Italien - SuperEnalotto: Lottoinformation

Gissningsurval 6/90
Hålls i Italien
Schema
(Lokal dragningstid)
Jackpottyp KONTANT

Chanser att vinna Italien - SuperEnalotto

Visa
Vinstgrupp Matcha Vinstodds
1 Pris 6 1:622 614 630
2 Pris 5+1 1:103 769 105
3 Pris 5 1:1 250 230
4 Pris 4 1:11 907
5 Pris 3 1:327
6 Pris 2 1:22

Italien - SuperEnalotto Information

Italiens SuperEnalotto är ett av det mest välkända lotterierna i Europa som har imponerade jackpottar och som attraherar lottofans från hela världen.

SuperEnalotto historia

SuperEnalotto drivs av SISAL, ett italienskt lotteriföretag, som har jobbat med den italienska regeringen under mer än 60 år. Från början kallades det för ”Enalotto”, ett lotteri som hade funnits sedan 1950. I december år 1996 vann SISAL rättigheterna att driva Enalotto och bestämde sig då för att ändra några av spelreglerna och även namnet för att göra det roligare att spela.

Den första dragningen i det nydöpta SuperEnalotto ägde rum år 1997. Den nya versionen av Enalotto (SuperEnalotto) skapades av Rodolofo Modolo, son till en av SISALS första grundare, med syfte att erbjuda ett enkelt spelformat som garanterar extraordinära jackpottar.

SuperEnalotto regler

Lotteriet spelas genom att välja 6 nummer från ett gissningsset av 1-90. Bonusbollen (Jolly) väljs i SuperEnalottodragningen och behövs endast för att vinna andrapriset, 5+1.

SuperEnalotto priser

För att vinna jackpotten i detta italienska lotteri ska spelaren matcha dragningens sex huvudnummer, oavsett Jollynumret. För att veta när lotteriet har en extra stor jackpott kan du anmäla dig för jackpottnotiser. Läs mer om det på Resultat och aviseringar på FAQ! Det finns även mer om regler och jackpottar i SuperEnalotto guiden.

SuperEnalotto anekdoter

Lodis turbar- SuperEnalottos rekordjackpott på 209 miljoner $ vanns i augusti 2019 med en kupong som hade köpts i en liten bar som heter Marino. Baren är känd för att vara en plats där spelare har tur då detta är det tredje stora priset som vunnits med kupong köpt därifrån. Alla tre vinnarkupongerna har köpts mellan 2017 och 2019.

Resestopp- Italien är ett vackert land att åka på semester till men många turister har åkt till Italien enbart för att spela SuperEnalotto. År 2009 när jackpotten hade rullat över i 7 månader och även år 2010, när jackpotten låg på 177 800 000 €, kom massor av turister till Italien, enbart för att pröva lyckan. Genom att fylla i spelrader online hos theLotter.se kan potentiella lottoturister spara in flygbiljetten och istället delta i lotteriet hemifrån och dessutom få gratis meddelandetjänster.

Pub tur- Den 4:e maj år 2005 började tio människor i en pub att prata med varandra. Efter några drinkar och några goda skratt bestämde de sig för att spela på lotto. Det var deras turkväll; de 10 nyblivna vännerna blev miljonärer när de vann 71,7 miljoner €< på SuperEnalotto! Med ett bolagsspel kan du också dela på spänningen med andra spelare och dessutom få högre vinstodds. Läs hur bolagsspel fungerar!

Klicka här för att besöka SuperEnalottos officiella webbplats!

Italiens SuperEnalotto

Visa
Dölj
Italienska SuperEnalotto hade en gång en rolloverserie, som pågick i över åtta månader. SuperEnalotto har varken ett rollover- eller jackpottak och därför är SuperEnalotto ofta med på listan över världens största jackpottar. Dragningarna hålls tre gånger i veckan, så glöm inte att kontrollera SuperEnalottos resultatet kontinuerligt för att veta om du har vunnit. SuperEnalottos jackpottrekord är på 209 miljoner € och vanns i augusti 2019.