Hur man spelar bolagsspel online

Vad är ett lotteribolag?

Ett lottobolag är en grupp spelare, som lägger ihop sina pengar för att köpa fler lottospel och för att därigenom öka vinstchanserna. På theLotter Sverige bettar spelarna på ett officiellt lotteris resultat. Alla lotterier är vinstförsäkrade genom försäkringsbolag och det är garanterat att spelarna får ut sina priser.

Varför spela bolagsspel?

Smiley face

Du deltar med fler lottospel till en bråkdel av den totala kostnaden.

Smiley face

Garanterat bättre odds att vinna jackpotten.

Smiley face

Du delar spänningen med andra spelare.

Syndicates

Hur det fungerar

Du kan spela bolagsspel på alla världens topplotterier hos theLotter Sverige. Det finns många olika slags bolagsspel på vår sajt, så allt du behöver göra är att välja din favorit och hur många andelar du vill köpa. Du behöver inte ens skapa en grupp av spelare för ditt bolag, vi samlar spelarna och förbereder allt.

Syndicates Win

Vad händer när du vinner?

När ditt bolagsspel vinner meddelar theLotter Sverige dig om vinsten och ser till att du får ditt pris. Varje spelare får en del av priset som reflekterar antalet andelar spelaren äger.

Grundterminologi för bolagsspel

o Rader – Raderna är de olika nummerkombinationerna som köps för ett bolag. Ett bolagsspel med 100 rader har 100 unika nummerkombinationer, vilket ger bolagsspelare 100 chanser att vinna jackpotten. Dessa rader läggs in i bolaget och du kan sedan köpa andelar till alla dessa kollektiva rader.

lines
shares

o Andelar totalt – Varje bolagsspel består av flera lika stora delar som går att köpas. Dessa delar kallas även för andelar och antalet andelar bestämmer hur stor del av priset du får. I ett bolag med 50 andelar är varje andel värd 2 % av bolagets vinster (uträknat genom att dela 100 % i 50 lika stora delar). Ju fler andelar du köper, desto större procent av priserna får du.

Vilka olika typer av bolag finns det?

Syndicates Ballons

Slumpmässigt val

Numren väljs slumpmässigt för ett på förhand bestämt antal rader.

Systemspel

Ett systemspel täcker alla möjliga unika kombinationer av en uppsättning av 7-14 nummer som väljs slumpmässigt.

Garanterat matchande huvudnummer

I bolagets alla rader finns det ett eller två nummer som varierar så att de täcker lotteriets hela gissningsurval. Detta garanterar att bolaget matchar minst ett av huvudnumren som dras och spelarna har därmed ett nummer mindre att matcha. De andra numren väljs slumpmässigt.

Garanterat matchande tilläggsnummer

Bolagets rader täcker alla lotteriets tilläggsnummer. Detta garanterar att bolaget matchar alla tilläggsnummer åtminstone en gång! De andra numren väljs slumpmässigt.

De vanligaste frågorna om köp av bolagsspel

Fråga

Hur väljs numren för ett bolag? Kan jag välja mina egna nummer?

S

Hos theLotter Sverige är numren slumpmässigt valda i förväg när ett bolag skapas. När man går med i ett bolag är det inte möjligt att ändra eller välja bolagets nummer. Du kan se numren i förväg när du väljer vilket bolag du vill delta i.

Fråga

Hur delas bolagspriserna och hur betalas de ut?

S

När bolaget vinner delas priserna lika mellan det totala antalet andelar. Din del av bolagspriset beror på hur många andelar du har köpt i bolaget.

Fråga

Vad händer om bolaget inte säljer alla andelar?

S

Din del i bolaget, dina vinstodds och din andel av priset påverkas inte av antalet sålda andelar i bolaget. theLotter Sverige garanterar att din del av bolaget och vinnaroddsen påverkas inte av antalet osålda andelar. Vid vinst betalas din del ut enligt hur många andelar av bolaget du äger.