Trodde de vann på lotto - men nej!

Tänk dig att en dröm, som du har haft i hela ditt liv uppfylls. På ett ögonblick förändras ditt liv till det bättre... och sedan helt plötsligt finns ingenting.

Tre lotterispelare, som trodde att de hade vunnit på lotteri eller som ville få omgivningen att tro att de hade vunnit, fick se sina jackpottpriser försvinna med förödande konsekvenser (som lätt kunde ha undvikits om de hade spelat lotteri online)!

Tvättad lottokupong

thought they had won the lottery but no

Snacka om penningtvätt! Susanne Hinte, en 48-årig mormor från Worcester, berättade för lotteritjänstemän att hon oavsiktligt hade tvättat en lottokupong, som hon hade glömt i jeansfickan. Det här var inte någon gammal lottokupong, utan det var en av två vinnarkuponger i dragningen med rekordjackpotten på 66 miljoner £ i UK Lotto, som hölls den 9 januari 2016. Hinte lämnade in den tvättade kupongen till det lokala Camelot-kontoret, där de direkt blev misstänksamma. All information på kupongen - teckningsdatum, streckkod etc. hade tvättats bort, men de vinnande siffrorna var, konstigt nog, tydliga. Oddsen för att en kupong skulle se ut på det sättet efter en tvätt är mindre trolig än att slå jackpotten. Misstron växte när de fick veta att Hinte skulle infinna sig i Birminghams domstol för anklagelser om stöld.

Tvisten mellan Hinte och Camelotkontoret fick sitt slut när den verkliga vinnaren trädde fram med en icke tvättad kupong. Hinte, som eventuellt kommer att åtalas för bedrägeri hävdar att hon inte har manipulerat kupongen och svär att hon aldrig mer kommer att köpa en lotterikupong.

Är den här historien sann? Eller är det en av de många lotterimyterna som cirkulerar där ute? Läs nästa historia!


Otillräckliga medel

thought they won the lottery

David och Edwina Nylan hade varit lojala brittiska lottospelare i flera år och det såg ut som att det äntligen skulle bli ett rejält tillskott i kassan. De hade köpt en kupong, med hjälp av mobilapplikationen Lotto, till 35 miljoner £ dragningen den 23 december 2015. Sedan såg Edwina att de inte hade tillräckligt med pengar på sitt National Lotterykonto, så hon gjorde en insättning och var säker på att köpet hade gått igenom. Nästa dag kunde de inte tro sina ögon!

När du drömmer om att vinna på lotteri och dina nummer kommer upp i dragningen är du i sjunde himlen! David och Edwina var säkra på att de nu var 35 miljoner £ rikare!

Edwina försökte få ut priset, men fick istället fruktansvärda nyheter. Det brittiska nationella lotteriet hade ingen registrering av ett kupongköp eller försök av en insättning på kontot. Paret Nylan var förkrossade, men Edwina erkände att hon aldrig hade fått ett mail som bekräftade att inköpet hade gått igenom. Hon sa att hon hade varit för upptagen med julplaneringarna, så hon hade glömt att kolla. Det blev nog ingen munter jul hemma hos familjen Nylan det året.

En shoppingrunda slutar i katastrof

dream they won the lottery

Frankrike är ett av världens lyxigaste shoppingdestinationer, men landets lyxiga butiker ledde till ekonomisk katastrof för en kvinna. Den 46-årige kvinnan från Besançon området i östra Frankrike trodde att hon hade vunnit en betydande summa i en EuroMillionsdragning i februari 2014. I stället för att hämta ut priset officiellt åkte kvinnan på en bisarr treveckors shoppingrunda och spenderade 4.000 € på designerkläder, juveler, parfym och en handväska. Hennes familj blev orolig över hennes beteende och beslöt sig för att dubbelkontrollera den vinnande lottokupongen. Nu när hon hade en ny designer handväska visade det sig att hon inte skulle ha några pengar att ha i den - kupongen var falsk.

Historien slutar inte här. Istället för att ta sitt ansvar och betala för sina extravaganta inköp, fick kvinnan ännu mer problem genom att ljuga. Hon hävdade att handväskan, som innehöll dyra föremål, hade stulits och nu kunde hon inte längre betala för dem. Hon åtalades för bedrägeri. I domstolen befanns kvinnan skyldig och ett fängelsestraff på fyra månader väntade.

I ett fängelse finns det gott om tid att tänka på sina gärningar. Undrar om hon använde tiden till att spela franskt lotto för att se om hon kunde vinna på riktigt för att sedan åka ut på en ny shoppingrunda. Lärdom: Spendera inte pengar du inte har!