US Powerballrekord: 1,58 miljarder $

I januari 2016 hade tre kuponger de rätta numren och lottospelarna fick dela på Powerballrekordet 1,58 miljarder $. Paret Marvin och Mae Acosta från Kalifornien hade en av kupongerna, men det dröjde ända till 15 juli 2016 innan de gick till det statliga lotterikontoret i Kalifornien för att hämta ut sin andel av rekordjackpotten på 1,58 miljarder $.

Yra i södra Kalifornien efter 1,58 miljarder $ Powerballrekordet

Strax efter Powerballdragningen i januari 2016 samlades folk utanför Balbir Atwals 7-Eleven affär i Chino Hills i Kalifornien där ett av de tre vinnande lottokupongerna hade lämnats in. Alla var nyfikna på vem som hade vunnit.

Strax efter dragningen trädde den professionella skateboardåkaren Erik Bragg fram i sociala medier och hävdade att han var en av vinnarna till US Powerballrekordet på 1,58 miljarder $. Braggs påstående kom att visa sig vara falskt, men för en dag följde världen vartenda steg han tog.Var är Powerball-vinnarna från Kalifornien?

Lottovinnarna Marvin och Mae Acosta väntade i nästan ett halvår innan de hämtade ut sin andel på 327.8 miljoner $ (summan är efter skatt). Under halvåret hade paret varit i kontakt med advokater och finansiella rådgivare för att få hjälp med att förvalta jackpottpriset. Paret valde att inte ställa upp på presskonferenser, men släppte senare ett uttalande:

"Vi är tacksamma och välsignade för den sällsynta gåvan som vi har fått. Vi har anlitat ett team av rådgivare för att få hjälp att guida oss genom denna process."

Fastighetsregister visar att Marvin och Mae hade köpt ett hem med 5 sovrum för 475 000 $ hösten 2015. Platsen är rätt så nära 7-Eleven där den vinnande kupongen köptes (ca 16 km). En granne sa att paret hade två barn och att familjen flyttade ut torsdagen den 14 juli 2016, en dag innan de hämtade ut sitt pris. Acostas har raderat sina sociala medieprofiler och ingen verkar veta vart de har tagit vägen.


De andra två rekordvinnarna

Powerballvinnarna från Tennessee

Den 15 januari 2016 framträdde Tennessee-paret John och Lisa Robinson och deras dotter Tiffany på Today show med vad som tycktes vara en vinnande kupong. Först efter att ha framträtt i showen gick de och hämtade sitt pris. De fotograferades med en stor 528,8 miljoner $ check, men de tog hem betydligt mindre än så. I slutändan fick de 327 miljoner $, eftersom de valde en klumpsumma snarare än 30 årliga utbetalningar (vilket skulle ha gett dem uppskattningsvis 533 miljoner $ av Powerballrekordet på 1,58 miljarder $).

I februari blev paret Robinson stämda av Jonathan Lee Riches, en före detta dömd brottsling som är känd för att stämma somaliska pirater, ex-presidenten George Bush och en mängd andra kändisar och organisationer. Riches skrev i sin stämning att han är frisläppt från fängelse, hemlös och att han borde få hälften av priset eftersom han är "den faktiska vinnaren". Han bad också domaren att utfärda besöksförbud mot familjen Robinson.

Lottovinnarna från Florida

Floridavinnarna, David Kaltschmidt och Maureen Smith från Melbourne Beach, fick också ut 327 miljoner $ av Powerballrekordet på 1,58 miljarder $. Kaltschmidt sa att han skulle pensionera sig, men skulle inte annars ändra sitt dagliga liv. Maureen ville bara ha en bra massage.

Det var Maureen som hade köpt den vinnande kupongen på Publix mataffär i Melbourne Beach, Florida. Maureen hade valt att spela US Powerball med sina turnummer. "Jag har spelat med samma nummer i åratal."

Vi på theLotter önskar de tursamma vinnarna all lycka och hoppas att de kommer att ha stor glädje av jackpottpriserna.

Betta på US Powerballs utfall på theLotter Sverige

Lotterispelare från Sverige kan betta på US Powerballs utfall på theLotter Sverige. Lottobetting är ett nytt sätt att spela på spännande lotterier. På Hur lottobetting fungerar kan du få mer information om hur man lägger bets på lotteriresultat.

Klicka här för att läsa mer om lotterier i USA!