Rumänien - Lotto 6/49: Lottoinformation

Gissningsurval 6/49
Hålls i Rumänien
Schema
(Lokal dragningstid)
Jackpottyp KONTANT

Chanser att vinna Rumänien - Lotto 6/49

Visa
Vinstgrupp Matcha Vinstodds
1 Pris 6 1:13 983 816
2 Pris 5 1:54 201
3 Pris 4 1:1 032
4 Pris 3 1:57

Rumänien - Lotto 6/49 Information

Det rumänska lotteriet är populärt i hemlandet tack vare sina priser, vinnarodds och de två veckodragningarna.

Rumänsk Lottohistoria

Det rumänska lotteriet, i sin nuvarande form, skapades 1999, men dess anor kan spåras tillbaka till början av 1900-talet när lotteriet skapades av den rumänska kyrkan. Lotteriintäkterna användes till att hjälpa fattiga familjer i särskilt utsatta områden. Priserna i lotteriet bestod av tyg, kläder och hushållssaker.

Senare byttes priserna ut till värdefullare saker som cyklar, motorcyklar, bilar och semestrar utomlands. Även nuförtiden, vid speciella lottodragningar som vid påsk, nyår och 1:a maj, kan lotterispelarna vinna bilar eller en lägenhet i centrala delen av Bukarest.

Rumänska lottots rekordjackpott vanns i januari 2008. En spelare lyckades matcha numren 36, 6, 47, 24, 20 och 2 och vann 12,45 miljoner € och efter skatter fick vinnaren ut 9,3 miljoner €.

Lotto 6/49 regler

Som namnet antyder har Rumäniens Lotto ett enkelt spelformat som innebär att spelaren ska välja 6 nummer av 49. Ett sekundärt pris kan vinnas genom att korrekt gissa så få som 3 lotterinummer av 6, men för att vinna jackpotten måste spelaren matcha alla 6 numren.

På vår webbplats kan du köpa tre standardspel som gäller för en dragning. Om du vill vara säker på att inte missa en dragning kan du köpa en prenumeration eller ett flerdragningspaket. Du kan maximera vinnaroddsen genom att köpa ett systemspel. När du deltar med 8, 9, 10 eller 11 nummer deltar du med många nummerkombinationer som baseras på dina valda nummer.

Att vinna ett rumänskt lottopris

Rumänska Lotto 6/49:s rekordjackpott på 12,45 miljoner € vanns av en man från Bukarest och den näst största jackpotten på 10,45 miljoner € vanns i Calarași, en stad i landets sydöstra del.

Rumänska Lottoanekdoter

Den kollektiva kupongen - När jackpotten blev hög 2008 skapades ett bolagsspel av en ung man, som hade vunnit ett antal gånger på lotteriet, men han hade aldrig haft tillräckligt med tur för att vinna jackpotten. S. Ogică lyckades övertala 623 personer att köpa några rader tillsammans med honom. Gruppen fyllde i tre rader, ett med 23 lottonummer och de två andra raderna med 12 nummer. Det visade sig att endast ett nummer matchade. Jackpotten vanns av en spelare som hade deltagit med en rad och hen hade låtit datorn slumpa fram numren.

Rumäniens Lotto 6/49

Visa
Dölj

Det rumänska lotteriet erbjuder fansen två dragningar i veckan, på torsdagar och söndagar. Lotteriet har totalt fyra priskategorier, som består av en jackpott och tre sekundära priskategorier. Se de senaste rumänska lottoresultaten!