningar har följande bolag öppnats:

Bolag Spel Rader Pris/andel
1. System 10 System 252 18 $
2. Matcha alla PB 55 Matcha alla PB 55 16 $
3. Slumpmässigt 50 Slumpmässig 50 12 $
  1. Först ser vi vilket bolag som faller inom prisklassen med 25% variation (11,50 $-17,50 $). Detta utesluter bolag nummer 1.
  2. Sedan tittar vi på antalet rader. Nummer 2 är närmare än nummer 3.
  3. Därför hade du blivit tilldelad en andel i det andra bolaget (Matcha alla PB 55).

F

Kan jag köpa andelar i mer än ett bolag som flerdragningspaket?

S

Ja, så länge bolagen är i samma lotteri kan du köpa andelar i alla de tillgängliga bolagen.

Vinster
Betalning
Uttag
Prenumerationer
Flerdragningspaket
Resultat och aviseringar
Kampanjer
Ansvarsfullt spelande
Lotteribedrägerier
Felsökning