Frankrike - Loto: Lottoinformation

Gissningsurval 5/49 + PB 1/10
Hålls i Frankrike
Schema
(Lokal dragningstid)
Jackpottyp KONTANT

Chanser att vinna Frankrike - Loto

Visa
Vinstgrupp Matcha Vinstodds
1 Pris 5+PB 1:19 068 840
2 Pris 5 1:2 118 760
3 Pris 4+PB 1:86 676
4 Pris 4 1:9 631
5 Pris 3+PB 1:2 015
6 Pris 3 1:224
7 Pris 2+PB 1:144
8 Pris 2 1:16
9 Pris 1+PB 1:28
10 Pris 0+PB 1:18

Frankrike - Loto Information

Frankrike Loto attraherar fans från hela världen. Lotteriets 10 priskategorier, rolloverpotential, vinstodds och varierande spelformer har gjort att lotteriet är en given favorit bland spelarna

Den 13 november har Frankrike Loto en Superdragning med en garanterad jackpott på 13 miljoner €.

Frankrike Lotos historia

Det moderna franska Lotot skapades av La Française des Jeux år 1976, men lottospelande har existerat i Frankrike sedan 1500-talet. Kung Francis I grundande ett lotterisystem i syfte att göra den franska kungliga skattkammaren skuldfri. Den franska passionen för lotteri har fortsatt sedan dess. Den franska regeringen äger 72 % av aktierna i La Française des Jeux. Man har skapat ett spel efter Kung Francis modell med moderna förbättringar.

Det uppskattas att franska Loto delar ut årligen 4,4 miljarder € i priser; både i jackpottar och sekundära priser. Intäkterna från France Loto gynnar många delar av det franska samhället så som hälsovård och det nationella centret för sportutveckling.

France Loto regler

För att spela franska Loto ska spelare välja 6 nummer från två olika gissningsurval. Först väljs 5 huvudnummer mellan 1 och 49 sedan ett ytterligare nummer, känt som Turnumret, från ett urval av 1-10. För att vinna förstapriset, jackpotten, ska spelare matcha alla fem numren och det ytterligare numret. Kolla in de senaste franska Lotoresultaten!

France Loto vinst

Matcha alla 5 huvudnumren och tilläggsnumret och jackpotten är din! Deltagare har 1 chans på 16 att gå hem med ett pris.

Det finns många intressanta lotterier i Europa. Om du vill spela europeiska lotterier online kan theLotter Sverige erbjuda ett stort urval med de populäraste lotterierna. Läs gärna mer om theLotter Sverige, som är ett av de största lotteritjänsterna online.

Franska Loto anekdoter

En fransk lastbilschaufför vid namn Alexandre vann en 10 miljoner € stor fransk Lotojackpott i september 2010. När hans arbetsplats - ett enormt åkeri - gick igenom en tid av finansiella svårigheter, gick Alexandre in och köpte företaget. Han blev genast VD och bestämde helt plötsligt över sina före detta chefer. Dessutom räddade han företaget från konkurs samtidigt som han räddade jobben för fler än ett dussintal anställda.

Frankrikes Loto

Visa
Dölj

Frankrike har delat ut lotteripriser sedan kung Francis I startade Frankrike Loto 1539. Jackpottarna, sekundärpriserna och vinnaroddsen har blivit större och bättre sedan dess. Jackpotten ökar med 1 miljon € i varje rollover, vilket kan leda till imponerande jackpottar. Kolla franska Lotoresultatet efter varje dragning!