Brasilien - Mega Sena: Lottoinformation

Gissningsurval 6/60
Hålls i Brasilien
Schema
(Lokal dragningstid)
Jackpottyp KONTANT

Chanser att vinna Brasilien - Mega Sena

Visa
Vinstgrupp Matcha Vinstodds
1 Pris 6 1:50 063 856
2 Pris 5 1:154 518
3 Pris 4 1:2 332

Brasilien - Mega Sena Information

Mega Sena är Brasiliens främsta lotteri med jackpottar som kan tävla med många av de största lotterierna i världen. Lotteriet är mest känt för sin annorlunda dragning och för sin populära årliga nyårsdragning, Mega da Virada, som attraherar lotterifans från hela världen.

Mega Senas regler

I motsats till andra lotterier, dras Mega Senas nummer från två separata lotteritrummor. I dragningen dras 6 nummer i intervallet 1-60. Den första trumman innehåller numren 0 till 5 och i den andra trumman finns numren 0 till 9. De 6 vinnande numren dras i par. Varje nummerpar bildar ett nummer mellan 1 och 60. Om 00 dras ändras det till nummer 60. Mega Sena har dragning på onsdagar och lördagar kl. 20 brasiliansk lokaltid. Se de senaste Mega Sena lottoresultatet här!

Mega Senas historia

Caixa Economica Federal Bank har drivit Mega Sena sedan 1996. En del av intäkterna används till sociala projekt, utbildning och för diverse kulturella ändamål i Brasilien.

Mega Sena anekdot

Lotteriänkan - Adriana Almeida, känd som Mega Sena-änkan, förklarades skyldig till mordkonspirationer på sin man, som hade vunnit på lotteriet 2007. Almeidas man, som kallades för Renne Senna, hade vunnit 52 miljoner R$ på Mega Sena-lotteriet 2005. Han sköts utanför en bar två år efter sin vinst. Almeida och Senna hade börjat umgås efter Sennas vinst och änkan misstänktes för att vara hjärnan bakom mordet i hopp om att komma över sin mans förmögenhet, som väderades till 100 miljoner R$ (ca 152 miljoner kr.). Almeida frikändes från anklagelserna i december 2011 och fick ärva hela Sennas förmögenhet.

Besök officiella Mega Sena lotterisidan!

Brasiliens Mega Sena

Visa
Dölj
Mega Sena har Brasiliens största jackpottar. Lotteriet har en annorlunda dragning som genomförs med två trummor. I varje dragning har spelare chans att vinna priser från tre priskategorier. Det brasilianska lotteriet har haft några av Sydamerikas högsta jackpottar, inklusive en jackpott på 289,4 miljoner R$ (ca 450 miljoner kr.), som vanns av en ensam vinnare i maj 2019.